Author |
Topic |
borg
Senior Member
Serbia
2139 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
naker
Advanced Member
4566 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2176 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 25/02/2023 : 01:28:35
|
Videh i ja sta je napisao. Bez veze.
Hospitalizacija
Postovi koji nam otkrivaju pravo mentalno stanje autora 10323 poruka 11 tema Poslednja poruka od strane xxxxxxxx u Odg: Čarobna knjiga - Na... poslato Jul 26, 2021, 09:51:21 pm
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2139 Posts
Posted - 25/02/2023 : 01:33:50
|
quote: Originally posted by naker
Podržavaš ovakav način forumskog obraćanja?
Ajd mi objasni kako si to zaključio da ja podržavam takav način forumskog obraćanja?
Dobiješ besplatan strip od mene. |
Resistance is futile. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2176 Posts
Posted - 25/02/2023 : 01:41:05
|
Imam osecaj da bi mogao da padne jedan Jason? :) ...
inace sta ja znam, verovatno ce biti teskih reci jos.. da li bi ista bilo bolje zatvaranjem nisam ubedjen
svako pamet u glavu koliko moze :p |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 01:41:45 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2139 Posts
Posted - 25/02/2023 : 01:51:42
|
A, ne. Komikovi stripovi su neotuđivo vlasništvo. Uskoro će biti zaštićena izdanja ko mečke na Tari. Priprema se i zakon- da ih nije moguće prodavati, preprodavati, razmenjivati ni čitati bez odobrenja Markovića Vuka. A prilikom kupovine Komikovih stripova moraćeš da potpišeš da si saglasan sa odredbama i uslovima koje propisuje Hans.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 25/02/2023 01:57:57 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 25/02/2023 : 07:26:01
|
quote: Originally posted by naker Već odavno je donešen konsenzus da je ekipa izdavača iz Udruženja izgubila kompas i da ih niko živ ne podržava, i stvarno šteta što se u poslednje vreme dozvoljava korišćenje pogrdnih reči i što se izgubio bilo kakav vid forumskog bontona, ovo je stvarno postalo mučno za čitati. Ajde molim vas stavite ključ na ove teme jer biće samo gore.
sa jedne strane ti ogadise stripove, sa druge forum. izmedju dve vatre |
Edited by - kasper on 25/02/2023 07:37:46 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/02/2023 : 07:30:57
|
quote: Originally posted by kasper
quote: Originally posted by naker Već odavno je donešen konsenzus da je ekipa izdavača iz Udruženja izgubila kompas i da ih niko živ ne podržava, i stvarno šteta što se u poslednje vreme dozvoljava korišćenje pogrdnih reči i što se izgubio bilo kakav vid forumskog bontona, ovo je stvarno postalo mučno za čitati. Ajde molim vas stavite ključ na ove teme jer biće samo gore.
sa jedne strane ti ogadise stripove, sa druge forum. izmedju dve vatre
Ma ajde,svati sve ovo ka neku bolesnu zajebanciju. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
380 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 25/02/2023 : 07:38:36
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI To su klošarke štakorske pizdurine.
Razočaran sam iskreno, stari Nesvrstani ne bi editovao post. Nažalost neki od nas su videli kako je glasila prvobitna rečenica, hvala ti puno na tome. Jel si editovao post jer si uvideo kakvu nebulozu si napisao ili si to uradio samo da bi izbegao ban?
Već odavno je donešen konsenzus da je ekipa izdavača iz Udruženja izgubila kompas i da ih niko živ ne podržava, i stvarno šteta što se u poslednje vreme dozvoljava korišćenje pogrdnih reči i što se izgubio bilo kakav vid forumskog bontona, ovo je stvarno postalo mučno za čitati. Ajde molim vas stavite ključ na ove teme jer biće samo gore.
Najbizarnije u svemu je što su nosioci primitivizma kojim truju sve vezane teme Vukovi sugrađani. Toliko su ostrvljeni i gnevno targetiraju Vuka, da se na Boru skoro zaboravilo. Ne treba zaključavati teme, samo moderacija da uvede vanredna dežurstva ili što im je lakše, da olade malo bukače. Opomene na njih slabo deluju, posle nekog vremena ponovo koriste neprimeren vokabular i opet nasrću, k'o smrt na babu.
|
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47169 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/02/2023 : 08:11:22
|
Jesi bija kod krstarice prije dva dana u bilom kombiju oko 11 manje kvarat? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 25/02/2023 : 08:11:40
|
quote: Originally posted by borg
Misliš da su teme problem?
Jesu jer ste dopizdili i bogu i ocu. Bogu ste dopizdili sa relativiziranjen. Ocu sa savjetima Marku kako da van dostavi stripove u Srbiju. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 25/02/2023 : 08:31:00
|
quote: Originally posted by lwood
Jesi bija kod krstarice prije dva dana u bilom kombiju oko 11 manje kvarat?
Nisan oko te ure. Oko 1 manje kvarat san bija kod krstarice. |
Edited by - NESVRSTANI on 25/02/2023 08:32:51 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2176 Posts
Posted - 25/02/2023 : 08:38:15
|
(upuceno nesvrstanom)
Pa mnogima je ovo vazno iz raznih razloga. Fibrinih kupaca u Srbiji ima razlicitih od onih koji samo uzmu poneki naslov, onih koji uzmu cetvrtinu ili petinu kao ja do onih koji uzimaju sve redom. Stepen besa je razlicit :) A svima je ovo glupo iz raznih razloga a kanalisati frustraciju je nekome lakse, nekome teze
Sto se tice tvog ispada juce mogla se shvatiti kao neka opstena uvreda (nisam sad tacno upamtio ili sacuvao napisano) Ako bi moglo bez toga bilo bi dobro ako ne, ima najmanje dve alternative, jedna manje bolna, druga vise ;) Tu smo radi stripova, ne radi..
|
Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 08:40:10 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10233 Posts
Posted - 25/02/2023 : 08:57:05
|
quote: Originally posted by matori paraliticar
(upuceno nesvrstanom)
Pa mnogima je ovo vazno iz raznih razloga. Fibrinih kupaca u Srbiji ima razlicitih od onih koji samo uzmu poneki naslov, onih koji uzmu cetvrtinu ili petinu kao ja do onih koji uzimaju sve redom. Stepen besa je razlicit :) A svima je ovo glupo iz raznih razloga a kanalisati frustraciju je nekome lakse, nekome teze
Sto se tice tvog ispada juce mogla se shvatiti kao neka opstena uvreda (nisam sad tacno upamtio ili sacuvao napisano) Ako bi moglo bez toga bilo bi dobro ako ne, ima najmanje dve alternative, jedna manje bolna, druga vise ;) Tu smo radi stripova, ne radi..
Na prethodnoj stranici:
quote: Originally posted by NESVRSTANI
S druge strane, prema konkretnin krivcima sa imenon i prezimenon ne triba imat zadrške kod lipljenja epiteta.
|
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2176 Posts
Posted - 25/02/2023 : 09:03:17
|
Tako je manje vise.. ovo nisu smeli raditi bez trazenja nekog kompromisnog resenja. A takvog ce morati biti na kraju nadam se. |
Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 09:03:45 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 25/02/2023 : 09:38:29
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI To su klošarke štakorske pizdurine.
Razočaran sam iskreno, stari Nesvrstani ne bi editovao post. Nažalost neki od nas su videli kako je glasila prvobitna rečenica, hvala ti puno na tome. Jel si editovao post jer si uvideo kakvu nebulozu si napisao ili si to uradio samo da bi izbegao ban?
Već odavno je donešen konsenzus da je ekipa izdavača iz Udruženja izgubila kompas i da ih niko živ ne podržava, i stvarno šteta što se u poslednje vreme dozvoljava korišćenje pogrdnih reči i što se izgubio bilo kakav vid forumskog bontona, ovo je stvarno postalo mučno za čitati. Ajde molim vas stavite ključ na ove teme jer biće samo gore.
A što si ti očekivao od takvih "govornika" ?
Pa obrazac mu je uvijek isti, svaka tema se zagadi najgorim i najprizemnijim vrijeđanjem bez ikakve konkretne rasprave o temi.
"Epiteti" takvi ali i oni koji su brisani ne bi trebali imati mjesto na forumu o stripovima ma koliko teme bile osjetljive. Valjda se može o svim temama raspravljati s mrvicom dostojanstva a oni koji ne mogu - nek se drže dalje, svojom ili moderatorskom "voljom".
|
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2139 Posts
Posted - 25/02/2023 : 10:01:21
|
Ma ja razumem ostrašćenost. Posebno kada se borimo protiv zabrana, cenzura, nametanja. I to ni manje ni više nego u oblasti kulture. A mi to nismo prevazišli nikad. Bilo da se zabranjuju hrvatski stripovi, bilo da se zabranjuju srpski pevači i pevačice, ili se rade titlovi ili sinhronizacije srpskih ili hrvatskih filmova na ove jezike. I da ne nabrajamo naše ludosti, ima ih milion. Čas nam jezici isti, čas različiti. Čas štitimo nas same od "prizemne" kulture, a relevantni tamničari su uglavnom političari, koji veze sa kulturom često nemaju. I onda dođemo u situaciju da se za kulturu borimo nekulturom.
Ali, mislim da su teme za razgovore važne, i da same po sebi nisu provokacija. Samo se mi trebamo držati na bar nekom osnovnom nivou kulture tokom polemisanja, da ne bi tema izgubila na smislu.
Mene boli uvo koliko će Marko da zaradi od Fibre, i da li će omašiti sa nekim naslovom i imati gubitke. Ovde se borim za prisustvo Fibre na tržištu, zbog sebe. Ne zbog njega. Al mislim da su srpski izdavači mogli napraviti dogovor sa distributerima da se ne uvoze izdanja Fibre za koja su kupljena prava od strane domaćih izdavača. Eto, neki kompromis. Prosto kupiš prava i staviš rampu. A ostala izdanja da mogu slobodno da se distribuiraju. Mada, meni bi više odgovaralo da imam izbor, pa da se domaći izdavači potrude da uz jezik, cenu i tehnikalije niko i ne poželi strano izdanje. Ali, dobro, na ovakav kompromis bih pristao.
Ali ova totalna zabrana je nešto što zaslužuje temu. I treba se boriti protiv toga. Velika se šteta nanosi čitaocima u Srbiji, bez jasne koristi za izdavače ovom tepih zabranom.
|
Resistance is futile. |
Edited by - borg on 25/02/2023 10:23:54 |
|
|
borg
Senior Member
Serbia
2139 Posts
Posted - 25/02/2023 : 10:22:48
|
I ono što Colt čini mi se reče, mrzi me da čitam sve da bih našao rečenicu. Šta sa onim naslovima koje tek planiramo da otkupimo, a Fibra ih davno odradila, pa kad mi kupimo, ona stignu na 50%, i mi nismo konkurentni.
Pa, čoveče, naslove koje ni Fibra ne može da rasproda deset godina a radili se u par stotina primeraka- zaobiđi.
A ako si već kupio prava, onda spustiš rampu za to izdanje, pa prodaj svoje.
Naslov koji ima prođu će se prodati, bez obzira što je ušlo 50-100 Fibri pre toga. A ono što niko neće da kupi, ne može nikom pomoći sve da je i jedino izdanje na svetu.
Čini mi se da su ranije pitali DW zašto ne odradi Eternauta, u vreme kad je Fibra već izbacivala prvi reprint. Odgovor je bio da bi se to slabo prodavalo u Srbiji.
A Fibra od tada prodala još dva-tri reprinta...
Treba imati njuh pa ubosti naslov. Tada samo ostaje da ispoštuješ neki minimum dobrog kvaliteta, i uspeh je zagarantovan.
|
Resistance is futile. |
|
|
blueberry9
New Member
229 Posts
Member since 14/11/2016 |
Posted - 25/02/2023 : 10:29:15
|
quote: Originally posted by borg Treba imati njuh pa ubosti naslov. Tada samo ostaje da ispoštuješ neki minimum dobrog kvaliteta, i uspeh je zagarantovan.
Nije samo to. Treba steci i neki ugled kod citalaca.
Kako to kad mi izdamo stoji u skladistu, a kad Markos izda citaoci kupuju? Kako to? Kako to? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/02/2023 : 10:31:53
|
Slažem se da sam ja kriv za lavinu ružnih riječi upućenih Vuku jer sam ja otvorio bal. Naravno da mi to nije trebalo i naravno da bih, kao koliko-toliko javna osoba koja se još pritom bavi kulturom, trebao biti pametniji i više paziti na svoj vokabular. Koliko god ja ovaj forum smatrao svojom kućom, ipak je ovo javno mjesto i te javno izgovorene riječi imaju svoju težinu. Ali nakon svih onih ružnih stvari preko kojih sam prešao, nakon sve dobre volje koju sam pokazao, on uzvrati ovako... kočnice su mi popustile. I zaslužio je svaku riječ. Ali koliko god on to zaslužio, slažem se, to nije lijepo vidjeti ni pročitati, pa ajmo se pokušati suzdržati. |
Trouble will find me |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10355 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 25/02/2023 : 10:35:11
|
quote: Originally posted by borg
.. Ovde se borim za prisustvo Fibre na tržištu, zbog sebe. Ne zbog njega…
Bravo!
Najpametnija izjava od svega napisanog u vezi ovih zabrana! |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2176 Posts
Posted - 25/02/2023 : 10:36:15
|
quote: Originally posted by blueberry9
quote: Originally posted by borg Treba imati njuh pa ubosti naslov. Tada samo ostaje da ispoštuješ neki minimum dobrog kvaliteta, i uspeh je zagarantovan.
Nije samo to. Treba steci i neki ugled kod citalaca.
Kako to kad mi izdamo stoji u skladistu, a kad Markos izda citaoci kupuju? Kako to? Kako to?
Za ovo zadnje se ck verovatno najvise cudi :)
Umesto da rade ono sto najbolje znaju, polako i pametno.. udri pa kud pukne, pukne.. glavom u zid "sve sto valja ce biti objavljeno na srpskom"
pomalo i marko ide na to da sve sto valja bude objavljeno na hrvatskom ali cini mi se da to radi barem malo pametnije kao sada sa osvetom skarbeka..
|
Edited by - matori paraliticar on 25/02/2023 10:37:06 |
|
|
Topic |
|