Došlo je i vrijeme da službeno predstavimo prvi strip kojeg ćemo izdati. Riječ je o naslovu: ''The Kong Crew'' francuskog autora Érica Hérenguela (Kran). Priča se nastavlja na originalni igrani film iz 1933., no mijenjajući kraj filma i time ''filmsku povijest'' pitanjem - što bi bilo da je King Kong pobijedio?
Nalazimo se u 1947. - četrnaest godina nakon pobjede KONG-a. Poluotok Manhattan je evakuiran i postao je zabranjeno područje.
Kong Crew, elitna postrojba američkih zračnih snaga, zadužena je za kontrolu parametra s jednim jedinim ciljem: potpuna zabrana ulaska, jer jednom kada nešto uđe u zabranjenu zonu, više ne smije izaći.
The Kong crew knjiga 1
108 stranica
Kolor
Format: 215X280mm
Crtež i scenarij: Éric Hérenguel
Prijevod: Ozren Švarc
Lektura: Ana Anušić
Prijelom i dizajn: Leon Burazin
Cijena: 20€
Datum objavljivanja: Kraj Srpnja 2023 (točan datum uskoro)
Još malo informacija. Sveukupno će biti dvije knjige. U prvoj su sadržani nastavci 1-3. U drugoj će biti od 4-7. Drugu knjigu očekujte slijedće godine jer još uvijek nisu svi nastavci ni nacrtani.
Bilo je tu jos i Kongova posada pa Postrojba protiv Konga... Kongova eksadrila . Zaboravio sam napisati da će se tiskati u Denoni. Isprike na dopunama informacija svako malo, al ovo mi je prvi put da radim ovako nešto pa stalno neš zaboravljam. Za drugi strip će biti bolje.
Nenalaženje zvučnog naslova i ostavljanje "kao u originalu" mi liči na liniju manjeg otpora. Ali ovde se može reći da ima opravdanja, ako je reč o fra-belg naslovu sa engleskim nazivom.
Meni je više intrigantno kad se pojavi novi izdavač, sa prvim naslovim, za kojim nije postojala neka potražnja, a nije ni poznat. Nije prvi takav slučaj, ali ja bih išao na sigurnije. Nadam se da će biti i poznatijih i komercijalnijih naslova u daljoj ponudi, a nemam ništa protiv da to postane i ovaj (Hérenguela poznajem po Kran-u).
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Ovo mi deluje bas zanimljivo. Izdavac sa totalno neocekivanim prvim naslovom, nesto poput Mipl i Agentom Straha. Samo se nadam da nece oba proci nezasluzeno nezapazeno.
Da odgovorim na pitanje za Babilon. Sad kreću pregovori s distributrima i svakako imam u vidu Babilon.
Strip me osvojio na prvu pa sam ga zato odabrao kao prvog kojeg ću izdati. Ima neku dobru pulp vibru, a i (barem po mom mišljenju) je jako lijepo nacrtan. Hoće li se prodavati, vidjet ćemo. No druga knjiga će ići bez obzira na prodaju prve.