Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8502 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 29/12/2024 : 13:43:51
|
Midge Ure - The Voice
Ne, ne volim previse. Ovo ne mogu reci da je lose, cak stovise jako je dobro. Moj jedini problem je taj synthpop zvuk koji cujem, u nekakvom rock aranzmanu bi mi bilo vjerovatno izvrsno.
Ocjena: 6.4/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Bajdo666
Starting Member
60 Posts
Member since 19/02/2022 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
Posted - 29/12/2024 : 13:55:11
|
quote: Originally posted by alexts
2Pac - Papa'z Song
California Love od 2Paca (1995) uzimam kao simboličan početak pada hip-hopa i pretvaranja u njegovu suprotnost. Od tog momenta (sredine 90-ih) hip-hop počinje raskid sa prethodnom crnom muzikom (funk) i počinje raznim semplovima da se prilagođava beloj publici, što dovodi do toga da 2000-ih, tokom prve decenije, od underground ulličnog zvuka postaje nakomercijalniji-najprodavaniji žanr, na kome će generacije dece odrastati, što će ubiti popularnu muziku kakvu poznajemo do tada.
Da, šteta što je nekako najpoznatiji po toj stvari. To je morao ugovorom s Death Row Recordsom odraditi nakon izlaska iz zatvora, tu se prodao. Je li imao izbora, ne znam. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Bajdo666
Starting Member
60 Posts
Member since 19/02/2022 |
Posted - 29/12/2024 : 13:58:47
|
quote: Originally posted by Beva
Bajdo666, da vidimo kako ti se sviđa indie rock 2000-ih.
Oh, veliki fan alter zvuka nultih, pogotovo onoga što su okarakterizirali kao noise/shoegaze revival... Arcade Fire su definitivno jedni od onih koji su moooožda malo precijenjeni, ali svejedno spadaju u vrh...
Speaking of... Beva, poznato ovo? |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
Posted - 29/12/2024 : 14:33:41
|
quote: Originally posted by Bajdo666
Speaking of... Beva, poznato ovo? https://www.youtube.com/watch?v=jdTmk-YyUKg
Nije mi poznato, dobro je, ali malo žešće nego što imam običaj slušati.
Pročačkat ću im malo diskografiju pošto mi djeluje da bi moglo biti stvari koje će mi više leći. Sviđa mi se i način pjevanja i stil, samo sam ja malo više od laganijih stvari.
Inače, pravilo je da ne postavljamo novi zadatak dok ne dobijemo odgovor na prethodni, da se ne zaguši tema. I kad quotaš nečiji post, izbriši one "/tube" oznake da ostane samo link. Tako je Cromwell zamislio kad je pokrenuo temu ;) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8502 Posts
Posted - 29/12/2024 : 15:15:08
|
The National - Abel
Okani se corava posla. Iskreno, ovo je najgore sto sam cuo od njih. Jesu najdosadniji bend na svijetu, ali u toj njihovoj dosadi mogu priznati nekakvu svojstvenost. Ovo je smrtna uvreda za rock, ovo je katastrofa epskih razmjera. Napisao bih da ovdje nema ni "r" od rocka, ali to prvo slovo za njih je kilimanjaro za paraplegicara. Pijanac u nesvijesti kome je jedini dodir s glazbom bio zvuk boce koja mu ispada na popisani beton skladao bi bez problema nesto privlacnije mome uhu.
Ocjena: 0/10 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
|
Zula
Senior Member
1166 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 29/12/2024 : 15:26:09
|
Još jedan apel, 1 max 2 zadatka na dan. A pri odabiru kome dati zadatak, šaraj malo 😂, optereti jednako svakog. Nema nas tu puno 14-15. 15 puta poslušati ponuđeno + svoj zadatak par puta... Pa kad mi ostaje vremena slušati što me veseli? 😜 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 29/12/2024 : 15:28:00
|
Roy Harper - I Hate The White Man
kao i sve što Tonto postavlja, potpuno lišeno zabavnog elementa u muzici, intelektualno - "prepametno" i super ozbiljno. Ne kažem da čovek treba da je naduvan, u ležećem položaju, da bi se uživeo, kao na omotu - ali prepuštam vatrenoj stenici da se oduševi i komentariše. (Ostajem pri Dylanu.) |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
340 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 29/12/2024 : 15:32:45
|
quote: Originally posted by Tonto
jogurt mislim da sam vidio nocas neki tvoj post, zasto si pobrisao, htjedoh ti odgovorit.
Uglavnom, Waits ti je svakako vrijedan istrazivanja. Za mene je on apsolutni broj jedan. Kad bi rekao da sam doslovno svaku njegovu pjesmu poslusao stotinu puta rekao bih premalo. Bone Machine ima grammya za najbolji alternativni albuma, a Mule variations za folk album. Među fanovima najbolje kotira Rain dogs, a meni je osobno najdrazi Blue valentine iz njegove ranije blues/jazz/lounge faze. Pa to su ti neke smjernice ako se odvazis.
Evo ti sad jedan zadatak, uho koje slusalo Jethro tull vrlo bi lako trebalo prepoznati utjecaj na Ian Andersona i njegov stil sviranja gitare.
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=zXPFfgdxp9o
Bio sam napisao neki top 10 sa stranica 17-23 otprlike. Starless, Love's in control, Poor Edward, Labyrinth (može i ovde preporuka ako vredi obratiti pažnju na još nešto od Elise), Deeper Love. Onda su bile zanimljive i Litany against fear, Water song, Mariza, Streets of San Francisco i naravno Rolling Stones
Nisam siguran da ću moći sve da odslušam što bude postavljeno, pa onda znog toga sam uglavnom pobrisao taj zadnji post.
_________
Što se tiče zadatka, pesma je jako dobra. Ali ono što je verovatno razdvaja da bi mi bila odlična je verovatno to što često ne obraćam pažnju na tekstove. Tako da za neki deinitivno utisak moraće i tako da se presluša. Jethro tull i Anderson su đi bolji jer kod njih to zvuči melodičnije, ovde pesma gađa na emociju. I ako uspe da dopre do onoga ko sluša, uz kvalitet koji se svakako vidi ovo stvarno može da bude prava stvar
Ako mora ocena, neka bude 4 (na skali od 1 do 5 razume se :D ) |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
340 Posts
Member since 23/01/2020 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6128 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8485 Posts
Posted - 29/12/2024 : 15:44:43
|
The National - Abel
Beva, kako ti ne možeš Tonta da navučeš na The National, tako ja tebe ne mogu na pop zvuk 80-ih i Scritti Politti. Anomie & Bonhomie, album sa kog sam ti postavio prethodnu stvar ima 4/5 na Allmusicu, a Green Gartside je jedna od značajnijih autorskih ličnosti u popu. Scritti Politti su započeli u alternativi, došli do komercijalnog uspeha i top lista i vratili se u alternativu (dok se Gartside nije blokirao, sasvim). Njihov Cupid & Psyche 85 je jedan od najboljih pop albuma 80-ih. Ono što prepoznaješ kao teenage muziku je verovatno njegovo poigravanje, ali i uticaj na takve bendove, ali muzika iza glasa je nešto drugo (ritmovi, bolje reći).
A što se Nationala - Abel tiče, odličan rock, da nije tih vokalnih ispada (zbog čega si Tontu i dao pesmu, kao agresivnu), bila bi i max. ocena.
Ovako 4/ 5
Kad stigneš, poslušaj Scritti i Shabbu Ranksa, u obradi Beatlesa (niko nije bio baš oduševljen, ali je simpa)
https://www.youtube.com/watch?v=SYykQKHFA58
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12723 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 29/12/2024 : 15:49:12
|
Za Ultravox me vežu lijepe uspomene.
Idemo ja i pok. stari kupiti meni kasetofon, mislim da je bio Kaufhof. Izbor veliki i ja odaberem jedan stereo, mali, crvene boje s duplom kasetom. Ovo je bitno. Plus imao remen pa se mogao prebacit preko ramena. Treba mi dupli da mogu presnimavati stvari. (Koja su to vremena bila!)
Prodavač ubaci neku kasetu da poslušamo kako drma. Bio je Ultravox, Vienna, taj album, friško objavljen. I kupimo ga mi a ja molim Boga hoće li se sjetiti izvaditi kasetu. I zaboravi je izvaditi. Koja radost!
Tako da smo dobili kasetu gratis. Bog zna koliko puta sam je preslušao. |
Have mercy |
Edited by - izivko on 29/12/2024 15:51:23 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 29/12/2024 : 16:06:03
|
Machines of Loving Grace - Golgotha Tenement Blues Možda kod Zule ne prolazi, ali kod mene može. 😂
Omega - Gyöngyhajú lány Prelepa stara stvar. Zavidim Zuli koji ovo prvi put čuje.
Morcheeba - Run Honey Run Znam njihovih par stvari, ali ih nikad nisam studiozno preslušala, već više šta mi naleti. Možda bi valjalo to ispraviti. Ovo mi se sviđa. Pustila sam odmah još jednu sa istog albuma - Enjoy the ride. Simpatično.
Black Rebel Motorcycle - What Ever Happened To My Rock And Roll Club Ijao, od kada ih nisam čula! Pa ima koja godina. Bajdo, hvala na ovom podsećanju!
Boy Harsher - Pain U, može da prođe ovaj dark wave šta god da je.
|
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
350 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
Tonto
Advanced Member
8502 Posts
Posted - 29/12/2024 : 16:10:27
|
quote: Originally posted by alexts
Roy Harper - I Hate The White Man
kao i sve što Tonto postavlja, potpuno lišeno zabavnog elementa u muzici, intelektualno - "prepametno" i super ozbiljno. Ne kažem da čovek treba da je naduvan, u ležećem položaju, da bi se uživeo, kao na omotu - ali prepuštam vatrenoj stenici da se oduševi i komentariše. (Ostajem pri Dylanu.)
Ne mogu reci da si nesto krivo napisao. Ne zanima ono sto ti smatras zabavnom glazbom. Zabavna glazba za mene u kojoj ja uzivam su blugrass, country, i rock klasici. Ja od glazbe trazim nesto drugo, dubinu, liriku, epiku, osjecaje, storytellerstvo, ekspresiju... Ja od glazbe trazim mozda nesto slicno sto shaner trazi od filmova. Generalno ja dok crtam ili se bavim nekakvim drugim poslovima slusam glazbu, ali tada ne mogu slusati ono u cemu najvise uzivam, svoje najdraze izvođače. Ako cu slusat waitse, van der graaf ili cak billy stringsa ja moram leci, stavit slusalice, pogasit svjetla, televiziju i uzivat, dozivljavat. Jedino tako dozivljaj mi je potpun.
P.s roy harper je tu bio jer sam pretpostavljao da jogurtu moze biti zanimljiv zbog spomenutog utjecaja na ian andersona, ne zato sto me obara. |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 29/12/2024 : 16:11:22
|
Bevo, mislim da ćemo se oboje načekati. Čekam Imrahila da odgovori na moj jučerašnji izazov, ali mi deluje da on uredno samo popunjava dnevnik slušanja, a ostalo kulira. |
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
Zula
Senior Member
1166 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 29/12/2024 : 16:11:30
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by Zula
Još jedan apel, 1 max 2 zadatka na dan.
Mislim da je sadašnji sustav da postaviš novu stvar tek kad ti odgovore na prethodnu sasvim dobar. Nekad ćeš se načekati, nekad će ti odmah odgovoriti, ne možeš na to baš utjecati.
To znači da bi netko dnevno mogao postaviti 10, dok netko čeka na 1 svoj. Danas si postavio 4 zadatka. Zamisli da svatko postavi 4... Ajde, ako smiješ 😂, postavi meni 5. zadatak da se malo načekaš 😜 |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
350 Posts
Member since 03/03/2020 |
|
Topic |
|