Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Zula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1454 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10506 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/02/2025 : 19:16:38
|
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Neznan šta je aproksimacija, ali zvuči mi prije ka nešto iz nogometnog arsenala pokojnog Špace Poklepovića.
Nema "ne znam", imaš gugl, guglaj, jebate! 😂 U ovom slučaju, ne sviraju točno već se na neki način malo približavaju točnom jer ima je tako jednostavnije i lakše. Ah, Špaco... Njegovo je ono "prija". Čuo sam par anegdota, bilo je s njim zabavno!
Još nisi naučija kad me shvatit ozbiljno?![](icon_smile_big.gif) |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10506 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 17/02/2025 : 19:18:18
|
quote: Originally posted by alexts
sad me Zula inspiriše na umetničkije predloge
pošto je Thomas Dolby već bio zadatak za Nesvrstanog, nema razloga da ne bude opet
Nesvrstani
Thomas Dolby - 'Oceanea'
https://www.youtube.com/watch?v=7STUTxwdC5A
Đe me nađe Alextse? Ja i umjetnost? Čisto bacanje biserja pred svinje.
Ovo je toliko dosadno i tugaljivo da mi nakon ovoga i onaj National zvuči veselo i zanimljivo. Kad isljučin zadatke/pisme koje su mi od prije poznate i računan samo ono šta čujen prvi put, tvoj i jogurtov zadatak su mi 2 krajnosti. Jogurt za Nektar najviša ocjena. Ovo tvoje san doživija ka kaznu neznan čime zasluženu. Neću te lagat, satra si me.![](icon_smile_big.gif)
Pa mora taj metal da ostavi posledice. Preslušaj, ipak, još 2-3 puta. ![](icon_smile_evil.gif)
Nema šanse. I Balašević je bolji od ovoga. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
Zula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1454 Posts
Posted - 17/02/2025 : 19:19:22
|
Do sada su ti uglavnom "zaboravljive" stvari koje nisu na prvu loptu. A nema danas medija koji puštaju kvalitetnu muziku, kojima ćeš da budeš izložen, pa kad nešto čuješ 2-3 puta, da počne da ulazi u uho i da više obratiš pažnju. Treba osećaj da postoji, koji te neće prevariti da nešto nije za tebe. Samo kažem, probaj eksperimentalno da ovu pesmu (ili neku raniju koju si odbacio, recimo Roterdam) čuješ još neki put i u nekom drugom raspoloženju. Jedno je nesumnjivo tačno - svaki sledeći put je pesma poznatija.
Meni je vrlo jednostavno da nađem veliki hit, koji pozitivno može da deluje na veliki broj ljudi, ali nema zabave u tome.
Ne kažem da nisi u pravu, ali ima i dodatak. Pokušaj sve pjesme koje sam ja zadao tebi (a nisu ti baš nešto) poslušati 10 puta, šansa da ćeš ih početi pjevušiti postaje sve veća 😂. Jednostavno ja nisam netko od izuzetnog ukusa za glazbu, već konzument kojem se nešto svidi pa sluša i malo istražuje. Volio bih da mi se svidi svašta što nije, al tako je kako je. Vremena baš nema da bih bio bolji. Volio bih i šah igrati bolje, al utrošak vremena bi bio skoro bacanje istog. |
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
9021 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/02/2025 : 19:27:05
|
Do sada su ti uglavnom "zaboravljive" stvari koje nisu na prvu loptu. A nema danas medija koji puštaju kvalitetnu muziku, kojima ćeš da budeš izložen, pa kad nešto čuješ 2-3 puta, da počne da ulazi u uho i da više obratiš pažnju. Treba osećaj da postoji, koji te neće prevariti da nešto nije za tebe. Samo kažem, probaj eksperimentalno da ovu pesmu (ili neku raniju koju si odbacio, recimo Roterdam) čuješ još neki put i u nekom drugom raspoloženju. Jedno je nesumnjivo tačno - svaki sledeći put je pesma poznatija.
Meni je vrlo jednostavno da nađem veliki hit, koji pozitivno može da deluje na veliki broj ljudi, ali nema zabave u tome.
Ne kažem da nisi u pravu, ali ima i dodatak. Pokušaj sve pjesme koje sam ja zadao tebi (a nisu ti baš nešto) poslušati 10 puta, šansa da ćeš ih početi pjevušiti postaje sve veća 😂. Jednostavno ja nisam netko od izuzetnog ukusa za glazbu, već konzument kojem se nešto svidi pa sluša i malo istražuje. Volio bih da mi se svidi svašta što nije, al tako je kako je. Vremena baš nema da bih bio bolji. Volio bih i šah igrati bolje, al utrošak vremena bi bio skoro bacanje istog.
Imaš dobru muzičku (ne samo, ali to je tema ovde) opštu kulturu, a to se ceni. |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25765 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
jogurt
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/images (2)(6).jpg)
Serbia
492 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
492 Posts
|
jogurt
Junior Member
Serbia
492 Posts
Posted - 17/02/2025 : 20:28:33
|
sad me Zula inspiriše na umetničkije predloge
pošto je Thomas Dolby već bio zadatak za Nesvrstanog, nema razloga da ne bude opet
Nesvrstani
Thomas Dolby - 'Oceanea'
https://www.youtube.com/watch?v=7STUTxwdC5A
Đe me nađe Alextse? Ja i umjetnost? Čisto bacanje biserja pred svinje.
Ovo je toliko dosadno i tugaljivo da mi nakon ovoga i onaj National zvuči veselo i zanimljivo. Kad isljučin zadatke/pisme koje su mi od prije poznate i računan samo ono šta čujen prvi put, tvoj i jogurtov zadatak su mi 2 krajnosti. Jogurt za Nektar najviša ocjena. Ovo tvoje san doživija ka kaznu neznan čime zasluženu. Neću te lagat, satra si me.![](icon_smile_big.gif)
Ceo taj album od Nektar-a je meni više nego odličan. Ali sve ostale pesme su ili manje heavy ili više prog.
Drago mi je da ti se svidelo :) |
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8843 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/02/2025 : 20:48:46
|
Sad kad smo već spomenuli Eddy Granta i neke njegove hitove... Ajmo malo i original jednog njegovog hita.
To će Tonto sa zadovoljstvom 😂
Baby Come Back ima dobre obrade (Eddy Grant i UB40+Pato Banion) No, bez obzira što je od toga bolje, stavit ćemo original.
THE Equals - Baby Come Back
https://youtube.com/watch?v=1f3o7OcYRIU
...dobro bilo je i vrijeme da poslušam original. Volio sam ovu pjesmu u UB40 verziji. Ne znam, malo bolja pjesma iz svog vremena, ali ništa posebno. Iz nostalgije dajem prednost reggae englezima.![](icon_smile.gif)
Ocjena: 5.9/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
Tonto
Advanced Member
8843 Posts
Posted - 17/02/2025 : 20:59:50
|
quote: Originally posted by jogurt
A evo i za Tonta
http://youtu.be/nzULAq6PJ-4?si=OOTrZMZ1QPBppuFw
Uf. Evo poslušao tri puta. Ovo me podsjeća na toliko stvari odjednom da mi je u glavi totalna zbrka... možda najviše na psihodelija fazu beatlesa. Nije moj đir, ali je dobro. Jel ova gitara na 1:18 snimljena pa montirana unatrag? Jer tako zvuči.![](icon_smile.gif)
Ocjena: 6/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
Tonto
Advanced Member
8843 Posts
|
jogurt
Junior Member
Serbia
492 Posts
Posted - 17/02/2025 : 21:24:47
|
quote: Originally posted by Tonto
Evo za tebe nešto, trenutno se vrti album dok se crta. Obožavam Magnusov vokal.
Jogurt:
https://www.youtube.com/watch?v=hlB3DAVKgCM
Zaista jako dobar vokal, ali nisam previše odušelejn njime. Ova pesma kao da previše zavisi od njega i (akustične?) gitare. Dobro je sve to, ima kvaliteta; ali nisam se previše uživeo u pesmu, a deluje da je pesma i pravljena za ljude kojima će to prvenstveno uspeti. 4-
|
Edited by - jogurt on 17/02/2025 21:25:08 |
|
Zula
Senior Member
1454 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9021 Posts
|
Zula
Senior Member
1454 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9021 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9021 Posts
Posted - 17/02/2025 : 22:01:32
|
Baby Come Back ima dobre obrade (Eddy Grant i UB40+Pato Banion) No, bez obzira što je od toga bolje, stavit ćemo original.
Možda treba pomenuti da je Eddy Grant bio član THE Equals (ima ga i na omotu) i da je on napisao Baby Come Back.
Napisao je i izvodio sa THE Equals i Police On My Back, koju su obradili The Clash, na albumu Sandinista (biranom za najbolji album 80-ih). |
|
Salkan
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/The_Dark_Tower.jpg)
Bosnia and Herzegovina
759 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
Zula
Senior Member
1454 Posts
Posted - 17/02/2025 : 22:25:24
|
Možda treba pomenuti da je Eddy Grant bio član THE Equals (ima ga i na omotu) i da je on napisao Baby Come Back.
Napisao je i izvodio sa THE Equals i Police On My Back, koju su obradili The Clash, na albumu Sandinista (biranom za najbolji album 80-ih).
Pa to je baš zanimljiv podatak. Napisao, ali nije pjevao 🤣. |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
492 Posts
Posted - 17/02/2025 : 22:35:53
|
evo nešto večeras malo ranije za
jogurta
što je bilo logičnije da ide Salkanu, ali ću da promešam
Are You Going With Me? -Pat Metheny https://www.youtube.com/watch?v=_4GyNmXHpIc
Prva četiri minuta izuzetna u svakom pogledu, odličan uvod u pesmu. Ostatak pesme je možda mogao da traje malo kraće; tako da se ovde desilo ono što ne volim da vidim-da kako pesma napreduje sve manje i manje mi se sviđa. Ali svakako odlična stvar, i vidi se da ima potencijala da bi mi neka druga pesma od ovog izvođača legla vrhunski. Sa tendencijom rasta na neko novo slušanje ocena 4 |
|
jogurt
Junior Member
Serbia
492 Posts
Posted - 17/02/2025 : 22:44:53
|
Za voćnog jogurta neka klasika, da vidimo jel mu se sviđa...
Crna Beti, o crna Beti!
Ram Jam - Black Betty
https://youtube.com/watch?v=I_2D8Eo15wE
Moćni voćni jogurt, kao i mnogi drugi verujem, zna jedino ovu pesmu ovog izvođača. Realno ljudi su prodali foru sa ovom pesmom. Jeste klasik i zanimljiva, ali daleko mi je od neke vrhunske pesme i nekog velikog klasika. Malo na mišiće 4 |
Edited by - jogurt on 17/02/2025 22:46:54 |
|
Tonto
Advanced Member
8843 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9021 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9021 Posts
Posted - 17/02/2025 : 23:06:22
|
John Lee Hooker - "The Healer"
Maestralno, savršena kolaboracija, obeležilo (tih par albuma JLH) prelaz između dve decenije.
5/ 5 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|