Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 18/07/2023 : 11:04:50
|
![](http://www.fibra.hr/Images/LAZ_FB_2.jpg)
U „Sazivu“ se šesnaest Obitelji sastalo na krajnje luksuznom mjestu zvanom Triton Jedan, a sve u cilju rješenja rastućeg sukoba između Carlyleovih i Hockovih. Sa sobom su dovele i svoje Lazaruse. I dok između Forever i Joacquima, Morrayevog Lazarusa, cvjeta romansa, Forever ne samo da propituje vlastiti identitet, već i odanost vlastitoj obitelji i Malcolmu, svom ocu, nakon što joj ovaj zapovjedi ubiti njenog brata Jonaha.
U priči „Otrov“ svijet je u ratu, a obitelj Carlyle trudi se obraniti pod svaku cijenu. Braća i sestre bore se za prevlast suočeni s činjenicom da je život Malcolma Carlylea, njihovog oca, pri svršetku. No spletke i rat idu skupa, što naposljetku kulminira otkrićem koje će u potpunosti izmijeniti život Forever Carlyle.
„Ruckin je scenarij opsežan, plete socijalno-političku retoriku i klasnu strukturu kakva se rijetko viđa u stripu. S druge pak strane Lark taj Ruckin ozbiljni pristup uspijeva podići na novi nivo pomoću mračnih kadrova punih sjena i bijesne, munjevite akcije. Svaka je nova stranica kao da gledate film, još jedan razlog zbog kojeg bi se ovaj serijal mogao svidjeti ljubiteljima kriminalističkih filmova i serija kao što su Kum ili Pravi detektiv, ali i policijsko-proceduralnih stripova poput Ruckinog Gotham Central ili Powers Briana Michaela Bendisa i Michaela Avona Oeminga.“ Booklist
Lazarus 2 • Saziv • 352 stranica • Kolor • 190 x 285 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Greg Rucka • Crtež Michael Lark • Prijevod Robert Solanović • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 18.7.2023. • Cijena 37 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lazarus-2-saziv/896/
|
Trouble will find me |
|
kasper
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
10907 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Fade2BlackCOVER_AVATAR.jpg)
Croatia
6365 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 30/07/2023 : 18:14:39
|
Kako ovo dobro piči, u ovoj knjizi postaje još napetije od prve, nema pada kvalitete, naprotiv! |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
sawitch
Advanced Member
![](AvatarUpload/Avatar Pingvin.gif)
Serbia
40619 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 05/08/2023 : 20:46:32
|
Isto htedoh da napisem. Kao da jos jace siba… Kad sam pregurao ona pisana slova ostalo ne moze biti pitkije. Bas dobra ideja i vozi dobro.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
ivanl
Advanced Member
![](AvatarUpload/motorhead.jpg)
Croatia
15808 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/09/2023 : 18:01:12
|
Bogami, moram i ja ovo dopisati... Ovo 'vozi' jos jace i brze u 'duji'. Scene borbi i ratnih puskaranja izvanredne. |
Los cukar na fritulama! |
|
Macbeth
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/jcd.jpg)
361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 27/09/2023 : 18:46:46
|
Pročitah danas i ovaj nastavak; kao što i ostali kažu, još bolje od prvog sveska! Brutalna akcija, napeto do samog kraja. Opet u komadu pročitano... ![](icon_smile_big.gif) |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/pre1.gif)
Western Samoa
7350 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 29/09/2023 : 22:29:46
|
Pre pre pre dobro! Još ne vjerujem koliko je ovo dobro. Kako je Rucka razradio ovaj distopijski svijet, doslovno čitatelj može samo uroniti u ovu atmosferu kao da je riječ o pravom svijetu.
Bitka dva Lazarusa, što reći? Inače ne volim scene bitke, to mi je uvijek dosadno u stripu, ali ovo kako je napravljeno i nacrtano je vrh vrhova. Strip godine već sada, što se mene tiče. ![](icon_smile_approve.gif) |
|
DiSkAcH
Advanced Member
![](AvatarUpload/Fade2BlackCOVER_AVATAR.jpg)
Croatia
6365 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 01/10/2023 : 08:17:17
|
Rekao sam ja da je ovo bombetina. Atlas mi je pičio kao teretni vlak bez kočnica, a ovo je još jače i bolje. Rucka je baš razvalio sa stvaranjem svijeta. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
tekumze
New Member
![](icon_star_gold.gif)
122 Posts
Member since 20/05/2012 |
Posted - 26/11/2023 : 18:29:26
|
Definitivno još puno bolje od odličnog prvog dijela. Akcija, intrige, napetost... Meni osobno je bio najbolji duel između dva lazarusa. Jedan od boljih američkih stripova koje sam pročitao u posljednje vrijeme. |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|