forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Manga
 Junji Ito
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/03/2023 : 13:15:58  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with QuoteCenim da ima većih znalaca horora i poznavaoca lika i dela Junji Ita od mene, ali mislim da je vreme da imamo opštu temu o ovom autoru. Zajedničkim snagama su Darkwood i Stalker u poslednje vreme objavili nekoliko njegovih radova, a pošto ovaj autor ima još nekoliko zanimljivih radova cenim da će se Junji u bliskoj budućnosti čitati sve više i više


Lista do sada objavljenih radova:

- Uzumaki 1,2,3 (Darkwood, 2014)
- Gjo 1,2 (Darkwood, 2021)
- Tomie 1,2,3 (Darkwood, 2022)
- Fragmenti strave (Darkwood, 2022)
- Nikad čovek 1,2,3 (Stalker, 2022)
- Soići 1,2 (Darkwood, 2023)
- Senzor (Darkwood, 2024)
- Priče o planinskim duhovima (Darkwood, 2024)
- Remina (Darkwood, 2024)
- Granična zona (Darkwood, 2024)


Slobodno pišite koje njegove stripove ste do sada pročitali, kakav utisak su na vas ostavili, stavljajte vaše omiljene table od ovog autora, a možete okačiti i listu želja stripova od ovog autora koje bi voleli da se objave

Edited by - naker on 19/06/2024 22:51:22

Heisenberg
Junior MemberSerbia
453 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 05/03/2023 : 13:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
Planirao sam da uzmem neke njegove mange, samo ne znam od koje da počnem, a ovako voleo bih da Darkwood uzme prava za Reminu i Black paradox.

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/03/2023 : 14:04:42  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Po meni je Uzumaki idealan kao prvi strip ovog autora, dovoljno kratko, a dobro napisano i nacrtano da neko zavoli Đunđija
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior MemberSerbia
2405 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 05/03/2023 : 17:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Po meni je Uzumaki idealan kao prvi strip ovog autora, dovoljno kratko, a dobro napisano i nacrtano da neko zavoli Đunđija


+1

Carpe diem
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
11322 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 05/03/2023 : 20:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Mene je Uzumaki uveo u svet mangi. Do tada mi je sve to bilo nečitljivo i odbojno.
Nikad čovek, pa Uzumaki, ako ćemo o kvalitetu.
Sve u svemu, Ito je lud!

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
11444 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/03/2023 : 20:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Gyo ne bi preporučio ni najgorem neprijatelju.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud


https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
9277 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 05/03/2023 : 20:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
A mene baš Gyo uveo u itov um. Za vidjeti u kojem smjeru apsurdnosti i njegove priče mogu ići, preporučam i Fragmente strave, koji predstavlja odličan presjek. Ne najčišći, ali nije ni korišten najoštriji nož

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/03/2023 : 21:53:55  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Gyo ne bih preporučio ni srpskom Udruženju izdavača.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 19/03/2023 : 21:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Presek do sada pročitanih dela ovog autora, poređano od lošijih ka boljim stripovima:


- Gjo / Gyo je pokušaj da se čitaocima stvori fobija prema ribama tako što im se daju veštačke noge, samo što je meni ovaj "horor" više ostavio utisak komedije gde se ajkula na nožicama kreće kao da je na rolšulama dok gasovi koji likovima izbijaju iz usta i dupeta davaju utisak kao da oni prde i podriguju.. Nema tu ni h od horora kada ima previše ovakvih "komičnih" scena. Uvod u priču praktički i ne postoji i završi se ekspresno gde veoma brzo nastupi apokalipsa gde ribe preplave ceo Japan, dok su pojedine scene neverovatno nebulozne: riba leti nebom u kesi za smeće WTF i momak i devojka beže i kad se sakriju on je pita ajde smiri se skuvaću ti kafu. Epizoda sa pukotinama u obliku ljudskih silueta je jedino ovde vredno pamćenja, a kada je bonus kratka priča bolja od glavne priče onda to baš i ne govori u prilog stripu. Nije ovo nažalost ni blizu nivoa uvrnute jeze koju je Ito uspeo da postigne sa Uzumakijem.

- Soići 1,2 / Ne znam, ovo je više iritantno negoli što je jezivo na način koji se očekuje od jednog horor stripa. Klinja Soići žvaće eksere kao vampir i bavi se veštičarenjem na više tragikomičan način negoli na način koji budi neku jezu. Sam kraj takođe poprilično loš i nedorečen. Ako ništa drugo, nije toliko očajno kao Gyo, ali meni je ovo bilo loše.

.........

- Priče o planinskim duhovima / Ovaj tankobončić je zbirka koja sakuplja pet priča različitih autora koji su ilustrovali priče jeze i misterije sa japanskih planina. Ito je ovde radio samo jednu priču, dok su ostali autori na moju sramotu meni nepoznati autori. Ništa epohalno, ali odradilo posao za jedno čitanje.

- Granična zona / Samo bratu Đunđiju može pasti na pamet da napravi strip o narikačama Ova sveščica sakuplja priče koje je autor prvobitno bio odbacio kao nedovoljno zanimljive, ali je odlučio da im se vrati tokom korona pandemije. Stripove je po prvi put radio za neku manga aplikaciju. Nisu ovo loše priče, ali nisu ni toliko upečatljive i jezive kao raniji radovi ovog autora. Deluje da je Itu ponestalo inspiracije i kreativnosti.

- Remina / Netipičan Đuđijev strip jer nije body horror već sci-fi horor. Zla planeta iz tamne strane svemira proždire planete Sunčevog sistema na putu ka Zemlji. Kosmički horror.

- Senzor / Majstor horora nam donosi premisu da je otkriven smisao života jer univerzum je egoista i narcista koji želi da mu se neko divi i da ga obožava, i život postoji da obavlja tu ulogu. Pojedine osobe imaju talenat tj. senzor i one imaju sposobnost da "osećaju" univerzum.. Glavna tema kojom se štivo bavi je borba dobra i zla, svetlosti i tame; dok slično kao i kod Uzumakija priča pravi pun krug, jer kraj je ujedno i početak.. Grafička podloga stvara osećaj jeze i uvrnutosti, atmosfera na koju nas je Ito svojim crtežima već odavno navikao. Posebno se izdvaja grafizam samoubica i onih insekata.. Uf.

- Fragmenti strave / Nakon poduže pauze majstor japanskog jezovnika se vratio korenima i ponovo počeo da piše horor priče strave i užasa. Ovaj tankobončić sakuplja osam kratkih priča ilustrovanih sa sad već grafički prepoznatljivim stilom koji gaji Đunđi, i zbog kojeg mu se divimo. Meni lično se iz ove zbirke izdvajaju priče Postepeni rastanak, Crna ptica, i Žena koja šapuće, kao priče koje nadilaze običan body horror i koje izazivaju nelagodu jer ove priče ne samo da su jezive, već nas teraju da se malo bolje zamislimo o nekim stvarima. Postepeni rastanak je jedna prevashodno melanholična priča o načinu na kojem se opraštamo od naših najmilijih, tužna priča. Nije mi ovo na nivou nekih drugih ranije objavljenih radova ovog autora (Nikad čovek, Tomie, Uzumaki), ali je drastično bolje od Gjo. Ko ceni Đunđija pronaćiće u ovoj zbirci par zanimljivih priča, preporuka.

..........

- Uzumaki / #1: Totalno uvrnuta priča i jezivo dobar crtež, nemam nijednu zamerku na prvi tankobončić koliko Uzumaki ima sjajan početak.

#2: Jedan problem sa spiralama je to što postoji ograničen broj primera u prirodi i okruženju pa onda prelaz od roja komaraca i zaposednutih trudnica do botanike i uzgajanja gljiva deluje poprilično nategnuto i udaljava se od originalne premise. Ali kao međuigra između prve i poslednje celine fino ovo funkcioniše jer ako ništa drugo bar sadrži dve najjezivije priče koje Uzumaki ima da ponudi sa onim mekušcima koji se pare i bebama koje hoće da se vrate natrag u utrobu.. Ovaj drugi tankobončić definitivno nikada ne bih dao na čitanje nijednoj osobi lepšeg pola.

#3: U trećem tomu usled nedostatka ideja dolazi do određene doze repetitivnosti pa autor ovde reciklira neke već viđene stvari kao što su ljudi-mekušci, a i ovde se po meni malo preteralo sa korišćenjem tornada. A inače na sredini ovog trećeg tankobončića se nalazi najbolji komentar u stripu: "I tada sam odlučila da moramo da pobegnemo iz ovog grada". Stvarno? Nakon svega do sada viđenog tek tada je kap prelila čašu i shvatilo se da se treba bežati iz tog ukletog grada. Ali kraj priče vadi dosta toga jer sve se ovde vrtelo u krug, u spirali, i došlo na sam početak, kao što se dešavalo i ranije, i kao što će se dešavati i u budućnosti. Skroz korektan svršetak priče koji je zapravo novi početak. Prvi tom je definitivno najbolji jer nosi sa sobom faktor iznenađenja i vredelo je iščitati ovu mangicu jer se fino uklapa sa jezovnik motivom koji DW gura.

- Tomie / Tomie je prelepa femme fatale na koju nije imun nijedan muškarac, oni se zaljube u nju u tolikoj meri da požele da je ubiju kako je ne bi delili ni sa kim drugim, ali ona nosi sa sobom prokletstvo da poseduje natprirodnu demonsku moć regeneracije pa iznova i iznova preživljava istu sudbinu (kletvu). Za razliku od Uzumakija gde postoji ograničen broj primera u prirodi gde se može pronaći spirala pa zna doći do repetitivnosti, Tomie nema ovu boljku jer se jedna devojka može raskomadati na bezbroj načina! Tomie je lepa, ali uobražena, bezobrazna, nekulturna, tašta, narcisoidna, ona ne podnosi da je sama i mora imati muškarca pored sebe, a ako se i pojavi neki muškarac koji će je odbiti nju obuzme bes i sve će uraditi kako bi mu se osvetila što ju je odbio. Kakav arhetip jedne devojke! A vrh su mi njeni uobraženi momenti kada zahteva da je muškarci hrane isključivo sa kavijarom i raznim drugim gurmanskim delikatesima. Ako niste alergični na vizuelne boleštine i splatter, mislim da ovo itekako vredi čitanja. Uzumaki je bio uvrnut, ali ovo je i uvrnuto i krije u sebi dosta dubine i podložno je interpretacijama, po meni ovo je jače štivo od Uzumakija. Junji Ito zna znanje.

...........

- Nikad čovek / #1: "Čovek" lepuškastog lica kojeg osobe suprotnog pola često smatraju privlačnim se ceo život kao kukavica pretvara da je nešto što nije kako bi sakrio svoj strah od drugih ljudi jer nema hrabrost da bude ono što jeste. Njegovo rešenje problema je da se pretvara, da glumi, on ide linijom manjeg otpora kako bi se uklopio u paradoksalni kalup koji nam društvo nameće jer se od nas očekuje da budemo snažne individue koje mogu da funkcionišu u grupi i sarađuju sa drugim ljudima. Njegovo neozbiljno i karikaturalno ponašanje kao da podražava ideju da svi mi nosimo maske kada smo u javnosti i u društvu drugih ljudi jer se bojimo da budemo povređeni kada ljudi vide kakvi smo zapravo. Šta je život ako ne jedna pozorišna predstava gde je samo pitanje da li će biti komedija ili tragedija, a u ovom slučaju se još u ranoj fazi može zaključiti šta je od ova dva u pitanju. Glavni "junak" sa svojim introvertnim i sebičnim ponašanjem deluje zarazno po svoju okolinu i ko god dođe u dodir sa njim po pravilu ih zadesi loša sudbina. Prisutna je i određena kontradiktornost u njegovom ponašanju jer iako teži da izbegava kontakt sa drugim ljudima on zapravo kratke trenutke sreće pronalazi u fizičkoj prisnosti sa devojkama, taj ideal ljudske bliskosti je jedino što daje predaha njegovoj napaćenoj i umetnički nastrojenoj duši.. A sve ovo poprima jezivu-horor atmosferu sa sjajnim Itovim crtežom na kojeg nas je već navikao. Intrigantan početak, ali prave stvari dolaze u sledeća dva dela.

#2: Taman kada je delovalo da će glavnom liku stvari krenuti na bolje jer je pronašao čednu, nevinu, poslušnu, takoći savršenu lepšu polovinu, stvari ponovo kreću nizbrdo i on dozvoljava da ljubomora uništi uživanje i u onim kratkim intimnim momentima koje provodi sa svojom suprugom. U dvojci ima poprilično golotinje i erotskog sadržaja gde unutrašnji demoni i psiha nastavljaju da izjedaju "junaka" ove priče dok on nastavlja svoj put ka samouništenju. Ali ono po čemu će se pamtiti drugi tom je otkrovenje i samospoznaja glavnog junaka da je previše "težak" da se uzdigne do Raja, jer težina njegovih greha ga napovratno vuče ka Paklu... Crtež za klasu bolji od prvog toma zbog sjajnih kadrova grozota Pakla i mučitelja koji jedva čekaju da se upoznaju sa grešnim ljudima. A sve te scene gde lik izbacuje, povraća iz sebe, otrov koji se nakupio tokom svih godina je zaista mučno, ali grafički strašno upečatljivo odrađeno koliko je do gole koske ogoljeno i vizuelno prikazano kako se jedan čovek bori sa sopstvenim duhovima. Po meni drugi tom je vrhunac ove storije.

#3: To da je glavni lik nula i beda od čoveka nije sporno jer mnoge stvari koje mu se dešavaju u životu je i zaslužio jer ih je u neku ruku i priželjkivao, ali biti kao čitalac posmatrač gde gledaš kako jedna neiskvarena i nevina devojka biva "zaražena" zato što bivstvuje u samom njegovom prisustvu je zaista nesvakidašnje iskustvo. Njegova blizina je toliko toksična da korumpira i uspeva da zagadi čak i njenu nevinu dušu, njen silazak u ponor je potpun i nepovratan.. Nije problem kada je samo jedna osoba gnjida, ali kada ona svoj loš uticaj preliva na druge onda je teško ostati ravnodušan.. Jezivo! Knjigu na kojoj je strip baziran nisam čitao, ali vidim po netu da je Ito pri kraju ovo poprilično slobodno adaptirao kada je u onom sanatorijumu upoznao glavnog lika dela sa samim autorom. Pomalo čudna odluka i ne mogu reći da mi se svidela realizacija, ali sam kraj i epilog ove mange su mi zadovoljavajući.

Summa summarum; Teško i mučno štivo kojem nemam nameru da se vraćam, ali ovo je bilo vešto seciranje ljudske psihe koje dovodi u pitanje našu egzistencijalnu čovečnost i šta to treba da čini jednog čoveka, upareno sa sad već kultnim grafičkim jezovnik stilom ovog autora. Nikad čovek je odličan strip. Pozdravljam odluku da se objavljuju mange koje se bave ozbiljnijom tematikom.

Edited by - naker on 07/07/2024 21:33:28
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 10/04/2023 : 21:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Uzumaki Lost Chapter: Galaxies


Nije mi baš najjasnije zašto je Darkwood u svom izdanju preskočio ovo poglavlje, ali reč je o bonus poglavlju koje je prvobitno trebalo biti deo prvog tankobončića (ovo se može zaključiti po tome što u ovoj priči Kirie ima dugu kosu, koju je imala samo u prvom delu), ali je na kraju autor odlučio da ga ipak ne uvrsti u strip i etiketirano je kao #20 poglavlje, koje se može pričati nakon što se iščita cela priča zaključno sa #19 poglavljem. Priča prati otkrivanje galaksije koja je u obliku spirale što neminovno budi kosmičku jezu kod aktera ove priče, pa čitanje ovog poglavlja bi mnoge moglo podsetiti na Lovecraftovu priču The Colour Out of Space. Scenaristički ne bih rekao da spada među bolje priče u Uzumakiju, ali crtački mnogo jaka stvar.Go to Top of Page

emirem
Advanced Member10776 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/04/2023 : 21:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bas sam danas gledao Ita, Tanabea i ekipu nasao sam interesantno samo "No longer human","Remina" nesto adaptacija H.P.Lovecraftea itd. Slijedeci mjesec cu kupiti par knjiga, "Shiver" vec imam.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 10/04/2023 : 22:01:15  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ajde, baš me zanima šta ćeš reći za No Longer Human. Definitivno tip stripa koji te ne ostavlja ravnodušnim.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member10776 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 10/04/2023 : 23:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ajde, baš me zanima šta ćeš reći za No Longer Human. Definitivno tip stripa koji te ne ostavlja ravnodušnim.Nema bas nekog dobrog horror stripa, ono davno sa DyD je bilo nas mainstream, mlako i s vremenom ishlapljelo, Morbius mi je onako tipa Ozzy Osbourne maneken u tajicama, a kako pises ti i ostali kod japsa ima nesto original.

Od Taniguchija imam samo setnju kroz kvart u pamcenju, a Ito dodaje i sjene u magli u tom kvartu, nesto primordijalnije, apstraktnije i podize dlake na rukama kao Merkati glave.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/07/2023 : 21:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Još od 2019. traje rad na anime adaptaciji Uzumakija, ko zna kada će to biti dovršeno, ali na osnovu ove radne verzije koju je Adult Swim pustio u etar deluje da će biti verno strip predlošku. Jedva čekam


Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member4358 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 12/09/2023 : 09:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
odlicno izgleda
Go to Top of Page

Heisenberg
Junior MemberSerbia
453 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 27/09/2023 : 15:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
Darkwood nastavlja sa Itom! Na Cobiss-u u pripremi su Senzor i Priče o planinskim duhovima.

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

neman
Starting Member

Serbia
97 Posts

Member since 20/05/2006

Posted - 01/10/2023 : 21:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit neman's Homepage  Send neman a Private Message  Reply with Quote
Gjo sam pročitao i rado ga se rešio, prodao i predao dalje drugome u ruke.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 01/10/2023 : 22:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Dobro je, pročitao si najlošiji Junjijev strip, pa te sada čekaju samo dobre stvari.
Go to Top of Page

Heisenberg
Junior MemberSerbia
453 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 03/10/2023 : 01:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
Videh i da Darkwood prevodi još jedno delo od Ita, a to je Soići(Soichi)

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

fler
Senior MemberCroatia
1985 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 03/10/2023 : 01:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao, englesko izdanje je svježe izdano (Viz) -
no pretpostavljam da ima nekih preklapanja s prethodnim kolekcijama priča
jer se lik već prije pojavljuje i sve skupa je u najmanju ruku blesavo

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 03/10/2023 01:45:26
Go to Top of Page

Heisenberg
Junior MemberSerbia
453 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 24/10/2023 : 14:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
U pripremi:
Soići 1

Soići 2

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member4358 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 03/11/2023 : 14:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
mislim da sam ovo negde vec stavio
mozda na drugom forumu

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 03/11/2023 14:08:28
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 08/11/2023 : 09:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Objavljen Soići, najavljen Senzor i Priče o planinskim duhovima
Go to Top of Page

naker
Advanced Member3917 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 20/11/2023 : 22:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Soići 1,2 (DW)


Ne znam, ovo je više iritantno negoli što je jezivo na način koji se očekuje od jednog horor stripa. Klinja Soići žvaće eksere kao vampir i bavi se veštičarenjem na više tragikomičan način negoli na način koji budi neku jezu. Sam kraj takođe poprilično loš i nedorečen. Ako ništa drugo, nije toliko očajno kao Gyo, ali meni je ovo bilo loše.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced MemberSerbia
11322 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 21/11/2023 : 20:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Meni najlošije što sam pročitao kad je Ito u pitanju.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Heisenberg
Junior MemberSerbia
453 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 21/11/2023 : 21:09:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
Meni nije nešto, svakako čeka se i taj Senzor kao i Priče o planinskim duhovima.

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000