Author |
Topic |
DK24
Average Member
Croatia
622 Posts
Member since 24/04/2020 |
Posted - 21/02/2024 : 10:08:53
|
Tintone tvoja usporedba zapravo i nije previše povezana s upitom iz prvog posta, odnosno definiranjem pravila ovog foruma. Jedino što tvoj primjer dokazuje je to da zakon, odnosno u ovom slučaju pravilo foruma ne treba i ne može se u pojedinim slučajevima doslovno shvatiti. Ali to ne dolazi u obzir kod pravila spomenutog u prvom postu jer je isto jasno definiralo što se ne smije raditi. Rečenica "Nije dozvoljeno postavljanje linkova na skenove domaćih izdanja" je takva kakva je i ona isključivo zabranjuje skenove DOMAĆIH izdanja, radi se o terminu koji je relativno jasan, ali ne egzaktan jer opet termin "domaće" u ovom slučaju bi značio hrvatska izdanja jer je vlasnik foruma Hrvat, a mi ga podrazumjevamo kao termin vezan uz exyu zemlje. Znači, još jedna pogreška u samom pravilu. Koliko sam na brzinu vidio u pravilima nigdje se drugo ne spominje piraterija i zabrana postavljanja iste. Stoga mislim da bi najbolje bilo spomenuto pravilo koje je razlog otvaranja ove teme promijeniti kako bi se točno znalo što se ne smije raditi. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 21/02/2024 : 10:19:58
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by ReemCP
@Kimba - ti si se vozijo po NY-u kao Bruce Willis u Die Hardu 3 🚘🗽
Ali je Yugo vozao po NY?
E da, sjećam se te scene s jugićem
Ja baš obožavam NY, najviše ga znam iz filmova, a pretpostavljam Kimba da se svaki put kad se voziš, osjećaš kao da si u filmu :) Volim pogledati i ona YT videa gdje samo ukucaš "NY driving" i možeš ga dosta tako upoznati, primjerice ovaj video: https://www.youtube.com/watch?v=7HaJArMDKgI&t
Ili recimo obično šetanje zimi po Manhattanu: https://www.youtube.com/watch?v=2F_5_wuk8BI&t=11s
P.S. ovo je to od mene, ne mislim više ići u off :) |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19707 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 21/02/2024 : 11:30:56
|
quote: Originally posted by DK24
Tintone tvoja usporedba zapravo i nije previše povezana s upitom iz prvog posta, odnosno definiranjem pravila ovog foruma. Jedino što tvoj primjer dokazuje je to da zakon, odnosno u ovom slučaju pravilo foruma ne treba i ne može se u pojedinim slučajevima doslovno shvatiti. Ali to ne dolazi u obzir kod pravila spomenutog u prvom postu jer je isto jasno definiralo što se ne smije raditi. Rečenica "Nije dozvoljeno postavljanje linkova na skenove domaćih izdanja" je takva kakva je i ona isključivo zabranjuje skenove DOMAĆIH izdanja, radi se o terminu koji je relativno jasan, ali ne egzaktan jer opet termin "domaće" u ovom slučaju bi značio hrvatska izdanja jer je vlasnik foruma Hrvat, a mi ga podrazumjevamo kao termin vezan uz exyu zemlje. Znači, još jedna pogreška u samom pravilu. Koliko sam na brzinu vidio u pravilima nigdje se drugo ne spominje piraterija i zabrana postavljanja iste. Stoga mislim da bi najbolje bilo spomenuto pravilo koje je razlog otvaranja ove teme promijeniti kako bi se točno znalo što se ne smije raditi.
Moja prva tvrdnja je i bila, prije svega, da se zakoni ne moraju doslovno čitati. Ja se slažem da primjer nije u potpunosti istovjetan forumskom slučaju, ali sam to uzeo kao ilustraciju zašto doslovno shvaćanje pravila nije uvijek dobra obrana. A primijetit ćeš da sam se osvrnuo i na pitanje što je 'domaće'. Ima li D.J. jednaku zaštitu na ovom forumu kao ostali izdavači? Isto tako, jednako jasno kao na 'domaće', pravilo se striktno odnosi na 'linkove'. No mislim da nam je svima jasno da ne možeš otvoriti topic u kojem objaviš sve stranice iz nekog Fibrinog stripa. To bi bilo apsurdno. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
DK24
Average Member
Croatia
622 Posts
Posted - 21/02/2024 : 12:02:45
|
quote: Originally posted by tinton
quote: Originally posted by DK24
Tintone tvoja usporedba zapravo i nije previše povezana s upitom iz prvog posta, odnosno definiranjem pravila ovog foruma. Jedino što tvoj primjer dokazuje je to da zakon, odnosno u ovom slučaju pravilo foruma ne treba i ne može se u pojedinim slučajevima doslovno shvatiti. Ali to ne dolazi u obzir kod pravila spomenutog u prvom postu jer je isto jasno definiralo što se ne smije raditi. Rečenica "Nije dozvoljeno postavljanje linkova na skenove domaćih izdanja" je takva kakva je i ona isključivo zabranjuje skenove DOMAĆIH izdanja, radi se o terminu koji je relativno jasan, ali ne egzaktan jer opet termin "domaće" u ovom slučaju bi značio hrvatska izdanja jer je vlasnik foruma Hrvat, a mi ga podrazumjevamo kao termin vezan uz exyu zemlje. Znači, još jedna pogreška u samom pravilu. Koliko sam na brzinu vidio u pravilima nigdje se drugo ne spominje piraterija i zabrana postavljanja iste. Stoga mislim da bi najbolje bilo spomenuto pravilo koje je razlog otvaranja ove teme promijeniti kako bi se točno znalo što se ne smije raditi.
Moja prva tvrdnja je i bila, prije svega, da se zakoni ne moraju doslovno čitati. Ja se slažem da primjer nije u potpunosti istovjetan forumskom slučaju, ali sam to uzeo kao ilustraciju zašto doslovno shvaćanje pravila nije uvijek dobra obrana. A primijetit ćeš da sam se osvrnuo i na pitanje što je 'domaće'. Ima li D.J. jednaku zaštitu na ovom forumu kao ostali izdavači? Isto tako, jednako jasno kao na 'domaće', pravilo se striktno odnosi na 'linkove'. No mislim da nam je svima jasno da ne možeš otvoriti topic u kojem objaviš sve stranice iz nekog Fibrinog stripa. To bi bilo apsurdno.
Zakoni se ne moraju doslovno čitati u slučajevima kada su oni sami formirani na način da otvaraju mogućnosti različitog shvaćanja. Da se ne ponavljamo, mislim da smo se razumjeli i u suštini govorimo isto. Najbolje je možda malo bolje definirati pravila. |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1566 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 22/02/2024 : 07:09:39
|
quote: Originally posted by DK24 Stoga mislim da bi najbolje bilo spomenuto pravilo koje je razlog otvaranja ove teme promijeniti kako bi se točno znalo što se ne smije raditi.
+1 |
|
|
DK24
Average Member
Croatia
622 Posts
Posted - 22/02/2024 : 08:23:12
|
quote: Originally posted by wintermute
quote: Originally posted by DK24 Stoga mislim da bi najbolje bilo spomenuto pravilo koje je razlog otvaranja ove teme promijeniti kako bi se točno znalo što se ne smije raditi.
+1
Molim te nemoj odgovarat sa "+1". To mi je druga najmrža stvar na ovom forumu |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1566 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 22/02/2024 : 16:32:42
|
quote: Originally posted by DK24 Molim te nemoj odgovarat sa "+1". To mi je druga najmrža stvar na ovom forumu
Ha! Dobro je da ne pogodih prvu! |
|
|
Topic |
|