Author |
Topic |
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 27/10/2024 : 08:16:34
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
quote: Originally posted by paro
Odgovor je onakav, kakvo je i pitanje. Svako može glasati kako želi. Nekome su jedni autori draži od nekih drugih i to je to. Sve je apsolutno subjektivno, tako da zaista ne znam otkud ta tvoja tvrdoglavost po tom pitanju.
Moja tvrdoglavost otud zato što je ovo glasanje za SCENARISTE!
I meni je Enrike jedan od omiljenih CRTAČA, ali mi ne bi palo na pamet da ga nominujem u kategoriji scenarista, a kamoli da glasam za njega. Pogotovo zato što nisam, kao ni vi ostali, ni čitao te njegove stripove, koje je sam pisao (osim tih par pričica Metroa).
I kada u glasanju za scenariste daješ bodove autoru od kog si čitao samo stripove na kojima je radio kao crtač (a vadiš se na alibi da postoje i stripovi koje je pisao, ali koje, doduše, nisi čitao) onda tu ne možemo govoriti o subjektivnosti, već o NEREGULARNOSTI.
To je kao da dodeljuješ književnu nagradu autoru koji je nešto napisao, ali ti tu njegovu knjigu nisi čitao, pa ipak glasaš za njega zato što je lep, zgodan i markantan lik, a još ako je i član odgovarajuće stranke - super!
Sve je krenulo od toga što ga je Dusty nominovao u ovom glasanju, iako nije čitao to što je pisao - wtf?!
Pozitivan primer je izivko, koji je nominovao Palaciosa, koji ima dosta autorskih stripova, koji nisu objavljeni kod nas, ali u Nemačkoj jesu, izivko ih je čitao, nominovao autora i dodelio mu bodove - sve regularno! Bilo bi glupo da sam, recimo, ja nominovao Palaciosa ili glasao za njega, kad nisam čitao ništa od tih stripova...
Čekaj malo, dal' lik osim crtačkih ima i autorskih djela? Ima. Ne vidim di je problem, niti mi je jasno zašto dižeš toliku prašinu oko toga. Neko je glasao kako tebi ne odgovara i odmah skačeš od nervoze. Daj pusti ljude na miru čovječe. Forumsko glasovanje pobogu.
Edit: Ako sumnjaš u neke neregularnosti za to se moraš obratit isključivo autoru ovog topika. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
Edited by - paro on 27/10/2024 08:59:53 |
|
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 27/10/2024 : 09:13:55
|
Ako ce od 100 ljudi koji budu na kraju izabrani biti samo jedan Enrique biti sporan, kamo srece. Malo previse energije se trosi za ovakvu jednu iznimku i mislim da nema smisla sada preispitivati tko je za koga glasao i zasto i sto je citao.
Mozemo sada i preispitivati sve koji su glasali za Moebiusa ili Magnusa da li su sigurni je li to zbog scenaristickih djela ili na racun uspjesnih suradnji. Ali mislim da ne trebamo na taj osobni nacin diskutirati.
Ispostovao sam svako regularno glasanje do sada, mislim da je format glasanja i proces, usprkos objektivnim ogranicenjima, bio dosta dobar. Ako ovo sve uspije mozda se okusam u jos nekom slicnom topicu. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2315 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 27/10/2024 : 09:22:09
|
"TOP 100 forumasa" :) draper fino ovo vodi a nije da ne utrosi malo vremena za ovo.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 27/10/2024 : 09:53:56
|
quote: Originally posted by don_draper
Ako ce od 100 ljudi koji budu na kraju izabrani biti samo jedan Enrique biti sporan, kamo srece. Malo previse energije se trosi za ovakvu jednu iznimku i mislim da nema smisla sada preispitivati tko je za koga glasao i zasto i sto je citao.
Mozemo sada i preispitivati sve koji su glasali za Moebiusa ili Magnusa da li su sigurni je li to zbog scenaristickih djela ili na racun uspjesnih suradnji. Ali mislim da ne trebamo na taj osobni nacin diskutirati.
Ispostovao sam svako regularno glasanje do sada, mislim da je format glasanja i proces, usprkos objektivnim ogranicenjima, bio dosta dobar. Ako ovo sve uspije mozda se okusam u jos nekom slicnom topicu.
Pa to sve moraš objasniti njemu, a ne meni. Neš ti da se zbog par glasova potežu ovakve gluposti. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/10/2024 : 10:50:38
|
1. Darko Macan 10 2. Svetozar Obradović 8 3. Marko Stojanović 6 4. Branislav Kerac 4 5. Enki Bilal 3 6. Danijel Žeželj 2 7. Denis Bajram 1 |
|
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Posted - 27/10/2024 : 12:40:50
|
Denis Bajram je roden u Francuskoj i stvarao na francuskom. Nisam istrazivao detaljno porijeklo, ali nisam siguran bas je li jednako domaci kao drugi autori. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3295 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 27/10/2024 : 12:53:07
|
1. Željko Pahek 10 2. Tomaž Lavrič 8 3. Enki Bilal 6 4. Branislav Kerac 4 5. Krešimir Biuk 3 6. Nina Bunjevac 2 7. Aleksandar Zograf (Saša Rakezić) 1 |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10392 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 27/10/2024 : 13:22:52
|
Denis Bajram je roden u Francuskoj i stvarao na francuskom. Nisam istrazivao detaljno porijeklo, ali nisam siguran bas je li jednako domaci kao drugi autori.
Tata mu je Albanac, a mama Francuskinja. |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
701 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Posted - 27/10/2024 : 15:48:18
|
quote: Originally posted by Peyo
Denis Bajram je roden u Francuskoj i stvarao na francuskom. Nisam istrazivao detaljno porijeklo, ali nisam siguran bas je li jednako domaci kao drugi autori.
Tata mu je Albanac, a mama Francuskinja.
Nemam ništa protiv staviti nekog tko je odavde pa je potražio sreću na drugom tržištu (npr. Bilal), ali ovo mi baš nema neke veze s ex-yu. |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3295 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 27/10/2024 : 18:40:29
|
Nemam ništa protiv staviti nekog tko je odavde pa je potražio sreću na drugom tržištu (npr. Bilal), ali ovo mi baš nema neke veze s ex-yu.
Ni meni nema smisla, ne bi trebalo da se računa. |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2852 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/10/2024 : 19:40:10
|
Nemam ništa protiv staviti nekog tko je odavde pa je potražio sreću na drugom tržištu (npr. Bilal), ali ovo mi baš nema neke veze s ex-yu.
I oni su vec odavno domaci, ne vidim gdje je problem. Zivimo u godini 2024, nema tu vise mjesta za nacionalizam, homofobiju i slicno, zar nemate Netflix. Stvarno ne znam sta vam smetaju siptari i pederi. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21173 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7286 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 29/10/2024 : 05:14:48
|
quote: Originally posted by paro
Neš ti da se zbog par glasova potežu ovakve gluposti.
Glupost je tvoje glasanje za autora kao scenaristu, a nisi čitao ništa što je pisao.
I još si bezobrazan u toj svojoj gluposti, pa tvrdiš kako "nema nikakvog zaletavanja", opravdavaš se nekakvom "subjektivnošću"...
Subjektivnost je kad glasaš za autora koji možda objektivno nije najkvalitetniji scenarista, ali ti je zbog nečeg drag, a kada glasaš za omiljenog crtača u kategoriji scenarista, onda je to glupost i bezobrazluk.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 29/10/2024 : 05:42:04
|
Pa ti autori svakako imaju pokriće, jer su njihova scenaristička dela objavljivana na ovim prostorima.
Ja sam siguran da i kod Topija kao kompletnog autora mnogo veći uticaj na čitaoce ostavlja njegov crtež, ali tu nema potrebe sad da idemo u sitna crevca i diskutujemo kako je ko i zbog čega glasao, kao ni za neke druge kompletne autore. U svakom slučaju, njihova dela su objavljivana ovde, ljudi su ih čitali i glasali po svom nahođenju.
Za Enrikea ne možemo uzimati kao pokriće to što je on nešto pisao, kad ljudi to nisu čitali, dakle otvoreno se vidi da glasaju za njega isključivo zbog njegovih radova kao crtača. A dovoljno je bilo valjda da glasaju za Trilja, ali ne, moraju i za Enrikea...
Mislim, sve je to zamesio Dusty Road Boy, ali je neko trebalo još tad da odreaguje, kao što je upravo on ranije nominovao i Aleksa Rejmonda, koji je vrhunski crtač, ali nije ama baš ništa pisao od tih stripova koje je crtao...
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Dusty Road Boy
Starting Member
33 Posts
Member since 15/02/2022 |
Posted - 29/10/2024 : 08:11:11
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
Pa ti autori svakako imaju pokriće, jer su njihova scenaristička dela objavljivana na ovim prostorima.
Ja sam siguran da i kod Topija kao kompletnog autora mnogo veći uticaj na čitaoce ostavlja njegov crtež, ali tu nema potrebe sad da idemo u sitna crevca i diskutujemo kako je ko i zbog čega glasao, kao ni za neke druge kompletne autore. U svakom slučaju, njihova dela su objavljivana ovde, ljudi su ih čitali i glasali po svom nahođenju.
Za Enrikea ne možemo uzimati kao pokriće to što je on nešto pisao, kad ljudi to nisu čitali, dakle otvoreno se vidi da glasaju za njega isključivo zbog njegovih radova kao crtača. A dovoljno je bilo valjda da glasaju za Trilja, ali ne, moraju i za Enrikea...
Mislim, sve je to zamesio Dusty Road Boy, ali je neko trebalo još tad da odreaguje, kao što je upravo on ranije nominovao i Aleksa Rejmonda, koji je vrhunski crtač, ali nije ama baš ništa pisao od tih stripova koje je crtao...
Za Rejmonda sam se možda zeznuo, mada mislim da je ponešto od onoga na čemu je radio i napisao. Za Breću sam objasnio koji je moj povod za nominaciju bio.
Uostalom neće niko od ovih nominovanih, ni pobednika, dobiti niti novčanu nagradu, ni zlatnu plaketu zbog toga što smo ga mi ovde izabrali.
Opusti se malo, čoveče. |
Edited by - Dusty Road Boy on 29/10/2024 08:39:40 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8307 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Posted - 29/10/2024 : 11:23:18
|
@Jozzinelli Kao sto sam i rekao, ima tu nekih imena koja su poznatiji kao crtaci, ali eto pisali su scenarije i kao takvi su se kvalificirali. Da li je netko stavio Moebiusa zbog Metalnih godina ili jer mu je super lijep crtez na Inkalu, ne znam i ne mogu ni saznati. 1% liste ako bude kontroverzan, ja cu to potpisati, ali nema potrebe za nekim zustrim raspravam (iako uvijek podrzavam diskusiju).
Svakako sam razmisljao o eventualnih top 100 crtaca, a mozda i tih famoznih top 100 stripova. Ideje postoje, samo treba imati i interesa. |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 30/10/2024 : 03:09:48
|
Darko Macan - 10 Bane Kerac - 8 Igor Kordej - 6 Tomaž Lavrič - 4 Enki Bilal - 3 Frano Petruša - 2 Krešimir Zimonić - 1 |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6084 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Shuckey
Average Member
Croatia
731 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 30/10/2024 : 10:49:37
|
10 Darko Macan jer je najbolji 8 Svetozar Toza Obradović produktivnost i humor 6 Tomaž Lavrič napetost i vješto pripovijedanje 4 Radovan Domagoj Devlić čitatelj se treba malo potruditi, ali isplati se 3 Vladimir Tadić Djole u svijetu snova bi ZZCP bio prvi megahit a 2024. bismo u realnom vremenu pratili stvaranje životnog djela 2 Ivica Bednjanec legenda 1 Krešimir Biuk pitak, produktivan, nevjerojatno smiješan
Honorable mentions, također poredani: Stjepan Štef Bartolić promišljeni scenariji i još bolji crtež Branislav Bane Kerac nostalgija Dubravko Mataković jedinstven Igor Kordej mašina Danijel Žeželj hermetika Ivan Iko Marušić kuler Frano Gotovac klasično obrazovani stripovi koji izgledaju točno kako su i trebali Korin(a) Hunjak raspon i produktivnost, eksplozija koja još traje |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Posted - 30/10/2024 : 17:27:05
|
Do 22h traje glasanje za zadnju kategoriju.
Bilo je ovo dobrih i dinamičnih mjesec i pol, dosta dobar uvid u ukus foruma i stručna mišljenja. Malo jesam slab na ove top liste, ali bilo je zabavno. |
|
|
don_draper
Advanced Member
4412 Posts
Posted - 30/10/2024 : 22:57:04
|
I evo rezultata u zadnjoj kategoriji
1. Darko Macan 304 bodova (20) 2. Tomaž Lavrič 148 bodova (12) 3. Bane Kerac 120 bodova (13) 4. Daniel Žeželj 63 bodova (8) 5. Enki Bilal 61 bod (6) 6. Svetozar Obradović 60 bodova (6) 7. Željko Pahek 58 bodova (5) 8. Vladimir Tadić 45 bodova (6) 9. Goran Duplančić 41 bod (7) 10. Dubravko Mataković 34 bodova (7)
Konačni top 100 poredak objavim sutra ili preksutra. |
|
|
Topic |
|