Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29379 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/09/2024 : 08:48:48
|
U kraljevstvu Shandramabad kraljičina se tuga transformira u ludilo koje se širi čitavom zemljom. Ova je priča, istovremeno nježna i zastrašujuća, puna osjećaja, poput Zidrouova pisma, te dodatno istaknuta emotivnim i flamboajantnim crtežom koji potpisuje Paul Salomone. Kralj miroljubivog kraljevstva Shandramabad umire te za sobom ostavlja očajnu i trudnu suprugu, koja nosi blizance. Nakon poroda kraljica nastavlja živjeti pretvarajući se u majku preplavljenu ljubavi prema svojoj djeci. Pokloni im mjesečevu pticu, životinju veličanstvena perja. Nažalost, dar je zlokoban i uzrokovat će gubitak njezina sina Gorakha, koji smrtno strada pri padu pokušavajući uloviti pticu u letu. Ovaj album plod je prve suradnje Zidroua, koji čitatelju uvijek nudi puno emocionalnosti i imaginacije, i Salomonea, koji je dvije godine radio na crtežima kako bi priču na najbolji mogući način preveo u slike.
Kolorka 298 • Ona Koja Je Usrećila Kukce • 96 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Zidrou • Crtež Paul Salomone • Prijevod Mirna Sindičić Sabljo • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.9.2024. • Cijena 20 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-298-ona-koja-je-usrecila-kukce/1011/
|
Trouble will find me |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40301 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/09/2024 : 16:21:45
|
Iako nisam uopste fan ovakvih stripova i tema nakon previewa mogu reci da me jako interesuje sta ide dalje. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2136 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 06/10/2024 : 23:32:40
|
Divno oslikana priča. Ovde je meni Zidrou još i slabija karika. Pročitah negde da je Salomone ovom stripu dao dve godine truda. A nema mnogo strana. Ja zavir nisam ni čitao. Okrenuo prve dve strane i crtež me kupio.
Što se priče tiče. Kratka. Suviše kratka da bi nas uvukla. A možda joj to i nije cilj bio. Možda su samo hteli da naprave jednu bajku, zanimljivu, pričljivu, fino oslikanu. E, u tome su uspeli. Priča, kao jedna od onih što majke pričaju deci pred spavanje. (Jedino što ima i po neko vaćarenje, sa sve da se vidi).
Sve u svemu, zanimljiva bajka. Divan crtež.
|
Resistance is futile. |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
980 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 19/10/2024 : 15:08:23
|
Prelijep strip u svakom pogledu. Crtez za 10, ni scenario ne zaostaje puno. Preporuka. |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
|
Topic |
|