forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 301 - Terra
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29575 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 15/10/2024 : 12:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Naši se junaci pripremaju za slijetanje na planet posve sličan našoj Zemlji. Po slijetanju ta mala zajednica istražuje okolinu i nailazi na zabrinjavajuće pojave – nema ni traga ljudskim aktivnostima, ali tu je jedan golem zub i čudovišna fauna koja im gotovo uništi vozilo. Došljaci će morati pažljivo izabrati gdje će se smjestiti. Mandor i njegovi ljudi, svjesni toga da će tehnološki resursi uskoro nestati, morat će naučiti živjeti bez svojih naprednih alata kako bi ponovo osmislili civilizaciju. Možda i kao divljaci, ali talentirani! Kao član prve istraživačke misije, Mandor pored nevjerojatne faune otkriva i ostatke razvijene ljudske civilizacije. Ispod jednog metalnog otvora u podu krije se kontrolno mjesto koje izgleda kao da je napušteno već stotinama godina. Od ljudi u odijelima za preživljavanje ostali su samo kosturi... Što se dogodilo na Zemlji otkako je Jupiter otišao?

Kolorka 301 • Terra • 220 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Rodolphe • Crtež Christophe Dubois • Prijevod Andrea Bagović • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 15.10.2024. • Cijena 32 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-301-terra/1014/

Trouble will find me

sawitch
Advanced Member

Serbia
40850 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 15/10/2024 : 13:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Tu sam

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2577 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 15/10/2024 : 14:03:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Tu sam

+1

Carpe diem
Go to Top of Page

dino1984
Average Member

Austria
604 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 15/10/2024 : 15:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message  Reply with Quote
Idemo dalje... uzima se naravno

Good night white pride!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21572 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/10/2024 : 18:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
nije me oduvao prethodni ciklus,ali nabavlja se svakako.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

mushe_m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
56 Posts

Member since 28/01/2022

Posted - 06/12/2024 : 11:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mushe_m a Private Message  Reply with Quote
Nakon procitana oba ciklusa, mogu reci da mi se serijal svidio, iako naravno ima mjesta gdje bi moglo I bolje. Neko je spomenuo da prica ima dodirnih tacaka sa Leovim Svjetovima Aldebarana I to je po mom sudu ispravno. Pogotovo se Leov ciklusa Kvantne anomalije moze dovesti u paralelu sa pricom iz Tera I Terre. Naravno, Aldebaran je u cjelini bolji serijal od ovoga, ali na vrhu uvijek moze biti samo jedan. Prica je dosta tecna, radnju je lako pratiti, ja sam oba integrala zavrsio za 24 SATA I ne osjecam se overwhelmed ni u kom smislu. Likovi su inspirisani Kako Aldebaranom Tako I nekim grckim mitovima, NPR. zene svecenice jako podsjecaju na Amazonke. Autorski dvojac se vise trudio da karakterizira zenske likove (Kao I Leo), Kako u crtezu Tako I licnosti. Strip apsolutno preporucujem svim zaljubljenicima u sci-fi, post-apokalipticne stripove I sl. zanrove. 8.5/10
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40850 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/12/2024 : 13:23:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nakon prvog sam iscekivao drugi ali sam se smorio nakon citanja i oba idu iz kolekcije. Nije to nesto sto je moj broj.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mushe_m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
56 Posts

Member since 28/01/2022

Posted - 07/12/2024 : 13:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mushe_m a Private Message  Reply with Quote
Vidljivo je da ni sami autori nisu imali ambicije od ovoga napraviti nešto više, što je i dobro i loše. Dobro je, jer se nisu zapetljali i jednu slatku priču su tečno ispričali, a loše jer gdje nema vrhunske ambicije nema ni vrhunskog rezultata. Jedan po meni dosta dobar naslov za zaljubljenike ovog žanra. Nadam se da će i dogodine Markos nešto objaviti iz ove tematike.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21572 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/12/2024 : 23:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
recimo Keniju&co.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27334 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/12/2024 : 14:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Osrednje s odličnim crtežom i bojama.
Za ljubitelje SFa.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21572 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/01/2025 : 18:42:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Kad videh da scenario Tera potpisuje Rodolfe,redovni saradnik omiljenog mi Lea,pa još kad pročitah da je fanovima Aldebaraštine ovo masthev,upišah se od sreće i pod hitno nabavih integral i krenuh sa čitanjem.

Avaj,nakon pročitane triologije (mini serijal je kao zaokružena celina,šatro;kraj je klasičan klifhenger) mogu reći da strip valja,ali da mi ni izbliza nije legao kao Aldebaran/Betelgez/Antares.
Jeste to SF sa intrigantnom postavkom,ima tu neobične te živopisne faune,i sise su tu,normalno,ali sve to meni nema ni z od zabavnosti koje imaju pomenuti stripovi.Šta znam,dobar deo stripa mi je pravolinijski,kasnije kreće da bude dobar,ali i dalje je tu dosta nekih stvari koje su mi zasmetale.Trudiću se da ne spojlujem.
Recimo,odakle tu životinjski svet,smena svetlosti i tame i tako još neke stvari (razumeće me ko je čitao);pa onda,kad se ispostavi prava priroda glavnog junaka,tek idu nelogičnosti.
A najbitnije je,što rekoh,nema tu neke preterane zabavnosti koju sam očekivao.Ili sam očekivao previše.

Drugo - ok,Dubois je dobar crtač,nesumnjivo,ali ni on mi nije čučnuo;zašto,pojma nemam.Leo koji je od njega 10 puta manje talentovan mi je bio 5 puta efektniji na svojim delima.

Kakogod,nabaviće se nastavak obavezno,sa nadom da će mi se više dopasti.Ko zna,možda obnovim gradivo,pa mi i Ter bolje sedne na drugu loptu.

durex tanka 4/5

Sad baš čitam svoj komentar za prvi ciklus,Ter,i mogu da ga prepišem i za ovaj.
U stvari,Terra mi je nešto bolji,jer kod prethodnika prvi album mi je baš "štucao",da bi od drugog to krenulo na bolje,a ovde je od starta sve ok.
Stripu se ne može nešto zameriti - ok priča,dobra ideja,izvođenje takođe,crtež štima.Strip se čita bez problema,sve se lako razume...

Ali prosto to nije to - što kažu neki,kad se bude "puštala krv kolekciji", ovo će bez problema odleteti - ako se poredi sa Leovim stripovima,nije to taj nivo.Jedno čitanje je sasvim dovoljno za ovaj SF.

lagana 4/5

Edited by - anto on 05/01/2025 19:05:55
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6385 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 07/01/2025 : 14:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Meni su obje knjige dobre.
Crtež odličan, priča napeta.
Podsjeća na Lea, ali opet je dosta drugačije.
Ako sam dobro shvatio kraj Terra-e, to bi onda bilo to.
Ma i bolje da se ne razvlači.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000