Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15786 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/09/2023 : 17:42:32
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Zbog toga ja ne citam dok ne izadje sve pa makar cekalo i godinama!
Isto kao i ja.
Ali ovaj put se zajebao, trostruko. I Last man, Predak i Lazarus. Sve se nastavlja... a imao sam 'spurijus' da ce biti tako...
Nista, strpljen spasen. Ponovit cu lad bude trebalo.
Inace, i 'trica' je odlican strip. Sve stima, osim drugog dijela knjige s gostujucim crtacima, bas 'bodu oci' ove price nakon Larka. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7267 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 02/10/2023 : 22:36:39
|
Odstrel samo nastavlja brutalnu kvalitetu cijelog serijala. Nešto toliko intrigantno i zarazno odavno nisam čitao. Jednostavno uživancija.
Ipak ovaj X+66 nije na razini glavnog serijala mada daje pobližu sliku cijelom ovom svijetu. Podsjeća me na AA ediciju iz Nathanovog svijeta, samo naravno, ovdje je to puno bolje urađeno. A i otkrivaju se neke crtice iz života sporednih likova koji će možda imati veću važnost u daljnjoj radnji.
Uglavnom, tko će sad dočekati sljedeću knjigu. Baš sam uživao. |
|
|
Macbeth
Junior Member
361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 07/10/2023 : 18:22:54
|
Priča s Forever je i dalje brutalno dobra, ali ove pričice na kraju... nisu mi nešto. Neke su dobre, neki su dosadnjikave. Malo mi je to pokvarilo dojam, usporilo čitavu radnju... npr. ono s novinarkom... Naravno, treba sad dočekati i nastavak. Neće biti problem ponovno pročitati, bilo je dosta zabavno. Ipak mi je drugi svezak zasada bio najuzbudljiviji.
Sad kad se sjetim onog komentara o "proizvodnji" Lazarusa - i dalje mi to nema smisla, ako je Zmaj onako zeznut sam po sebi, tko će ih masovno još proizvoditi, kamoli trenirati... o Lazarusima ostalih obitelji da ni ne govorimo. |
|
|
stripadzija
Average Member
Slovenia
504 Posts
Member since 03/03/2009 |
Posted - 07/10/2023 : 20:00:44
|
Meni trenutno u ove 3 knjige jedino smeta crtež ovih 6 priča u trećoj knjizi. Dosta mi je slabiji u odnosu na Larkov stil.
Sve ostalo u stripu mi je odrađeno vrhunski, a posebno mi znači format izdanja Fibre.
Četvrta knjiga se uzima pod obavezno. |
Edited by - stripadzija on 07/10/2023 20:10:26 |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 07/10/2023 : 22:41:02
|
quote: Originally posted by stripadzija
Meni trenutno u ove 3 knjige jedino smeta crtež ovih 6 priča u trećoj knjizi. Dosta mi je slabiji u odnosu na Larkov stil.
Sve ostalo u stripu mi je odrađeno vrhunski, a posebno mi znači format izdanja Fibre.
Četvrta knjiga se uzima pod obavezno.
Takodje mi je crtez u ovoj knjizi malo pokvario citav dojam, Mozda i najvise smeta u trecem poglavlju - Iskra |
|
|
Promys
Starting Member
73 Posts
Member since 03/02/2023 |
Posted - 08/10/2023 : 17:26:34
|
U prvom delu dosta zapleta, nema puno dinamike priča tek počinje da se otvara. Treba dosta vremena i koncentracije da se isprati ko je ko u ovoj priči. Drugi deo dosta dinamičniji, prava eksplozija akcije, konačno nešto počinje da se dešava. Da, u jednom delu ima onog teksta u nekom fontu s pisanim slovima koji je jako teško pratiti jer je problematično čitljiv i prilično odvraća pažnju sa radnje. Dobar deo sam s mukom iščitao, jedan deo i preskočio, ali i sa tim preskakanjem ništa se ne gubi na praćenju radnje. U trećem delu radnja kao da kreće ponovo da se razvija, u priču se uključuju i druge porodice, likovi, javljaju se neki novi zapleti. Pojedina poglavlja su potpuno odvojena od priče koja se razvija u prethodne dve (pa i trećoj knjizi), radnja se koncentriše na neke nov likove (novinarka, Zmaj i dr), postoji neki diskontinuitet u radnji. Ponovo nema previše akcije, ali nagoveštava se da se nešto sprema...
Sve u svemu, ostaću uzdržan u komentaru ovog serijala. Dosta hvaljen, obećava ali mislim da još uvek nije opravdao moja očekivanja... Videćemo, nadam se da nećemo previše čekati na sledeće nastavke. |
|
|
Chui
Senior Member
1034 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 02/11/2023 : 14:30:53
|
Meni je prva knjiga bila 10/10, druga isto do proglasa rata 10tka onda malo pada na 9tku, treća je 9tka do X+66 kad ide na 8icu. Ono što mi je najjače u serijalu to su likovi i njihovi odnosi, prije svega mislim na glavnu obitelj čiju sudbinu pratimo pa odnos Joaqima i Forever pa su tu još Hock i Bittner kao zbilja zanimljivi likovi. S ratom se priča širi i malo pada uzbudljiv moment, a onda sa ulaskom Zmaja još malo pada. Nije borba loša, neke scene borbi su zbilja maestralno režirane, ali ključ serijala je u odnosima likova i to mi je definitivno nešto što stavlja ovaj serijal u gornji rang, ne toliko akcija. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21116 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/01/2024 : 18:37:59
|
definitivno jedan od najboljih amera u zadnjih nekoliko godina,i jedan od boljih stripova u ovoj godini. Volim ovakve stripove u distopijskim svetovima kad se ne ide na fantazmagorije već se fokus stavlja na međuljudske odnose;pa kad se tu ubaci dobra akcija,konstantni prevrati,izdaje,sklapanja savezništva&prijateljstva, dobija se sjajna zabava,strip koji se ne ispušta iz ruku. Po atmosferi me Lazarus često asocira na omiljen mi serijal Živi mrtvaci,ali i Larkov crtež koji mi malo vuče na Adlardov. Prvi svezak odličan,drugi još bolji,u trećoj mali pad,a poglavlje X+66,dve klase ispod. Neka prosečna ocena jaka 5/5 ,i kao i svi,jedva čekam novu knjigu.Vidim da već ima materijala za nju. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 02/01/2024 18:38:26 |
|
|
Topic |
|
|
|