Author |
Topic |
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Member since 31/03/2002 |
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Posted - 12/02/2024 : 17:08:27
|
quote: Originally posted by manhunter
Prvo da definišemo šta je dečji film. Da li je to film sa decom glumcima, ili film prilagođen dečjem uzrastu (6-12)? Šta su Stand by me ili My girl?
To je film rađen za djecu...čisto i jednostavno.
A filmovi sa djecom glumcima nema veze sa tima. Tako ''Aliens'' može biti dječiji film ili ''Svjedok'' sa Harrisonom Fordom...
To što neki ne znaju što su dječiji filmovi, a trebali bi znati a ne filozofirati..to je za neku drugu temu...
Isto ako netko je rekao da je ''Ben Hur'' akcijski film...odakle mu to? To što film ima akcije (u dva navrata) ne čini ga odmah akcijskim filmom....jer je film povjesni ep kao npr. ''10 Božijih Zapovjedi''.. A ne spada ni u žanr ''mača i sandale''...
''Black Rope'', ''The Last of the Mohicans''...sve su to povijesne drame....a ne vesterni, jer je netko lijepo rekao kako Veliki Blek (ja bih dodao i Komadant Mark) ne može biti vestern....jer imaju indijance (sad po toj definiciji mogao pod to spasti i ''Apocalypto'')... |
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
Edited by - Dr.GonZo on 12/02/2024 17:09:55 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
Zula
Senior Member
1032 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 12/02/2024 : 18:07:46
|
quote: Originally posted by Dr.GonZo
Prvo da definišemo šta je dečji film. Da li je to film sa decom glumcima, ili film prilagođen dečjem uzrastu (6-12)? Šta su Stand by me ili My girl?
To što neki ne znaju što su dječiji filmovi, a trebali bi znati a ne filozofirati..to je za neku drugu temu...
''Black Rope''
Ne, ne moramo znati, zabavljamo se u okviru onog što nam odgovara, bez da tražimo apsolutne odgovore. Inače bi samo neki (happy few) uopće nominirali i glasali. Stavi što hoćeš, glasaj za što god hoćeš, ionako će nesavršena većina odlučiti.
I nije Black Rope nego Black Robe, recimo da bi to trebalo znati, al vjerojatno je greškica Možda je to indijanski film?... nažalost nema te kategorije |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/02/2024 : 18:19:07
|
To što neki ne znaju što je zezanje, a trebali bi znati a ne filozofirati..to je za neku drugu temu...
Opušteno druže, zezamo se u prijatnom okruženju. Sve je ok. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 12/02/2024 : 18:24:55
|
meni isto posljednji mohikanac ne spada u vesterne, ali ako ga je dr. stinky od vesterna mogao na franinoj livadi staviti u tu ladicu, onda neka je i meni dozvoljeno
12 - unforgiven 10 - mccabe & mrs miller 8 - tragači 7 - posljednji mohikanac 6 - dead man 5 - bilo jednom na divljem zapadu 4 - jeremiah johnson 3 - shane 2 - točno u podne 1 - open range
puno dragih filmova ostalo izvan liste |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 12/02/2024 : 18:31:40
|
Ako se zezamo onda je to olrajt
Pa napisao sam "Prvo da definišemo šta je dečji film.".
Ne znam šta više od ovog da stavim da bi se shvatilo da se zezam. |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 12/02/2024 : 18:32:06
|
Gonzo, kome da dam bod? Nije onaj nominovan. Zato ima lista nominovanih na prvoj strani. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Posted - 12/02/2024 : 18:34:03
|
quote: Originally posted by ken2
meni isto posljednji mohikanac ne spada u vesterne, ali ako ga je dr. stinky od vesterna mogao na franinoj livadi staviti u tu ladicu, onda neka je i meni dozvoljeno
Pa da, otprilike slično i kod mene. Nije vestern sigurno, ali meni nekako Indijanci=vestern, pa hajde da zažmurimo na jedno oko i proguramo ga u vesterne, iako je avantura.
Ovo spominjanje Apocalypta nema baš smisla, pošto Indijanci i Indiosi nisu isto, da ne govorimo da se nijedni ne pojavljuju u spomenutom filmu. |
|
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2849 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 12/02/2024 : 18:52:39
|
Western je vjerojatno najlakše definirati pošto je ograničen i vremenski (druga polovica 19 stoljeća) i prostorno (zapadno od Mississippia). Dio autora vremensku granicu pomiče i na pocetak 20. stoljeća (Zane Grey npr.).
Posljednji Mohikanac se odvija stotinjak godina ranije i dobra je avantura. Bez obzira na to, rasprava je zabavna, ponekad i poučna, a svi mi uglavnom glasamo po nekom našem osjećaju.
|
Edited by - Ernie Pike on 12/02/2024 18:53:10 |
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Posted - 12/02/2024 : 18:54:32
|
quote: Originally posted by ken2
Pa da, otprilike slično i kod mene. Nije vestern sigurno, ali meni nekako Indijanci=vestern, pa hajde da zažmurimo na jedno oko i proguramo ga u vesterne, iako je avantura.
Ovo spominjanje Apocalypta nema baš smisla, pošto Indijanci i Indiosi nisu isto, da ne govorimo da se nijedni ne pojavljuju u spomenutom filmu.
Slažem se...ali sam to rekao kao primjer jer neki svašta guraju pod nešto određeno... Ako se dobro sjećam protagonisti su Maje...ali jebi ga netko će reći sve su to indijanci...stavimo mi to pod western
Al, dobro...idemo dalje...to ostavljamo kad ta tema bude pod ozbiljnim topikom...
Sad čekam listu... a onda krećemo na dječije filmove... |
https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja |
|
|
Dr.GonZo
Senior Member
Croatia
1203 Posts
Posted - 12/02/2024 : 18:57:58
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Western je vjerojatno najlakše definirati pošto je ograničen i vremenski (druga polovica 19 stoljeća) i prostorno (zapadno od Mississippia). Dio autora vremensku granicu pomiče i na pocetak 20. stoljeća (Zane Grey npr.).
Posljednji Mohikanac se odvija stotinjak godina ranije i dobra je avantura. Bez obzira na to, rasprava je zabavna, ponekad i poučna, a svi mi uglavnom glasamo po nekom našem osjećaju.
Jel ''Quigley Down Under'' (1990)..spada pod western film? |
|
|
Zula
Senior Member
1032 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
fandango
Senior Member
1611 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 12/02/2024 : 19:16:15
|
A mene zanima za djecje filmove jel samo strane nominiramo, ili moze i domace, ili domaci djecji idu samo pod domace? Npr. Vuk samotnjak? Kak si to zamislio, Kolaricu, Panicu, forumase Savicu? |
|
|
fandango
Senior Member
1611 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 12/02/2024 : 19:17:30
|
Jel ''Quigley Down Under'' (1990)..spada pod western film?
Sad bi ti moj profesor iz fizike u gimnaziji reko da gace spadaju, a Kvigli se ubraja u vesterne |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 12/02/2024 : 19:25:26
|
quote: Originally posted by fandango
A mene zanima za djecje filmove jel samo strane nominiramo, ili moze i domace, ili domaci djecji idu samo pod domace? Npr. Vuk samotnjak? Kak si to zamislio, Kolaricu, Panicu, forumase Savicu?
...a da smo stavljali domace onda bi mi komedije bile sve nase. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40265 Posts
Posted - 12/02/2024 : 20:52:12
|
quote: Originally posted by fandango
A mene zanima za djecje filmove jel samo strane nominiramo, ili moze i domace, ili domaci djecji idu samo pod domace? Npr. Vuk samotnjak? Kak si to zamislio, Kolaricu, Panicu, forumase Savicu?
Ja ne bih ali kako hoces. Nemam nista protiv. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7966 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 12/02/2024 : 20:57:44
|
Pa najlakše je definirati, kad to radiš prvi put, ali mi ovde nismo prvi. Pre nas, davno su ubacili i urbane filmove u westerne i ne možeš ih sada izbaciti. Posebno one, koji žanrovski više odgovaraju od Mohikanca i filmova sa indijancima iz vremena američke revolucije i pre. Možeš da ih ne nominuješ i ne glasaš, ali njima se ne može osporiti western žanr. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7966 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Posted - 12/02/2024 : 22:41:26
|
vestern ima stare i nove definicije i granice, i vremenske i geografske nema potrebe usko ga smjestiti u određeni povijesni period i zapadno od misisipija iako sam ja glasove dao (uglavnom) za filmove koji su u tim granicama partizanski film 'hajka' je čisti vestern (i to odličan), logan je vestern, wind river, cry macho i the mule su vesterni, pola kung fu filmova su vesterni u duši, no country for old men je vestern ... nisu samo vesterni, ali su i vesterni
|
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12920 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 13/02/2024 : 00:08:48
|
Sedmorica veličanstvenih (1960.) - 12 poena The Good, the Bad and the Ugly - 10 poena The Ballad of Buster Scruggs - 8 poena Vera Cruz - 7 poena The Tall T - 6 poena For a Few Dollars More - 5 poena Johnny Guitar - 4 poena Hombre - 3 poena Django Unchained - 2 poena The Quick and the Dead - 1 poen |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7966 Posts
|
Topic |
|