Author |
Topic |
Kerempir
Senior Member
1608 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 24/11/2023 : 18:26:45
|
Ja uvijek mislio da ce fibrini kupci kupiti strip jer im je interesantan crtezom, radnjom i sl, a ne zato sto je kolorka. Ali i ovaj format je zadovoljavajuci i crtez naprosto plijeni sa mastovitim prikazima planeta, rasa i sl. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/11/2023 : 18:37:46
|
Ni ja ne mogu da verujem da ima toliko kompletista Kolorki, pa da samim tim sto je neki kvalitetan strip objavljen van kolorke se slabije prodaje od nekog manje kvalitetnog naslova ali objavljenog u okviru Kolorke. Koliko ljudi uopste ima svih 270 i nesto kolorki? |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 24/11/2023 : 19:30:10
|
quote: Originally posted by going going
Ni ja ne mogu da verujem da ima toliko kompletista Kolorki, pa da samim tim sto je neki kvalitetan strip objavljen van kolorke se slabije prodaje od nekog manje kvalitetnog naslova ali objavljenog u okviru Kolorke. Koliko ljudi uopste ima svih 270 i nesto kolorki?
Tacno! Opskurni gradovi su jedan od najboljih stripova koje je Fibra objavila a totalno prosao ispod radara a da je u Kolorki bio, planuo bi.
Ja imam oko 220 - 230 (mrzi me da brojim) i ne trudim se da skupim sve jer neke naslove imam od drugih izdavaca. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1667 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 24/11/2023 : 19:38:18
|
Meni nedostaje 16, s tim što 4-5 imam od drugih izdavača, i nisam nešto baš posebno angažovan da ih nađem. Ako nabavim ok, a ako ne - idemo dalje.
U Kolorki sam baš retko našao loš strip, uglavno je to jaka četvorka i više od toga. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/11/2023 : 21:19:09
|
Za Sillage sam "navijao"da ide u pojedinačnim albumima pa makar i sa većom cijenom ali Marko je odlučio ovako. A bolje imat u Kolorci u preteškim knjigama nego nikako |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8584 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 24/11/2023 : 22:05:25
|
Ja sam valjda naopak, ja cu strip prije zaobici nego uzet ako je u kolorci. Zivciraju me hrbati. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Posted - 24/11/2023 : 23:00:10
|
quote: Originally posted by Tonto
Ja sam valjda naopak, ja cu strip prije zaobici nego uzet ako je u kolorci. Zivciraju me hrbati.
Ti kupujes hrbat a ne strip? |
|
|
Tonto
Advanced Member
8584 Posts
Posted - 24/11/2023 : 23:20:56
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Ja sam valjda naopak, ja cu strip prije zaobici nego uzet ako je u kolorci. Zivciraju me hrbati.
Ti kupujes hrbat a ne strip?
Ne kupujem, kupio sam i ovo, ali ako imam opciju nekog drugog izdanja istog stripa vjerovatno cu se odlucit za nju. Jbga, volim da mogu odma pronaci strip koji trazim na polici i da mi hrbat upada u oko dizajnom. |
Edited by - Tonto on 24/11/2023 23:21:37 |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Posted - 25/11/2023 : 07:57:23
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Ti kupujes hrbat a ne strip?
Ne kupujem, kupio sam i ovo, ali ako imam opciju nekog drugog izdanja istog stripa vjerovatno cu se odlucit za nju. Jbga, volim da mogu odma pronaci strip koji trazim na polici i da mi hrbat upada u oko dizajnom.
To je tacno. Kad trazim neku kolorku, obavezni idem na Fibrin sajt da vidim koji je to broj pa tako nadjem. Hrbati za orke su fantasticno uradjeni, steta sto nije nesto slicno i za kolorku. Samo sam hteo da budem siguran da ne odustajes od stripa zbog hrbata kolorki. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3304 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 25/11/2023 : 13:00:14
|
Šta, vi ne pamtite boje, kad vas probude u 4 ujutru da odma na keca znate? Garulfo? Žut. Aldebaran? Krem. Come Prima? Narandžast. Grupna terapija? Zeleno. Mislim da znam boju svake kolorke koju imam, nekako mi se ureže lako. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7383 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 26/11/2023 : 08:44:55
|
meni osobno taj hrbat izgleda slabo ,bez obzira kako ih posložim uvijek kolorke ispadnu šaka na oko pa su na kraju završile pod krevetom u kutijama.i mislim da će taj dizajn ostarit loše s vremenom ,kao i većina takvih siplificiranih i pojednostavljenih dizajna.u drugu ruku razumijem cijeli koncept kolorke ,budući da je tako najbolje radit zeli li se ići u hiperprodukciju,tj ne trošit vrijeme i resurse na detalje nego na količinu.
i moram pohvalit da su dizajni za novije orke i ostale stripove sve bolji i bolji. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29441 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 26/11/2023 : 09:28:53
|
quote: Originally posted by ŠAŠ
meni osobno taj hrbat izgleda slabo ,bez obzira kako ih posložim uvijek kolorke ispadnu šaka na oko pa su na kraju završile pod krevetom u kutijama.i mislim da će taj dizajn ostarit loše s vremenom ,kao i većina takvih siplificiranih i pojednostavljenih dizajna.u drugu ruku razumijem cijeli koncept kolorke ,budući da je tako najbolje radit zeli li se ići u hiperprodukciju,tj ne trošit vrijeme i resurse na detalje nego na količinu.
i moram pohvalit da su dizajni za novije orke i ostale stripove sve bolji i bolji.
Prošle godine sam preselio u novi stan koji ima veliku staklenu stijenu, 4 metra široka klizna balkonska vrata koja gledaju prema Savi i nasipu koji mi je doslovno na 10 m od balkona. Prvi red do mora, je li. Na tom nasipu stalno ima brdo ljudi, rekreativci, šetači pasa, obitelji itd itd. Nekoliko puta već mi se dogodilo da me poznanici nazovu "e, mislim da znam di živiš, vidio sam ti policu sa stripovima s nasipa". Toliko je prepoznatljiva ta Kolorka. Kad sam 2008. pokrenuo Kolorku, nisam ni sanjao da će doći do tako visokog broja, ta "hiperprodukcija" (30-tak Kolorki godišnje teško da bih nazvao tako, ali dobro) nikako nije bila planirana niti je zbog nje izabran taj dizajn. Išlo se na književniji pristup, da se pokuša sugerirati da ti naslovi imaju i literarnu vrijednost (zato su i imena autora naglašenija u odnosu na naslov stripa), po uzoru na francusku ediciju Aire Libre. Melina ionako potroši dosta vremena na izbor i obradu detalja koji se nalaze na prvoj i drugoj stranici knjižnog bloka, komotno smo to mogli izbjeći i umjesto toga staviti nešto od toga na hrbat, da su hiperprodukcija i brzina bili motiv. |
Trouble will find me |
|
|
ŠAŠ
Average Member
658 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 26/11/2023 : 09:55:29
|
možda 270 ne zvuči puno u cjelokupnom smislu ,ali rijetko koja hrvatska edicija prelazi taj broj
ali na kraju dana šta je tu je,natrag više nema.to što se meni dizajnom osobno ne sviđa ,nekom odgovara da se vidi s ulice.kad budem radio nove police ,bit će iza zatvorenih vrata i super. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/11/2023 : 10:07:51
|
Nije hiperprodukcija Kolorki, već Fibre općenito Koliko godišnje izbaciš knjiga, 100ak komada? Inače, ni meni se hrbat Kolorke ne sviđa niti malo, previše mi je sterilan.. Šarene su čisto šarenila radi, izdaleka to sve izgleda ko nekakav šareni barkod. Zajedno ko edicija djeluju prepoznatljivo, no nemaju nikakve individualnosti i to mi se ne sviđa niti malo. Stani 3 metra od police i znaš da gledaš Kolorku, al nemaš pojma koje stripove gledaš. Meh. Orka šiša Kolorku kako god okreneš Mada su mi u oba slučaja brojevi na hrbatu mrvicu iritantni, iako ih više praktički niti ne primjećujem. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 26/11/2023 10:09:46 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10288 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Posted - 26/11/2023 : 10:38:58
|
quote: Originally posted by Shaner
Ček, kako vama ti stripovi stoje posloženi? Šta ne znate gdje vam je koji?
Kod mene u jednoj sobi preuredjenoj u police samo za stripove i sve je uredno slozeno. Naravno da znas gde mi je koji strip tacnije edicija. Ali ko ce popamtiti koje su boje na preko 200 kolorki?? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 26/11/2023 : 10:40:11
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
kolorka je ionako precijenjena. Orka je zakon.
|
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 26/11/2023 10:41:11 |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Posted - 26/11/2023 : 10:42:55
|
quote: Originally posted by Markos
quote: Originally posted by ŠAŠ
i moram pohvalit da su dizajni za novije orke i ostale stripove sve bolji i bolji.
Prošle godine sam preselio u novi stan koji ima veliku staklenu stijenu, 4 metra široka klizna balkonska vrata koja gledaju prema Savi i nasipu koji mi je doslovno na 10 m od balkona. Prvi red do mora, je li. Na tom nasipu stalno ima brdo ljudi, rekreativci, šetači pasa, obitelji itd itd. Nekoliko puta već mi se dogodilo da me poznanici nazovu "e, mislim da znam di živiš, vidio sam ti policu sa stripovima s nasipa". Toliko je prepoznatljiva ta Kolorka. Kad sam 2008. pokrenuo Kolorku, nisam ni sanjao da će doći do tako visokog broja, ta "hiperprodukcija" (30-tak Kolorki godišnje teško da bih nazvao tako, ali dobro) nikako nije bila planirana niti je zbog nje izabran taj dizajn. Išlo se na književniji pristup, da se pokuša sugerirati da ti naslovi imaju i literarnu vrijednost (zato su i imena autora naglašenija u odnosu na naslov stripa), po uzoru na francusku ediciju Aire Libre. Melina ionako potroši dosta vremena na izbor i obradu detalja koji se nalaze na prvoj i drugoj stranici knjižnog bloka, komotno smo to mogli izbjeći i umjesto toga staviti nešto od toga na hrbat, da su hiperprodukcija i brzina bili motiv.
Za razliku od nekih, ja kupujem strip radi stripa, ne radi rikne, edicije i slicno. Necu odustati od stripa koji me zanima ako mi se ne dopada rikna, papir, dizajn ili slicno ali hocu ako je jako lose uvezan i raspada se. Sto se kolorke tice, voleo bih da je drugacije ali mi ne smeta ni ovako. Fibra ima super sajt pa lako nadjem zeljeni naslov na polici uz pomoc istog.
Ista prica za VC bonelli. Ako trazim neki odredjen naslov, sigurno cu potraziti koji je to broj na Alan Ford sajtu. |
|
|
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2010 Posts
Posted - 26/11/2023 : 10:47:48
|
I jos nesto... Valjalo bi da se od pocetka uzimao uzorak dominantne boje za riknu za sve naslove, ne samo za neke. Mislim da bi se tada ljudi lakse snalazili. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/11/2023 : 10:53:41
|
quote: Originally posted by jaki
Pa u pravu je. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 26/11/2023 : 11:09:45
|
quote: Originally posted by Paka01
quote: Originally posted by jaki
Pa u pravu je.
Nije! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 26/11/2023 : 11:10:49
|
quote: Originally posted by going going
Ni ja ne mogu da verujem da ima toliko kompletista Kolorki, pa da samim tim sto je neki kvalitetan strip objavljen van kolorke se slabije prodaje od nekog manje kvalitetnog naslova ali objavljenog u okviru Kolorke. Koliko ljudi uopste ima svih 270 i nesto kolorki?
Sto? Zar ima ljudi koji kupuju Kolorke a nemaju ih sve? Sve brojeve? |
Los cukar na fritulama! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8584 Posts
Posted - 26/11/2023 : 11:17:18
|
Rijetko zboris u zadnje vrijeme, ali samo istinu. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8584 Posts
|
Topic |
|