Author |
Topic  |
ridiculus
Senior Member

1809 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 25/03/2024 : 16:25:27
|
Da publika ume nepogrešivo da prepozna dobar ili loš film, ili bilo šta drugo, živeli bismo u drugačijem svetu.
Verovatno je reakcija Konanovih fanova bila znak da će doći do građanskog rata ako producenti budu snimali dalje. Ali to ima više veze sa vernošću izvorniku nego nekim opaženim (ne)kvalitetom.
Constantine je po meni sasvim dobar žanrovski film, ali većina poklonika stripa sa kojima sam pričao ga ne voli jer ne predstavlja ono što su ovi očekivali. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 25/03/2024 : 16:59:17
|
Publika nije uvek pogrešiva. Constantine je dobar, Conan the Barbarian (2011) je loš.
Bluberi je najgori. |
Edited by - alexts on 25/03/2024 17:00:41 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
|
Tonto
Advanced Member

8974 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 25/03/2024 : 17:06:16
|
quote: Originally posted by ridiculus
Da publika ume nepogrešivo da prepozna dobar ili loš film, ili bilo šta drugo, živeli bismo u drugačijem svetu.
Da li je grijeh uzivati u losem filmu? Svi znamo sto su guilty pleasures, covjek bez njih je covjek bez duha.
quote: Constantine je po meni sasvim dobar žanrovski film, ali većina poklonika stripa sa kojima sam pričao ga ne voli jer ne predstavlja ono što su ovi očekivali.
Fanovske reakcije rijetko imaju veze sa samom kvalitetom filma. Biti fan i biti objektivan tesko ide skupa. Constantine je dobar film.
|
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1809 Posts
Posted - 25/03/2024 : 17:10:30
|
quote: Originally posted by alexts
Ja bar uvek pričam o filmovima kao filmovima, ne kao adaptacijama nečega.
Slažem se, i kad kažem "publika" ne mislim na određene pojedince, već na dominantnu masovnu reakciju. Ti sam si povezao tu publiku sa novim Conanom u smislu da je njihov dolar presudio. |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1809 Posts
Posted - 25/03/2024 : 17:12:14
|
quote: Originally posted by Tonto
Da li je grijeh uzivati u losem filmu? Svi znamo sto su guilty pleasures, covjek bez njih je covjek bez duha.
Ma naravno, imam ih i ja. Evo volim Braću Grim od Gilliama. 
Ali znam na čemu tu stojim. |
Edited by - ridiculus on 25/03/2024 17:14:51 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26055 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 25/03/2024 : 17:21:56
|
12 Conan the Barbarian 10 Excalibur 8 Ladyhawke 7 Immortals 6 Highlander 5 Krull 4 The Thief of Bagdad 3 Willow 2 Clash of the Titans (1981.) 1 The Golden Voyage of Sinbad
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7692 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
fandango
Senior Member

1693 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 26/03/2024 : 07:28:38
|
Usprkos prijetnjama o zavodjenju diktature, glasanje se odvija u najboljem mogucem redu. Izlazne ankete ukazuju na Gospodare prstenova i Conana Schwarzieja barbara Simerijanca. Hoce li se itko usuditi dati svoj glas Mary Poppins?  |
 |
|
Zula
Senior Member

1645 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 26/03/2024 : 07:52:25
|
quote: Originally posted by fandango
Usprkos prijetnjama o zavodjenju diktature, glasanje se odvija u najboljem mogucem redu. Izlazne ankete ukazuju na Gospodare prstenova i Conana Schwarzieja barbara Simerijanca. Hoce li se itko usuditi dati svoj glas Mary Poppins? 
Čini mi se da je kukavičje jaje Excalibur (podmetnuto pod povijesne filmove) isto među vodećima 😂
Ovako dobro izreklamirana, Mary će pobijediti u muzičkim filmovima. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
|
Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1230 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
fandango
Senior Member

1693 Posts
Posted - 26/03/2024 : 11:52:13
|
quote: Originally posted by Zula
Usprkos prijetnjama o zavodjenju diktature, glasanje se odvija u najboljem mogucem redu. Izlazne ankete ukazuju na Gospodare prstenova i Conana Schwarzieja barbara Simerijanca. Hoce li se itko usuditi dati svoj glas Mary Poppins? 
Čini mi se da je kukavičje jaje Excalibur (podmetnuto pod povijesne filmove) isto među vodećima 😂
Ovako dobro izreklamirana, Mary će pobijediti u muzičkim filmovima.
Sad si me zbunio pa sam morao provjeriti kategoriju. Nisu muzicki, vec mjuzikli. Moji favoriti ce biti Singin' in the Rain i La La Land Hoces i tamo nominirat Excalibur?  |
Edited by - fandango on 26/03/2024 11:53:22 |
 |
|
fandango
Senior Member

1693 Posts
Posted - 26/03/2024 : 11:55:48
|
quote: Originally posted by Dr.GonZo
12 - Conan the Barbarian (1982) 10 - Excalibur 9 - The Dark Crystal 8 - Willow 7 - Legend 6 - Clash of the Titans (1981) 5 - Jason and the Argonauts (1963) 4 - Solomon Kane 3 - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2 - The Lord of the Rings: The Two Towers 1 - The Lord of the Rings: The Return of the King
A di ti je Highlander? |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Posted - 26/03/2024 : 12:05:56
|
quote: Originally posted by Zula
Ovako dobro izreklamirana, Mary će pobijediti u muzičkim filmovima.
Sad si me zbunio pa sam morao provjeriti kategoriju. Nisu muzicki, vec mjuzikli. Moji favoriti ce biti Singin' in the Rain i La La Land Hoces i tamo nominirat Excalibur? 
Kad dođe do toga, moramo da se dogovorimo unapred da mjuzikli i muzički filmovi uđu u istu kategoriju. Možda sawitch tu i ne pravi razliku, ali insistiraću da filmovi sa muzičkim numerama uđu u tu kategoriju, poput Flashdance-a, inače neće ući nigde, a jesu žanrovski filmovi. |
 |
|
Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1230 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
ridiculus
Senior Member

1809 Posts
Posted - 26/03/2024 : 12:10:25
|
Ja se još dvoumim, pa troumim, pa onda nedoumim... Naslovi dolaze i odlaze, vizija je nejasna.
Najsmešnije mi je što do sada samo ja vidim Star Wars kao film klasične fantastike. Kao kada bismo sudili ljudima pre svega po odeći koju nose - odnosno, po delu odeće koju nose. Moguće je i to, ali sistem mora biti savršeno zatvoren, bez ikakvih dodatnih sloboda i mogućnosti promene, poput kasta u Indiji. A filmski žanrovi ni izbliza nisu takav sistem. |
Edited by - ridiculus on 26/03/2024 12:11:04 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Posted - 26/03/2024 : 12:42:13
|
Ja se još dvoumim, pa troumim, pa onda nedoumim... Naslovi dolaze i odlaze, vizija je nejasna.
Najsmešnije mi je što do sada samo ja vidim Star Wars kao film klasične fantastike. Kao kada bismo sudili ljudima pre svega po odeći koju nose - odnosno, po delu odeće koju nose. Moguće je i to, ali sistem mora biti savršeno zatvoren, bez ikakvih dodatnih sloboda i mogućnosti promene, poput kasta u Indiji. A filmski žanrovi ni izbliza nisu takav sistem.
Preterano razmišljaš. SW možeš da staviš ili ne, on nema šanse, ali ako ti je posebno stalo, može. Ja sam više puta stavljao na listu filmove, za koje sam znao da neće dobiti glasove.
U ovom glasanju sam LOTR stavio kao 3 filma, jer ne mogu da se odlučujem za samo jedan i time mu umanjim šanse, a i vidim te filmove kao celinu. S druge strane, samo bezveze zauzima mesto za još dva filma, koja su trebala/morala da se nađu na listi, ali nije bilo mesta.
Tako da, ni za sebe samog ne možeš uvek napraviti savršen izbor, pa zašto onda lupati glavom? |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1809 Posts
Posted - 26/03/2024 : 12:50:28
|
SW možeš da staviš ili ne, on nema šanse
Baš to me i čudi: da ono što Star Wars od svega radi najbolje nije dovoljno.
I meni su LotR jedan film, tako da ću samo jedan da stavim na listu.
Ali ne verujem da previše razmišljam, pošto se moje sastavljanje liste sastoji u prisećanju, u poređenju utisaka a ne detalja i tehničkih elemenata iz filmova. Bitno mi je da imam osećaj da sam pogodio svoj ukus. Obično sastavim listu iz prve, ali ovde nisam siguran.
Kako god, smisliću nešto do roka. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts
Posted - 26/03/2024 : 12:54:16
|
Ali ne verujem da previše razmišljam, pošto se moje sastavljanje liste sastoji u prisećanju, u poređenju utisaka a ne detalja i tehničkih elemenata iz filmova. Bitno mi je da imam osećaj da sam pogodio svoj ukus. Obično sastavim listu iz prve, ali ovde nisam siguran.
Kako god, smisliću nešto do roka.
Ja sam siguran da par puta nisam stavio film, za koji znam otprilike da je izuzetan, ali sam ga gledao suviše davno, da bih bio siguran, a čak i da jesam siguran, oni koje pamtim bolje imali su prednost, jer im je utisak jači.
Neke koje nisam gledao, a trebalo je i nadam se da nekad hoću, da ne pominjem. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22375 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/03/2024 : 12:57:43
|
Najbolje bi bilo da ljudi ne kalkulisu i ne cekaju kome da daju bodove, vec da glasaju onako kako oni misle da su im najbolji filmovi. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
Posted - 26/03/2024 : 13:46:58
|
quote: Originally posted by Dr.GonZo
12 - Conan the Barbarian (1982) 10 - Excalibur 9 - The Dark Crystal 8 - Willow 7 - Legend 6 - Clash of the Titans (1981) 5 - Jason and the Argonauts (1963) 4 - Solomon Kane 3 - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2 - The Lord of the Rings: The Two Towers 1 - The Lord of the Rings: The Return of the King
Zajebao si skalu. Izbacio sam poslednji film a prilagodio bodove regularno. Ne postoji 9 bodova. 12 - 10 - 8 - 7... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts
Posted - 26/03/2024 : 13:47:55
|
quote: Originally posted by alexts Kad dođe do toga, moramo da se dogovorimo unapred da mjuzikli i muzički filmovi uđu u istu kategoriju. Možda sawitch tu i ne pravi razliku, ali insistiraću da filmovi sa muzičkim numerama uđu u tu kategoriju, poput Flashdance-a, inače neće ući nigde, a jesu žanrovski filmovi.
Pravim razliku i slazem se sa ovim. Po meni Elvis, Flesdens, Rej, Roket itd. upadaju tu ali da ne razvodnjavamo neka ide sve pod mjuzikle. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13110 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 26/03/2024 : 13:49:39
|
Kako god, smisliću nešto do roka.
Ovako radim i ja, iz sjećanja. Ne znam kako drukčije. Puno pomognu prijedlozi ostalih. |
Have mercy |
 |
|
Topic  |
|