forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: ORKA 57 - Cat Claw
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 18

kuzman
Junior Member

Croatia
345 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 23/05/2023 : 22:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče Kobre u izdanju Darkwooda ja sam svoj kupio u AF knjižari u Bg prije otprilike dvije godine.
Sjećam se da ga nigdje u Hr nisam mogao nabavit.
G.Marko me pokušavao uvjerit da se to ne isplati ali nisam se dao🙂
A tek show s carinom.
Našao se neki nadobudni carinik koji me je tražio račun i link na webshop s kojeg sam kupio strip.
Na kraju sam dobio strip u nekakvoj poštanskoj vreći s pečatom.
Al nije mi žao jer vidim da ima ljudi koji ga nisu uspjeli nabavit.
Go to Top of Page

anam
New Member

194 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 23/05/2023 : 23:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
Kobru u izdanju Darkwooda imam, Arizona heat (HC) plus par Profila ...
...ali...jedno integralno izdanje Fibre bi bilo pun pogodak...kupujem na neviđeno...naravno mogao bi se i Darkwood potruditi pa izdati i ostatak Kobre
pa i Markos je pohvalio njihovo izdanje i bilo bi lijepo da odrade posao do kraja...i izdaju Kobru sve epizode...ako izdaju kupujem
...valjda postoje izdanja koja bi se mogla obnoviti...naslovnice Bane može ponovno nacrtati za integralno izdanje, naravno ako je za i ako su svi u projektu za...
...primjer je: Grička vještica je uz dosta truda objavljena u zasad najboljem izdanju...ako netko objavi bolje - kupujem i to...

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/05/2023 : 04:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Pohvalio je izdanje Tarzana od Darkwooda, ne Kobru, i tu sve stima. Nema potrebe za dodatnim izdanjima, (mada da ga Fibra 'sikne' uzeo bi ga bez problema)
No problem je eto s Kobrom, koji je nestao u vatri s mnogobrojnim drugim originalima nakon tenkovskog pogotka u Sarajevu, (medu ostalim izgorjeli su i originali Fostera sto je mozda i najveci stripocid za kojeg ja znam)
Uz Profile ima i dvanaestak epizoda u Yu stripu ako se ne varam, (da sad ne pretrazujem police) i to s albumskim dijelom cini vec jednu respektabilnu kolicinu. Vecina nas, ako ne i bas svi, ne bi imala problema s losijim tehnikalijama izdanja samo kad bi sve bilo na jednom mjestu. Iako i sam Sjor Bane kaze da su otisci iz Yu stripa grozni, misljenja sam da bi mi fanovi to itekako prezivjeli da imamo avanture Slobodana Markovica na jednom mjestu...
Jer kako je vec spomenuto, bolje ih je imati ikakve nego nikakve. Dalo bi se danas to skenirati i procistiti...
Koliko je to realno za uraditi/dobiti ostaje da se vidi. Interes evo itekako postoji od strane publike.
A za nedavno izislu Gricku, prava je steta sto se nisu koristili Majstorevi originali kojih je u Zagrebu preko 90 posto sacuvanih i urednih. (Ali to je vec neka druga prica)

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/05/2023 : 06:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=11500M

U Yu stripu objavljeno je sve osim Arizone. I ja zazivam integral a kao sto san davno reka, mslim da ce sve što valja i biti objavljeno.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/05/2023 : 07:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Pohvalio je izdanje Tarzana od Darkwooda, ne Kobru, i tu sve stima. Nema potrebe za dodatnim izdanjima, (mada da ga Fibra 'sikne' uzeo bi ga bez problema)
No problem je eto s Kobrom, koji je nestao u vatri s mnogobrojnim drugim originalima nakon tenkovskog pogotka u Sarajevu, (medu ostalim izgorjeli su i originali Fostera sto je mozda i najveci stripocid za kojeg ja znam)
Uz Profile ima i dvanaestak epizoda u Yu stripu ako se ne varam, (da sad ne pretrazujem police) i to s albumskim dijelom cini vec jednu respektabilnu kolicinu. Vecina nas, ako ne i bas svi, ne bi imala problema s losijim tehnikalijama izdanja samo kad bi sve bilo na jednom mjestu. Iako i sam Sjor Bane kaze da su otisci iz Yu stripa grozni, misljenja sam da bi mi fanovi to itekako prezivjeli da imamo avanture Slobodana Markovica na jednom mjestu...
Jer kako je vec spomenuto, bolje ih je imati ikakve nego nikakve. Dalo bi se danas to skenirati i procistiti...
Koliko je to realno za uraditi/dobiti ostaje da se vidi. Interes evo itekako postoji od strane publike.
A za nedavno izislu Gricku, prava je steta sto se nisu koristili Majstorevi originali kojih je u Zagrebu preko 90 posto sacuvanih i urednih. (Ali to je vec neka druga prica)

Ne znam otkad je prevladala tj. nadglasala manjinska grupacija koja voli ogromna nepraktična izdanja sa celokupnim opusima autora ili junaka u jednom tomu? Kad je većina uvek glasala za integrale od 3-4 dužine francuskih albuma?

Kobra je dušu dao, za dva integrala - drugi bi pored sadržaja DW integrala sadržavao i Žizel i Arizona Heat, a prvi sve prethodne epizode npr.

Ali, rekao bih da se Banetu to ne objavljuje, jer misli da bi on bio taj, ko bi odrađivao mukotrpan posao pročišćavanja skenova starih epizoda. Mislim da to treba da radi neko sasvim drugi, ko ima vremena samo za to, da bude angažovan da to profesionalno odradi (recimo Zlatko M. itd.). Opcija suprotna tome je da te epizode budu nepovratno izgubljene, kao kulturno dobro koje je nestalo zauvek, što je neprihvatljivo, tu se valjda svi slažemo.

Ja, konkretno, imam sve u dobro očuvanim izdanjima, ali većina zainteresovanih nema.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8028 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/05/2023 : 07:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne mora sa tim ni da se žuri, ali treba da bude, bar u nečijim dugoročnim planovima.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 24/05/2023 : 08:31:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
Ja sva sreća imam barem taj 2. lažni integral, sa svim epizodama koje nisu u Darkwoodovom integralu (koji sam btw poklonio osobi koja inače ne čita stripove ali joj je Kobra remek djelo- pa sam na kraju ja ostao bez njega).
POjedinačne albume ne bi nikad dao. ali baš šteta,volio bi da taj 1. netko izbaci ponovno
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40316 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/05/2023 : 08:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja bih Nindzu pre Kobre i Tarzana ipak :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5433 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 24/05/2023 : 09:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Ja bih Nindzu pre Kobre i Tarzana ipak :)

Da se jednom slozim da Sawitchem
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/05/2023 : 09:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
@ivan_micic
Koji lažni integral?

@sawitch
Banetovog ninje ima samo malo… ono od drugih autora je uglavnom loše.
Iako, budimo realni i na ono malo ninje, Bane se pomalo švercao… hi hi hi

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 24/05/2023 : 09:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

@ivan_micic
Koji lažni integral?

@sawitch

netko je skupio sve, uvezao, pa čak i naslovnu lipo postavio, na kvalitetnom papiru. Preuzeo je iz svih revija stripove, skenirao i složio
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
345 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 24/05/2023 : 10:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Vidio sam taj pirat na oglasniku.
To i Cat Claw.
Samo koliko se sjećam Kata nisu sve epizode.
Sudeći po slici stražnje korice.
Tip koristi upravo tu rupu u ponudi.
Ja osobno ne bi to nikad kupio iz poštovanja prema autoru.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 24/05/2023 : 10:05:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kuzman

Vidio sam taj pirat na oglasniku.
To i Cat Claw.
Samo koliko se sjećam Kata nisu sve epizode.
Sudeći po slici stražnje korice.
Tip koristi upravo tu rupu u ponudi.
Ja osobno ne bi to nikad kupio iz poštovanja prema autoru.

ista mi je stvar bila sve eksove skupiti i uvezati, ovako je to netko umjesto mene odradio.
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1094 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 24/05/2023 : 11:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Pa nije li Form B izdala neki "Nindža integral 1".

Valjda će i drugi integral.

Mislim da u tom Integralu 1 nema ni jedna epizoda s Banetovim crtežom.
Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2354 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 24/05/2023 : 12:07:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

to su Mikicine epizode,
Kerac je samo u eksu #538 -10 strana ako se ne varam
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/05/2023 : 12:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

quote:
Originally posted by mmihoci

to su Mikicine epizode,
Kerac je samo u eksu #538 -10 strana ako se ne varam

Onako po sjećanju mislim da u Yu stripu imaju samo dvi epizode, niti pola albuma i nešto je bilo u onom albumu sa sličicama samo san zaboravija ima li to veze sa onim početkom iz Yu stripa i koliko je Bane upleten u taj album.
I to je sve što se tiče Baneta i Ninje.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/05/2023 : 12:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Usput, koliko god sam pobornik albuma ili integrala u standardnom obliku podržavam ovakvu, bloketa, odluku.
Razlog ( a možda je i Marko tako razmišlja ), imam sve pojedinačne albume i razmislija bi ima li smisla ( a nema ) ponavljati ih samo zbog vanjskog dizajna jer sadržaj je isti.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40316 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/05/2023 : 16:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivan_micic

quote:
Originally posted by Renky

@ivan_micic
Koji lažni integral?

@sawitch

netko je skupio sve, uvezao, pa čak i naslovnu lipo postavio, na kvalitetnom papiru. Preuzeo je iz svih revija stripove, skenirao i složio

Nisam video te.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 24/05/2023 : 17:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
pizda
Molim Kuzmana da poskida ovo djubre sa foruma i da ne reklamira idiota

Edited by - cat claw on 24/05/2023 17:20:10
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/05/2023 : 17:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Jbte, cilog Kobru je sašija😬😳

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 24/05/2023 : 17:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Sto se Nindze tice, tu je prava zbrka
Uradio sam za YU Strip dve epizode sa Plavsicem prema predlosku Ace Kostica i u njima se Nindja zove Fred Nolan.
Onda je, iz meni nepoznatih razloga, to stopirano a krenula je serija Nindza u kojoj se on zove Lesli Eldridz.
Uradio sam nekoliko scenarija sa Eldridzem koje je uradio Sibin. Nesto je objavljeno u Eksu. Posle je Nas nindza presao u ingerenciju SAF pa mu je promenjeno ime u Jason Graham Raynolds aias Shade i tako je izlazio u Skandinaviji. Nemam pojma koliko ima epizoda, ali sigurno dovoljno za album...
Istovremeno, pokrenut je projekt albuma sa slicima. Napisao sam scenario i uradio dosta detaljan lejaut. Sibin je dovrsio olovku a Plavsic istusirao. Originali su pokradeni iz DENO (znam da su neki u Sisku i nemam pojma kako su tamo dospeli, vlasnik nije hteo da mi kaze) ali Sibin je uspeo da sacuva solidne kopije. Sve u svemu, to ceka na red da se pripremi i objavi kao integral. Kada ce, ne znam.
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
345 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 24/05/2023 : 17:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se. nisam imao namjeru da reklamiram ovog.
Čak sam ga i prijavio ali očigledno uzalud.
I to još zimus čini mi se.
Sve je obrisano.

Edited by - kuzman on 24/05/2023 17:57:07
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 24/05/2023 : 18:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kuzman

Izvinjavam se. nisam imao namjeru da reklamiram ovog.
Čak sam ga i prijavio ali očigledno uzalud.
I to još zimus čini mi se.
Sve je obrisano.

Hvala, Kuzmane.
Meni je sasvim razumljivo da lopov hoce da zaradi, ali ne shvatam ljude koji lose skenove iz raznih izdanja skrpljene u gomilu i kicerasto spakovane zele da imaju u kolekciji.
Go to Top of Page

kuzman
Junior Member

Croatia
345 Posts

Member since 25/02/2021

Posted - 24/05/2023 : 18:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send kuzman a Private Message  Reply with Quote
Upravo to kičasto njesra.
Ali tip obmanjuje narod.
Vidim sad da je i Nebojšu tiskao.
To treba suzbit jer šteti svima.
Nije mi jasno samo ko mu to štampa?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 24/05/2023 : 18:14:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Izdanje je odlično!A i papir

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 18 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000