forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Oscar 2022
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

sawitch
Advanced Member

Serbia
41110 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 01/03/2023 : 15:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Rahan je iskocio najvise zbog nostalgije i vrhunskog izdanja. A manje zbog kvaliteta. Svet bez kraja bi ga morao pojesti.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13527 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 01/03/2023 : 15:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Naravno.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10640 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 01/03/2023 : 16:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Nema smisla uspoređivati strip s udžbenikom.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/03/2023 : 16:34:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Renky

Valjda se stripovi rade zbog čitatelja? Ili...??

Ja stripove radim zbog sebe, a ako se nekom svidi super...

Ja stripove cini mi se cijelu vjecnost vec, citam iskljucivo za sebe. Puno njih. Cijelu skoro produkciju pratim. Stalno im se vracam, visekratno iscitavam, konzultiram...
I bas pred kraj godine odradim stripovsku duznost od jedno 50 kila albuma i tvoj ostavim za kraj. Za desert. Znajuci da si ovdje, jedan od nas, iz stripovskog puka, prilican znalac, enuzujast...
Ali dogodilo mi se da mi je tvoj album ostao neprocitan... eno ga na polici. I nisam mogao jedino za njega, (ili kontra njega), glasovati.
Jbg. Odnjelo me na kompletno iscitavanje Dragonera i cijelokupni opus Dylana Doga, a to bome zahtjeva neko vrijeme. (Svako toliko 'opalim' neki Bonelli lik od A do Zeta.) Evo pri kraju sam po 3 put (mislim) iscitavanja ostavstine istrazitelja nocnih mora i prvo slijedece citanje si ti i tvoje djelo.
Eto, tako je nazalost ispalo...
A imam neki dobar spurijus...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 16:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Nema smisla uspoređivati strip s udžbenikom.

Apsolutno, to je kao da kažeš Finansijsko računovodstvo bi urnisalo Harija Potera.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2425 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 01/03/2023 : 16:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ako me neko čuje od ovih što popravljaju DW sajt, neka požure. Stanje postaje kritično.
Aleks već zamišlja napad integrala na Hogwarts!

Resistance is futile.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 16:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Shang chi bi mogao konkurirati jedino za zlatnu malinu stripa...

Zašto? Možda Gulacy, Zeck ili Gene Day ne znaju da crtaju? Ili je Doug Moench loš scenarista?

Znaš, kad su Borislava Pekića (pisac) pitali svojevremeno u Hronici Festa, koji su mu omiljeni filmski autori rekao je - znam da bi se od mene očekivalo da kažem nešto kao Bergman ili Bunjuel, ali ipak Džon Karpenter...

Pravi umetnici imaju širinu Tonto, ti si autor umetničkog stripa, ali ti malo širine ne bi bilo na odmet, elitna i pop-kultura se nužno ne isključuju.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 16:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by matori paraliticar

quote:
Originally posted by alexts

Mislim da Scott Pilgrim ne bi pobedio, da je u najboljem pakovanju ikada.

A Sang Ci bi? ;)

Otkud znam? Mogu samo da garantujem za svoj glas.

I kakve veze ima to pitanje? Poenta je bila da samo pakovanje ne može da izvuče strip, ako nije dovoljno komercijalan, omiljen, poznat, komunikativan, kvalitetan (dopiši po želji)...

Što pre i posle mene rekoše i drugi ljudi.

Ne pališ se valjda i ti da je stvarno moguće izabrati ovako najkvalitetnije stripove i idealno ih po tom kriterijumu rangirati?

Svako glasanje otvoreno-širokog tipa, može samo da pokaže koji su naslovi bili najpopularniji u nekom periodu.

Što ne znači da popularni stripovi ne mogu biti i kvalitetni.

Edited by - alexts on 01/03/2023 16:59:44
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/03/2023 : 18:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Shang chi bi mogao konkurirati jedino za zlatnu malinu stripa...

Zašto? Možda Gulacy, Zeck ili Gene Day ne znaju da crtaju? Ili je Doug Moench loš scenarista?

Znaš, kad su Borislava Pekića (pisac) pitali svojevremeno u Hronici Festa, koji su mu omiljeni filmski autori rekao je - znam da bi se od mene očekivalo da kažem nešto kao Bergman ili Bunjuel, ali ipak Džon Karpenter...

Pravi umetnici imaju širinu Tonto, ti si autor umetničkog stripa, ali ti malo širine ne bi bilo na odmet, elitna i pop-kultura se nužno ne isključuju.

Ti si meni super lik aleks, ali stvarno bi mogao koji put da se opustis malo... samo malko provociram, doslo mi jebiga.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 01/03/2023 : 19:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pusti, cudni su putevi Al Eksovi xD

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2947 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 01/03/2023 : 19:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

Mislim da Scott Pilgrim ne bi pobedio, da je u najboljem pakovanju ikada.

Bio bi u prvih 10. Ionako pola ni ne čita već gleda izgled.
Od 50 ljudi koji su glasali za Prometeju, siguran sam da barem 30 nije ni krenulo da je čita.

Istina, mislim da i 40 nije krenulo da je cita.

Paka takodje u pravu, ovakav AF ni u prvih 100, ali ljudi vole da opravdaju dat veliki novac.

Po meni Svijet bez kraja odlicno prosao, kao i Arn, Lokvanji, i Zekan, sve odlicni stripovi. Nisam ocekivao ovako dobar plasman Rahana, i Frankenstajna, ni u prvih 50.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2984 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 01/03/2023 : 20:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Nije mi toliko čudno što deseto izdanje Alan Forda pobjedi jer je to ipak bilo očekivano. Čudno mi je da ljubitelji AF-a daju najviše glasova za prvi trobroj, a ne za recimo sedmi ili deveti u kojima su epizode koje su ipak dosta bolje i popularnije su kod fanova.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 01/03/2023 : 20:45:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Nije mi toliko čudno što deseto izdanje Alan Forda pobjedi jer je to ipak bilo očekivano. Čudno mi je da ljubitelji AF-a daju najviše glasova za prvi trobroj, a ne za recimo sedmi ili deveti u kojima su epizode koje su ipak dosta bolje i popularnije su kod fanova.

Evo ja dao najvise glasova za trobroj br10, tu mi je kao klincu omiljena epizoda "Cirkus"
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 21:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zato što ljudi ne glasaju za najbolje, nego njima najznačajnije izdanje, a ljubiteljima AF je to broj koji je označio pojavu poslednjeg reprinta.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2023 : 21:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zato što ljudi ne glasaju za najbolje, nego njima najznačajnije izdanje, a ljubiteljima AF je to broj koji je označio pojavu poslednjeg reprinta.

Iz istih razloga su meni svojevremeno ČK Asteriks 1 i ČK Jeremiah 1 bili izdanja godine.
Prije tih izdanja san 100 puta pročita te iste stripove, i sigurno mi najbolje epizode nisu u prvin integralima, al su za mene bili najbitniji izašli stripovi te godine, i izdanje godine.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 22:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
LMS 999 isto.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/03/2023 : 22:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Uz cinjenicu da je prvi broj nekog 'novog' izdanja jako bitan i cijenjen kad se pojavi na trzistu, tu je i cinjenica da je Libellus slijedba brojna i vjerna a Fordovska sljedba jos i brojnija i vjernija, tako da po zbrajanju jedane plus druge cinjenice, dobijes neprikosnoveni rezultat nadmocne pobjede ove lijepe i vazne knjige. I to pobjedom vise od duplo glasova naspram izdanja broj dva na listi pobjednika. Ne treba te to cuditi. Mene pak cudi, kako nisu svih prvih deset mjesta liste osvojile knjige od 1-10 AF Libellusa.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2023 : 23:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Možda zbog sumnjivog dizajna?
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/03/2023 : 23:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
I glomaznog formata i sulude cijene?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21724 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2023 : 00:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Iznenadilo me jedino da Gricka i Trigan nisu u vrhu. Poseban zlocin je za Gricku.

jeste čudno za Trigansko carstvo,a Grička se vrhunski kotira - 9.mesto je top topova.
Inače u prvih 30,samo tri stripa nisu Fibrina;Alijin, Džimijev i Dejanov.
Izdominirao je Markos totalno.

Meni je samo totalni šok da je Frankeštajn treći,ali totalni šok.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
264 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 02/03/2023 : 01:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
Mislim da bi se problem relevantnosti samog izbora mogao rešiti sa uvodjenjem dva kruga glasanja. Prvi krug ide u januaru i to bi bilo ovo sadašnj stanje. Drugi krug u februaru glasa se za recimo njboljih 50 sa obe liste. sa tim bi dobili preglednost same liste i mogućnost da se u medjuvremenu pročita još neki strip sa iste. Generalno problem hiper produkcije danas dovodi do toga da glasamo za preko 800 izdanja u ovoj god. ko je pročitao bar trečinu skidam kapu?!

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15851 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/03/2023 : 04:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

I glomaznog formata i sulude cijene?

Ajd' da utvrdimo gradivo...
Format je sjajan, u dlaku gabaritima majstorovih originalnih tabli! Cijena? Cijena je prava sitnica!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Kerempir
Senior Member

1634 Posts

Member since 09/10/2018

Posted - 02/03/2023 : 09:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Kerempir a Private Message  Reply with Quote
Ne treba komplicirati sa glasanjem, sve je to neobavezna zabava kako su već neki utvrdili, Više bi smisla imalo da imamo reprint godine :D

Ali znam da bi se klali što je reprint

Edited by - Kerempir on 02/03/2023 09:02:49
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
527 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 02/03/2023 : 11:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Kod Albuma sam se nadao Svijetu bez kraja u top 5 ali kad ni ja nisam glasao za taj strip (nisam ga stigao pročitati) nemam se što buniti. Vojna ponovno visoko, solidno i Godišnjak.

Ja sam malo subjektivan na ekološku tematiku i prosečan nivo svesti koji bi trebalo svi da imamo o njoj, pa sam Svijetu bez kraja dao 10 poena. Lepo da je završio među prvih 10.

Edited by - stripadzija on 02/03/2023 11:50:49
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1672 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 03/03/2023 : 00:52:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Stvarno ne verujem da se neki iščuđavaju visokom kotiranju Rahana?!

Pa to je očekivano, Rahan je zaslužio da bude i na prvom mestu, koliko godina je trebalo da prođe da bi bilo objavljeno jedno ovakvo izdanje,
al' kad je nekima bitna kutija i kvantitet, gde za više albuma glasaš kao za jedan...
...Kao i to što se naučna (i ostala) fantastika kod stripofila uvek bolje kotirala od nekih drugih žanrova.

A Svijet bez kraja je kao kvalitetniji od Rahana?!
Pa i u Rahanu imate ekologije koliko hoćete, sve je tad bilo čisto i izvorno prirodno,
najveće zagađenje je bilo kada se neki mamut posere u tvojoj blizini.

Inače, drago mi je da je Đardinov album za desetak bodova i par mesta pretekao Medeju,
pošto su neki prognozirali da bi čak i ona mogla biti pobednik...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000