forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STRIPOVI.COM OSKAR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 151

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/02/2024 : 15:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Evo izmenio sam i prvi post. To sam zaboravio. :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 12/02/2024 : 16:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by izivko

Cat Ballou https://www.imdb.com/title/tt0059017/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_q_cat%2520ba

Preskočio sam nominacije komedija inače bih ovo sigurno nominirao (naravno da je istovremeno i vestern), kao i 2 Mules for Sister Sara (kad smo kod vestern-komedija), pa i Irma La Douce, a možda i Trouble with Harry (kad smo kod kraljice Shirley M).

The Ballad of Cable Hogue je jako dobar.

Pa, već je spomenut film zato sam računo da se to računa kao nominacija....zato sam odustao od nominacije, ali sam mu dao bod u svom izboru...

Ili sam krivo skužio?

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja

Edited by - Dr.GonZo on 12/02/2024 16:48:01
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 12/02/2024 : 17:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Prvo da definišemo šta je dečji film.
Da li je to film sa decom glumcima, ili film prilagođen dečjem uzrastu (6-12)? Šta su Stand by me ili My girl?

To je film rađen za djecu...čisto i jednostavno.

A filmovi sa djecom glumcima nema veze sa tima. Tako ''Aliens'' može biti dječiji film ili ''Svjedok'' sa Harrisonom Fordom...

To što neki ne znaju što su dječiji filmovi, a trebali bi znati a ne filozofirati..to je za neku drugu temu...

Isto ako netko je rekao da je ''Ben Hur'' akcijski film...odakle mu to?
To što film ima akcije (u dva navrata) ne čini ga odmah akcijskim filmom....jer je film povjesni ep kao npr. ''10 Božijih Zapovjedi''..
A ne spada ni u žanr ''mača i sandale''...

''Black Rope'', ''The Last of the Mohicans''...sve su to povijesne drame....a ne vesterni, jer je netko lijepo rekao kako Veliki Blek (ja bih dodao i Komadant Mark) ne može biti vestern....jer imaju indijance (sad po toj definiciji mogao pod to spasti i ''Apocalypto'')...

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja

Edited by - Dr.GonZo on 12/02/2024 17:09:55
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/02/2024 : 17:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
e baš je 10 zapovijedi povijesni ep :)))

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1032 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2024 : 18:07:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr.GonZo

quote:

Prvo da definišemo šta je dečji film.
Da li je to film sa decom glumcima, ili film prilagođen dečjem uzrastu (6-12)? Šta su Stand by me ili My girl?

To što neki ne znaju što su dječiji filmovi, a trebali bi znati a ne filozofirati..to je za neku drugu temu...

''Black Rope''

Ne, ne moramo znati, zabavljamo se u okviru onog što nam odgovara, bez da tražimo apsolutne odgovore. Inače bi samo neki (happy few) uopće nominirali i glasali.
Stavi što hoćeš, glasaj za što god hoćeš, ionako će nesavršena većina odlučiti.

I nije Black Rope nego Black Robe, recimo da bi to trebalo znati, al vjerojatno je greškica
Možda je to indijanski film?... nažalost nema te kategorije
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2024 : 18:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

To što neki ne znaju što je zezanje, a trebali bi znati a ne filozofirati..to je za neku drugu temu...

Opušteno druže, zezamo se u prijatnom okruženju. Sve je ok.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 12/02/2024 : 18:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
Ako se zezamo onda je to olrajt

Vražiji mob...ja napišen Robe a on Rope....

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/02/2024 : 18:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
meni isto posljednji mohikanac ne spada u vesterne, ali ako ga je dr. stinky od vesterna mogao na franinoj livadi staviti u tu ladicu, onda neka je i meni dozvoljeno

12 - unforgiven
10 - mccabe & mrs miller
8 - tragači
7 - posljednji mohikanac
6 - dead man
5 - bilo jednom na divljem zapadu
4 - jeremiah johnson
3 - shane
2 - točno u podne
1 - open range

puno dragih filmova ostalo izvan liste

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2024 : 18:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako se zezamo onda je to olrajt

Pa napisao sam "Prvo da definišemo šta je dečji film.".

Ne znam šta više od ovog da stavim da bi se shvatilo da se zezam.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/02/2024 : 18:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Gonzo, kome da dam bod? Nije onaj nominovan. Zato ima lista nominovanih na prvoj strani.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/02/2024 : 18:34:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

meni isto posljednji mohikanac ne spada u vesterne, ali ako ga je dr. stinky od vesterna mogao na franinoj livadi staviti u tu ladicu, onda neka je i meni dozvoljeno

Pa da, otprilike slično i kod mene. Nije vestern sigurno, ali meni nekako Indijanci=vestern, pa hajde da zažmurimo na jedno oko i proguramo ga u vesterne, iako je avantura.

Ovo spominjanje Apocalypta nema baš smisla, pošto Indijanci i Indiosi nisu isto, da ne govorimo da se nijedni ne pojavljuju u spomenutom filmu.

Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 12/02/2024 : 18:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Gonzo, kome da dam bod? Nije onaj nominovan. Zato ima lista nominovanih na prvoj strani.

Stavi prijatelju taj bod onda...''Jeremiah Johnson''

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 12/02/2024 : 18:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Western je vjerojatno najlakše definirati pošto je ograničen i vremenski (druga polovica 19 stoljeća) i prostorno (zapadno od Mississippia).
Dio autora vremensku granicu pomiče i na pocetak 20. stoljeća (Zane Grey npr.).

Posljednji Mohikanac se odvija stotinjak godina ranije i dobra je avantura.
Bez obzira na to, rasprava je zabavna, ponekad i poučna, a svi mi uglavnom glasamo po nekom našem osjećaju.

Edited by - Ernie Pike on 12/02/2024 18:53:10
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 12/02/2024 : 18:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ken2

Pa da, otprilike slično i kod mene. Nije vestern sigurno, ali meni nekako Indijanci=vestern, pa hajde da zažmurimo na jedno oko i proguramo ga u vesterne, iako je avantura.

Ovo spominjanje Apocalypta nema baš smisla, pošto Indijanci i Indiosi nisu isto, da ne govorimo da se nijedni ne pojavljuju u spomenutom filmu.

Slažem se...ali sam to rekao kao primjer jer neki svašta guraju pod nešto određeno... Ako se dobro sjećam protagonisti su Maje...ali jebi ga netko će reći sve su to indijanci...stavimo mi to pod western

Al, dobro...idemo dalje...to ostavljamo kad ta tema bude pod ozbiljnim topikom...

Sad čekam listu... a onda krećemo na dječije filmove...

Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 12/02/2024 : 18:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Western je vjerojatno najlakše definirati pošto je ograničen i vremenski (druga polovica 19 stoljeća) i prostorno (zapadno od Mississippia).

Bez obzira na to, rasprava je zabavna, ponekad i poučna, a svi mi uglavnom glasamo po nekom našem osjećaju.

Jel ''Quigley Down Under'' (1990)..spada pod western film?

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1032 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 12/02/2024 : 19:05:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nije problem što bi Maye u Apocalyptu bili Indijanci, ali onda conquistadori ispadaju kauboji 😜
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1611 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/02/2024 : 19:16:15  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

A mene zanima za djecje filmove jel samo strane nominiramo, ili moze i domace, ili domaci djecji idu samo pod domace? Npr. Vuk samotnjak? Kak si to zamislio, Kolaricu, Panicu, forumase Savicu?
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1611 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/02/2024 : 19:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jel ''Quigley Down Under'' (1990)..spada pod western film?

Sad bi ti moj profesor iz fizike u gimnaziji reko da gace spadaju, a Kvigli se ubraja u vesterne
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/02/2024 : 19:25:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

A mene zanima za djecje filmove jel samo strane nominiramo, ili moze i domace, ili domaci djecji idu samo pod domace? Npr. Vuk samotnjak? Kak si to zamislio, Kolaricu, Panicu, forumase Savicu?

...a da smo stavljali domace onda bi mi komedije bile sve nase.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 12/02/2024 : 20:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Ja ne bih ali kako hoces. Nemam nista protiv.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2024 : 20:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa najlakše je definirati, kad to radiš prvi put, ali mi ovde nismo prvi. Pre nas, davno su ubacili i urbane filmove u westerne i ne možeš ih sada izbaciti. Posebno one, koji žanrovski više odgovaraju od Mohikanca i filmova sa indijancima iz vremena američke revolucije i pre.
Možeš da ih ne nominuješ i ne glasaš, ali njima se ne može osporiti western žanr.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/02/2024 : 21:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Lonely Are the Brave je čisti western.

https://www.imdb.com/title/tt0056195/?ref_=nm_flmg_t_58_act

Dešava se valjda oko 1960-e, u svakom slučaju posle WW2.

Edited by - alexts on 12/02/2024 21:03:14
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 12/02/2024 : 22:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
vestern ima stare i nove definicije i granice, i vremenske i geografske
nema potrebe usko ga smjestiti u određeni povijesni period i zapadno od misisipija
iako sam ja glasove dao (uglavnom) za filmove koji su u tim granicama
partizanski film 'hajka' je čisti vestern (i to odličan), logan je vestern, wind river, cry macho i the mule su vesterni, pola kung fu filmova su vesterni u duši, no country for old men je vestern ...
nisu samo vesterni, ali su i vesterni

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 13/02/2024 : 00:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Sedmorica veličanstvenih (1960.) - 12 poena
The Good, the Bad and the Ugly - 10 poena
The Ballad of Buster Scruggs - 8 poena
Vera Cruz - 7 poena
The Tall T - 6 poena
For a Few Dollars More - 5 poena
Johnny Guitar - 4 poena
Hombre - 3 poena
Django Unchained - 2 poena
The Quick and the Dead - 1 poen

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/02/2024 : 00:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Black Robe nisam gledao.
Da sam glasao takve filmove sa indijancima, glasao bih
The New World (2005)
Go to Top of Page
Page: of 151 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000