Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/11/2024 : 16:15:32
|
Poll Question:
Ok, sada kada su se slegli dojmovi oko ovih izbora, vrijeme je da se krene razmišljati o sljedećim. U anketi nudim najverojatnije demokratske kandidate, a na vama je da se izjasnite koga želite. Osobito me zanima ima li nekoga među njima kome bi wintermute eventualno dao glas. Nisam stavio Republikance jer će J.D. Vance najverojatnije biti kandidat. Ili će ići u te izbore kao Trumpov potpredsjednik, ili već kao predsjednik s obzirom da je Trump čovjek koji u svoj mandat ulazi s gorim zdravljem nego iti jedan predsjednik do sada. Znam što neki od vas sada misle, ali da, smatram da je u gorem stanju čak i nego li Reagan 1984.
E sada, kada smo to riješili idemo se osvrnuti na zadnjih par dana.
Prije svega, čestitke wintermuteu. Kandidat za kojeg glasao je pobijedio i sada ima četiri godine da vidi je li zadovoljan s time.
Sljedeće, čuo sam se s kenom i drago mi je da je sve u redu. Još ga doktori promatraju, ali navodno će ga uskoro moći i maknuti s aparata. Taman na vrijeme da prognozira landslide Demokrata 2028.
Što se mojih predikcija tiče, žao mi je što sam ovaj put razočarao forumaše i nisam uspio dostaviti uobičajeno vrhunsku prognozu, ali nisam prenezadovoljan. Da, nisam bio 100% točan kao zadnji put, ali u suštini sam promašio na koju stranu će prevagnuti tri države, a koje su sve bile jako blizu. Trebao sam se držati svoje intuicije i predviđanja od tjedan dana prije izbora (koje je dokumentirano također na forumu), pa bih promašio samo jednu državu, ali dao sam na važnosti anketaru koji do sada nije iznevjerio. Zapravo sam trebao biti puno narcisoidniji, pa bih imao bolje rezultate. Treba me razumijeti jer zbog vlastitih obaveza nisam uspio održati jednaku razinu praćenja događanja kao prethodnih izbornih ciklusa.
Nadalje, drago mi je da nam se čak i gazda pridružio na topicu neko vrijeme, šteta što me nije bilo. E sada, vidim da je cv opet napustio forum jer je gazda nazvao xilriona idiotom. Nevjerojatna mi je kontradikcija da netko tko podržava Trumpa (ej, Trumpa), ima toliko nisku razinu tolerancije kada netko drugi koristi uvrede. Ali, kako bilo, ako će njemu biti lakše uživati u životu bez foruma, želim mu sve najbolje. Nije povezano, ali također se nadam da će se Tonto ubrzo smiriti i da neće predugo izbivati s foruma.
Zatim čestitke drogsyju što je zaista prvi prognozirao pobjedu Trumpa još prije četiri godine. Oko mnogo toga je bio u krivu, ali ovdje mi je zakucao as kao mnogo puta prije toga na Ravnicama. Sada me zanima za koga očekuje da pobijedi 2028.
Pročitao sam sve iz ona dva topica i moram priznati da me čudi količina deluzivnosti pojedinih forumaša, ali tko će se sada na sve to osvrtati. Samo ću odgovoriti na ovaj članak koji je manhunter postavio uz komentar:
Evo ko je trebalo da bude kandidat još u prošlom mandatu. Ali kao što rekoh, demokrate odavno to više nisu.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/bernie-sanders-hoce-li-oligarhija-koja-kontrolira-demokrate-konacno-izvuci-pouku/2613424.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m
Naravno, Sanders priča gluposti. Da se njega više slušalo zadnje četiri godine (a slušalo ga se ionako previše), ne samo da se inflacija ne bi smirila do sada, nego bi i vrhunac inflacije bio puno viši. Joe Manchin je spašavao Demokrate od njih samih jer, koliko god neki bili uvjereni da je Kamala izgubila jer nije radila točno ono što oni žele, odgovor je 90% u inflaciji. E sada, zašto su ljudi koje navodno užasava ekstremni wokizam toliko impresionirani senatorom koji je jednako toliko predan wokizmu, ali je pored toga na krajnje lijevom dijelu američkog političkog spektra u svakom drugom pogledu, to je pitanje za njih. Svakako, ne treba spominjati da Sanders 2020 ne bi pobijedio Trumpa, koliko god vama bio simpatičan, ali možda bi to bio i bolji scenarij. Tako bi Demokrati imali priliku da marginaliziraju to cijelo krilo stranke, a Trumpa se ionako nismo riješili, pa je ta Bidenova pobjeda praktički bila uzalud.
Mogu i Sanders, i mnogi drugi pisati razno razne analize o tome kako se Demokrati moraju promijeniti da bi krenuli pobjeđivati, ali činjenice su sljedeće. Demokrati su pobijedili u Nevadi, Arizoni, Michiganu, Wisconsinu i Sjevernoj Karolini. Čini se da su ipak izgubili u Pennsylvaniji nevjerojatno malom razlikom. Naravno, sve to nakon uspješnih midterma ‘22, predsjedničkih izbora ‘20 i midterma ‘18. Nema govora o tome da su birači u swing državama uvjerljivo odbacili Demokrate. Kaznili su administraciju prije svega zbog inflacije i jedina pouka koju Demokrati trebaju uzeti iz ovih izbora jest da nema toga čime se možeš iskupiti za visoku cijenu mlijeka I kruha.
Biden ostaje jedina osoba koja je pobijedila Trumpa na izborima (ili predizborima). Ne samo to, nego u četvrt stoljeća Demokrati nisu uspijeli pobijediti niti jednom bez Bidena na listiću. Valjda se neće morati opet kandidirati za četiri godine?
Uglavnom, gotovi su još jedni izbori, ja se nadam da Trump neće biti sve ono najgore čega se pribojavam. Biden i Kamala su nedvosmisleno posvećeni mirnoj tranziciji (na čemu im treba odati priznanje) – nadam se da bi to moglo omekšati Trumpa. Ono malo normalnih što je ostalo oko Trumpa su, nadam se, spremni za lobističku bitku života protiv vojske luđaka, ekstremista i putinofila. Pripremamo se za midterme 2026. Očekujem iznimno zanimljive utrke, prije svega, u Georgiji, Maineu, Michiganu i Sjevernoj Karolini.
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
Edited by - tinton on 08/11/2024 16:40:21
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 08/11/2024 : 16:46:02
|
quote: Originally posted by izivko
Fali ti K. Harris? Zar će se demokrati odreći onakvog kandidata?
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
wintermute
Senior Member
USA
1481 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 08/11/2024 : 17:26:23
|
Pre svega nadam se da si se dobro pokazao na ispitima.
Sto se pobede Trumpa tice, osim neke licne satisfakcije ja necu nista brzo i direktno imati od toga a bojim se da ne bude jos gore u lokalu jer ce levi u Kaliforniji mozda iz inata sada da idu u jos vecu radikalu. Ipak, prve indikacije upucuju na to da su se usrali i oni i evo recimo utra leva radikalka London Breed koja je unistila San Francisco je upravo izgubila recall izbore za gradonacelnika i sada je to preuzeo umereniji Demokrata (Daniel Lurie). Nadam se da je to indikacija da se D vracaju ka centru ali mnogo daleko su otisli i trajace dugo ako se i desi. A ako se ne desi bice i Kaliforniija sve crvenija jer normalni ljudi cak i ovde to ne zele da trpe vise. Vec sada je u Kaliforniji de fakto 42% glasalo za Trumpa sto je najvise od Regana za R.
Newsom je apsolutno unelectable na federalnom nivou sto je Kamala dokazala. Njega sira USA vidi kao levog ludaka iz Kalifornije i to ne moze da se popravi za samo 4 godine iako je krenuo da backpedalluje groznicavo (veto na reparacije, zakoni oko beskucnika).
Ja bih pod odredjenim okolnostima glasao sa ove tvoje liste za Pete Buttigieg-a i na njega sam kliknuo. On je bio dobar u kampanji 2020 dok ga D elita nije dekretom sklonila i gurnula Bidena. Bukvalno su mu telefonirali dok je avinom leteo na sledeci miting da okrene i da se vrati i endorsuje Bidena. Meni je on po svemu sto sam gledao najbolji izbor sa ove liste plus ogroman nedavni kredibilitiet kod mene sto je pomogao Musku da spusti one helikoptere sa Starlink telefonima i pomogne ljudima u nesreci sa hurricaneom. Musk kaze da su ga zajebavali (verovatno zbog politike jer ih je bio sram da on pomaze a FEMA ne moze) i trazili mu imena "customera" kojima nosi telefone da bi mogao da ih isporuci helikopterima a ljudi nemaju nikakve komunikacije. Onda je uleteo Buttigieg kao secretary of transportation i sve to resio kao bossi dao direktnu naredbu da se Muskovi hellikopteri mogu spustati gde god zele! Dakle to je primer kada dva coveka sa ogromnim cloutom a sa suprotnih strana rade zajedno da pomognu narodu i zemlji. To treba americi uvek a pogotovu sad.
Nazalost, kako je on gay ja mislim da nema sanse na federalnom nivou, nije USA jos na tom nivou na federaciji da open gay koji ima muža moze da bude predsednik. Sto se dece tice i porodice (obavezno za USA predsednika) tu je skoro besprekoran isto, usvojio je bebe blizance i to ispunjava sta se od muskarca ocekuje. Iako je obrazovan on je odradio i znacajan military service 8 godina, Avganistan... i cini mi se da ima harizmu da se konektuje sa normalnim ljudima. Da li je nakon Trumpa 2028 vreme da gay bude predsednik? Ja mislim da nije ne zato sto sam ja protiv nego zato sto ce vecina ovde biti protiv na federalnom nivou ali ko zna, videcemo. Sa druge strane, D su ispucali dve sanse na zene i to veoma diskutabilne iz ugla sire amerika: prva je bila supruga bivseg predsednika a ova druga je DEI hire koja nije pobedila ni na jednim izborima i koja je tvrdila da je crnkinja. Iz ugla teorije igare: da li ce trecu sansu (a sansa se desava samo svake 4 godine) da ispucaju na gay osobu? Ima tu dosta za razmisliti...
Ja mogu da vidim da glasam za njega ako R kandidat bude neko bezveze ili ako Vance bude meh. Ali ima jos dosta do toga i svi caveats koje sam naveo tako da nisam siguran da ce se on cak i kandidovati. Mi zapravo ne znamo jos ni ko ce se kandidovati i ovo je neka veoma rana preliminarna lista.
(Sto se Bernija tice, vec sam pisao da je mene impresioniralo sto je je on jedini mislio out of box iz cega ce finansirati svoj zdravstveni plan (nova ideja: oporezivanje HFT transakcija -- genijalna ideja i brojevi su se uklapali ali i HFT bros imaju ogroman lobi). Naravno da nije idealan ali nije ni Trump a ovde se mora za nekoga glasati iz mnogo puta objasnjenih razloga. U to vreme ja sam imao drugacije probleme i smatrao sam da je resavanje zdravstvenog meni najbitnije a on je to hteo da uradi.) |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 08/11/2024 : 17:31:40
|
quote: Originally posted by tinton
Zatim čestitke drogsyju što je zaista prvi prognozirao pobjedu Trumpa još prije četiri godine. Oko mnogo toga je bio u krivu, ali ovdje mi je zakucao as kao mnogo puta prije toga na Ravnicama. Sada me zanima za koga očekuje da pobijedi 2028.
AOC, naravno. Klin se klinom izbija. "Vi ste svojeg debila izabrali, sad ćemo mi svojeg" logika ali to je sad manje bitno. Kad idemo na tenis? |
Go kneel and weep
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 08/11/2024 : 17:40:41
|
Možemo jedino na Wimbledoneu. Inače ćemo kada se vratim na Hrvatsku, ako dođem na duže od tjedan-dva. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 08/11/2024 : 17:44:50
|
@wintermute
Zanimljivo razmišljanje. Smatram da je Pete jedan od najefektivnijih komunikatora u Demokratskoj stranci danas i svakako bi pridobio mnoge ljude. S druge strane mislim da je njegova kandidatura za predsjednika 2020 nešto najgluplje što se ikada dogodilo, ali o tome drugi puta. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 08/11/2024 : 17:52:57
|
https://x.com/jburnmurdoch/status/1854559598574784631
Just to clarify: this isn’t just the first time since WW2 that all incumbent parties in developed countries lost vote share.
It’s the first time since this data was first recorded in 1905. Essentially the first time in the history of democracy (universal suffrage began in 1894).
|
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37991 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7806 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10332 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 09/11/2024 : 17:30:08
|
Da, sumnjam da ima ikakve šanse kada bi se kandidirao treći puta nakon što se toliko drvilo o poznim godinama kandidata ove i prošle izbore. Puno mi više smisla ima da podrži AOC ili nekoga drugoga s ljevice.
EDIT: Ovo se, naravno, odnosilo na Bernieja. |
|
Edited by - tinton on 09/11/2024 17:32:20 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2471 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
edvin
Senior Member
Croatia
1297 Posts
Member since 06/10/2002 |
Posted - 09/11/2024 : 18:21:06
|
quote: Originally posted by izivko
Demokrati priznaju da je Trump zapravo pobijedio 2020. i da sada ne može imati treći mandat!
|
"How long, not long, 'cause what you reap is what you sow!" |
|
|
ŠAŠ
Average Member
635 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 09/11/2024 : 18:30:13
|
Prvo,ne bih baš rekao da su se dojmovi slegli budući da je od tenutašnih rezultata prošlo vrlo malo vremena. Naprotiv ,prašine ima toliko u zraku da je svaki topic na tu temu zaključan od frcanja iskri,te da su neki forumaši otišli ili najavili da će otić.
Zatim,koga boli urac za izbore 2028.Dakle, mi pričamo o budućim izborima, a trenutno ni novoizabrani kandidat nije postao predsjednik. Očito da nekoga porilično iritira novoizabrarni predsjednik pa moramo već maštat o sljedećim.ajmo polako
quote: Originally posted by tinton
Nevjerojatna mi je kontradikcija da netko tko podržava Trumpa (ej, Trumpa), ima toliko nisku razinu tolerancije kada netko drugi koristi uvrede.
Što reći od ove analogije,bolje ništa...no činjenica je da je šef sitea prekršio pravilo broj jedan vlastitog foruma,pravilo koja je sam pisao ili potpisao,da bih to opet napravio u sljedećem postu jer eto ,nemaju isto političko mišljenje.
Na kraju jako mi je drago zbog Wintera,jedini forumaš aktivan na ovimim temama koji živi u USA te na kojeg će najviše i utjecat ova pobjeda.Wintermute je u prošloj temi davao zanimljive uvide u stanje USA budući da je jedini ''insajder'' te jednako tako i imao nešto friško za reći.
|
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1382 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
wintermute
Senior Member
USA
1481 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 09/11/2024 : 20:21:34
|
quote: Originally posted by ŠAŠ Na kraju jako mi je drago zbog Wintera,jedini forumaš aktivan na ovimim temama koji živi u USA te na kojeg će najviše i utjecat ova pobjeda.Wintermute je u prošloj temi davao zanimljive uvide u stanje USA budući da je jedini ''insajder'' te jednako tako i imao nešto friško za reći.
Hvala! Inace moram da kazem da sam pogresio kada sam rekao da mi nece ovo mnogo uticati na svakodnevni zivot. Otkako je Trump pobedio vratila mi se neka vera i nada i ponovna ljubav ka americi pa cak i Kaliforniji (magija broja 42 he he hvala Adamsu). Osecam se kao da mi je neki omiljeni sportski tim pobedio neku vaznu utakmicu. Mi smo ozbiljno razmisljali da se selimo i cak smo posecivali neka mesta u crvenim/crvenijim drzavama i gledali kuce i raspitivali se o skolama. Gledali smo Nevadu, Arizonu i Idaho. Cak smo letosnji odmor planirali prema tome da se gledaju kuce u Boise-u i bili smo veoma zadovoljni onim sto smo videli. Sada sanse da se ovde ostane rastu i milo mi je jer smo nedavo i remodelisali kucu i zao bi mi bilo da je brzo napustimo ali smo bili spremni na to da se levi trend nastavio.
Ova pobeda Trumpa je pokazala da u USA itekako i dalje "narodski" check and balances rade i ako povuces mnogo na jednu stranu nece doci do rata ili raspada nego ce druga strana da povuce nazad kako ume i zna. Bukvalno imam slican osecaj kada sam tek dosao ovde i sve je bilo nekako novo i nepoznato i puno nekih obecanja. Naravno, znam iz iskustva da ce to splasnuti i da su za 4 godine opet izbori ali sam se iznenadio koliko se meni mentalni pritisak neki smanjio i cak i mnogo bolje i spavam.
Recimo evo ja se bas juce nesto malo "iznervirao" i odmah kazem sebi covece pa Trump je pobedio i odmah uvidim koliko je smesna ta stvar oko koje sam se "iznervirao" (a zaista mizerno: trebao sam da vratim nesto u neku prodavnicu a ona se zatvorila ranije i sada to mora da ceka utorak jer je ponedeljak ovde praznik, Veteran's Day). Dakle dobro je to i za svagdanju borbu.
Neki su ovde pisali da ne razumeju zasto ja ovo radim i da oni, iako zive na zapadu, nikada nisu osecali potrebu da o tome pisu. Nisam ni ja do nedavno i nemam nalog ni na jednoj socijalnoj mrezi cak ni na X (koga inace smatram bitnim i koga cesto koristim za linkove ovde). Sve sto mogu da kazem je da su oni ziveli ovde i videli ono sto sam ja svojim ocima video i doziveo ili licno ili iz jako bliske druge ili trece ruke (a o nekim odabranim dogadjajima sam i pisao) verovatno bi penili i vise od mene. Obzirom da sam bio aktivan na forumu i desio se taj atentat odlucio sam da ovde krenem sa te (besmislene?) platforme i da pisem na Svastara temi foruma za stripove ali svako radi ono sto moze i to je bio moj minorni zadatak u ovom "ratu" (kao zadatak nekog minornog lika u LOTR u borbi protiv Saurona).
Nadam se da tokom "borbe" nisam nikoga uvredio iako sam cesto ostro nastupao ali skoro uvek u odbrani na neke napade na mene i to od ljudi koji su hiljadama milja daleko dok sam ja imao dublje veze i razumevanje onoga sto sam pisao sa terena.
Pozdravljam ovom prilikom časne "neprijatelje" Bevu i Kena kao i Tintona koji je cak cesto pokusavao i da bude neopredeljen ali ipak naginje nalevo (sto je u novom sistemu veoma levo) i mislim da je zato pogresno i predvideo rezultate izbora. Za Kena na kraju imam pitanje: sta mu je rodbina rekla, kako to izgleda biti flushed twice? (he he morao sam malo da te bocnem, izvini).
Pozdravljam i ostale koji su debatovali a i one koji su mi slali PMove (oni znaju ko su).
Zivot ide dalje, sve ce ovo biti smesno za par godina i nadam se da ce ljudi koji su napustili forum da se ohlade i vrate a ja se polako vec vracam stripovima i pisanjima o tome... |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12483 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37991 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 09/11/2024 : 21:40:40
|
Malo se prica i o prevarama kod glasanja ovaj put ili samo ja ne pratim. Navodno se Musk hvalio da moze jednom kodom da promeni glasove biraca, sto mislim da je bzvz, drugo se javili ljudi kada su dosli glasovati a receno im je da je njihov glas vec bio oddan.
Ako je i icega bilo siguran sam da u prakticki nebitnom postotku / promilu.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 10/11/2024 : 09:18:04
|
ma ljudi jesu glasali onako kako su glasali i tu nema dileme oko pobjednika. i neka jesu glasali kako su glasali.
tek nakon izbora, vrlo skoro, će se vidjeti tko je nasjeo i tko je prevaren. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25280 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 10/11/2024 : 09:44:57
|
quote: Originally posted by Macon
Ova tema je otvorena, da možemo nastaviti gdje su nam zatvorili prošlu temu...
S obzirom na to da je otvaranje zaključane teme zabranjeno i povlači zatvaranje nove i ban za pokretača teme, malo sam zbunjen.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Posted - 10/11/2024 : 13:08:32
|
quote: Originally posted by ŠAŠ
Prvo,ne bih baš rekao da su se dojmovi slegli budući da je od tenutašnih rezultata prošlo vrlo malo vremena.
Ma da? |
|
|
|
Topic |
|