Author |
Topic |
matori paraliticar
Senior Member
2205 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 06/11/2024 : 16:55:49
|
quote: Originally posted by Macon
quote: Originally posted by matori paraliticar
Nabroji te zemlje i nacin na koji se moras priklanjati woku da bi bio podoban.
Anglosaksonske zemlje kao prve. Imaš dosta primjera suđenja zbog objave na internetu. Zbog glupih pošalica koje su primjer "širenja mržnje". Onda ljudi gube posao kad jih žene optuže seksualnog napastovanja bez svakih dokaza, dovoljna je riječ protiv riječi. O tome sam se nagledao iz SAD i Engleske.
Ne znam za primjere, da bi neko nastradao zbog CO2 ali zbog žena i rasnih manjina je dosta heteroseksualnih bijelaca bilo sistemsko oštečenih. Ne pišem o pretnjama nego o mnogo manjim stvarima.
Okej hvala na odgovoru. Mnogo brines o heteroseksualnim bijelcima kada bi dobar procenat njih brinulo malo vise o svom ponasanju gde bi nam bio kraj :) (manja potreba da neko razmislja o represivnim merama pravednim i mozda ne toliko pravednim)
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 06/11/2024 16:56:42 |
|
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5305 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 06/11/2024 : 17:03:10
|
Oho…iako je ovo vijest dana, sada tek vidim i moram priznati da me je ovo iznenadilo. Trump je novi predsjednik SAD-a! Mislim da su od dva zla izabrali ono manje i na kraju, SAD barem ima predsjednika koji upotrebljava mozak za razliku od poražene koja bi bila samo još jedna lutka na koncu u nizu. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38120 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 06/11/2024 : 17:24:52
|
Ovo je prvi put da cujem za narancka da netko misli da on ima mozak. Mislim da ni Melanija nije sigurna u to.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 06/11/2024 : 19:08:36
|
Isječak iz rasprave s tintonom iz novembra 2020. Trebao sam biti baba Vanga. Od svih komentara Amerikanaca koje sam vidio na netu jedan posebice sadržava suštinu razloga Trumpove pobjede: Tired of paying 10 dollars for eggs
U zadnjoj godini Trumpovog mandata (2020.) pušteno je u promet 3.3 bilijuna dolara (za stimulaciju ekonomije, jel), te još preko 2 bilijuna u prvoj godini Bidenovog mandata. Trebali su ga demokrati pustiti da odradi taj drugi mandat i onda bi on bio kriv za inflaciju, a ovako se sad vraća kao Isus Krist spasitelj.
|
Go kneel and weep
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12546 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/11/2024 : 19:14:28
|
Putin potvrdio spremnost za početak pregovora s izabranim predsjednikom Trumpom. Treba sjesti za stol i razgovarati.
|
Have mercy |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17115 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 06/11/2024 : 19:24:57
|
quote: Originally posted by Oki
Oho…iako je ovo vijest dana, sada tek vidim i moram priznati da me je ovo iznenadilo. Trump je novi predsjednik SAD-a! Mislim da su od dva zla izabrali ono manje i na kraju, SAD barem ima predsjednika koji upotrebljava mozak za razliku od poražene koja bi bila samo još jedna lutka na koncu u nizu.
On upotrebljava mozak?? |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17115 Posts
Posted - 06/11/2024 : 19:27:36
|
quote: Originally posted by izivko
Putin potvrdio spremnost za početak pregovora s izabranim predsjednikom Trumpom. Treba sjesti za stol i razgovarati.
A o čemu nji dvojica mogu razgovarati.
Tvoje smiješne upadice uveliko baš i ne stoje!! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12546 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 06/11/2024 : 19:31:31
|
Da, babani će razgovarati i odlučiti što će biti s Ukrajimom. Zelenski i EU?
Krugeru, kako ne kontaš da su pregovori nešto najbolje za Ukrajinu u ovome trenutku. |
Have mercy |
Edited by - izivko on 06/11/2024 19:32:10 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 06/11/2024 : 19:52:54
|
quote: Originally posted by Tonto
Nema veceg zla od lgbt propagande i woke ideologije. Pokvarili su nam filmove i serije, treba tome stati na kraj.
Mi se ovdje u glavnom zajebavamo ali u nekim zemljama možeš izgubiti posao i završiti u zatvoru ako se wokeu dovoljno ne priklanjaš.
Woke fašisti su nešto puno gore nego samo glupa propaganda u pop kulturi koju možeš lako izbegnuti.
Odlicno. Woke fasisti ne postoje, woke je nuspojava fasizma. Nakon stoljeca svih mogucih oblika diskriminacije seksualnih manjina, maltretiranja, mrznje, zlostavljanja i ubojstava to je najmanje sto su/smo zasluzili. Ali da, lako je heteroseksualnom bijelcu muskarcu mlatit kurcem s pozicije moći. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2205 Posts
Posted - 06/11/2024 : 20:11:24
|
Krugeru, kako ne kontaš da su pregovori nešto najbolje za Ukrajinu u ovome trenutku.
Neki se pribojavaju da ce biti slicnih pregovora za zemlju za zemljom. Necu ulaziti u to sta je ispravno a sta nije.. verovatno bi ta tema postala stvarno *hot* kad bi se ticala neke clanice nato ili eu.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1423 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 06/11/2024 : 20:27:29
|
Nema veceg zla od lgbt propagande i woke ideologije. Pokvarili su nam filmove i serije, treba tome stati na kraj.
Mi se ovdje u glavnom zajebavamo ali u nekim zemljama možeš izgubiti posao i završiti u zatvoru ako se wokeu dovoljno ne priklanjaš.
Woke fašisti su nešto puno gore nego samo glupa propaganda u pop kulturi koju možeš lako izbegnuti.
Odlicno. Woke fasisti ne postoje, woke je nuspojava fasizma. Nakon stoljeca svih mogucih oblika diskriminacije seksualnih manjina, maltretiranja, mrznje, zlostavljanja i ubojstava to je najmanje sto su/smo zasluzili. Ali da, lako je heteroseksualnom bijelcu muskarcu mlatit kurcem s pozicije moći.
Večina heteroseksualaca nema nikakve pozicije moći. Diskriminacije ili šta ti imaš za diskriminacije su u korelaciji sa tehnološkom razinom. Smiješno je, da se robovlasništvo gleda iz današnjih kriterija, kad su svi imali robovlasništvo (problem je samo tadašnje bijelo!) jer je tehnološka razina zahtijevala, da je 90% ljudi radilo fizički i da je pola radne snage skupljalo energiju (hrana, gorivo). Bez toga bi društvo crklo od gladi i hladnoče. Svi su radne ure i snage koncentrirali i sa robovlasništvom.
Ono što je za woke fašiste fašizam, su osobne predrasude koje nisu sistemsko podržane i različite su, svaki individualac ima svoju variantu i kombinaciju. Jedan lošije podnosi crnce a drugi lošije podnosi sve iz susjedne doline. Pored toga smo zapadni bijelci u prosjeku najtolerantniji ljudi na planetu. To je zbog teških škola iz 20. stolječa i zbog relativnog prosperiteta, obrazovanja i znanja.
Ljudi uvijek imaju predrasude do onoga čega ne znaju. Šta onda reči o woke predrasudama do ljudi koje znaju jer su njihovi susjedi a nisu woke kao oni? Pored fašizma mi dođe još ludilo, glupost, nezrelost.
Kako prepoznajem fašiste?
-Uvijek nalijepe negativno cijeli društveni grupi. Recimo "white privilege". Svi bijeli imamo taj j.beni privilegij iako puno bijelih nema za kruh.
-Onda šire to negativno što može doči do totalne dehumanizacije i neljudima je moralno raditi bilo šta. Od woke fašista to dolazi, tradicionalisti smo dosadni- naslanjamo se na dosadne hiljada godine stare procese koji traju godinama, da se pokaže rezultati (rad, znanje, kompetenca --> nagrada, plata). Ekstremisti uvijek imaju glasne parole i jake simbole, dok tradicionalisti mašemo sa zastavama država ako uopšte idemo na protest. -Fašist ili ekstremist ne raspravlja argumentima jer ne može. Svi ekstremisti uvijek imaju konfuzna nekoherentna uvjerenja (to je zato jer individualnost trpaju u grupne kalupe) i više liče na religijski kult nego na bilo šta drugo. Vjernici vjeruju, oni ne raspravljaju argumentima. Njima je bitna njihova moć, sila, brojnost, parole i mantre.
-Ekstremist bi mjenjao ljudske navike i mentalitet, uvijek traži "novoga čovjeka". Tradicionalistima ne treba "novi čovjek" nego legalnost, vladavina prava. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 06/11/2024 20:44:52 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17115 Posts
Posted - 06/11/2024 : 21:07:33
|
Krugeru, kako ne kontaš da su pregovori nešto najbolje za Ukrajinu u ovome trenutku.
Čemu te bajke? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47179 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 07/11/2024 : 07:16:21
|
Odlicno. Woke fasisti ne postoje, woke je nuspojava fasizma. Nakon stoljeca svih mogucih oblika diskriminacije seksualnih manjina, maltretiranja, mrznje, zlostavljanja i ubojstava to je najmanje sto su/smo zasluzili. Ali da, lako je heteroseksualnom bijelcu muskarcu mlatit kurcem s pozicije moći.
Je ,jaka pozicija moci. Evo bas iden izbicevat kojeg crnca i ispleskat zenu. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6040 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8049 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 07/11/2024 : 07:46:39
|
Ko će ih sve nabrojati - npr. Britanija:
primer: J. K. Rowling - kad je rekla da nije u redu da se muškarci koji su promenili pol takmiče u sportu sa biološkim ženama, jer ih stavljaju u nepravedan položaj, pošto zbog fizičke superiornosti postaju šampioni u ženskom sportu, napadana je kao najgora osoba na svetu, pozivano da se njene knjige bojkotuju, zabrane, ona zatvori ili šta već...
primer 2: Morrissey - pevač/izvođač, koji je podržao političke stavove i političare koji su doveli do Brexita, od tog momenta ne može više da izdaje albume i nije izdao ni jedan, iako ima pripremljen, snimljen i potpisan ugovor, blokiran je, a sam on proglašen za najlošiju osobu na svetu, čiju muziku treba ukinuti, a nekad je bio omiljeni britanski muzičar.
Zaključak: način na koji se moraš priklanjati woku da bi bio podoban, je da ne smeš da kažeš šta misliš, da govoriš (ponavljaš) samo ono što se od tebe očekuje, makar se kosilo sa tvojim ubeđenjima, pa i sa zdravim razumom. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
Posted - 07/11/2024 : 08:01:15
|
quote: Originally posted by lwood
Je ,jaka pozicija moci. Evo bas iden izbicevat kojeg crnca i ispleskat zenu.
Ako mislis da je zena u hrvatskom drustvu ravnopravna s muskarcem onda si potpuno udaren. Hocemo li pricat kako je prosla moja sugrađanka, zlostavljana zena koja je u samoobrani ubila muza i kako prolaze muskarci u obrnutim slucajevima? Hocemo li govorit o tome kako zeni statisticki najveca opasnost prijeti od supruznika? Ajme nemoj jebat. Onom koji misli da homofobija nije bila sistemski podrzana necu ni odgovarat, taj samo leti na ignore. |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2205 Posts
Posted - 07/11/2024 : 08:26:58
|
quote: Originally posted by alexts
Ko će ih sve nabrojati - npr. Britanija:
primer: J. K. Rowling - kad je rekla da nije u redu da se muškarci koji su promenili pol takmiče u sportu sa biološkim ženama, jer ih stavljaju u nepravedan položaj, pošto zbog fizičke superiornosti postaju šampioni u ženskom sportu, napadana je kao najgora osoba na svetu, pozivano da se njene knjige bojkotuju, zabrane, ona zatvori ili šta već...
primer 2: Morrissey - pevač/izvođač, koji je podržao političke stavove i političare koji su doveli do Brexita, od tog momenta ne može više da izdaje albume i nije izdao ni jedan, iako ima pripremljen, snimljen i potpisan ugovor, blokiran je, a sam on proglašen za najlošiju osobu na svetu, čiju muziku treba ukinuti, a nekad je bio omiljeni britanski muzičar.
Zaključak: način na koji se moraš priklanjati woku da bi bio podoban, je da ne smeš da kažeš šta misliš, da govoriš (ponavljaš) samo ono što se od tebe očekuje, makar se kosilo sa tvojim ubeđenjima, pa i sa zdravim razumom.
Okej hvala na objasnjenju kako ti to vidis iz svoje perspektive. Dakle slicno kako nekada jeste bilo a ponegde danas jeste sa religijom. "Machokultura" mi se recimo cini nesto slicno.. "moras biti na neki nacin inace ne valjas, a naravno imas puno pravo biti takav"
Ne znam da li postoji danas nesto kao zdravorazumno razmisljanje , valjda ne postoji ali eto uvek kada se izleti sa nekim "ostrim stavovima" mora se razmisliti o eventualnim posledicama. Ako se zeli uticati nekako uvek je tu prilika.. kada moze da se glasa.
Ne trebaju ljudi biti kao roboti ali u ta dva slucajeva koja si naveo, ti ljudi bolje da se drze onoga gde su strucnjaci
sad kada polako zavrsavam ovo vidim da i ti spominjes "zdrav razum" :) |
Edited by - matori paraliticar on 07/11/2024 08:28:08 |
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5005 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
BeaGea
Advanced Member
3539 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 07/11/2024 : 08:58:29
|
Morrissey je oduvijek bio kost u grlu britanske glazbene industrije, još od vremena The Smithsa. Bilo je tu sukoba s kraljicom i tak. Najsmješniji je bil s forama "meso je ubojstva" i tim veganskim pizdarijama s kojima je davil i na Šalati prije 15-20 godina na koncertu. Sve u svemu Morrissey nije žrtva nikakve woke propagande već vlastitih gluposti.
Glazbeno je Bog. Ali to je valjda tak, negdje dobiješ (glazba) negdje izgubiš (inteligencija). |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8049 Posts
Posted - 07/11/2024 : 09:13:53
|
quote: Originally posted by lwood
Je ,jaka pozicija moci. Evo bas iden izbicevat kojeg crnca i ispleskat zenu.
Ako mislis da je zena u hrvatskom drustvu ravnopravna s muskarcem onda si potpuno udaren. Hocemo li pricat kako je prosla moja sugrađanka, zlostavljana zena koja je u samoobrani ubila muza i kako prolaze muskarci u obrnutim slucajevima? Hocemo li govorit o tome kako zeni statisticki najveca opasnost prijeti od supruznika? Ajme nemoj jebat. Onom koji misli da homofobija nije bila sistemski podrzana necu ni odgovarat, taj samo leti na ignore.
To što pišeš je jako čudno, kad se proanaliziraju rečenice.
Da li bi žena bila ravnopravna sa muškarcem, ako bi žene fizički zlostavljale muškarce jednako? Da li je to mera ravnopravnosti?
Šta znači da ženi statistički preti opasnost od supružnika? Da li to znači da ženama koje su udate za dobre ljude, koji nisu agresivni i nasilni, koji fizički nikog ne bi napali (sem u samoodbrani), a posebno ne ženu, takođe preti opasnost, jer tako kaže statistika?
Setimo se da su muškarci hiljadama godina ratovali i masakrirali jedni druge, da je ljudska istorija istorija nasilja (i sadašnjost, još uvek) da je to nasilje u genima, zato muškarci i jesu agresivniji, posebno ako postoji mračna (zla) strana ličnosti (a ona postoji i kod žena, ali se ispoljava drugačije) i da se to neće (lako, skoro) promeniti? |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38120 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 07/11/2024 : 09:17:07
|
Šta znači da ženi statistički preti opasnost od supružnika? Da li to znači da ženama koje su udate za dobre ljude, koji nisu agresivni i nasilni, koji fizički nikog ne bi napali (sem u samoodbrani), a posebno ne ženu, takođe preti opasnost, jer tako kaže statistika?
Samo fakt, da najvise zena nastrada unutar bracne veze / veze od strane muza / partnera.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
BeaGea
Advanced Member
3539 Posts
Posted - 07/11/2024 : 09:22:14
|
Jesu li se alfa muškarci osjetil ugroženo od strane Kamale i odlučil izabrati svog vođu ispred jedne hrabre i intelignetne žene? Boje li se muškarci sposbnih žena sve više? Moje mišljenje je da da, iako se pokazalo da su žene sposobnije muškarci još navek to ne žele priznati. Ni sebi, a još manje drugima/ženama.... Muškarcima ne odgovara ravnopravnost jer su iskompleksirane pa se boje. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
|
Tonto
Advanced Member
8310 Posts
Posted - 07/11/2024 : 09:27:50
|
quote: Originally posted by Poli
Samo fakt, da najvise zena nastrada unutar bracne veze / veze od strane muza / partnera.
Hvala.
Ne, alex, mašiš fudbal. Govorim o tome koliko sustav štiti jedne, a koliko druge u tim slučajevima. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8049 Posts
Posted - 07/11/2024 : 09:29:11
|
Ne trebaju ljudi biti kao roboti ali u ta dva slucajeva koja si naveo, ti ljudi bolje da se drze onoga gde su strucnjaci
sad kada polako zavrsavam ovo vidim da i ti spominjes "zdrav razum" :)
Svašta, kniževnici se uvek pitaju o društvenim pojavama. Oni su intelektualni krem društva i logično je da iskazuju stavove o svemu i pokušavaju da doprinesu društvu.
Ako je za Roulingovu "bolje" da ne iznosi stavove vezane za ženski sport, znači li to da je bolje i da oni koji iznose suprotne stavove o toj temi ne treba da ih iznose ili oni samo mogu, a drugi ne mogu? Kako takvo jednoumlje uopšte možeš da podržavaš, kao princip?
Morrissey je vrlo inteligentan tip. Suprotstavljao se industriji, jer je industrija, po definiciji, na zapadu i svugde, nepravedna prema umetnicima i iskorišćava ih, a establišmentu je smetnja, baš zato što iznosi svoje mišljenje.
Nije bitno da li se neko sa njim slaže. Umesto da se drže svoje "stručnosti" poznati iznose svoje životne stavove, jer ih pitaju za njih. Jeste, danas postoje društvene mreže, pa ljudi mogu da daju tvitove i izjave i da ih niko ništa ne pita. Ali u starim dobrim intervjuima, poznati odgovaraju ono što ih novinari pitaju, a novinari pitaju ono što misle da njihove čitaoce ili gledaoce zanima da njihov omiljeni umetnik ili bilo koja javna ličnost, misli o nečemu. Upali TV, stalno su intervjui na news kanalima.
Moramo se držati humanističkog i demokratskog principa "i ako se ne slažeš sa nekim, treba da se boriš za mogućnost da taj svoje stavove slobodno iznosi".
I meso jeste ubistvo. To je bio lični stav Morrisseya, koji je propagirao, ali tu se ne može reći da nije u pravu, jer životinjsko meso ne jedeš, ako prethodno ne ubiješ životinju (čak i ako hoćeš da je pojedeš živu, na kraju neće biti živa, kad je pojedena). |
|
|
BeaGea
Advanced Member
3539 Posts
Posted - 07/11/2024 : 09:35:46
|
Sve je ubojstvo...u tome je poanta. Ne možeš jesti a da ne ubiješ. Iz jaja se izleže živo biće ako ga ti prije toga ne ubiješ/pojedeš. O biljkama da ne govorima. Nije valjda sporno da su biljke živa bića koji dišu, hrane se i rastu kao i svako drugo živo biće.
To su razlozi zakaj Morrissey priča glousti, uz to kaj misli da su jedino njegovi stavovi ispravni i nameće ih preko svoje glazbe. Nisam došel na Šalatu slušat njegovo predavanje o mesu vec ga slušati kak peva. Slično je bilo i s onom "budalom" Jello Biafra.
Sve u svemu nema govora da je Morrissey žrtva ičega osim samog sebe. |
Edited by - BeaGea on 07/11/2024 09:37:16 |
|
|
Topic |
|
|
|