Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/02/2024 : 17:01:26
|
Što se Allena tiče, to mi je jedan od omiljenih režisera. A kako mi se nijedan njegov film nije našao u nominacijama do sada, nije ni meni jasno. Moguće je da mi se njegov stil sviđa i da mi njegov opus generalno gledano odgovara, ali da nijedan film ne odskače da bi bio među najboljima u ovakvim glasanjima. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
ridiculus
Senior Member
1688 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 04/02/2024 : 17:04:45
|
quote: Originally posted by alexts
10 Duck Soup
Još uvek ne mogu ovo da nađem u nominacijama. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
jogurt
New Member
Serbia
260 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 04/02/2024 : 19:34:58
|
Nisam nikad ni nominovao Duck Soup, bio je neki film koji je i tonto nomnovao, pa sam bio izbacio duplikat i ubacio City Lights. |
Edited by - jogurt on 04/02/2024 19:38:27 |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 04/02/2024 : 19:54:58
|
Zaboravio sam nominirati Policijsku akademiju. 4 filma Mel Brooksa su nominirana, mogao je biti još koji, recimo Producers ili Young Frankenstein.
|
|
|
Lukeruk
Average Member
Serbia
507 Posts
Member since 17/01/2018 |
Posted - 04/02/2024 : 19:59:28
|
12 Party 10 4 sobe 8 Zlatna groznica 7 Riba zvana Vanda 6 Tri muskarca i noga 5 Airplane! 4 Son zivih mrtvaca 3 Bogovi su pali na teme 2 Tri idiota 1 Torente |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 04/02/2024 : 20:09:20
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Zaboravio sam nominirati Policijsku akademiju. 4 filma Mel Brooksa su nominirana, mogao je biti još koji, recimo Producers ili Young Frankenstein.
Young Frankenstein je nominovan. Ne čitaš pažljivo, ni prethodnu, ni ovu stranicu. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 04/02/2024 : 20:12:08
|
quote: Originally posted by ridiculus
10 Duck Soup
Još uvek ne mogu ovo da nađem u nominacijama.
Zamenih sa A Night at the Opera. Propust u nominacijama. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7262 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 04/02/2024 : 21:03:27
|
quote: Originally posted by oko
Tek sam noćas otkrio ovaj topic i lijepo se zabavio pregledavajući nominacije :) Ako nije kasno, dodao bih samo još jedan film: Moj ujak https://m.imdb.com/title/tt0050706/
Tati u nominacijama 4/6!
quote: Originally posted by ridiculus
10 Duck Soup
Još uvek ne mogu ovo da nađem u nominacijama.
Zamenih sa A Night at the Opera. Propust u nominacijama.
Ja sam se nećkao između Duck Soup i Monkey Business i na kraju se odlučio za potonji. Jbg, stvarno ima odličnih komedija i ne stane sve.
Nego, bodovi:
12 The Return of the Pink Panther 10 La dolce vita 8 Playtime 7 Mujeres al borde de un ataque de "nervios" 6 Chung Hing sam lam 5 Monkey Business 4 Toni Erdmann 3 To Be or Not to Be 2 My Man Godfrey 1 Monty Python's Life of Brian
Moram napomenuti da svi gore navedeni filmovi (a i još neki) zaslužuju 12 bodova i ovaj raspored je gotovo pa proizvoljan.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 04/02/2024 : 21:29:21
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Young Frankenstein je nominovan. Ne čitaš pažljivo, ni prethodnu, ni ovu stranicu.
Ja sam ga nominirao. Mislio sam na High Anxiety. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 04/02/2024 : 21:33:25
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: t the Opera[/i]. Propust u nominacijama.
Ja sam se nećkao između Duck Soup i Monkey Business i na kraju se odlučio za potonji. Jbg, stvarno ima odličnih komedija i ne stane sve.
Monkey Business sam mnogo voleo, kao mlađi. Kad sam ga gledao, relativno skoro, nije mi se činio tako savršen (kao i Arsenik), ali u drugih 10 svakako. Malo je 10 mesta, što reče ti. |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 04/02/2024 : 21:35:04
|
quote: Originally posted by Shaner
Moram napomenuti da svi gore navedeni filmovi (a i još neki) zaslužuju 12 bodova i ovaj raspored je gotovo pa proizvoljan.
Da... Čak bih rekao da je svaki naš izbor proizvoljan (proizvod naše volje) 😂 |
|
|
don_draper
Advanced Member
4337 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 04/02/2024 : 21:42:55
|
Kod trilera i akcije se nekako nazirao pobjednik, ali ovo mi djeluje zasada jako heterogena skupina glasova |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 04/02/2024 : 22:24:58
|
Volio bih da redoslijed bude po količini smijeha za vrijeme gledanja, no dosjećanje je varljivo…
12 The Grand Budapest Hotel 10 Snatch 8 Riba zvana Wanda 7 Monty Python The Meanning of Life 6 Beskrajni dan 5 Amelie 4 Liar. Liar 3 Ja, ja i Irena 2 Bruce Almighty 1 Bolje ne može |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 05/02/2024 : 00:35:58
|
Baš mi je drago što se Jozzinelli priključio. On je od onih, zbog kojih su ovakvi izbori zabavni, zapravo. Poneki dobar film se na njegovim listama može naći, samo slučajno.
Jok, ti će mi kažeš šta je dobar film.
Za ovaj žanr si duduk, kao prvo brkaš pojmove dobar film i dobra komedija. U tvojim kandidatima za komediju se humor može naći samo slučajno, u promilima.
Kad bi te zvali da oraspoložiš nekog ko je u depresiji, taj bolje nek odma' legne u grob i sam se zakopa, pre nego što ga ti izmrcvariš svojim "humorom".
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 05/02/2024 : 01:00:04
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
Baš mi je drago što se Jozzinelli priključio. On je od onih, zbog kojih su ovakvi izbori zabavni, zapravo. Poneki dobar film se na njegovim listama može naći, samo slučajno.
Za ovaj žanr si duduk, kao prvo brkaš pojmove dobar film i dobra komedija.
Ma stvarno si duduk. Za komediju moraju da važe svi isti kriterijumi kao za svaki dobar film. Ne može da važi samo jedan - koliko je smešna. Onda, ne samo da se gleda isključivo scenario (a sve drugo zanemaruje, od glume, preko muzike, do režije), nego čak samo jedan segment scenarija, što je besmisleno.
Postoje mnoge sjajne komedije, koje i nisu nešto smešne. U komedije se ubrajaju i filmovi u kojima preovladava vedar i pozitivan duh, a humor je blag i nenaglašen (tako da dijagrami, koje je kačio ridikulus pre stranu-dve, zaista imaju smisla).
Tako da i ti i Zula, koji se trudio da ređa filmove po količini smejanja, grešite.
Objasniću ti bolje na primeru engleskih i američkih tv serija-komedija tzv. sitcoma.
U američkim serijama, suština je da svaki dijalog sadrži nešto smešno i da se publika stalno kliberi. Naravno, nemoguće je da štos za štosom bude uvek dobar, tako da osrednji humor preovladava, ali još gore je što je usiljen i izveštačen. Ne može se svakog časa i u svakoj sceni biti duhovit i prosipati štosovi i smešne situacije.
U boljim britanskim serijama kao što su Mućke, bitna je i priča, zaplet, ideja, vešta gluma, likovi, poenta, prikaz karaktera, društva i nekih njegovih apsurdnosti, a humor je tu šlag na tortu, dobro promišljen i doziran na pravi način. |
Edited by - alexts on 05/02/2024 01:01:49 |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 05/02/2024 : 01:50:13
|
Postoje mnoge sjajne komedije, koje i nisu nešto smešne.
Ovo mu dođe kao neki oksimoron.
A pazi ovo, postoje i mnoge sjajne komedije, koje su beskrajno smešne, ali široj publici relativno nepoznate. Eno nekih na listi među mojim predlozima.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
|
ridiculus
Senior Member
1688 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 05/02/2024 : 05:47:31
|
Zato mi imamo dobar termin: humoristički. Nisam čuo da se priča o humorističkim filmovima, ali čuo sam da se priča o serijama, pa što ne bi i ono prvo moglo? Aleks je hteo da kaže da nije svaki humoristički film dobra komedija, a ja dodajem da ne mora biti ni komedija uopšte.
Dobru komediju je teško napraviti. Neko je rekao (znam i ko, ali neću da kažem) da se ona nalazi između nesmejača (non-laughers) i presmejača (over-laughers), odnosno, između puritanaca, koji se ne smeju ničemu, i bahanalaca, koji se smeju (skoro) svemu. Ako je društvo dekadentno, ljudi će se smejati svačemu: umro pas komšiji, tetka mu pala sa terase, i na kraju ga zgazila kola. Kakav kreten, zaslužio je (pod)smeh!
Zato se na mojoj listi - stiže kasnije ovog dana - neće naći filmovi koji su samo kolekcije viceva. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
Edited by - ridiculus on 05/02/2024 05:51:03 |
|
|
fandango
Senior Member
1611 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 05/02/2024 : 07:58:20
|
Veliki diktator – 12 Noc u operi – 10 Sullivanova putovanja – 8 Dr. Strangelove – 7 Praznicni dan – 6 Odmor g. Hulota – 5 Veliki Lebowski – 4 Pink Panther – 3 The Death of Stalin – 2 Glup i gluplji – 1 |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 05/02/2024 : 08:46:00
|
Ma stvarno si duduk. Za komediju moraju da važe svi isti kriterijumi kao za svaki dobar film. Ne može da važi samo jedan - koliko je smešna. Onda, ne samo da se gleda isključivo scenario (a sve drugo zanemaruje, od glume, preko muzike, do režije), nego čak samo jedan segment scenarija, što je besmisleno.
Postoje mnoge sjajne komedije, koje i nisu nešto smešne. U komedije se ubrajaju i filmovi u kojima preovladava vedar i pozitivan duh, a humor je blag i nenaglašen (tako da dijagrami, koje je kačio ridikulus pre stranu-dve, zaista imaju smisla).
Tako da i ti i Zula, koji se trudio da ređa filmove po količini smejanja, grešite.
Objasniću ti bolje na primeru engleskih i američkih tv serija-komedija tzv. sitcoma.
U američkim serijama, suština je da svaki dijalog sadrži nešto smešno i da se publika stalno kliberi. Naravno, nemoguće je da štos za štosom bude uvek dobar, tako da osrednji humor preovladava, ali još gore je što je usiljen i izveštačen. Ne može se svakog časa i u svakoj sceni biti duhovit i prosipati štosovi i smešne situacije.
U boljim britanskim serijama kao što su Mućke, bitna je i priča, zaplet, ideja, vešta gluma, likovi, poenta, prikaz karaktera, društva i nekih njegovih apsurdnosti, a humor je tu šlag na tortu, dobro promišljen i doziran na pravi način.
Baš me zanima kako to britanska serija Monty Python ima zaplet i priču, a nema namjeru biti duhovita u svakom dijalogu i sceni... 😂
Gle alexts, nije potrebno nekom reći da griješi, niti slažeš li se s nekim ili ne (naravno, pod uvjetom da želiš ostvariti dobre i ravnopravne odnose s ljudima). Samo kažeš svoje mišljenje (o temi, ne o osobi) i to odmah drugima da misliti... ili ne.
Ako kažeš nekome da griješi, nije problem u onom koji griješi, prije u onome koji želi biti u pravu. A zašto ne dozvoliti različita mišljenja, i zašto ih ne poticati? Svatko griješi, a i svatko želi biti u pravu. Ako dozvoliš ljudima izbor mogu biti bolji, ako im nametneš rješenje češće će radije ostati u grešci nego da izgube mogućnost izbora i prihvate nametnuto.
Uživaj! (samo ako želiš 😉) |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7965 Posts
Posted - 05/02/2024 : 09:16:09
|
quote: Originally posted by Zula
U boljim britanskim serijama kao što su Mućke, bitna je i priča, zaplet, ideja, vešta gluma, likovi, poenta, prikaz karaktera, društva i nekih njegovih apsurdnosti, a humor je tu šlag na tortu, dobro promišljen i doziran na pravi način.
Baš me zanima kako to britanska serija Monty Python ima zaplet i priču, a nema namjeru biti duhovita u svakom dijalogu i sceni... 😂
Gle alexts, nije potrebno nekom reći da griješi, niti slažeš li se s nekim ili ne (naravno, pod uvjetom da želiš ostvariti dobre i ravnopravne odnose s ljudima). Samo kažeš svoje mišljenje (o temi, ne o osobi) i to odmah drugima da misliti... ili ne.
Ako kažeš nekome da griješi, nije problem u onom koji griješi, prije u onome koji želi biti u pravu. A zašto ne dozvoliti različita mišljenja, i zašto ih ne poticati? Svatko griješi, a i svatko želi biti u pravu. Ako dozvoliš ljudima izbor mogu biti bolji, ako im nametneš rješenje češće će radije ostati u grešci nego da izgube mogućnost izbora i prihvate nametnuto.
Uživaj! (samo ako želiš 😉)
Slušaj, jozi je krenuo sa takvim nastupom, pa mu vraćam istom merom, a ti si kolaterarna šteta.
Nisu to prave greške, već samo moje mišljenje o nečijem stavu, nema ovde nekih činjenica koje su egzaktno proverljive.
Naprimer, mogu ti i ovde reći da grešiš
Monty Python nije prava igrana serija, već humoristički show-program, sastavljen od niza skečeva i animacija. Zato nisam glasao ni njihove filmove, jer mi liče na prenošenje njihovih emisija na teren filma, mada svakako neki od njih, kao Life of Brian imaju prave (i značajne) filmske vrednosti.
Inače, ti ispravljaš Shanera u prethodnom postu, kako je svaki izbor proizvoljan, a on je rekao da je proizvoljan redosled, a ne izbor... U smislu nebitan, nasumičan.
Kad bi sitničarili..
|
Edited by - alexts on 05/02/2024 09:19:32 |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 05/02/2024 : 09:44:40
|
Bez obzira što si uvijek u pravu... 🤣
Raspored čega je proizvoljan? Raspored izbora! Inače bi ih stavio po npr. abecedi. Tad mu neki od izabranih ne bi stali u 10 jer je napisao da ih ima više od 10 koji zaslužuju 12 bodova. To mu je možda bio težak izbor, ali sigurno daleko od Sofijinog izbora.
Ali nije važno, to je bila šala na nespretan izraz (ponašanje) ne na osobu. A kad kažeš nekom da je duduk, e to je osobna razina. Ako želiš, napiši sad nešto da na kraju ti budeš više u pravu. |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 05/02/2024 : 09:44:53
|
12 Trading places 10 Home alone 8 Dirty Rotten Scoundrels 7 Hangover 6 Modern Times 5 American Pie 4 The Intouchables 3 Superbad 2 The Gods Must Be Crazy 1 Some like it hot |
Edited by - ponki on 05/02/2024 19:07:56 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Topic |
|
|