forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog 199 - Bijelo i crno
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

LudensovPotrcko
Average Member

704 Posts

Member since 05/06/2018

Posted - 24/11/2023 : 13:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send LudensovPotrcko a Private Message  Reply with Quote
Sviđa mi se naslovnica.

Scenarij: Barbato
Crtež: Roi

Broj u Italiji 372.

Već dostupno na shop.strip-agent.hr

Uskoro i na ostalim prodajnim mjestima!

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17195 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 24/11/2023 : 14:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Jedna iščašena epizoda. Dilan kao antipod babaroge? Sama priča u osnovi čak nije ni toliko loša, ali scenaristički pada, jer u neko doba Dilan više ne zna šta će, vjeruje da je ono što se dešava čak stvarno, a onda se ispostavi da je sve farsa, predstava u jednom drugačijem svijetu. Vrhunac nastupa kad se Dilan uplaši da se više ničega neće bojati. U stvari nema straha ni od čega, ali se tog boji?! Pomalo kontradiktorno u svojoj suštini. Dilanu bi izgleda trebali birani strahovi. I to njegovo ljubakanje s majkom svih košmara, koja se čak izjasnila da je promiskuitetna (mnogo je očeva, ali je samo jedna majka), sugeriše da Dilan u stvari voli košmare, jer je to njegov posao, možda i njegov život, ali ipak ne bi mogao da o(p)stane u njihovom svijetu. Crtež mi se ne sviđa, ali naslovna je dobra.
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
755 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 24/11/2023 : 14:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo odlična epizoda, a jedino mi smeta što je ovako dobar crtež na malom formatu

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5076 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 24/11/2023 : 18:15:12  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
Roi
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11913 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/11/2023 : 18:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Barbatina verzija Mater Morbi. Meni nista specijalno, osim sjajnog Roijevog crteza.

Postoji i recenzija vec nekoliko godina: https://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-vec-163-crno-i-belo/2480/

Go to Top of Page

Ted Miller
Average Member

765 Posts

Member since 28/10/2021

Posted - 24/11/2023 : 19:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ted Miller a Private Message  Reply with Quote
oh, bog Roi opet, to meni ne moze biti lose da je ne znam kakav scenarij :D
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 25/11/2023 : 14:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
U talijanskom je valjda ovakav poredak (znam da je npr. chiaroscuro), ali u našim je jezicima crno i bijelo.
To VČ dakako zna, a ova baba, kao i uvijek, ne.
Kako će znati kad nikad ništa nije pročitala ni gledala.
Poput ovih današnjih tik-tok glupača, ali eto, očito nije sve u generacijama.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27163 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/11/2023 : 15:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
U pravu si stari vraču.
Zato bi urednik triba pregledat prijevod i barem nešto poslozit.
Sumnjam da Bernard čita to sta dobije od nje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47426 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/11/2023 : 15:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Tribali su stavit prevod: Crnobeli

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 28/11/2023 : 12:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
Na kioscima.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15808 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 01/12/2023 : 23:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Jako dobra prica. Nalik na one s pocetka serijala iz zlatnih vremena. Haluciogena. Barbato je dokazana i pouzdana scenaristica.

Da nisam nikad procitao nijedan Dylan Dog ovo bi mi bilo odlicno. Ovako nakon petstotinjak procitanih epizoda; vrlo dobro! A to je lijep kompliment za serijal koji 'vozi' na autopilotu vec dugo vremena. (Nije jedini u SBE radionici, da budemo nacisto)

Roiev crtez fantastican. Rasturacina. Koje sjene i odnos crno-bijeloga i obratno, bas kako originalni naslov na talijanskom i sugerira. (Il bianco e il nero) Mislim, ustvari ne mislim, siguran sam da je ovo Roievo najbolje djelo! Bas se 'dao od kraja'. Vise od ciste petice za crtez.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 01/12/2023 23:19:21
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4015 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 02/12/2023 : 08:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Prelistao sam talijanski original i već na prvoj stranici je katastrofalno promašen prijevod. Da je bolje prevedeno, epizoda bi bila još bolja. Veseli četvrtak si je barem dao truda isfurati ovu epizodu solidno, dok je Ludens i dalje na mjestima nečitljiv.

Prvo je bila svjetlost, a zatim je došla tama.

Iz bjeline...

...nastalo je crnilo.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17842 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 02/12/2023 : 13:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Prvo sam procitao
A onda se niceg ne sjecam

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8836 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/12/2023 : 14:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ponukan pozitivnim komentarima kupio sam ovo i pozalio. Bezvezna premisa oko koje se gradi epizoda, plitka ko potok i prepuna nelogičnost, bez suvisle radnje i ikakvog mesa. Ovo je dijete moglo napisati. Jos gore od scenarija je roijevo arti farti fušarenje. Dylan je odavno tragedija, to treba ugasit.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

peropero
New Member

Croatia
245 Posts

Member since 07/05/2023

Posted - 04/12/2023 : 18:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send peropero a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ponukan pozitivnim komentarima kupio sam ovo i pozalio. Bezvezna premisa oko koje se gradi epizoda, plitka ko potok i prepuna nelogičnost, bez suvisle radnje i ikakvog mesa. Ovo je dijete moglo napisati. Jos gore od scenarija je roijevo arti farti fušarenje. Dylan je odavno tragedija, to treba ugasit.

Kupio iz istih razloga i o priči imam slično mišljenje. Meni je ovdje Roi jako dobar, ali sve mi izgleda kao neka predugačka stilska vježba za njega. Čak mi neke table izgledaju kao stare, neiskorištene, pa tu ubačene.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9464 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 04/12/2023 : 18:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Prvih 28 stranica je jedna kratka priča. Ovo kasnije je kasnije nakalemljeno gore.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/12/2023 : 18:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
odlična priča. barbatova se već etablirala kao vješta i inteligentna scenaristkinja. i kao najzanimljivija u zadnje vrijeme. simpatična priča o dylanu dogu. a roi... je ovdje praznik za oči.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15808 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/12/2023 : 19:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Uzeh ovo ponovo u ruke...
Fenomenalno!
Mislim da bi se zaista trebao potruditi i naci jednu 'orididi' tablu iz ovog stripa. A taman, kad mi je Roi malo davao na 'zamor materijala' nije me mogao bolje demantirati! Ovakva originalna tabla vrijedi svake iole ozbiljne kolekcije.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

dariohead
Starting Member

98 Posts

Member since 23/02/2011

Posted - 23/12/2023 : 08:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dariohead a Private Message  Reply with Quote
Sjajna epizoda! Roi je najbolji. :)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000