12 - Kill Bill 10 - Godfather 8 - Pulp Fiction 7 - Andrej Rubljov 6 - Apocalypto 5 - Mad Max Fury Road 4 - Ko to tamo peva 3 - Hair 2 - The Fifth Element 1 - The Party
Tesko sam se nakanio na glasanje jer mi neki od favorita nisu u top 10, ali zahvaljujuci Tontovoj opasci o ogromnom trudu Sawitcha, shvatih da mi nema druge sem da ispostujem.
Malo me boli briga 🤣 Sad opet reci da ja komentiram tvoje komentare... 🤣 A komentar ti nema veze s nekim filmom. Pa opet reci da sam tužibaba jer čekam da se manhunter oglasi pošto započinješ nešto što ne ide u dobrom smjeru...
Malo me boli briga 🤣 Sad opet reci da ja komentiram tvoje komentare... 🤣 A komentar ti nema veze s nekim filmom. Pa opet reci da sam tužibaba jer čekam da se manhunter oglasi pošto započinješ nešto što ne ide u dobrom smjeru...
Pa znam, ali kad se čovek povlači, pa još traži da mu se to ceni.
Možemo da cenimo one koji hoće nešto da urade i ako im se to ne sviđa, u znak dobre volje i poštovanja, ali zar treba da cenimo i one druge?
Šta ko god da uradi, treba ceniti? E pa lepo, nadam se da ceniš moju iskrenost.
Cijeni se osobni izbor, kakav god bio, ako ne povređuje nekog drugog.
Tvoj izbor je da namećeš svoje mišljenje drugima, da si više u pravu od drugih, bez obzira kako se oni pritom osjećaju, što često povređuje. Ali tebe to ne smeta.
Moj izbor je da sudjelujem u glasanju kad i koliko želim. Ideja je dobra, no čini mi se da je sudjelovanje dobrovoljno. I nominacije i glasanja su dobrovoljni, čini mi se. Sigurno je da je različit broj forumaš sudjelovao u dosadašnjim glasanjima po kategorijama.
Cijenim da bi sad lijepo mesijanski mogao nagovarati stotine forumaša koji ni malo nisu sudjelovali u ovima glasanjima. Pobudi kod njih suosjećanje za trud koji je uložio Sawitch, uz bacanje krivnje jer nisu ništa do sad sudjelovali (a filmove su sigurno gledali).
"Možemo da cenimo one koji hoće nešto da urade i ako im se to ne sviđa, u znak dobre volje i poštovanja, ali zar treba da cenimo i one druge?"
Alexts, ovo što si napisao ne da je besmisleno, nego i opasno.
Zamisli da ti u goste dođe neki vegetarijanac, a ti ga ponudiš čevapima i pljeskavicom pa očekuješ da on iz poštovanja prema tebi pojede ponuđeno. Ako ne pojede, onda ga ne cijeniš!?
"Možemo da cenimo one koji hoće nešto da urade i ako im se to ne sviđa, u znak dobre volje i poštovanja, ali zar treba da cenimo i one druge?"
Alexts, ovo što si napisao ne da je besmisleno, nego i opasno.
Zamisli da ti u goste dođe neki vegetarijanac, a ti ga ponudiš čevapima i pljeskavicom pa očekuješ da on iz poštovanja prema tebi pojede ponuđeno. Ako ne pojede, onda ga ne cijeniš!?
Nisu te učili da cijeniš različitost?
Pa to je samo u ovom slučaju, gde se tolerantnost i saradljivost cene više od principijelne zadrtosti.
Nije mi bio problem odrediti 10 najboljih, već složiti redosljed :)
12 North by Northwest 10 Ko to tamo peva 8 The Return of the Pink Panther 7 One Flew Over the Cuckoo's Nest 6 Blade Runner 5 H8 4 Star Wars Episode IV –A New Hope 3 Rio Bravo 2 Casablanca 1 City Lights
12 Kill Bill 10 Monty Python and the Holy Grail 08 The Good, the Bad, and the Ugly 07 Star Wars: Episode IV - A New Hope 06 Back to the Future 05 Up 04 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 03 Logan 02 The Thing 01 Gladiator
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Narode, nadam se da smo se lepo izigrali ovih nekoliko meseci i da smo naucili ponesto, dobili i dali preporuke i da imamo bukmarkse sta gledati u narednom periodu.
Hvala svima na ucescu, ja sam zadovoljan i odzivom i reakcijama i rezultatima!
Ja, recimo, nisam glasao za Kuma, iako je remek-delo, jer meni nije među omiljenima, a svi smo pravili manje ili više lične liste.
Ali, kad proanaliziram, samo mi Gladijator i Kill Bill nisu remek-dela, mada su popularni i odlični filmovi. Neko će možda smatrati da nije Rat Zvezda zasluženo tu itd. U svakom slučaju, moglo je gore, s obzirom na totalnu različistost, veliki broj predloga, a mali glasača...
Prekratko traju glasanja, gomilu puta hoću da glasam ali obaveze i zaboravim. Ali da je duže trajalo onda bi se ljudi verovatno smorili dok se sve odradi