forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Velike Bonelli Priče 4 - Mister No, Leteći Tigrovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Sr77777
New Member

162 Posts

Member since 04/12/2019

Posted - 29/08/2023 : 07:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Sr77777 a Private Message  Reply with Quote
čini se kao loše odrađeno u tiskari,
utisak je kao da se "štedilo" na boji naslovnice, boja je također po
ivicama hrbata zguljena na svim primjercima koje sam imao u rukama,
a prošao sam 3-4 kioska,
to valjda još u tiskari (baš kao i na Dragoneru 1) a knjižni blok,
bar kod mog primjerka je neravan ali valjda će sve zajedno izdržati za pročitat, ova edicija je u tom dijelu možda ipak zaslužila malo više
kvalitete,
dobra strana je da imamo jedan Mister No na kiosku

Go to Top of Page

KIKIzgcro
Starting Member

89 Posts

Member since 07/05/2015

Posted - 29/08/2023 : 08:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send KIKIzgcro a Private Message  Reply with Quote
Ovo ću uzeti makar će stići u koloru, neka mali čita, možda ga potakne na čitanje stripova, jebena naslovnica!

;)
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13142 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 30/08/2023 : 09:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Uopće se ne sjećam tih Letećih Tigrova, čak mislim da je to nešto polubezveze. Moje velike bonelli priče sasvim sigurno nisu Tigrovi.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/08/2023 : 14:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
Posve loša priča.
Nego, ima li Texoznalaca ovdje, izgleda da će za nas jedino broj 6 biti novo, da nije reprint, barem što se tiče Ludensa/SA.
To je ako se ne varam oko broja 650, prilično fina epizoda.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

peropero
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 07/05/2023

Posted - 30/08/2023 : 23:26:21  Show Profile Show Extended Profile  Send peropero a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Posve loša priča.
Nego, ima li Texoznalaca ovdje, izgleda da će za nas jedino broj 6 biti novo, da nije reprint, barem što se tiče Ludensa/SA.

Nisam Texoznalac, ali mislim da je to to;

https://en.sergiobonelli.it/le-grandi-storie-bonelli/2022/10/25/comics/luna-insanguinata-1022339/

https://en.sergiobonelli.it/scheda/38081/Luna-insanguinata.html
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 31/08/2023 : 05:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Jedva cekam da Leteci tigrovi stignu u Srbiju! I od ovog broja krecem da pratim ovu ediciju, slede Marti Misterija sa Mister Jinxom, pa jako dobra skorija (za nas skorija iako je u It objavljena pre 8 godina) Teksova prica, zatim Burattinijev i Ferrijev klasik na Zagoru Covek s puskom, pa legendarni Citaci tragova e to bas jedva cekam! Nakon toga ide Sedam gradova Cibole, ali nadam se posle toga opet nekom dobrom i podebelom Mister NOu, mogao bi naprimer Dvoboj na Pantanalu!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 31/08/2023 : 08:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Ne vjerujem da ćemo opet tako brzo vidjet Mister Noa, viš da samo rokaju Boselijeve priče

Jučer sam pročitao Tigrove i bili su mi super, puno bolji nego što sam se sjećao. Nekako od Mignaca nikad ne očekujem ništa, smatram ga jednim od zlotvora Bonellija ali ovdje ima skroz dobru priču plus odličan Bignottijev crtež. Ovo zapravo i nije toliko jedinstvena priča koliko serija mister Noovih doživljaja s početka rata.

Strip ima mana, krimi priča na početku je već sto puta viđena, onda, smiješno je da se inzistira da je Mister No motiviran idealima da se bori za slobodu Kineza (mislim, šta on zna o tome?!?), blesavo je da Mignaco odmah u prvoj priči koju piše mora rasvjetljivati Mister Noov nadimak i porijeklo znaka kad Nolitta to nije nikad dirao, ali sve skupa Leteći tigrovi funkcioniraju iznenađujuće dobro.

Inače, u stripu Mister no čita Terryja i pirate i susreće onog malog psića od Tintina i šteta da danas nema neki mali uvod da nam objasni te reference. Jer vjerovatno su još 80tih Canif i Herge bili opća mjesta i svako ko je čitao stripove je pročitao bar nešto od njih ali sad je već prošlo 35 godina od tada i mi relativno mlađi teško kužimo te suptilne hintove.
Go to Top of Page

peropero
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 07/05/2023

Posted - 31/08/2023 : 09:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send peropero a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Jedva cekam da Leteci tigrovi stignu u Srbiju! I od ovog broja krecem da pratim ovu ediciju, slede Marti Misterija sa Mister Jinxom, pa jako dobra skorija (za nas skorija iako je u It objavljena pre 8 godina) Teksova prica, zatim Burattinijev i Ferrijev klasik na Zagoru Covek s puskom, pa legendarni Citaci tragova e to bas jedva cekam! Nakon toga ide Sedam gradova Cibole, ali nadam se posle toga opet nekom dobrom i podebelom Mister NOu, mogao bi naprimer Dvoboj na Pantanalu!

To bi bio i moj izbor. Dvoboj na Pantanalu mi je uvijek bila draga priča. Neka vrsta Nolittine "Mister Noove odiseje" plus prstohvat "Kapetanove tajne".
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 31/08/2023 : 10:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by peropero

quote:

Posve loša priča.

https://en.sergiobonelli.it/le-grandi-storie-bonelli/2022/10/25/comics/luna-insanguinata-1022339/

Tako je, bravo i hvala!
Napokon da nije reprint (za nas), i još ktome vrlo dobra priča.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

peropero
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 07/05/2023

Posted - 31/08/2023 : 10:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send peropero a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by peropero

quote:

Posve loša priča.

Tako je, bravo i hvala!
Napokon da nije reprint (za nas), i još ktome vrlo dobra priča.

Nisam čitao. Čitati ću, nadam se, uskoro.
Go to Top of Page

Qwertz
Senior Member

Croatia
1591 Posts

Member since 03/09/2021

Posted - 31/08/2023 : 11:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Qwertz a Private Message  Reply with Quote
Napokon sam stigao pročitati neki strip nakon nekoliko mjeseci. Bio je to ovaj Mister No. Prvi put sam ovu epizodu čitao u nekom talijanskom pdf izdanju sa skenovima nekog prastarog stripa, a sada po prvi put na papiru. Ostavila je puno bolji dojam ovako, na papiru.

Ovo je odlično. Bolje od 99% novih stvari koje izlaze na kioscima. Sjajna, uzbudljiva priča ispunjena događajima bez nekih pretjeranih idiotarija sa genijalnim Bignottijevim crtežom.

Dajte više Mister Noa na kioske. Dosta je bilo reprintova jednih te istih epizoda jednih te istih junaka. Ja bih ga sigurno kupovao, a vjerojatno bi bilo još kupaca.

Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a.
Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14717 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 31/08/2023 : 12:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Neću uzimati, nema smisla pored LL kolekcije c/b i kolora, ali svakako podrška za izdavača.
Go to Top of Page

Lenco
Junior Member

Croatia
311 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 10/09/2023 : 16:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lenco a Private Message  Reply with Quote
uzeo, privuklo me, o kojim se epizodama u originalu ovdje radi

Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi.
Go to Top of Page

peropero
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 07/05/2023

Posted - 10/09/2023 : 18:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send peropero a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lenco

uzeo, privuklo me, o kojim se epizodama u originalu ovdje radi

145-148, ako se ne varam.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 10/09/2023 : 22:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Samo da stigne u Srbiju!
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3016 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 10/09/2023 : 23:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Samo da stigne u Srbiju!

Stici ce,Piperu osla pumpa od goriva...pa kad popravi stize.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/09/2023 : 10:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Jest da je bio mlad i neiskusan i normalno je da su takvi željni avantura ali nikada mi nije sjela postavka da je Mister No tako olako postao plaćenik. Istina da je to Mignacco pokušao ovlaš objasniti kroz prizmu borbe za više ideale ali to se za moj ukus dogodilo puno prekasno u scenariju. Osim toga nije mi drag niti setting (zašto nema funkcionalne hrvatske riječi za ovo!) i nedostatak egzotične i sparne atmosfere se u ovoj priči itekako osjeća. Da ne govorimo o prilično zamornim objašnjavanjima političkih prilika između Kine i Japana. Ovu priču nisam čitao sigurno više od deset godina i sve ovo nabrojano me sada lijepo podsjetilo zašto mi nikada nije bila toliko dobra kao većini fanova.
E a sada dolazimo do najbizarnije stvari u cijeloj ovoj priči: Leteći Tigrovi su mi ipak bili proprilično zabavni i ovu ciglicu sam pročitao s uživanjem i u šusu i pitam se zašto mi se to nije dogodilo prije par tjedana kad sam s teškom mukom pročitao Mister Noove nove pustolovine?
Jednostavno, nekad su se priče pisale bolje i čak i ako nisu bile savršene u pripovjedačkom smislu (kao što je to slučaj ovdje) likovi su ipak imali dušu a ona formulacija koja se često poteže na forumu o tome da su novi Bonelliji super i da smo MI postali zahtjevniji, odrasliji, fibraši pa nam novotarije ne valjaju u mojem slučaju se definitivno pokazuje potpuno promašenom.

Što se tiče samog izdanja- Boselli zajebao s naslovnicom (pizda), Ana Gašpar je i dalje provremeno blagi užas ali manje od 20 kn po epizodi za kompletnu priču je za svaku pohvalu i želim odabrane kompletne priče na kiosku ASAP!

Ajde Ludensari, možete vi to!

Edit: btw moj primjerak je bez vezica i bez ikakvih oštećenja, kupljen na kiosku.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 11/09/2023 10:15:52
Go to Top of Page

Caglio
New Member

188 Posts

Member since 03/03/2021

Posted - 11/09/2023 : 15:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Caglio a Private Message  Reply with Quote
Meni se osobno ova edicija svidja cim sam vidio da pilot izlazi u njoj, a bome i Tex, nisam jos siguran dal cu kupovati, imam osjecaj da se pocinjem siriti previse u stripovima, a realno dopizdit ce mi prije ili poslije ( :

No kad procitam cromwellov komentar, odmah ih pozelim kupit :)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/09/2023 : 15:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Mr.No za jednog čovjeka koji navodno ne voli oružje i rat je ubija previše ljudi.
Tako da mislim da on u stvari voli to.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2278 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 12/09/2023 : 13:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell
E a sada dolazimo do najbizarnije stvari u cijeloj ovoj priči: Leteći Tigrovi su mi ipak bili proprilično zabavni i ovu ciglicu sam pročitao s uživanjem i u šusu i pitam se zašto mi se to nije dogodilo prije par tjedana kad sam s teškom mukom pročitao Mister Noove nove pustolovine?
Jednostavno, nekad su se priče pisale bolje i čak i ako nisu bile savršene u pripovjedačkom smislu (kao što je to slučaj ovdje) likovi su ipak imali dušu a ona formulacija koja se često poteže na forumu o tome da su novi Bonelliji super i da smo MI postali zahtjevniji, odrasliji, fibraši pa nam novotarije ne valjaju u mojem slučaju se definitivno pokazuje potpuno promašenom.

Evo, baš ovo što si napisao: sto mana, a čitko Ja ne pušim to da su se nekad priče pisale bolje, zna bit i starih priča koje ne mogu čitat koliko mi ne pašu, al eto - u ovom slučaju ispada kao da je istina.

Ja mislim da je u to doba još uvjek bilo neke svježine u serijalu, svježine koja bi se osjetila čak i uz hrpu nespretnosti i nelogičnosti. A onda je došao zamor materijala i čak i kad danas naleti dobar scenarij, ipak se i kroz njega osjeti sveopći zamor koji je zahvatio lika.

A i ovi Leteći tigrovi su očigledno bili ambiciozno zamišljeni od strane Mignacca, nije to bilo puko odađivanje. To je ako nigdje vidljivo iz ovih posveta Terryju i piratima i Tintinu, ne bi svoje heroje ubacivao u neki strip koji pišeš samo da sjedne dnevnica.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2808 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 12/09/2023 : 14:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Nek javi neko kad stigne ovo u Alan Ford
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2701 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 12/09/2023 : 20:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Stiglo.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2808 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 12/09/2023 : 22:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Hvala
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/09/2023 : 01:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Štajaznam. Nije mi ovo ni bilo u sjećanju kao neka od najboljih Mister Noovih priča, ali bila mi je bolja nego što je sad ispala. Razvučeno i pomalo dosadno. Bignotti na momente lošiji, na momente bolji, ali ni u jednom trenutku posebno impresivan. Ipak, bilo je fora nakon dugo vremena čitati starog Mister Noa i nadam se da će izaći još koja (bolja) priča u ovoj ediciji.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/09/2023 : 11:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

A i ovi Leteći tigrovi su očigledno bili ambiciozno zamišljeni od strane Mignacca, nije to bilo puko odađivanje. To je ako nigdje vidljivo iz ovih posveta Terryju i piratima i Tintinu, ne bi svoje heroje ubacivao u neki strip koji pišeš samo da sjedne dnevnica.

Terry i pirati su blink-and-you'll-miss-it detalj, ali omaž Tintinu je stvarno super. Genijalno mi je kako ga Snowy/Milou prati otkako ga vidi u Tintinovoj odjeći i kad se Mister No presvuče ostane sav zbunjen i ode na drugu stranu. Ne znam je li i cijela ta situacija s malim Kinezom i onim tipom nešto iz Tintina?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000