Evo jedna brzinska varijanta, onako iz zezancije. Ja o Maurovićevim stripovima znam jako malo tako da sam izvukao s googlea jedan kadar iz jednog od stripova koji su navedeni u prvom postu ove teme. Rezolucija je takva kakva je, doslovno sam googlao 5 minuta, nije mi se dalo tražiti skenove i znam da nisam dodao kvačicu na prezime
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Evo jedna brzinska varijanta, onako iz zezancije. Ja o Maurovićevim stripovima znam jako malo tako da sam izvukao s googlea jedan kadar iz jednog od stripova koji su navedeni u prvom postu ove teme. Rezolucija je takva kakva je, doslovno sam googlao 5 minuta, nije mi se dalo tražiti skenove i znam da nisam dodao kvačicu na prezime
...
Ovo je puno bolje rješenje. Bravo!
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Da. Mislim, ne nužno prijelomom i dizajnom knjiga, već općenito dizajnom... Krenuo onako samouko u srednjoj školi, kasnije diplomirao na grafičkom fakultetu u Zagrebu, radio po nekim firmama tu i tamo, no nigdje mi se nije svidilo pa sam ima 2 godine otvorio vlastiti obrt i zadovoljan sam kako mi ide. Posla ima, radim s guštom.
Pokušavam se bazirati na izradu i dizajn vizualnih identiteta, no mimo toga imam jako puno posla vezano za dizajn i print raznih promo materijala... Plakati, brošure, katalozi, flyeri, itd... Uz to i jako puno posla ode i na lasersko graviranje i rezanje.
Ugl, hvala svima na komentarima. Ovo bi svakako moglo i trebalo biti bolje, no kao što rekoh, o Maurovićevim stripovima znam jako malo tako da nisam istraživao ni kakva je tematika ni ništa. Virujem da bi bilo bolje da se baš pravo angažiram oko toga, no i ovako imam posla preko glave, a ovo sam čisto iz zabave napravio
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Paka, vidi se da si ovo uradio za nekoliko minuta, ali je ipak sasvim dobro ispalo. Vuče na albume iz osamdesetih godina pomalo. Kako god, još uvek je bolje od one zvanične verzije, koja izgleda kao da je u još manje vremena i razmišljanja nastala. Uz malo duže istraživanje, planiranje koncepta i vizuelnog rešenja, moglo bi se napraviti kako treba.
Ne palite... Sasvim je dobar dizajn onaj koji je i predstavljen. Ovo Pakino skroz maši poentu... Staviš font aka Princ Valijant, i naslovnicu kao za paklicu cigareta i kažeš eto... Ne ide...
Ne palite... Sasvim je dobar dizajn onaj koji je i predstavljen. Ovo Pakino skroz maši poentu... Staviš font aka Princ Valijant, i naslovnicu kao za paklicu cigareta i kažeš eto... Ne ide...
Kapiraš da si usamljen sa "Sasvim je dobar dizajn onaj koji je i predstavljen". A ti mašiš poentu sa Pakinim dizajnom, komentarišeš ga kao definitivnog, a ne kao brzinsku pokaznu vežbu.
Po čemu je taj kadar za cigarete, a kropovani insert iz ovog je mnogo bolji?
Pustite izdavača da se bakće sa svojim projektom. I dajte malo podrške. Čovek još sakuplja materijale. Možda neko ima neki info gde ima originalnih materijala, ili slično, da se pomogne izdavaču. Ako sakupi dosta originalnih tabli, može i plavu naslovnicu da stavi, biće super.
Ja sam upravo i shvatio ovo kao podrsku i da se ovim savetima pomaze izdavacu. Moguce da u pisanoj formi to zvuci grubo, ali definitivno su kritike na mestu. Nemam originalne table koje pomonjes, ali imam dobru volju da izdavacu skrenem paznju na los odbir kadrova, fontova i ostalog. Dizajn stripa bi trebao biti, u smislu fizikalije, prilicno lagan zadatak. Za razliku od knjige, gde je neophodno i ilustrovati korice, kod stripa tu ilustraciju vec imas. Bas zbog toga je neoprostivo za izdavaca da barem te korice, kao faktor koji prvi upada u oci, ne budu odradjene kako valja - jer ulaganje je minimalno, a utisak koji se na prvu loptu dobija, ogroman.
A i kod Pakinog izdanja mi se čini da je rikna ili malo ukrivo, ili je šira.
Valja to na vreme ispraviti.
Ne postoji "Pakino izdanje". Barem zasad
Neće ni postojati
Ja sam ono napravio iz gušta, više kao brzinsku vježbu sam za sebe, ništa više. Nemam nikakve veze s izdavačem ni sa samim izdanjem, no jebemu, volim da stvari izgledaju lijepo... Tako bi volio da i ovo izdanje izgleda lijepo, s prikladnom naslovnicom i fontovima koji joj odgovaraju. Ono što je izdavač postavio jednostavno nije dobro, nevezano za osobni ukus i stvarno smatram da sve treba mijenjati.
Htjeli to priznati ili ne, no za jedan pristojan dio uspjeha koji imaju recimo Fibra, Libellus i Darkwood je zaslužan kvalitetan dizajn. Te stvari su bitne.