Author |
Topic |
alexts
Advanced Member
Serbia
8012 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 29/01/2024 : 15:40:50
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Čovjek je napisao da mu je dosadilo već nakon 200 strana ili manje, pa nije to neka količina po meni, a nije ni svih 600injak strana.
Sjetim se kako su meni ljudi objašnjavali tu kako bi Blueberrya treba čitati malo više epizoda jer da postaje sve bolji (i da je to nešto najbolje od westerna ikada), pa sam svejedno odustao nakon 9 pročitanih epizoda jer mi jednostavno ne leži taj starinski način pripovjedanja i tabla krcata manjih sličica. Nismo svi za sve, i ne mora nam se svima sviđati isto, ne bi bila fora da je tako.
Sve Ok. Jedino 200 strana je relativno malo/mnogo; za Cat je to 10 epizoda, za nekog (razvučenog, sporog) Bonelija pola epizode. |
Edited by - alexts on 29/01/2024 15:41:34 |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 06/02/2024 : 00:36:18
|
quote: Originally posted by globinjo
sto ljudi-dvista sisa...lako to što ne volite cc...aj nemoj volit brku ili ga pokušajte ocrnit ovdje...tko je brko? nek vam bane kaže...
Brko sa belim Stratocasterom je nedostizni san Jakova Stranice sa Les Paulom... |
|
|
karuro
New Member
119 Posts
Member since 29/06/2019 |
Posted - 06/02/2024 : 07:53:37
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Chuiu se nije svidio strip, većini se sviđa. Argumentirao je svoj stav i OK, je. Meni je pomalo bzvz taj stav, nije to za čitati u šutu jer dosadi. Čovjek je napisao da mu je dosadilo već nakon 200 strana ili manje, pa nije to neka količina po meni, a nije ni svih 600injak strana.
Sjetim se kako su meni ljudi objašnjavali tu kako bi Blueberrya treba čitati malo više epizoda jer da postaje sve bolji (i da je to nešto najbolje od westerna ikada), pa sam svejedno odustao nakon 9 pročitanih epizoda jer mi jednostavno ne leži taj starinski način pripovjedanja i tabla krcata manjih sličica. Nismo svi za sve, i ne mora nam se svima sviđati isto, ne bi bila fora da je tako.
Meni je tako sa Ken Parkerom. Kažu ljudi top strip, postaje sve bolji što ga više čitas. Pročitao 10 epizoda,tog "top" niti na obzoru. Pročitao 20 epizoda, i dalje čekao to top. Nakon 34 epizode odustao. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38074 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/02/2024 : 09:11:56
|
Samo iz znatizelje, koji su po tebi top stripovi karuro? Unutar Bonellija ako moze, a moze i sire sa svim vrstama stripa. Iskreno me zanima, da vidim sa cime se to moze porediti.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
karuro
New Member
119 Posts
Member since 29/06/2019 |
Posted - 06/02/2024 : 13:23:57
|
Od Bonellija mi je definitivno broj jedan Nathan. Na drugom mjestu ide Dylan, pa treće Zagor/Martin M/Nick Raider. Sandman mi je top nebonelli. Imam još favorita, ali popis bi bio dugačak. Ovi navedeni su mi u vrhu. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/02/2024 : 01:11:32
|
quote: Originally posted by cat claw
quote: Originally posted by globinjo
sto ljudi-dvista sisa...lako to što ne volite cc...aj nemoj volit brku ili ga pokušajte ocrnit ovdje...tko je brko? nek vam bane kaže...
Brko sa belim Stratocasterom je nedostizni san Jakova Stranice sa Les Paulom...
A obojici da je biti crni brko iz 'crne subote' s crnim SG Gibsonom... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
don_draper
Advanced Member
4360 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 11/06/2024 : 22:23:49
|
Od mlađe sam generacije među forumašima i bio sam neinicirani neznalica kad sam za Cat Claw čuo tek kad je Fibra objavila ovaj integral. Gušt je bilo čitati ovih cca 500 stranica ove domaće superherojštine u najboljoj američkoj maniri. Nije tajna da je Cat Claw inspirirana Stan Leejevim radom na Spidermanu i sličnosti su vrlo primjetne. No, osim što je njen lik neka dobra ženska verzija Petera Parkera, galerija sporednih likova je ovdje pun pogodak. Od otrcanih negativaca, na svoj način markantnih sporednih likova i zabavnih "slučajnih prolazinika", u stripu su stalno neke dobre interakcije i zabava. Strip je idealan omjer zabave i zanimljivosti jer na kraju krajeva ima dinamičnu radnju koja tjera na daljnje čitanje. Možda u onom zadnjem dijelu integrala, radnja s Eithne mi je bila slabiji moment stripa, ali generalno svi arcovi štimaju i gušt su za pratiti. Cat Claw je pravi dragulj regionalne strip scene. Nije ni bitno što je toliko očito inspiriran američkom superherojštinom, ovo je u svemu i autorski začinjen strip te ima svoju autentičnost, kakvu ni legendarni Stan Lee ne bi mogao poreći. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 06/10/2024 : 22:47:40
|
Nedavno po prvi put pročitao kompletnu Katu (do sada sam u više navrata čitao pojedinačne epizode zbrda-zdola kako bi mi koja došla pod ruku).
Da ne duljim:
quote: Originally posted by Tonto
Cat Claw je najbolji superherojski strip na svijetu. Cat Claw je najljepše nacrtan superherojski strip svijetu. Cat Claw je najbolje režiran superherojski strip na svijetu. Cat Claw je najbolji srpskohumorni strip na svijetu. Cat Claw čitaš i plačeš... što od smijeha, što od ljubomore jer nikad nećeš tako dobro crtat, što od tuge jer se svakom stranicom bliži kraj. 5/5
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|