Author |
Topic |
Sr77777
New Member
162 Posts
Member since 04/12/2019 |
Posted - 29/08/2023 : 07:37:31
|
čini se kao loše odrađeno u tiskari, utisak je kao da se "štedilo" na boji naslovnice, boja je također po ivicama hrbata zguljena na svim primjercima koje sam imao u rukama, a prošao sam 3-4 kioska, to valjda još u tiskari (baš kao i na Dragoneru 1) a knjižni blok, bar kod mog primjerka je neravan ali valjda će sve zajedno izdržati za pročitat, ova edicija je u tom dijelu možda ipak zaslužila malo više kvalitete, dobra strana je da imamo jedan Mister No na kiosku
|
|
|
KIKIzgcro
Starting Member
89 Posts
Member since 07/05/2015 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/08/2023 : 09:43:06
|
Uopće se ne sjećam tih Letećih Tigrova, čak mislim da je to nešto polubezveze. Moje velike bonelli priče sasvim sigurno nisu Tigrovi. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/08/2023 : 14:18:16
|
Posve loša priča. Nego, ima li Texoznalaca ovdje, izgleda da će za nas jedino broj 6 biti novo, da nije reprint, barem što se tiče Ludensa/SA. To je ako se ne varam oko broja 650, prilično fina epizoda. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
peropero
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 07/05/2023 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 31/08/2023 : 05:17:29
|
Jedva cekam da Leteci tigrovi stignu u Srbiju! I od ovog broja krecem da pratim ovu ediciju, slede Marti Misterija sa Mister Jinxom, pa jako dobra skorija (za nas skorija iako je u It objavljena pre 8 godina) Teksova prica, zatim Burattinijev i Ferrijev klasik na Zagoru Covek s puskom, pa legendarni Citaci tragova e to bas jedva cekam! Nakon toga ide Sedam gradova Cibole, ali nadam se posle toga opet nekom dobrom i podebelom Mister NOu, mogao bi naprimer Dvoboj na Pantanalu! |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 31/08/2023 : 08:35:43
|
Ne vjerujem da ćemo opet tako brzo vidjet Mister Noa, viš da samo rokaju Boselijeve priče
Jučer sam pročitao Tigrove i bili su mi super, puno bolji nego što sam se sjećao. Nekako od Mignaca nikad ne očekujem ništa, smatram ga jednim od zlotvora Bonellija ali ovdje ima skroz dobru priču plus odličan Bignottijev crtež. Ovo zapravo i nije toliko jedinstvena priča koliko serija mister Noovih doživljaja s početka rata.
Strip ima mana, krimi priča na početku je već sto puta viđena, onda, smiješno je da se inzistira da je Mister No motiviran idealima da se bori za slobodu Kineza (mislim, šta on zna o tome?!?), blesavo je da Mignaco odmah u prvoj priči koju piše mora rasvjetljivati Mister Noov nadimak i porijeklo znaka kad Nolitta to nije nikad dirao, ali sve skupa Leteći tigrovi funkcioniraju iznenađujuće dobro.
Inače, u stripu Mister no čita Terryja i pirate i susreće onog malog psića od Tintina i šteta da danas nema neki mali uvod da nam objasni te reference. Jer vjerovatno su još 80tih Canif i Herge bili opća mjesta i svako ko je čitao stripove je pročitao bar nešto od njih ali sad je već prošlo 35 godina od tada i mi relativno mlađi teško kužimo te suptilne hintove. |
|
|
peropero
New Member
Croatia
237 Posts
Posted - 31/08/2023 : 09:56:10
|
quote: Originally posted by going going
Jedva cekam da Leteci tigrovi stignu u Srbiju! I od ovog broja krecem da pratim ovu ediciju, slede Marti Misterija sa Mister Jinxom, pa jako dobra skorija (za nas skorija iako je u It objavljena pre 8 godina) Teksova prica, zatim Burattinijev i Ferrijev klasik na Zagoru Covek s puskom, pa legendarni Citaci tragova e to bas jedva cekam! Nakon toga ide Sedam gradova Cibole, ali nadam se posle toga opet nekom dobrom i podebelom Mister NOu, mogao bi naprimer Dvoboj na Pantanalu!
To bi bio i moj izbor. Dvoboj na Pantanalu mi je uvijek bila draga priča. Neka vrsta Nolittine "Mister Noove odiseje" plus prstohvat "Kapetanove tajne". |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 31/08/2023 : 10:29:58
|
quote: Originally posted by peropero
quote: Originally posted by Curunir
Posve loša priča. Nego, ima li Texoznalaca ovdje, izgleda da će za nas jedino broj 6 biti novo, da nije reprint, barem što se tiče Ludensa/SA. To je ako se ne varam oko broja 650, prilično fina epizoda.
Nisam Texoznalac, ali mislim da je to to;
https://en.sergiobonelli.it/le-grandi-storie-bonelli/2022/10/25/comics/luna-insanguinata-1022339/
https://en.sergiobonelli.it/scheda/38081/Luna-insanguinata.html
Tako je, bravo i hvala! Napokon da nije reprint (za nas), i još ktome vrlo dobra priča. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
peropero
New Member
Croatia
237 Posts
Posted - 31/08/2023 : 10:56:13
|
quote: Originally posted by peropero
Posve loša priča. Nego, ima li Texoznalaca ovdje, izgleda da će za nas jedino broj 6 biti novo, da nije reprint, barem što se tiče Ludensa/SA. To je ako se ne varam oko broja 650, prilično fina epizoda.
Nisam Texoznalac, ali mislim da je to to;
https://en.sergiobonelli.it/le-grandi-storie-bonelli/2022/10/25/comics/luna-insanguinata-1022339/
https://en.sergiobonelli.it/scheda/38081/Luna-insanguinata.html
Tako je, bravo i hvala! Napokon da nije reprint (za nas), i još ktome vrlo dobra priča.
Nisam čitao. Čitati ću, nadam se, uskoro. |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 31/08/2023 : 11:27:09
|
Napokon sam stigao pročitati neki strip nakon nekoliko mjeseci. Bio je to ovaj Mister No. Prvi put sam ovu epizodu čitao u nekom talijanskom pdf izdanju sa skenovima nekog prastarog stripa, a sada po prvi put na papiru. Ostavila je puno bolji dojam ovako, na papiru.
Ovo je odlično. Bolje od 99% novih stvari koje izlaze na kioscima. Sjajna, uzbudljiva priča ispunjena događajima bez nekih pretjeranih idiotarija sa genijalnim Bignottijevim crtežom.
Dajte više Mister Noa na kioske. Dosta je bilo reprintova jednih te istih epizoda jednih te istih junaka. Ja bih ga sigurno kupovao, a vjerojatno bi bilo još kupaca. |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14717 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Lenco
Junior Member
Croatia
311 Posts
Member since 14/05/2011 |
Posted - 10/09/2023 : 16:41:36
|
uzeo, privuklo me, o kojim se epizodama u originalu ovdje radi |
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi. |
|
|
peropero
New Member
Croatia
237 Posts
Posted - 10/09/2023 : 18:28:56
|
quote: Originally posted by Lenco
uzeo, privuklo me, o kojim se epizodama u originalu ovdje radi
145-148, ako se ne varam. |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 10/09/2023 : 23:49:29
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Samo da stigne u Srbiju!
Stici ce,Piperu osla pumpa od goriva...pa kad popravi stize. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 11/09/2023 : 10:08:43
|
Jest da je bio mlad i neiskusan i normalno je da su takvi željni avantura ali nikada mi nije sjela postavka da je Mister No tako olako postao plaćenik. Istina da je to Mignacco pokušao ovlaš objasniti kroz prizmu borbe za više ideale ali to se za moj ukus dogodilo puno prekasno u scenariju. Osim toga nije mi drag niti setting (zašto nema funkcionalne hrvatske riječi za ovo!) i nedostatak egzotične i sparne atmosfere se u ovoj priči itekako osjeća. Da ne govorimo o prilično zamornim objašnjavanjima političkih prilika između Kine i Japana. Ovu priču nisam čitao sigurno više od deset godina i sve ovo nabrojano me sada lijepo podsjetilo zašto mi nikada nije bila toliko dobra kao većini fanova. E a sada dolazimo do najbizarnije stvari u cijeloj ovoj priči: Leteći Tigrovi su mi ipak bili proprilično zabavni i ovu ciglicu sam pročitao s uživanjem i u šusu i pitam se zašto mi se to nije dogodilo prije par tjedana kad sam s teškom mukom pročitao Mister Noove nove pustolovine? Jednostavno, nekad su se priče pisale bolje i čak i ako nisu bile savršene u pripovjedačkom smislu (kao što je to slučaj ovdje) likovi su ipak imali dušu a ona formulacija koja se često poteže na forumu o tome da su novi Bonelliji super i da smo MI postali zahtjevniji, odrasliji, fibraši pa nam novotarije ne valjaju u mojem slučaju se definitivno pokazuje potpuno promašenom.
Što se tiče samog izdanja- Boselli zajebao s naslovnicom (pizda), Ana Gašpar je i dalje provremeno blagi užas ali manje od 20 kn po epizodi za kompletnu priču je za svaku pohvalu i želim odabrane kompletne priče na kiosku ASAP!
Ajde Ludensari, možete vi to!
Edit: btw moj primjerak je bez vezica i bez ikakvih oštećenja, kupljen na kiosku. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 11/09/2023 10:15:52 |
|
|
Caglio
New Member
188 Posts
Member since 03/03/2021 |
Posted - 11/09/2023 : 15:10:37
|
Meni se osobno ova edicija svidja cim sam vidio da pilot izlazi u njoj, a bome i Tex, nisam jos siguran dal cu kupovati, imam osjecaj da se pocinjem siriti previse u stripovima, a realno dopizdit ce mi prije ili poslije ( :
No kad procitam cromwellov komentar, odmah ih pozelim kupit :) |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 11/09/2023 : 15:42:33
|
Mr.No za jednog čovjeka koji navodno ne voli oružje i rat je ubija previše ljudi. Tako da mislim da on u stvari voli to. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 12/09/2023 : 13:08:50
|
quote: Originally posted by Cromwell E a sada dolazimo do najbizarnije stvari u cijeloj ovoj priči: Leteći Tigrovi su mi ipak bili proprilično zabavni i ovu ciglicu sam pročitao s uživanjem i u šusu i pitam se zašto mi se to nije dogodilo prije par tjedana kad sam s teškom mukom pročitao Mister Noove nove pustolovine? Jednostavno, nekad su se priče pisale bolje i čak i ako nisu bile savršene u pripovjedačkom smislu (kao što je to slučaj ovdje) likovi su ipak imali dušu a ona formulacija koja se često poteže na forumu o tome da su novi Bonelliji super i da smo MI postali zahtjevniji, odrasliji, fibraši pa nam novotarije ne valjaju u mojem slučaju se definitivno pokazuje potpuno promašenom.
Evo, baš ovo što si napisao: sto mana, a čitko Ja ne pušim to da su se nekad priče pisale bolje, zna bit i starih priča koje ne mogu čitat koliko mi ne pašu, al eto - u ovom slučaju ispada kao da je istina.
Ja mislim da je u to doba još uvjek bilo neke svježine u serijalu, svježine koja bi se osjetila čak i uz hrpu nespretnosti i nelogičnosti. A onda je došao zamor materijala i čak i kad danas naleti dobar scenarij, ipak se i kroz njega osjeti sveopći zamor koji je zahvatio lika.
A i ovi Leteći tigrovi su očigledno bili ambiciozno zamišljeni od strane Mignacca, nije to bilo puko odađivanje. To je ako nigdje vidljivo iz ovih posveta Terryju i piratima i Tintinu, ne bi svoje heroje ubacivao u neki strip koji pišeš samo da sjedne dnevnica. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2808 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2701 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
jagodanbg
Senior Member
2808 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 13/09/2023 : 01:45:28
|
Štajaznam. Nije mi ovo ni bilo u sjećanju kao neka od najboljih Mister Noovih priča, ali bila mi je bolja nego što je sad ispala. Razvučeno i pomalo dosadno. Bignotti na momente lošiji, na momente bolji, ali ni u jednom trenutku posebno impresivan. Ipak, bilo je fora nakon dugo vremena čitati starog Mister Noa i nadam se da će izaći još koja (bolja) priča u ovoj ediciji.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 13/09/2023 : 11:57:11
|
quote: Originally posted by pcoro
A i ovi Leteći tigrovi su očigledno bili ambiciozno zamišljeni od strane Mignacca, nije to bilo puko odađivanje. To je ako nigdje vidljivo iz ovih posveta Terryju i piratima i Tintinu, ne bi svoje heroje ubacivao u neki strip koji pišeš samo da sjedne dnevnica.
Terry i pirati su blink-and-you'll-miss-it detalj, ali omaž Tintinu je stvarno super. Genijalno mi je kako ga Snowy/Milou prati otkako ga vidi u Tintinovoj odjeći i kad se Mister No presvuče ostane sav zbunjen i ode na drugu stranu. Ne znam je li i cijela ta situacija s malim Kinezom i onim tipom nešto iz Tintina?
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Topic |
|