forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 12

Tonto
Advanced Member

8394 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/12/2024 : 21:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Chui poslusaj ovaj Taal sto sam jogurtu zadao.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8298 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/12/2024 : 00:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
SCOTT WALKER - PLASTIC PALACE PEOPLE

Ovo deluje kao nešto što se naslanja na Sinatru (u ne-jazz varijanti) ili Jacquesa Brela (koji je uticaj, kako kažu), ali uz pokušaj da se pesma usložni u maniru Moody Bluesa. Ambiciozno, ali sa temom koja se ponavlja, orkestracijom i perfektnim vokalom više podseća na pesmu iz Diznijevog filma, malo mračniju (ne mislim to u lošem smislu).

Ali, s obzirom i da je tekst poetski i podložan analizi, zaokružujem na veću ocenu.

4/ 5
Go to Top of Page

jogurt
New Member

Serbia
278 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 22/12/2024 : 00:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
The captain and the hourglass - A ne znam, baš mi se nije svidelo; nekako prejednostavno i bez nekih dobrih delova 1+

Born on the bayou - Nisam odavno pustio Kridense, tako da mi je sad baš dobro leglo ovo; odlično 5-

Lithium - Baš nije u mom fazonu; kako pesma a i spot bogami 2-

Stay with me tonight - Baš fina pesma, odlična za čuti povremeno 3

NSU - Nisam slušao Cream detaljno tako da nisam znao pesmu odranije, svakako vrlo dobra! 4+

Seasons - Fina muzika, ali kao da nešto komstantno fali da bi bilo baš dobro 2+

I don't go to USA - Interesantna pesma, sigurno ću je pustiti još neki put za bolji utisak 3+

Klik tema broj 1 - Prženje, ali ne slušam često ovako nešto; jer ne volim često tako nešto kao bez glave i repa; svakako je ovo odlično 4

In time - Vidi se da je kvalitetno, ali ova kao konstantna seckanja u pesmi mi nisu prijala 3

Edited by - jogurt on 22/12/2024 00:20:08
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6083 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2024 : 00:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

beva je isto od indie glazbe očito, pa nakon nekoliko modernih ubacivanja, evo jedan malo stariji. 2014. je ovo bila top pjesma, šteta što se nisu dalje isprofilirali.

https://www.youtube.com/watch?v=-5Ae-LhMIG0

Kad sam poslušao pjesma mi djeluje poznato, vjerojatno sam je čuo na radiju nekad. Da, to je stil koji mi odgovara, slušat će se. Podsjeća me na Arcade Fire, što je kod mene plus.

U Tontovom stilu, 8.7/10 :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page
Page: of 12  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000