Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27403 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/03/2025 : 10:56:17
|
Trebalo je staviti ili 2 pasice(1 tabla)ili 4 pasice(2 table). Ovako se razbija irigibalna kompozicija. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40882 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/03/2025 : 11:55:37
|
quote: Originally posted by all_ba
quote: Originally posted by sawitch
Dzimi Stepanov je inace iz mog Zitista rodom. U ZR-u je ziveo, ima i sada kucu koju je dao udruzenju banatskih Svaba valjda a u Nemackoj je. Nikad video i upoznao coveka a do skoro nisam znao ni da postoji. A radio je za Ime ruze neke ilustracije. Pritom mislim na film sa Sonom Konerijem..
Svijet je mali Saviću, drago mi je da je tako. Džimi je veliki talenat, likovni je umjetnik /slikar/, profesaionalno se bavio stripom i animacijom. Prije pet godina sam napiso o njemu tekst koji je Jergović uvrstio i objavio na svom portalu: https://www.jergovic.com/ajfelov-most/kockica-koja-nedostaje/ a isti sam objavio i u 11. broju BOSONE /2022/, uz prve dvije epizode "Batonovog ustanka".
Top! Ovo cu sa gustom da procitam! |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3104 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 13/03/2025 : 12:11:15
|
quote: Originally posted by jaki
Trebalo je staviti ili 2 pasice(1 tabla)ili 4 pasice(2 table). Ovako se razbija irigibalna kompozicija.
da, i meni to smeta. i ne samo to...
nego, je li netko ovo vidio uživo? ovako preko (loših)fotografija teško je bilo što zaključiti, sve djeluje nekako mutno, kao mliječnim slojem premazano, čak i mat papir ne izgleda mat... ne znam, teško je ovako bilo što zaključiti, a s obzirom na više nego paprenu cijenu ne mogu se natjerati na kupovinu naslijepo.
lijepo je znati da se danas netko bavi s očuvanjem naših strip-klasika u monografskom formatu, ali u ovom slučaju mislim da ću ipak preskočiti izdanje, crveni i plavi album su mi sasvim dovoljni.
doduše, možda se predomislim kad prolistam knjigu... |
 |
|
kuzman
Junior Member

Croatia
385 Posts
Member since 25/02/2021 |
Posted - 13/03/2025 : 15:17:04
|
Ja sam ga na kraju naručio iz Babilona trebao je stići u utorak ali izgleda da ga je šljam iz GLSa zagubio u nekom skladištu. Bit ću sretan ako uopće dođe i ako bude čitav. S njima samo najgora iskustva. Uništili su mi na desetke(dobro zapakiranih)stripova. Kad i ako dođe staviću koju sliku u višoj rezoluciji. I mene zanima ta usporedba sa DENO. Bio bi sretniji da je papir kao u njihovim albumima ali što je tu je. |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 13/03/2025 : 15:17:57
|
Trebalo je staviti ili 2 pasice(1 tabla)ili 4 pasice(2 table). Ovako se razbija irigibalna kompozicija.
To je @jaki tvoje legitimno pravo da tako misliš, a ima ih koji ne misle tako. Iz uvodnika urednika:
Stripska čitalačka publika, nakon četiri decenije od gornjemilanovačkog strip-albumskog izdanja moći će iznova čitati Maurovićeve stripove u boji, u još raskošnijem integralnom ruhu, na većem formatu, sa većim kadrovima stripa, po tri pasice/kaiša po stranici (kako je to već postala praksa naših monografskih izdanja). Ovim stripovima to daje jednu potpuno drugačiju kreativnu dimenziju – sasvim novi likovni i stripski diskurs – u sagledavanju, razumijevanju i iščitavanju ovih iznimno kvalitetnih djela.
|
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
Posted - 13/03/2025 : 15:26:08
|
quote: Originally posted by verab
da, i meni to smeta. i ne samo to...
nego, je li netko ovo vidio uživo? ovako preko (loših)fotografija teško je bilo što zaključiti, sve djeluje nekako mutno, kao mliječnim slojem premazano, čak i mat papir ne izgleda mat... ne znam, teško je ovako bilo što zaključiti, a s obzirom na više nego paprenu cijenu ne mogu se natjerati na kupovinu naslijepo.
lijepo je znati da se danas netko bavi s očuvanjem naših strip-klasika u monografskom formatu, ali u ovom slučaju mislim da ću ipak preskočiti izdanje, crveni i plavi album su mi sasvim dovoljni.
doduše, možda se predomislim kad prolistam knjigu...
Stigao je album kod Raula, neko će ga već nabaviti i reći svoje mišljenje, ali i nabaciti koju stranicu.
Kad je u pitanju papir on jeste mat kunsdruck i nakon štampe je išlo mat lakiranje kako bi stranice imale što duže postojanu boju. Iz štamparije tvrde da će otisak biti sočan i nakon 100 godina.
A, fotke su slikane sa mojim mobitelom i ne prikazuju pravo stanje.
|
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 13/03/2025 15:33:17 |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
Posted - 13/03/2025 : 15:32:26
|
quote: Originally posted by kuzman
Ja sam ga na kraju naručio iz Babilona trebao je stići u utorak ali izgleda da ga je šljam iz GLSa zagubio u nekom skladištu. Bit ću sretan ako uopće dođe i ako bude čitav. S njima samo najgora iskustva. Uništili su mi na desetke(dobro zapakiranih)stripova. Kad i ako dođe staviću koju sliku u višoj rezoluciji. I mene zanima ta usporedba sa DENO. Bio bi sretniji da je papir kao u njihovim albumima ali što je tu je.
Nadajmo se da će biti sve u najboljemn redu. Papir, ako nije bolji, nije ništa lošiji od DeNo. Smatrao sam da je 150 gr kunsdruck mat (za knjžni blok), sa mat lakiranjem adekvatan za jednu ovakvu monografiju. |
|
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3104 Posts
Posted - 13/03/2025 : 15:49:21
|
quote: Originally posted by all_ba
To je @jaki tvoje legitimno pravo da tako misliš, a ima ih koji ne misle tako. Iz uvodnika urednika:
Stripska čitalačka publika, nakon četiri decenije od gornjemilanovačkog strip-albumskog izdanja moći će iznova čitati Maurovićeve stripove u boji, u još raskošnijem integralnom ruhu, na većem formatu, sa većim kadrovima stripa, po tri pasice/kaiša po stranici (kako je to već postala praksa naših monografskih izdanja). Ovim stripovima to daje jednu potpuno drugačiju kreativnu dimenziju – sasvim novi likovni i stripski diskurs – u sagledavanju, razumijevanju i iščitavanju ovih iznimno kvalitetnih djela.
praksa kod vaših monografskih izdanja? pa imate samo jedno izdanje, kakva praksa... i ne, 3 pasice po stranici nije dobra ideja. dovoljno je pogledat kako grička izgleda kod fibre s dvije pasice i kako vaša s tri. naravno, to je samo moje mišljenje. |
 |
|
kuzman
Junior Member

Croatia
385 Posts
Posted - 13/03/2025 : 15:55:40
|
Evo sad mi javili na moj upit da paket ne može u paketomat da im pošaljem alternativnu adresu? Imaju sve podatke i na njihovoj stranici piše da u slučaju nemogućnosti dostave dostavljaju na kućnu adresu. Niti nazvali niti poslali poruku. Izbjegavati u širokom luku. Možda je g.Zlatko to previše dobro spakirao ali da jedna knjiga nemože u paketomat... Izvorno sam rezervirao u SNK ali sam se bojao da će se rasprodat prije nego što stigne. Danas su me kontaktirali pa sam otkazao rezervaciju. |
 |
|
verab
Advanced Member

Croatia
3104 Posts
|
kuzman
Junior Member

Croatia
385 Posts
Posted - 13/03/2025 : 16:16:21
|
A što reći,meni su uništili desetak AF od Libellusa,srećom uspio sam ih zamijeniti. Nedavno mi je Markos poslao dva put Godišnjake hrvatskog stripa tri komada i oba dva su uspjeli sredit. Ima toga još. A znam još ljudi koji su imali problema s njima. Pitam poznanika dostavljača koji mi obično dostavlja što rade s tim paketima a on mi kaže da ne šaljem osjetljive stvari preko njih. Rekao mi je još i da je čuo da igraju nogomet s paketima u skladištu? Ja ih pokušavam izbjeći ali neki webshopovi nemaju alternative. |
 |
|
kuzman
Junior Member

Croatia
385 Posts
Posted - 13/03/2025 : 16:20:08
|
Pošto živim u Ri a rijetko idem u Zg jedina alternativa mi je Znanje. A onda nema akcija ni popusta. A koliko sam vidio i u Znanje stripovi dolaze GLSom tako da i tu ima svega. Nažalost nemože im se stat na kraj. |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27403 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
Posted - 13/03/2025 : 20:27:23
|
Što bi rekao naš drugar Borg: Balta je "majstor" po pitanju "gerilskog marketinga", pa da krenemo sa materijalima: Nabaciću ovdje 50-ak dvolisnica, dakle 100 stranica, umjesto prevjua.
Pa da krenemo od korica koje je djelo našeg kolege sa foruma Lukeruka (Dejana Tomića, koji se dugo profesionalno bavi grafičkim dizajnom).

|
|
Edited by - all_ba on 13/03/2025 20:29:14 |
 |
|
all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts
|
all_ba
Advanced Member