Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
111 Posts
Member since 22/02/2024 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/09/2024 : 11:19:44
|
quote: Originally posted by Poli
Hm, znaci i Fibra je striparnica?
Fibra je vlasnik ovog sajta i foruma. Tako da ne razumem pitanje? To jest, ne razumem šta ti ne razumeš. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 26/09/2024 : 11:54:22
|
Mislio sam na ovo ... mada nije samo Fibra taj izdavac koji ima i svoj web shop ili online trgovinu.
quote: Originally posted by Bombarder
Što se tiče ovog dijela - sa radnim prostorom, radnim vremenom itd. - smije li striparnica biti online ili ako je online, onda nije striparnica? :)
Ali barem meni je striparnica samo fizicki prostor, ne nesto online. Onda bi mogla biti e-striparnica ili online striparnica itd.
No, nema veze, ionako ste resili problem mi se cini.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 26/09/2024 : 19:16:35
|
quote: Originally posted by Lajkovcanin
quote: Originally posted by manhunter
Colosseum prodaje i izdanja drugih izdavača, nisu usko vezani samo za svoja. Na društvenim mrežama stalno vrše update ponude.
Update ponude na stranicama za aukcije. Meni to nije definicija striparnice, žao mi je. Ništa protiv čoveka koji stoji iza toga, naprotiv, podržavam njihova izdanja. Ali za preprodaju stripova imamo naše aukcije na sajtu, pa može tu da ih oglašava.
Ukoliko neko ne može ili ne želi da uloži u sajt već koristi postojeći sajt za oglašavanje meni to ne smeta. Prodaju stripove po fiksnim cenama, a ne na aukcijama. Ukoliko već tvrde da imaju registrovanu firmu ne vidim problem. U BiH ionako nema više od 2-3 striparnice, bolje i ova online nego ništa. Ali ako Kreša misli da je uslov za striparnicu da se lupa marža 40% i više ili možda da se šalju loše zapakovani stripovi, vara se.
A gde sam to napisao? |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Posted - 26/09/2024 : 19:21:13
|
quote: Originally posted by Bombarder
quote: Originally posted by manhunter
Mislim da su sva Krešina pitanja legitimna i na mestu. Za aukcije imamo podforum, a ovde je rezervisano za registrovane striparnice ( sa radnim prostorom, radnim vremenom i zaposlenima). Da li je ovde takav slučaj, ili se radi o privatnom licu?
Ništa protiv Colosseuma, imaju topic gde reklamiraju svoja izdanja, ovaj podforum je rezervisan za nešto drugo.
Početne insinuacije kolege forumaša Kreše-Stripoštita su bile u smjeru da čovjek ilegalno prodaje stripove, ispod žita što bi se reklo. Što nije istina.
Ne radi se o privatnom licu, što se može provjeriti, nisam postavljao ovde izvod iz BiH registra firmi, jer mi bilo simpatično kako se kolega forumaš Krešo uzbudio. :)
Kao što rekoh, sve se može naći, čovjek je uredno registrovan, uredno plaća porez i sve ostale dadžbine koje se moraju plaćati ako se legalno bavi ovim poslom.
Što se tiče ovog dijela - sa radnim prostorom, radnim vremenom itd. - smije li striparnica biti online ili ako je online, onda nije striparnica? :)
Što se tiče zaposlenih , čim imaju registarski podaci, imaju i zaposleni.
Mi drugi koji se javljamo, na ove ulete đonom našeg dragog kolege forumaša, smo prijatelji vlasnika, ništa više, a vlasnik pretpostavljam da se ne javlja da ne dobije ban za glupost :) Dakle, smije li ostati tema, bez diskusije o poreskim knjigama ili da se briše?
Ili, ako ćemo biti legalisti, možemo ovako za svakog ko otvori temu. Cijenim da bi bilo veoma zanimljivo čitati poreske knjige velikih izdavača iz današnje Srbije, sigurno bi bilo zanimljivih pisanija za pročitati :)))) (poslednji pasus je malo Krešo stil, pokaznog je karaktera, onako naivno i uopšteno rečeno, sa sve smajlijima, služi kao primjer suptilnog đon-pristupa :))
Uglavnom, manhunter, post nije usmjeren protiv tebe ili nešto, nego da odgovorim, i da dodam malo konteksta :)
Kojim đonom druže, postavio sam prosto pitanje na koje niko i dalje nema odgovor. :)
A podaci svake legalne firme su svakome dostupne na srpskom APR-u. :) |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
Edited by - kreŠa on 26/09/2024 19:23:51 |
|
|
Bombarder
Starting Member
49 Posts
Member since 10/01/2018 |
Posted - 27/09/2024 : 10:43:21
|
I za BiH isto, ima akta.ba i jos nekoliko sajtova za podatke (s tim da za sve podatke moraš biti registrovan, ali ime prezime naziv firme, JIB ima naravno u bazi :) ) |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
111 Posts
Posted - 22/11/2024 : 20:46:37
|
quote: Originally posted by kreŠa
Proverio sa kolegama pravnicima preko Drine sve što se tiče njihovog "izdavaštva" i "striparnice" :D
Suvlasnici, ima li vas pa da nastavimo sa dodatnim pitanjima o izdavaštvu? :D
Proveri sa kolegama da li su naučili da pakuju stripove, pa da nastavimo sa naručivanjem |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
Posted - 22/11/2024 : 20:54:39
|
Proverio sa kolegama pravnicima preko Drine sve što se tiče njihovog "izdavaštva" i "striparnice" :D
Proveri sa kolegama da li su naučili da pakuju stripove, pa da nastavimo sa naručivanjem
Druže smaraš :D nije mi ceo identitet Delfi, sve što ti smeta u porudžbinama iz naših 47 knjižara koje drže malo više stripova, piši slobodno na podrska@delfi.rs, ne znam za slučaj da nekog nismo ispoštovali :D
|
Edited by - kreŠa on 22/11/2024 20:55:23 |
|
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
111 Posts
Posted - 22/11/2024 : 21:04:35
|
Proveri sa kolegama da li su naučili da pakuju stripove, pa da nastavimo sa naručivanjem
Druže smaraš :D nije mi ceo identitet Delfi, sve što ti smeta u porudžbinama iz naših 47 knjižara koje drže malo više stripova, piši slobodno na podrska@delfi.rs, ne znam za slučaj da nekog nismo ispoštovali :D
Reče Kreša... Izgleda imaš više identiteta. Jedan od njih je detektivsko njuškalo. Rekli su šta su imali, nisu nastavili da se reklamiraju, moderacija nije obrisala temu koja bi ionako bila neaktivna da nije tvojih konstantnih upada... |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4746 Posts
|
Lajkovcanin
New Member
Serbia
111 Posts