Author |
Topic  |
jagodanbg
Senior Member

2968 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 03/11/2023 : 20:07:35
|
quote: Originally posted by anto
Inače,sjajno kao i uvek - za mene je Sajamska subota crveno slovo
I ja sam bio u subotu na Sajmu, proveo sam, takoreći, celo popodne na galeriji u Hali 4, od pola 1 do pola 5, otprlike, al' te ne videh, a baš sam se nadao da se ovaj put lično upoznamo, da ispravim propust od pre neku godinu, kad sam te video tamo, al' nisam imao vremena da ti se javim...
Uglavnom, kad sam prolazio, među onima što kuliraju gore na galeriji sa strane, većina su bile pripadnice ženskog pola, bio je i poneki muškarac, al' nisam zapazio nikog od ove ekipe sa slike...
|
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2864 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
vetropiroman
Junior Member

330 Posts
Member since 27/02/2022 |
Posted - 05/11/2023 : 14:17:05
|
quote: Originally posted by john connor
Ako je neko kupio Blejka i Mortimera, neka javi utiske.
I mene zanima. Bilo mi je u top 3 na listi kupovina za Sajam, ali me cena fino uzemljila. |
 |
|
ŠAŠ
Average Member

666 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 05/11/2023 : 14:20:44
|
ja sam namjeravao,došao na štand ,prelistao ga i odustao.tisak je preblijed i papir ne odgovara,crna je više siva nego crna |
 |
|
ŠAŠ
Average Member

666 Posts
|
vetropiroman
Junior Member

330 Posts
Posted - 05/11/2023 : 14:41:35
|
quote: Originally posted by ŠAŠ
ja sam namjeravao,došao na štand ,prelistao ga i odustao.tisak je preblijed i papir ne odgovara,crna je više siva nego crna
Hvala, onda ništa pre ličnog opipavanja. Nije mi problem da dam pare za skup strip koji želim, ali ću radije dati prednost očiglednom trudu izdavača, npr. Stalkerov Bilal sličnog broja stranica i formata štampan perfektno u Publikumu, na skupom papiru u skupoj štampariji, izađe jeftinije od ovog B&M iz Grafostila. Meni kao laiku ovo deluje kao cash grab, oprostite ako grešim, Makondovci. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 05/11/2023 : 14:42:32
|
Ja sam bio na beogradskom sajmu samo jedan dan pa teško mogu donositi neke zaključke, ali budući da je to bio petak, posjeta mi se činila baš slaba, pogotovo u odnosu na prošle godine. Nekad se nije moglo disati u paviljonima, da negdje stigneš morao si se probijati kroz gomilu, a sad je bilo sve ležerno i prozračno. Nemam pojma u čemu je stvar, ali očito se nešto promijenilo. Posebno je bilo praznjikavo u hali 4, gdje su uglavnom smješteni stripaši. To je npr. problem koji bi taj nesretni SUIS trebao riješiti, da se osiguraju neke bolje pozicije za štandove, a ne u slijepom crijevu... BTW; kad smo već kod SUIS-a, jedna zanimljiva vijest - Lokomotiva je istupila iz Udruženja! |
Trouble will find me |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 05/11/2023 : 14:53:22
|
quote: Originally posted by Markos BTW; kad smo već kod SUIS-a, jedna zanimljiva vijest - Lokomotiva je istupila iz Udruženja!
Sa Lokomotivinog topica od 25.10.😉
quote: Originally posted by Renky PS A čujem najavu još jednog poteza koji… ako je istina, bravo!
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
ŠAŠ
Average Member

666 Posts
Posted - 05/11/2023 : 15:09:32
|
bio sam u subotu na sajmu i po mom mišljenju je bilo pun k ljudi,previše ako se mene pita.no dobro,svi znamo da je subota najudarniji dan.da sam mogao neki drugi dan doći tokom tjedna došao bih,ali nisam.
ono što mi dodatno ide na k nije naplaćivanje ulaza nego nemogućnost ponovnog ulaza sa kupljenom karatom.doslovce sam kroz cijeli sajam morao vući te vrećice.pitam ;mogu li se vratit ostavit vrećice i opet ući da ne teglim - ne može . |
 |
|
ŠAŠ
Average Member

666 Posts
Posted - 05/11/2023 : 15:13:49
|
od svih srpskih strip izdavača dobio sam dojam da stalker najbolje radi stripove,što je zanimljivo jer je izdavač koji se tek probija.tu sam u uzeo najviše stvari ,mislim da iz zone nemam samo jedan strip . |
 |
|
Largo
New Member

292 Posts
Member since 23/06/2021 |
Posted - 05/11/2023 : 15:14:29
|
Prelistao ga samo, papir je skroz mat i nije mi se svidelo kako izgledaju boje - isprano. Ne znam, mozda tako treba da bude ali meni se uopste nije svidelo. |
 |
|
Largo
New Member

292 Posts
Member since 23/06/2021 |
Posted - 05/11/2023 : 15:16:32
|
quote: Originally posted by Markos Lokomotiva je istupila iz Udruženja!
Respect za Lokomotivu! Nadam se da će i Darkwood uraditi isto u skorije vreme. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9225 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 05/11/2023 : 15:21:05
|
quote: Originally posted by Largo
Prelistao ga samo, papir je skroz mat i nije mi se svidelo kako izgledaju boje - isprano. Ne znam, mozda tako treba da bude ali meni se uopste nije svidelo.
Jaki je zarazio ljude sa foruma sa bezveznim mat papirom. Sad se izdavači plaše da štampaju na sjajnom papiru, gde se dobijaju lepe žive boje i dobar otisak i podilaze glasnim ljubiteljima mat papira, što je pogrešno. Dobijaćemo izdanja kao stara Bookglobeova. Nadam se da je B&M ipak bolji. |
 |
|
vetropiroman
Junior Member

330 Posts
Posted - 05/11/2023 : 16:02:35
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Largo
Prelistao ga samo, papir je skroz mat i nije mi se svidelo kako izgledaju boje - isprano. Ne znam, mozda tako treba da bude ali meni se uopste nije svidelo.
Jaki je zarazio ljude sa foruma sa bezveznim mat papirom. Sad se izdavači plaše da štampaju na sjajnom papiru, gde se dobijaju lepe žive boje i dobar otisak i podilaze glasnim ljubiteljima mat papira, što je pogrešno. Dobijaćemo izdanja kao stara Bookglobeova. Nadam se da je B&M ipak bolji.
Generalno preferiram mat, ali ne po svaku cenu. Blejka i Mortimera toliko dugo čekam da ga neko izda da sam u fazonu daj šta daš, ako su kao stari Bookglobeovi, može i to, ali za 1000 dindži, ne za 3k.
|
 |
|
suptil
Starting Member
65 Posts
Member since 22/04/2023 |
Posted - 05/11/2023 : 16:59:52
|
Na proslogodisnjem Sajmu knjiga bilo je 163 616 posetioca. Prvog dana je bilo cak 15 264 i time je oboren rekord svih vremena za posetu prvog dana Sajma. Na ovogodisnjem Sajmu ukupan broj posetiolaca bio je 191.411. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 05/11/2023 : 17:05:52
|
quote: Originally posted by Markos
Ja sam bio na beogradskom sajmu samo jedan dan pa teško mogu donositi neke zaključke, ali budući da je to bio petak, posjeta mi se činila baš slaba, pogotovo u odnosu na prošle godine. Nekad se nije moglo disati u paviljonima, da negdje stigneš morao si se probijati kroz gomilu, a sad je bilo sve ležerno i prozračno. Nemam pojma u čemu je stvar, ali očito se nešto promijenilo. Posebno je bilo praznjikavo u hali 4, gdje su uglavnom smješteni stripaši. To je npr. problem koji bi taj nesretni SUIS trebao riješiti, da se osiguraju neke bolje pozicije za štandove, a ne u slijepom crijevu... BTW; kad smo već kod SUIS-a, jedna zanimljiva vijest - Lokomotiva je istupila iz Udruženja!
Ljudi su prosto išli gde imaju šta i da nađu, siguran sam da strip nikad nije bio traženiji na Sajmu :) A posebno raduje da je odnos klinaca i matorih, po nekoj mojoj proceni, 80-20% u korist mlađih! |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
 |
|
jagodanbg
Senior Member

2968 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 05/11/2023 : 17:06:06
|
Ja nailazim na kontradiktornosti, tipa da svi moji poznanici koji su ikad bili na sajmovima knjiga kazu da je bilo nikad manje ljudi i nije bilo guzvi, za razliku od prethodnih godina. Sa druge strane, zvanicne informacije su da je poseta bila rekordna. |
Pumpaj |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
suptil
Starting Member
65 Posts
Posted - 05/11/2023 : 17:11:04
|
Ja sam bio u petak. Prvo sam oko podneva bio sa sestrom. Bila je bas guzva. Tad sam i video Markosa na standu Delfija. Popodne sam se vratio istog dana i nije bilo prevelike guzve. Nasao standove koje ranije tokom dana nisam mogao da nadjem, obavio dodatne kupovine... |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2017 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 05/11/2023 : 17:21:01
|
Sajam je po mom subjektivnom doživljaju bio vrlo dobro posećen. Istina, pamtim neke sajmove od pre 15-20 godina kada se u subotu u Hali 1 nije moglo kretati od gužve. U međuvremenu malo su se promenile navike čitalaca, deo njih, posebno onih koji nisu iz Beograda, dobar deo kupovina može da obavi preko interneta. Uvek sam skeptičan prema zvaničnim brojkama i rekordima, jer se tu u nekoj meri može manipulisati, ali beogradski Sajam knjiga je svakako jedan od najvećih i najposećenijih evropskih sajmova knjiga.
Iako mi se čini da nema tako velikih gužvi kao nekada (mada je sećanje varljivo), Sajam i dalje ostaje nezamenjiv, kao, pre svega, mesto susreta. Mesto koje spaja čitaoce, autore i izdavače, sve one kojima je knjiga nešto veoma važno. Eventualno izmeštanje sajma bilo bi pogubno za Sajam knjiga, jer njegova lokacija na kojoj je već 66 godina, omogućava većini ljudi iz BG i okoline da na Sajam dođu po nekoliko puta.
Što se tiče petka po podne, i Marko je u pravu. Petak je zaista podbacio kao jedan od udarnih termina. Cenim da je to jer je oko 15h počelo veoma loše vreme i trajalo narednih nekoliko sati, upravo onda kada se ljudi vraćaju s posla i kreću ka Sajmu. Ali zato su obe subote i nedelje to nadoknadile. |
 |
|
suptil
Starting Member
65 Posts
Posted - 05/11/2023 : 17:28:30
|
DA, da bila je kisa. Oba puta kad sam dolazio tog dana bio je pljusak, Mislim da je 2005. godione bilo oko 200 000 posetilaca Sajma. Ne znam koji je rekord svih vremena. Mislim da je preko 200 000... |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 05/11/2023 : 17:55:55
|
I ja sam bio u petak, i ove i prošle godine, prošle je bila veća gužva. Ali da, prošle godine bio lep dan, a ove potop. No, mnogo važnije, razočaran sam popriličnom tišinom samih izdavača i kritikom izmeštanja Sajma, jer sam dosad čuo baš samo sporadične izlive bunta. |
 |
|
naker
Advanced Member

5283 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Topic  |
|