forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 STALKER: 100%
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 25/10/2024 : 21:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Pol Poup: 100%

https://stalker.rs/prodavnica/zona/sto-posto/

Smešten u alternativni budući Njujork, 100% se fokusira na isprepletane muke, nadanja i ljubavi šestoro likova koji svi rade u ofucanom striptiz-klubu Mačkafe ili ga posećuju. Mešajući svetove seksualnog rada, MMA borbi i urbanog kriminala, 100% postavlja pitanje: da li je moguće pronaći ljubav, sigurnost i nadu u ovom distopijskom američkom megalopolisu?

Grafički roman 100% najzreliji je autorski rad Pola Poupa, jednog od najsamosvojnijih autora savremenog američkog stripa, istovremeno uspešno zastupljenog u mejnstrim produkciji izdavačkih giganata i u autorskom stripu na rubu andergraunda.

Uvršćen u listu magazina Tajm sa 100 najuticajnijih naučnofantastičnih grafičkih romana svoje decenije, 100% donosi humor, šarm, seks i opasnost, te uliva novi život u iznenađujuće prepoznatljivu i uznemirujuću sutrašnjicu.

Zavirite između korica:
https://stalker.rs/wp-content/uploads/2024/10/sto_posto_zavir.pdf

Prevod: Draško Roganović / Lektura: Agencija Mahačma / Upis: Vladimir Oreščanin / Dizajn: Ivica Stevanović
Broj strana: 264 / Boja: kolor / Format: 202 x 297 / Povez: tvrdi / Štampa: Publikum

Cena: 3.450 dinara
Promo cena: 2.760 dinara (važi do 31. 12. 24)

naker
Advanced Member

4717 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/10/2024 : 07:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Leteći automobili nisu jedini tehnološki progres u bliskoj budućnosti, jer u ovoj distopijskoj stvarnosti droge su skoro pa legalne i striptiz barovi su unapređeni tako da nova tehnologija omogućava da vidimo šta se dešava unutar tela žene dok radi svoj performans. Svojevrsna "gastro" erotika. Likovi unutar i oko ovog bara pokušavaju da se izbore sa svojom svagdanjom borbom dok ih muče međusobni odnosi i novčani problemi. Prljavo, sirovo, iskreno, Pope me neodoljivo podseća na Franka Millera.

Mala zanimljivost: u ovom SF stripu likovi ne komuniciraju tako što šalju poruke već threadove.. Majku mu, kako je Pope anticipirao Threads

100% je gas do gaske 100km/h. Vredi

Edited by - naker on 26/10/2024 07:37:02
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
705 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 26/10/2024 : 08:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Ide u kredenac, i to ne na "američku" policu, nego među "mješoviti" sastav. Pročitao sken, ne želim spektakl, ali očekujem potvrdu u dobrom prevodu, da je Poup odradio posao, rekao "evo vam vaša budućnost!", pojeo kolače kojim su ga ugostili, okrenuo se i otiš'o kući da gleda utakmice.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2484 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 27/10/2024 : 21:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Uzeo ovo u petak čim je stiglo kod Džimija na štand.
Bio prvi kupac...

Carpe diem
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

155 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 04/11/2024 : 09:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
Sve pohvale za 100%, nabavio sam ga - fenomenalan strip i fenomenalno izdanje, sve pohvale za Stalkera. I ovaj strip zaslužuje i ovakvo izdanje i da bude izdat u regionu.

Jedno pitanje iz radoznalosti, pa ako neko zna odgovor. Ovo je stvarno sjajno izdanje, i ovo je možda traženje dlake u jajetu, ali - nisam mogao da ne primetim da niko od srpskih izdavača ne koristi papir koji Fibra koristi za Orke. I iako je ovde papir dobar opet mi je za nijansu Fibrin papir za crno bela izdanja bolji. Da li tog papira nema da se kupi u Srbiji? Ili naše štamparije ne rade sa takvim papirom? Ili se ne isplati u Srbiji nabavljati i raditi sa tim papirom....ili nešto deseto je po sredi? Po mojoj evidenciji i kolekciji niko iz Srbije nije koristio taj papir, koji je po meni savršen za crno bela izdanja.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4717 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 04/11/2024 : 09:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Iz pakla, Čovek bez talenta, Modesti..
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 04/11/2024 : 10:13:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MF Doom

Sve pohvale za 100%, nabavio sam ga - fenomenalan strip i fenomenalno izdanje, sve pohvale za Stalkera. I ovaj strip zaslužuje i ovakvo izdanje i da bude izdat u regionu.

Jedno pitanje iz radoznalosti, pa ako neko zna odgovor. Ovo je stvarno sjajno izdanje, i ovo je možda traženje dlake u jajetu, ali - nisam mogao da ne primetim da niko od srpskih izdavača ne koristi papir koji Fibra koristi za Orke. I iako je ovde papir dobar opet mi je za nijansu Fibrin papir za crno bela izdanja bolji. Da li tog papira nema da se kupi u Srbiji? Ili naše štamparije ne rade sa takvim papirom? Ili se ne isplati u Srbiji nabavljati i raditi sa tim papirom....ili nešto deseto je po sredi? Po mojoj evidenciji i kolekciji niko iz Srbije nije koristio taj papir, koji je po meni savršen za crno bela izdanja.

Taj Fibrin papir je isti papir koji smo koristili na Arnu, Vatrama, Mobiju... To su sve nijanse istih sorti papira, gde izdavač bira određene podvrste u skladu sa onim šta hoće da dobije. Ista porodica ppaira ima varijante sa većom ili manjom prozirnošću, refleksijom, upijanjem boje, jasnoćom reprodukcije. To su mahom vrlo male razlike.

Zapravo, i u novim Zonama je papir gotovo isti, jedna posebna vrsta perigoa, ali sa mrvicom više sjaja (dakle, da bude jasno, nije sjajan papir, već ima mali postotak više sjaja nego onaj prethodni) čime predupredimo da crna ne zaguši detalje.

Ako već tražimo dlake u jajetu, jedino čime do sada lično nisam do kraja zadovoljan su Matotijeve Vatre. Tu je trebalo koristiti ili ovaj papir koji sad koristim, ili smanjiti crnu za nekih desetak posto. Nešto malo detalja u potezima četkice se izgubilo. A meni su Vatre najdraži strip koji sam objavio. :) Ali šta da se radi. Izdanje je odlično, ali ja to primećujem. :/

Što se crno-belih knjiga tiče, tu je i ofset dobar izbor, ako nema toniranja i ako se nagazi puna crna. Možda bismo to trebali raditi, jer tako se više dobije slikarski dojam. Videću, za neka buduća c/b izdanja.

Što se Poupovog 100% tiče, da stvar ne bude savršena, u albumu sporadično imamo moarea na rasterima. No, to se nije moglo izbeći.
Maetrijali su došli u grejskejlu, pa određen procenat sive se zasebno rasterizuje.
Teoretski se može konvertovati grejskejl natrag u bitmap, ali bizar je što i u američkom originalu postoji moare. Ne znam zašto Poup to nije sredio. Mi smo svakako izveli ono što je bilo moguće.

Mislim, 99% ljudi to neće uopšte registrovati, ali ja vidim.

Da sumiram, izuzetno sam zadovoljan kako Publikum radi Zone. U celom haosu i kašnjenju za verme Sajma, uplašio sam se da se to ne odrazi na kvalitet. Ali nije, sve knjige su tip-top.
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

155 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 04/11/2024 : 11:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
Hvala Džimi na iscrpnom odgovoru!!!

Sad sam gledao, deluje da jeste u Arnu taj papir bar ovako na oko i dodir. Meni lično se taj papir mnogo sviđa, ali sam laik i subjektivan je stav.

100% izdanje, a i cela sajamska tura, je bomba!

Kao što rekoh, više me je iz radoznalosti zanimalo, nego što išta zameram. Ja jedinu zamerku na Stalker imam što je od sajma do sajma preveliki period bez izdanja, nadam se jedino da će se to promeniti.

Nisam jedino siguran šta je ofset papir, ali (pretpostavljam) ako je to onaj papir koji je Makondo koristio za Čudovišta i za ovog novog CG Konana od Subića, meni se lično taj papir ne sviđa. Za crno bela izdanja taj koji Fibra koristi mi je neprikosnoven.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 04/11/2024 : 11:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MF Doom

Hvala Džimi na iscrpnom odgovoru!!!

...

Kao što rekoh, više me je iz radoznalosti zanimalo, nego što išta zameram. Ja jedinu zamerku na Stalker imam što je od sajma do sajma preveliki period bez izdanja, nadam se jedino da će se to promeniti.

Drago mi je da mogu pomoći sa detaljima.

Hvala na lepim rečima.

Verujem da su se sada stekli uslovi da tokom iduće godine ravnomernije rasporedimo program.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29431 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 04/11/2024 : 12:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Fibra ne koristi Perigord, nego jedan drugi papir, ali istina je što Džimi govori, to su vrlo, vrlo slični papiri, stvar je nijansi. Ja sam ga koristio u nekim izdanjima 2022 kad je bila frka s papirima pa se nije moglo dobiti ovaj moj standardni, pa mi je tiskara ponudila Perigord, mislim da je bilo u Scott Pilgrimu i bio sam zadovoljan, ali sam se poslije ipak vratio natrag.

Čudno je ovo za moire, ne kužim kako to oni nisu riješili kod sebe. Svašta.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 04/11/2024 : 12:52:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Hebem mu miša, najgore je što moare nisu rešili ni kod sebe. Ima ga u američkom TPB-u.
Delom je svakako kriv Poup, rasteri mu nisu pod istim uglovima. Ali nije mi jasno da nisu mogli prebaciti iz grejskejla u bitmap.

Vidi, razlikuju su nazivi istih ili gotovo istih papira od firme do firme.
Recimo na jednom mestu je "Galeri Art" sa podvrstama, dok je ovaj koji sam koristio u poslednjim Zonama po specifikaciji zvanično "Condat Matt Perigord".

Edited by - Dzimi Gitara on 04/11/2024 12:55:49
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

155 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 04/11/2024 : 12:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
Poredio sam 100% i Colorado Train i Contrition i nekako je meni laiku utisak da je 100% za nijansu "plastificiraniji" pod prstima i da ima i malo jači odsjaj. Spram vas dvojice, ja sam teški laik, ali tako mi je delovalo.

Naravno jako mala nijansa je u pitanju, to se slažem.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1939 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 04/11/2024 : 13:46:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Laik ili ne, poseduješ čitalačko iskustvo. I fakat si u pravu, jer, kao što rekoh, tražio sam varijantu papira koja u malom procentu ima veću refleksivnost. To podrazumeva i drugačiju teksturu premaza na papiru, a to je ono što ti primećuješ.

I time dokazuješ da su izdavači koji brinu o takvim parametrima u pravu što rade sa takvom pažnjom jer ima čitalaca koji drže do tih svojstava knjige. :)

Edited by - Dzimi Gitara on 04/11/2024 15:47:00
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2205 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 08/12/2024 : 01:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Paul Pope mi je zanimljiv autor. Do sada sam pored ovog pročitao samo Betmena: Godina stota.
Oba stripa su smeštena u alternativnoj budućnosti. Pa mi se na tako malom uzorku čini da autor naginje tom alternativnom svetu.
I moram priznati, dobro mu to ide. Betmen je bio dobar.
A ovaj strip je odličan.
Koliko god ga smeštali u neki SF žanr, cyberpunk sa drogom, seksom, nasiljem, cugom i pljugom, ovo je ljubavna priča. Scenario mi je odličan. A crtež duplo bolji.
Crtež je nekako sirov, neprecizan, crno beli i krije se iza sivih tonova. Ali zrači nekom energijom, oštrinom, toplotom. Uživancija.

Preporuke za ovaj strip.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2729 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 28/12/2024 : 17:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Odličan strip, Poup je sjajan generalno. Drago mi je da imam ovo na papiru, izdanje je odlično , Stalker je ga je zapakovao da ne mozes 5min da otpakujes :)
I da ovo je indie, ovo je underground, nesto drugačije. Zelim Stalkeru sve najbolje, mada bas je nekako umetnički odabir, nije sve za svakoga. Mislim da najtezi put prelaze, bez ijednog komercijalnog naslova.
Izdanje savršeno, mada za moj ukus malo stegnutiji povez, ne smeta kao kod Prata npr.
Stigli i pankreasi pa cemo i njih za astal.

Edited by - john connor on 28/12/2024 17:40:10
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000