forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 45

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 13:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Midge Ure - The Voice

Ne, ne volim previse. Ovo ne mogu reci da je lose, cak stovise jako je dobro. Moj jedini problem je taj synthpop zvuk koji cujem, u nekakvom rock aranzmanu bi mi bilo vjerovatno izvrsno.

Ocjena: 6.4/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 13:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Bajdo666, da vidimo kako ti se sviđa indie rock 2000-ih.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8485 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 13:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne pesme, koja je mogla da bude hit samo 80-ih (Manji hit, nije kao The Captain of Her Heart).

Većina ljudi sa ovog topika bi verovatno rekla da je dobro što više nema takve muzike, a šta kaže

Chui

Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

60 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 13:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
Evo, opet za alexts
Svojevrsni dark wave synth, ako se viša sviđa elektronika...
Mračni, underground klub, možda može proć kao soundtrack početne scene Bladea

I btw, ako mi sad ne uspije postaviti video kako treba, slatko se nasmijite i izbacite me iz topica...
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 13:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

2Pac - Papa'z Song

California Love od 2Paca (1995) uzimam kao simboličan početak pada hip-hopa i pretvaranja u njegovu suprotnost. Od tog momenta (sredine 90-ih) hip-hop počinje raskid sa prethodnom crnom muzikom (funk) i počinje raznim semplovima da se prilagođava beloj publici, što dovodi do toga da 2000-ih, tokom prve decenije, od underground ulličnog zvuka postaje nakomercijalniji-najprodavaniji žanr, na kome će generacije dece odrastati, što će ubiti popularnu muziku kakvu poznajemo do tada.

Da, šteta što je nekako najpoznatiji po toj stvari. To je morao ugovorom s Death Row Recordsom odraditi nakon izlaska iz zatvora, tu se prodao. Je li imao izbora, ne znam.

Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

60 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 29/12/2024 : 13:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Bajdo666, da vidimo kako ti se sviđa indie rock 2000-ih.

Oh, veliki fan alter zvuka nultih, pogotovo onoga što su okarakterizirali kao noise/shoegaze revival...
Arcade Fire su definitivno jedni od onih koji su moooožda malo precijenjeni, ali svejedno spadaju u vrh...

Speaking of... Beva, poznato ovo?
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 14:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bajdo666

Speaking of... Beva, poznato ovo?
https://www.youtube.com/watch?v=jdTmk-YyUKg

Nije mi poznato, dobro je, ali malo žešće nego što imam običaj slušati.

Pročačkat ću im malo diskografiju pošto mi djeluje da bi moglo biti stvari koje će mi više leći. Sviđa mi se i način pjevanja i stil, samo sam ja malo više od laganijih stvari.

Inače, pravilo je da ne postavljamo novi zadatak dok ne dobijemo odgovor na prethodni, da se ne zaguši tema. I kad quotaš nečiji post, izbriši one "/tube" oznake da ostane samo link. Tako je Cromwell zamislio kad je pokrenuo temu ;)

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 14:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Inače, posljednji (zasad) pokušaj da navučem Tonta na National. Alligator im je najrockerskiji album, a Abel "najmanje dosadna" (:D) pjesma s njega, pa da vidimo:

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8485 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 15:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bajdo666

Evo, opet za alexts
Svojevrsni dark wave synth, ako se viša sviđa elektronika...
Mračni, underground klub, možda može proć kao soundtrack početne scene Bladea

E, e, nema preterivanja u postavljanju pesama za jednog forumaša. Obaveze su, Nova godina, nema se vremena za slušanje (a mogu se slušati svi predlozi).

Evo predloga za tebe:

Bajdo666

Boy Harsher - Pain

3-/5

Prejednolično (i jednostavno) u tom žanru, da bi bilo za više od stvaranja atmosfere. Grupa Beograd je bila ubedljivija.

("minus" i što je nepotrebno dugo)

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 15:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
The National - Abel

Okani se corava posla. Iskreno, ovo je najgore sto sam cuo od njih. Jesu najdosadniji bend na svijetu, ali u toj njihovoj dosadi mogu priznati nekakvu svojstvenost. Ovo je smrtna uvreda za rock, ovo je katastrofa epskih razmjera. Napisao bih da ovdje nema ni "r" od rocka, ali to prvo slovo za njih je kilimanjaro za paraplegicara. Pijanac u nesvijesti kome je jedini dodir s glazbom bio zvuk boce koja mu ispada na popisani beton skladao bi bez problema nesto privlacnije mome uhu.

Ocjena: 0/10

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 15:24:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da ti se svidjelo :D

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1166 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 15:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Još jedan apel, 1 max 2 zadatka na dan. A pri odabiru kome dati zadatak, šaraj malo 😂, optereti jednako svakog. Nema nas tu puno 14-15. 15 puta poslušati ponuđeno + svoj zadatak par puta... Pa kad mi ostaje vremena slušati što me veseli? 😜
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8485 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 15:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Roy Harper - I Hate The White Man

kao i sve što Tonto postavlja, potpuno lišeno zabavnog elementa u muzici, intelektualno - "prepametno" i super ozbiljno. Ne kažem da čovek treba da je naduvan, u ležećem položaju, da bi se uživeo, kao na omotu - ali prepuštam vatrenoj stenici da se oduševi i komentariše. (Ostajem pri Dylanu.)
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
340 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 29/12/2024 : 15:32:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

jogurt mislim da sam vidio nocas neki tvoj post, zasto si pobrisao, htjedoh ti odgovorit.

Uglavnom, Waits ti je svakako vrijedan istrazivanja. Za mene je on apsolutni broj jedan. Kad bi rekao da sam doslovno svaku njegovu pjesmu poslusao stotinu puta rekao bih premalo. Bone Machine ima grammya za najbolji alternativni albuma, a Mule variations za folk album. Među fanovima najbolje kotira Rain dogs, a meni je osobno najdrazi Blue valentine iz njegove ranije blues/jazz/lounge faze. Pa to su ti neke smjernice ako se odvazis.

Evo ti sad jedan zadatak, uho koje slusalo Jethro tull vrlo bi lako trebalo prepoznati utjecaj na Ian Andersona i njegov stil sviranja gitare.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=zXPFfgdxp9o

Bio sam napisao neki top 10 sa stranica 17-23 otprlike. Starless, Love's in control, Poor Edward, Labyrinth (može i ovde preporuka ako vredi obratiti pažnju na još nešto od Elise), Deeper Love. Onda su bile zanimljive i Litany against fear, Water song, Mariza, Streets of San Francisco i naravno Rolling Stones

Nisam siguran da ću moći sve da odslušam što bude postavljeno, pa onda znog toga sam uglavnom pobrisao taj zadnji post.

_________

Što se tiče zadatka, pesma je jako dobra. Ali ono što je verovatno razdvaja da bi mi bila odlična je verovatno to što često ne obraćam pažnju na tekstove. Tako da za neki deinitivno utisak moraće i tako da se presluša. Jethro tull i Anderson su đi bolji jer kod njih to zvuči melodičnije, ovde pesma gađa na emociju. I ako uspe da dopre do onoga ko sluša, uz kvalitet koji se svakako vidi ovo stvarno može da bude prava stvar

Ako mora ocena, neka bude 4 (na skali od 1 do 5 razume se :D )
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
340 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 29/12/2024 : 15:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Takođe hvala za ove smernice za Waits-a, kada se bude krenulo sa slušanjem; krenuće se odatle :D
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 15:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Iduća na redu za mučenje je vatrena_stenica, i s tim završavam za danas, da i drugi stignu postaviti ponešto :D Ovo je obrada, ali toliko opskurne stvari da vjerojatno nitko ovdje (uključujući mene) baš i ne poznaje original.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2024 : 15:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Još jedan apel, 1 max 2 zadatka na dan.

Mislim da je sadašnji sustav da postaviš novu stvar tek kad ti odgovore na prethodnu sasvim dobar. Nekad ćeš se načekati, nekad će ti odmah odgovoriti, ne možeš na to baš utjecati.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8485 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 15:44:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The National - Abel

Beva, kako ti ne možeš Tonta da navučeš na The National, tako ja tebe ne mogu na pop zvuk 80-ih i Scritti Politti. Anomie & Bonhomie, album sa kog sam ti postavio prethodnu stvar ima 4/5 na Allmusicu, a Green Gartside je jedna od značajnijih autorskih ličnosti u popu. Scritti Politti su započeli u alternativi, došli do komercijalnog uspeha i top lista i vratili se u alternativu (dok se Gartside nije blokirao, sasvim). Njihov Cupid & Psyche 85 je jedan od najboljih pop albuma 80-ih. Ono što prepoznaješ kao teenage muziku je verovatno njegovo poigravanje, ali i uticaj na takve bendove, ali muzika iza glasa je nešto drugo (ritmovi, bolje reći).

A što se Nationala - Abel tiče, odličan rock, da nije tih vokalnih ispada (zbog čega si Tontu i dao pesmu, kao agresivnu), bila bi i max. ocena.

Ovako 4/ 5

Kad stigneš, poslušaj Scritti i Shabbu Ranksa, u obradi Beatlesa (niko nije bio baš oduševljen, ali je simpa)

https://www.youtube.com/watch?v=SYykQKHFA58
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12723 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/12/2024 : 15:49:12  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Za Ultravox me vežu lijepe uspomene.

Idemo ja i pok. stari kupiti meni kasetofon, mislim da je bio Kaufhof.
Izbor veliki i ja odaberem jedan stereo, mali, crvene boje s duplom kasetom. Ovo je bitno. Plus imao remen pa se mogao prebacit preko ramena.
Treba mi dupli da mogu presnimavati stvari. (Koja su to vremena bila!)

Prodavač ubaci neku kasetu da poslušamo kako drma. Bio je Ultravox, Vienna, taj album, friško objavljen.
I kupimo ga mi a ja molim Boga hoće li se sjetiti izvaditi kasetu. I zaboravi je izvaditi. Koja radost!

Tako da smo dobili kasetu gratis. Bog zna koliko puta sam je preslušao.

Have mercy

Edited by - izivko on 29/12/2024 15:51:23
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 29/12/2024 : 16:06:03  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Machines of Loving Grace - Golgotha Tenement Blues
Možda kod Zule ne prolazi, ali kod mene može. 😂

Omega - Gyöngyhajú lány
Prelepa stara stvar. Zavidim Zuli koji ovo prvi put čuje.

Morcheeba - Run Honey Run
Znam njihovih par stvari, ali ih nikad nisam studiozno preslušala, već više šta mi naleti. Možda bi valjalo to ispraviti. Ovo mi se sviđa. Pustila sam odmah još jednu sa istog albuma - Enjoy the ride. Simpatično.

Black Rebel Motorcycle - What Ever Happened To My Rock And Roll Club
Ijao, od kada ih nisam čula! Pa ima koja godina. Bajdo, hvala na ovom podsećanju!

Boy Harsher - Pain
U, može da prođe ovaj dark wave šta god da je.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
350 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 16:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za oštrouhog alextsa:) i ostale .Jarreov klasik

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/12/2024 : 16:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Roy Harper - I Hate The White Man

kao i sve što Tonto postavlja, potpuno lišeno zabavnog elementa u muzici, intelektualno - "prepametno" i super ozbiljno. Ne kažem da čovek treba da je naduvan, u ležećem položaju, da bi se uživeo, kao na omotu - ali prepuštam vatrenoj stenici da se oduševi i komentariše. (Ostajem pri Dylanu.)

Ne mogu reci da si nesto krivo napisao. Ne zanima ono sto ti smatras zabavnom glazbom. Zabavna glazba za mene u kojoj ja uzivam su blugrass, country, i rock klasici. Ja od glazbe trazim nesto drugo, dubinu, liriku, epiku, osjecaje, storytellerstvo, ekspresiju... Ja od glazbe trazim mozda nesto slicno sto shaner trazi od filmova. Generalno ja dok crtam ili se bavim nekakvim drugim poslovima slusam glazbu, ali tada ne mogu slusati ono u cemu najvise uzivam, svoje najdraze izvođače. Ako cu slusat waitse, van der graaf ili cak billy stringsa ja moram leci, stavit slusalice, pogasit svjetla, televiziju i uzivat, dozivljavat. Jedino tako dozivljaj mi je potpun.

P.s roy harper je tu bio jer sam pretpostavljao da jogurtu moze biti zanimljiv zbog spomenutog utjecaja na ian andersona, ne zato sto me obara.

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 29/12/2024 : 16:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Bevo, mislim da ćemo se oboje načekati. Čekam Imrahila da odgovori na moj jučerašnji izazov, ali mi deluje da on uredno samo popunjava dnevnik slušanja, a ostalo kulira.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1166 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 16:11:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by Zula

Još jedan apel, 1 max 2 zadatka na dan.

Mislim da je sadašnji sustav da postaviš novu stvar tek kad ti odgovore na prethodnu sasvim dobar. Nekad ćeš se načekati, nekad će ti odmah odgovoriti, ne možeš na to baš utjecati.

To znači da bi netko dnevno mogao postaviti 10, dok netko čeka na 1 svoj.
Danas si postavio 4 zadatka. Zamisli da svatko postavi 4...
Ajde, ako smiješ 😂, postavi meni 5. zadatak da se malo načekaš 😜
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
350 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 29/12/2024 : 16:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Za Omegu i Lokomotiv gran turizmo:) 4.2/5
quote:
Originally posted by naker

Pošto Zula voli.. egzotične stvari, ajde da vidimo šta kaže na najbolju mađarsku pesmu ikada snimljenu.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=kwhGj80nkys[]

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page
Page: of 45  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000