forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 2

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4339 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/12/2024 : 13:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Palo mi je na pamet da bi mogli napraviti glazbeni izazov ali da nije puko nabrajanje je nego da je i drugima zabavno za čitati i sudjelovati.

- ideja je postaviti neku pjesmu sa jutuba koju biste željeli da neki forumaš prokomentira

- prozvani forumaš MORA preslušati pjesmu i ostaviti neki smisleni komentar. Nema jednolinijskih dobro je/loše je/+1 i slično Pljuvanje ili pohvala najmanje dvije solidne rečenice.

- ako prozvani forumaš ne odgovara podsjetite ga slanjem prijeteće privatne poruke.

- prozivka može biti samo želja da ta osoba presluša pjesmu, ali okidač može biti i nešto što je osoba negdje napisala na forumu iliti sredstvo za izravnavanje računa hehe!

- budite razumni i ne stavljajte 5 postova. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.

- naravno, izbjegavajte stvari koje su nacionalističke, cajke, neozbiljne drekpjesme itd... Nismo sadisti i držite se glazbe koja nekog vraga vrijedi

- tvrdi riječnik/prostakluk i osjećajne eksplozije su apsolutno dozvoljeni. Mimoze nek se ne zgražaju jer je glazba emotivna stvar.

- i molim vas kad odgovarate daj izbrišite [ / tube] nastavke da stranica bude koliko toliko pregledna. Ostavite samo link i naziv (izvođač+pjesma) Nema goreg od 500 jutub thumbnaila na stranici

Prva žrtva: naravno tonto!

Rush - Natural Science

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 11/12/2024 13:18:13

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/12/2024 : 13:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Može, odlična tema. Javim se nekad kroz popodne.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
271 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 11/12/2024 : 14:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Nisam Tonto, ali ova pesma je za 10+

Uz Camera eye trenutno omiljena od Rush-a
Go to Top of Page

Biroa
New Member

Croatia
213 Posts

Member since 28/12/2020

Posted - 11/12/2024 : 14:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Biroa a Private Message  Reply with Quote
Prijavljujem se za sudjelovanje.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/12/2024 : 19:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Rush - Natural Science

Presuda:

Da li je išta dobro došlo iz kanade, ja se ne mogu sjetiti.
Objektivno ovo je žanrovski jako dobro odrađena pjesma. Klasični elementi klasičnog progresivnog rocka koji je svoje najbolje razdoblje imao u ranim sedamdesetima, izgubio se po putu i otišao u isforsirana kompliciranja. Ovdje se vidi da su sedamdesete na izmaku, a osamdesete sa svojom po rock pogubnom produkcijom kucaju na vrata , ali kvaliteta je nesumnjivo tu. Subjektivno meni je progresiva izvan crimsona i vdgg-a odavno dosadila, ako i pronađem nešto zanimljivo to će prije biti novijeg datuma poput toola nego što ću se vraćat matičnoj eri. Moj generalni problem sa rushom je vokal koji mi ne leži, a usto mi i nema neku posebnost i kvalitetu pa da mu oprostim ne ležanje. Ova stvar mi zvuči kao puno progresivniji Uriah Heep s kojima odmah gubi bitku što se mene tiče.

Ocjena: 5/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/12/2024 : 19:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Tontova žrtva je Chui

Naravno i drugi su pozvani na komentiranje, chui je obavezan.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12599 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 11/12/2024 : 20:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Rush - Natural Science

Presuda:

Da li je išta dobro došlo iz kanade, ja se ne mogu sjetiti.
Objektivno ovo je žanrovski jako dobro odrađena pjesma. Klasični elementi klasičnog progresivnog rocka koji je svoje najbolje razdoblje imao u ranim sedamdesetima, izgubio se po putu i otišao u isforsirana kompliciranja. Ovdje se vidi da su sedamdesete na izmaku, a osamdesete sa svojom po rock pogubnom produkcijom kucaju na vrata , ali kvaliteta je nesumnjivo tu. Subjektivno meni je progresiva izvan crimsona i vdgg-a odavno dosadila, ako i pronađem nešto zanimljivo to će prije biti novijeg datuma poput toola nego što ću se vraćat matičnoj eri. Moj generalni problem sa rushom je vokal koji mi ne leži, a usto mi i nema neku posebnost i kvalitetu pa da mu oprostim ne ležanje. Ova stvar mi zvuči kao puno progresivniji Uriah Heep s kojima odmah gubi bitku što se mene tiče.

Ocjena: 5/10

Isti slučaj kod mene.

Have mercy
Go to Top of Page

igor23
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 11/12/2024 : 21:48:08  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Svega i svačeg ima u ovoj salati:) ,od ranih Crimsona(Greg Lake faza),Peter Hammilla, Tuxedomoona i sve to začinjeno ranim Yes-om. Dobra stvar i dobar album ,ali niš novo :)
quote:

Tontova žrtva je Chui

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8141 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 00:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
igor23

nisi čitao prvi post? Ne treba ponavljati sliku videa.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8141 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/12/2024 : 00:47:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Rush - Natural Science

6/ 10
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4339 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/12/2024 : 09:32:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@tonto: Ma je, na vokal se teško naviknuti (been there done that) i tek na kasnijim albumima postane ugodniji samo što ti kasniji imaju tu kak si rekao "po rock pogubnu produkciju". Ali fino, ja svejedno zadovoljan odgovorom. :)

@Biroa: nema prijava, prozoveš ili čekaš da te netko prozove i to je to

@jogurt: odmah mi postaješ najdraži forumaš!!!

@alexts: taman si dobro naletio

Sljedeća žrtva: alexts

Gene Clark - No Other

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/12/2024 : 11:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Bolju si stvar gurnuo alexu nego meni. :)

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1060 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 12/12/2024 : 16:21:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tontova žrtva je Chui

https://www.youtube.com/watch?v=LLtTGECIbcg

Hej na prvo slušanje mi je zvučalo kao neki stari klasični psihodelija prog jazz bend B lige ranih sedamdesetih. Onaj neki bend kakvih je bilo zapravo puno ali nisu bili poznati i samo su hard core brijači brijali na takve bendove. Kasnije kako stvar ide dešavaju se neki bolji momenti u pjesmi, ima referenca i na King C. Ona naracija mi nije baš sjela u taj đir, gitarist mi je možda previše hard rock više za deep purple. Al onda sam poslušao cijeli album dva puta i ova stvar mi je zapravo i najlošija stvar na albumu, ostale su mi puno bolje i cijeli bend i album mi je dobio vrlo dobar dojam i svidjelo mi se sve kao cjelina.

Evo uzvraćam udarac Tontu sa mojim miljenicima iz norveške Elepant 9. Ove godine su objavili čak dva albuma, oba su mi vrlo dobra ali ovaj iz 2021 godine s kojeg dajem pjesmu mi je baš top top.

Edited by - Chui on 13/12/2024 18:14:34
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1060 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 12/12/2024 : 16:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Rush mi nikad nije bio nešto više od ok. A Kanada je dala fantastičnog pjevača genijalnog benda Blood Swaet Tearsa - Davida Claytona Thomasa - jedan od najboljih muških vokala ikad.
Nevjerovatan saxofonist one man bad Colin Stetson je isto kanađanin, bio je par puta u Hrvatskoj. Simpatični BadBadNotGood su isto iz kanade (bili u Šibeniku). kanađanin Daniel Lanois radi dobru instrumentalnu mjuzu. Po meni najbolji instrumentalni post rock bend Godspeed You! black emperor isto iz kanade, bili su kod nas par puta.
Go to Top of Page

igor23
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 12/12/2024 : 17:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Leonard Cohen ,Neil Young,The Band aus Canada

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k

Edited by - igor23 on 12/12/2024 17:29:25
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6049 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/12/2024 : 17:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Mi smo izgleda svi pogrešno shvatili temu, svi smijemo u svakom trenutku postavljati pjesme, samo ne više od jedne :D

Pa opet: Chui

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4339 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 12/12/2024 : 18:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
@tonto: krivo sam protumačio izlazne ankete tako da smatrajmo ovo crnim labudom. A jednom prilikom ću ti zapapriti s još jednim kanađanima!

@Chui: daj samo editiraj post i makni [ / tube] nastavke iz tontovog quotea. To ti je 3 sekunde posla a stranica će biti puno preglednija. Pliz

@Beva: tako je. Forumaš postavlja 1 pjesmu i pričeka s postavljanjem neke druge dok mu prozvani forumaš ne prokomentira. Kad se to dogodi smije postaviti sljedeću.
Neprozvani forumaši apsolutno mogu popljuvati/pohvaliti, dapače, ali molim vas da maknete [ / tube] nastavke ako već citirate. Ostavite samo link i naziv izvođača + naslov pjesme

btw: poslušao ovaj Hypnos 69 - The Great Work - kad počne solaža i ludiranje na saksofonu je Jako dobro ali prije i poslije toga mi je skroz dosadno i bez nekakve prave sočnosti. Baš i nije nekakav The Great Work

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 12/12/2024 18:56:32
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/12/2024 : 18:56:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Rush mi nikad nije bio nešto više od ok. A Kanada je dala fantastičnog pjevača genijalnog benda Blood Swaet Tearsa - Davida Claytona Thomasa - jedan od najboljih muških vokala ikad.
Nevjerovatan saxofonist one man bad Colin Stetson je isto kanađanin, bio je par puta u Hrvatskoj. Simpatični BadBadNotGood su isto iz kanade (bili u Šibeniku). kanađanin Daniel Lanois radi dobru instrumentalnu mjuzu. Po meni najbolji instrumentalni post rock bend Godspeed You! black emperor isto iz kanade, bili su kod nas par puta.

Je i meni su BST dragi, samo što su oni američki bend ako se ne varam, osnovani u New Yorku, nisu kanađani odakle god vokal bio. Što se tiče hypnosa stavio sam ti ovu stvar upravo zato jer su mi tu najočitije crimson reference, ali da i meni ima jačih stvari na albumu. Meni se baš dopala ta kombinacija hard rock gitare i crimson like progresive iako ne bi rekao da je previše bliska deep purpleu, prije bi rekao da je po zvuku i tehnici najbliža kultnom argusu od wishbone asha. Ovo im je zadnji album, tebi bi mogao čak bolje leći prethodni eclectic measure gdje su možda više tražili neki svoj izričaj, a manje naglašavali svoje utjecaje.

Osvrt na devetog slona nekad sutra. Preslušat ću dok budem radio na stripu, nemam običaj puštat u kafiću nešto što nisam provjerio doma, a i nekako sumnjam da je ovo kafićka glazba.

Za Godspeed you! black emperor se nikad nisam previše zalijepio, uvijek su mi bili nekako nekoherentni i teški. Iz tog post rock svijeta sam uvijek najviše volio crippled black phoenix.

P.S. da, zaboravio sam na Cohena što se kanade tiče, mea culpa.

Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
271 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 12/12/2024 : 19:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

@tonto: Ma je, na vokal se teško naviknuti (been there done that) i tek na kasnijim albumima postane ugodniji samo što ti kasniji imaju tu kak si rekao "po rock pogubnu produkciju". Ali fino, ja svejedno zadovoljan odgovorom. :)

@Biroa: nema prijava, prozoveš ili čekaš da te netko prozove i to je to

@jogurt: odmah mi postaješ najdraži forumaš!!!

@alexts: taman si dobro naletio

Sljedeća žrtva: alexts

Gene Clark - No Other

Klasa prepoznaje klasu
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/12/2024 : 19:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

btw: poslušao ovaj Hypnos 69 - The Great Work - kad počne solaža i ludiranje na saksofonu je Jako dobro ali prije i poslije toga mi je skroz dosadno i bez nekakve prave sočnosti. Baš i nije nekakav The Great Work

Stvar Requiem s ovog albuma bi mogla biti bliže tvojim afinitetima.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8141 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/12/2024 : 09:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Odslušam čim budem kod kuće.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1060 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 13/12/2024 : 18:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Mi smo izgleda svi pogrešno shvatili temu, svi smijemo u svakom trenutku postavljati pjesme, samo ne više od jedne :D

Pa opet: Chui

https://www.youtube.com/watch?v=KBse9Y6zucs

Ovo mi je jako lijepo, sve je baš lijepo sound aranžman. Slušao sam nešto malo Sufjana mogao bih i više. Ok nije sad mjuza na koju ću baš odvaliti da je slušam na repeatu ali lijepo je kad ti ovako neka stvar naleti na radiju u autu npr.

Evo uzvraćam Bevasa isto malo mekšim zvukom, McDonald i Giles nakon razlaza sa Fripom u King Crimsonu koji je nastavio dalje nešto tvrđe nego su to zamišljali ova dvojica, pa su snimili jako lijepi i kreativno razigran album, ova stvar ga otvara

Edited by - Chui on 13/12/2024 18:15:01
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1060 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 13/12/2024 : 18:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Chui

Je i meni su BST dragi, samo što su oni američki bend ako se ne varam, osnovani u New Yorku, nisu kanađani odakle god vokal bio. Što se tiče hypnosa stavio sam ti ovu stvar upravo zato jer su mi tu najočitije crimson reference, ali da i meni ima jačih stvari na albumu. Meni se baš dopala ta kombinacija hard rock gitare i crimson like progresive iako ne bi rekao da je previše bliska deep purpleu, prije bi rekao da je po zvuku i tehnici najbliža kultnom argusu od wishbone asha. Ovo im je zadnji album, tebi bi mogao čak bolje leći prethodni eclectic measure gdje su možda više tražili neki svoj izričaj, a manje naglašavali svoje utjecaje.

Osvrt na devetog slona nekad sutra. Preslušat ću dok budem radio na stripu, nemam običaj puštat u kafiću nešto što nisam provjerio doma, a i nekako sumnjam da je ovo kafićka glazba.

Za Godspeed you! black emperor se nikad nisam previše zalijepio, uvijek su mi bili nekako nekoherentni i teški. Iz tog post rock svijeta sam uvijek najviše volio crippled black phoenix.

P.S. da, zaboravio sam na Cohena što se kanade tiče, mea culpa.

E ima Clayton i svoje solo albume, imam ih par. nisu na nivou najboljih BST ali isto su dobri.
Ma to za deep purple to je onako prvoloptaški a viš wishbone nisam nikad slušao
u Goodsped sam se zaljubio na koncertu u Pauku u Zagrebu, bilo je to prije nekih 20 godina možda i više. tad su svirali genijalan album lift your skiny fists... fantastičan koncert, a i taj album mi je njihov najbolji, slušao sam još nešto njihovih albuma i dobri su mi a nedavno sam nabaivio luciferian towers taj mi je isto jako dobar.

Vezano za Hypnos paše mi kad čujem te refrenece, svidio mi se album u cjelini, sve 5, jedino ta zadnja stvar ima i nekih kilavih momenata i ta naracija mi je malo čudna u ovom kontekstu.

Edited by - Chui on 13/12/2024 18:16:38
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/12/2024 : 20:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Elephant 9 - Rite of accession

Uf... Dakle ovo je s jedne strane izvrsna glazba, a s druge nešto što ja za svoj gušt neću nikad slušat jer sve što nude (barem u ovoj stvari) i više ja dobijam kroz vdgg pogotovo u njihovoj reunion fazi od 2000 pa nadalje. Ako išta mogu naglasiti to je da mi je bubanj fenomenalan, jednostavno ubija. Dakle nije nešto što ću istaživati u ovom trenutku (nikad ne znaš što će me odljepiti u budućnosti), ali da je dobro, dobro je.

Ocjena: 7/10

Argus od wishbone asha je opća rock kultura, tu je svaka stvar genijalana. To bi trebao poslušati zbog sebe, ne zbog mene. Ostalo im nije na toj razini. A ja ću zbog sebe dati još malo šanse godspeedu i poslušati lift your skiny fists.

Edited by - Tonto on 13/12/2024 21:49:46
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6049 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 13/12/2024 : 20:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo kad mi pozaspu djeca u miru ću poslušati Chuijev prijedlog, a dotad jedna pjesma za pokretača teme, Cromwella:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8349 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/12/2024 : 20:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Triskam Cromwella sa svojim miljenikom

Postoje verzije i sa boljim zvukom, ali ova mi je daleko najbolja pa ignoriraj lošiji sound.

Go to Top of Page
Page: of 2  Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000