forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 45

naker
Advanced Member

4736 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 29/12/2024 : 22:26:16  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt
Kada sam video da si mi dodelio zadatak, malo sam se pribojavao pošto do sad od svega postavljenog ovde mislim da sam najređe nalazio nešto što mi se svidja u tvojim predlošcima.

Dobro nisam valjda toliko strašan, ne ujedam Mislim da mi je Shaner svaku pesmu do sada ocenio sa 1/10
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 29/12/2024 : 22:49:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Iduća na redu za mučenje je vatrena_stenica, i s tim završavam za danas, da i drugi stignu postaviti ponešto :D Ovo je obrada, ali toliko opskurne stvari da vjerojatno nitko ovdje (uključujući mene) baš i ne poznaje original.
https://www.youtube.com/watch?v=ztzfr1PjFCY

Sleep all summer
Simpa ova pesmica. Jednolična ali nekako topla, ali verujem da je ovde akcenat na rečima. Ima topline, malo sete, pa opet topline. Mogu da zamislim sebe da uz ovo radim ili čitam, ali nisam sigurna da će mi ostati u sećanju. Nikad čula ni ovo, a ni original.

I može li mene neko da otkoči? Ili moram baš Imrahilu da pišem? Valjda mogu nekom drugom da dodelim Graveyard - Uncomfortably Numb.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12723 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 29/12/2024 : 23:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Boy Harsher - 1,5/5
Prilično monotono.

Arcade Fire - 1/5
Ne sviđa mi se ovaj "rock".

Black Rebel Motorcycle Club - 0,5/5
Nepoznato a i kako će biti poznato. Kakav glas!

The National - 0,5/5

Ladytron - 0,5/5
Šta je ovo, ženski Kraftwerk?

Miles Davis - 0,5/5

Jesus Christ Superstar - 2/5
Ovo bolje od Kose?
Možda po nekim stručnim glazbenim i scenskim kriterijima u koje se ja ne razumim. Vidim ono što čujem.

Supertramp - 7/10
Oduvijek sam ih volio.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8485 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/12/2024 : 23:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ne znam ko su Crooked Fingers, ali je njihova verzija za klasu bolja. Nije loša ni obrada.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 23:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

I može li mene neko da otkoči? Ili moram baš Imrahilu da pišem? Valjda mogu nekom drugom da dodelim Graveyard - Uncomfortably Numb.

Po meni svatko nek stavi jedan zadatak dnevno bez obzira jel prethodni riješen.
Tako da, stavljaj dalje... Jedino ne znam što će reći tumači pravila 😂
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 29/12/2024 : 23:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
God Is an Astronaut - Age of the Fifth Sun
Može, može! A što se Boga tiče... a jok, bolje da se suzdržim. Biću dobra danas. 😇

Supertramp - A Soapbox Opera
Stvar po kojoj ih pamtim je naravno The logical song. Nisam ih nešto slušala. Pevač ima spec. boju glasa, pa ih tako prepoznajem. Ovo nisam nikad čula i zapravo mi se sviđa.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 29/12/2024 : 23:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Shanera nema više od 24 sata da prokomentira zadatak, tako da ću staviti novi za nekog novog.
I kako je Cromwell predložio, nek bude izazovan, ne ulizivanje, usaglašavanje, ne "ovo je za tebe jer to sigurno slušaš"
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 00:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Uvod:
Surfin' Bird (1963) grupe The Trashmen je, kažu neki, početak punka (jel umro ili nije, ne znam 😂).
Kasnije su pjesmu obradili mnogi, među njima i Ramonesi, a poznata je i ljubiteljima filma (Full Metal Jacket).
Iako su se u početku hvalili da su oni napisali pjesmu, ispostavilo se da su je - prepisali, od grupe The Rivingtons.
The Trashmen su 2 pjesme The Rivintonsa spojili u jednu i nazvali "novu" pjesmu Surfin' Bird.

Zadatak za vatrenu stenicu je poslušati obje pjesme The Rivintonsa (Papa-oom-maw-maw i The Bird's the Word) koje su u priloženom videu jedna za drugom i dati komentar.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7351 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 30/12/2024 : 01:18:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Placebo - The Bitter End
https://www.youtube.com/watch?v=0W9jyRm7xHo

Zvuči dosta generički ali ne smeta, bar do onog zadnjeg dijela, taj snižava ocjenu. 2/10

XTC - Making Plans For Nigel
https://www.youtube.com/watch?v=n-X3Wy-svIY

Ovdje ponavljanje nije majka znanja već dosade. 3/10

William Elliot Whitmore - Diggin' My Grave
https://www.youtube.com/watch?v=nECtWsah2po

Ne sviđa mi se baš vokal, ali sviđa mi se bendžo. S tim da mi je muzika previše repetitivna, a tekst pomalo izlizan. Sve skupa 5/10

Gladys Knight & The Pips - Midnight Train to Georgia
https://www.youtube.com/watch?v=A0F9lh8TiSM

Što reći? Klasik. 9/10

Lynyrd Skynyrd - Born to Run
https://www.youtube.com/watch?v=zO9IRRj55Kw

Od samog početka nekako pretvrdo i vokal mi nikako ne leži, ali zadnje tri minute s onim klavirom (i bez pjevanja) su stvarno jako dobre. 6/10

Graveyard - Uncomfortably Numb
https://www.youtube.com/watch?v=wOatB_UnVPI

Šta se danas još snima ovakva glazba? Mislim, ok zvuči, ali bolje zvuči ona od prije više od pola stoljeća. 5/10

Scritti Politti - Tinseltown To The Boogie Down
https://www.youtube.com/watch?v=V7fnyFOlCmI

Ne leži mi rep (čast iznimkama) pa i nisam prava osoba za davati komentare, ali ovo mi je čak slušljivo. Ima taj šmek rane glazbe u žanru (iako joj ne pripada). 4/10

WITCHCRAFT - The Outcast
https://www.youtube.com/watch?v=uLNkCmsdKV8

Onaj dio koji počinje oko treće minute mi se čini strašno poznat, kao da su uzeli od negdje i malo preradili. Nekada bi bilo na granicama mojih interesa, danas je sigurno izvan njih. 5/10

ELECTRIC FLAG - NIGHT TIME IS THE RIGHT TIME
https://www.youtube.com/watch?v=XZyP5wOjnis

Pašu mi ovakve stvari, samo si ih nikad ne bih puštao. Bilo bi super imati neki kafić koji pušta ovakvu glazbu. 6/10

Machines of Loving Grace - Golgotha Tenement Blues
https://www.youtube.com/watch?v=UpduiNeIc5A

Na slici izgledaju kao Backstreet Boys. Limunada. 2/10

BLACK SABBATH - Paranoid
https://www.youtube.com/watch?v=cen1SvpTsYk

quote:
Originally posted by Zula

Možda izgleda da igram na sigurno, ali sa Shanerom se nikad ne zna...

Zna se! Jedino mi je u ovom live-u Ozzy već prestar i nije to to, ali nema veze. 10/10

I isprike na zakašnjelom komentaru, ali jednostavno ne stižem. Već sad ima još 20 pjesama za poslušati... I znam da ne moram sve, ali ni taj jedan zadatak nemam kad nego u ovo gluvo doba pa onda ravno mogu poslušati i više toga.

naker me nešto optužuje da mu dajem jedinice, pa da vidimo koliko je on velikodušan s ocjenama:

Za hrabre tu je i live https://www.youtube.com/watch?v=D0QeMxw1iAA, meni još i draži.

http://onlineimpressions.blogspot.com/

Edited by - Shaner on 30/12/2024 01:20:58
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
340 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 30/12/2024 : 08:33:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

quote:
Kada sam video da si mi dodelio zadatak, malo sam se pribojavao pošto do sad od svega postavljenog ovde mislim da sam najređe nalazio nešto što mi se svidja u tvojim predlošcima.

Dobro nisam valjda toliko strašan, ne ujedam Mislim da mi je Shaner svaku pesmu do sada ocenio sa 1/10

Ma naravno, ali nije mi uopste merak da ocenjujem pesme slabim ocenama, ne znam sta treba da se desi da dam ocenu 1, mislim da se do sada samo jednom desilo, za pesmu Palms - Future warrior (to mi je stvarno bilo lose :D )

Evo da uzvratim zadatak, meni veoma zanimljivom (ali ne i najboljom) pesmom Arsena Dedica

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 08:39:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Imam jednu meni genijalnu stvar sa genijalnog albuma koja bi vjerovatno velikoj vecini bila niz dlaku. Mislim da je najvise izvan komfor zone Cromwellu:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
340 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 30/12/2024 : 08:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Imam jednu meni genijalnu stvar sa genijalnog albuma koja bi vjerovatno velikoj vecini bila niz dlaku. Mislim da je najvise izvan komfor zone Cromwellu:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=eLbmdG8U60E

Vrhunska stvar, mada po meni mozda ima i par boljih ili u rangu sa ovom sa Songs in the key of life.

Ali najvise mi prijaju Talking book i Inervisions. Svakako sam precesto vrteo njegove albume iz 70-ih

Edited by - jogurt on 30/12/2024 08:49:30
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8485 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 30/12/2024 : 08:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Miles Davis - Black Satin

Ovo odslušah sinoć, ali nisam stigao da komentarišem. Koliko je samo različitih stvari Miles Davis uradio (sa izuzetnim saradnicima). Obratiću pažnju na ovaj album On the Corner, koji mi deluje kao nešto posebno, mada još uvek nisam slušao ni Bitches Brew.

5/ 5
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 09:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=eLbmdG8U60E

Vrhunska stvar, mada po meni mozda ima i par boljih ili u rangu sa ovom sa Songs in the key of life.

Ali najvise mi prijaju Talking book i Inervisions. Svakako sam precesto vrteo njegove albume iz 70-ih

To je ono što sam napisao malo prije.
Jogurt odgovara na Tontov postavljeni video, ostavlja samo link (što je dobro, a možda i Bajdo666 nauči 😂), ali više se ne zna o kojoj pjesmi se raspravlja.
Bilo bi dobro u u originalnom postu iznad videa staviti naziv izvođača i pjesme, tako da kod odgovaranja svi kasnije znaju o kojoj je pjesmi riječ.
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1141 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 30/12/2024 : 09:32:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Miles Davis - Black Satin

Ovo odslušah sinoć, ali nisam stigao da komentarišem. Koliko je samo različitih stvari Miles Davis uradio (sa izuzetnim saradnicima). Obratiću pažnju na ovaj album On the Corner, koji mi deluje kao nešto posebno, mada još uvek nisam slušao ni Bitches Brew.

5/ 5

Ja obožavam Milesa u svim njegovim fazama, a bome ih ima koliko puta je promijenio jazz. Ima i cijeli niz albuma sedamdesetih koji je ostao u sjeni Bitches Brew jer se u njima još udaljio od klasičnijeg jazza što je sve bila hereza za jazz puritanske kritičare. Večina tih albuma što studijskih što live je išla na duplu ploču, često sa kladbama koje traju 20 i više minuta. On the corner sa svojim pripadajučim live albumom In Concert: live at philharomic hall je meni jedini malo lošiji album u tom nizu. Nakon Bitches brew baci uho na A tribute to Jack Johnson, Live evil (polu studijski polu live), Big fun i Get up with it. Uz get up ide i odličan live te postave Dark Magus. Ima još cijeli niz live albuma od kojih bi preporučio Blac beauti live at filmore west, te live sa festivala Isle of white. Prije pauze je snimio još dva duplia livea isti dan Agharta i Pangea koji nisu loši ali osjeti se umor na njima i da će nakon njih morati na pauzu pa će se početkom osamdesetih vratiti sa genijalnim live albumom We want miles. Evo zadatak zuli (jedan od rijetkih koji još nije dobio zadatak od mene) Calypso frelimo, stvar koja otvara zadnji studijski album sedamdesetih Get up with it, prije nego je otišao na pauzu. Ta stvar je pravi woodoo. Miles svira trubu sa wa wah pedalom i distorzijom, svira i orgulje a wah pedalom. u bendu ima tri gitarista, basistu je uzeo od Arethe Franklin (jedini ne jazz basist s kojim je svirao) ritam sekcija je teška jungla. ma ludilo.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4382 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/12/2024 : 09:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Ostalo mi je još par vas kojima nisam dao zadatak, pa evo jedan funk za Cromwella
Miles Davis i Black satin https://www.youtube.com/watch?v=dbbCZaI313A&ab_channel=PerryCoxPF93

Pa prije svega iznenadila me sitara na početku (ili sitar, kak god se to već deklinira kod nas) a s Milesom nisam upoznat na razini većoj od nekakve minimalne tako da me iznenadilo da ima i ovakvih eksperimentalnih stvari. Ritam jednoličan ali neobičan, valjda zbog te kombinacije tamburin-pljeskanje-nekakvo krckanje i još desetak drugih stvari. Na treće slušanje čujem da ima hrpu toga nasnimljenog u istoj razini samo su u mixu pojačavali/smanjivali intenzitet pa je istovremeno izazovno i zanimljivo za otkrivanje. Ukratko zvuči mi kao soundtrack za talijanski voodoo explotation sf s početka sedamdesetih. Cool kao kuriozitet ali previše apstraktno za svakodnevno slušanje.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4382 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/12/2024 : 09:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stevie Wonder AS
https://www.youtube.com/watch?v=eLbmdG8U60E

Malo si u pravu
Zvuči groovy, sviđa mi se kak bass konstantno pumpa intenzitet pjesme. Vokal jako dobar, ima jebački osjećaj gdje spustit a gdje dignut a da ne probije barijeru preglumljavanja. Najbolji dio mi je na sredini kad se glas transformira u ranjenu životinju, zvuči gotovo metalski (tu si me čekao garant :D). Gitara na kraju super ali u globalu mi cijelu stvar kvari podloga sa ovim gospel/soul/whatever ženskim vokalima. To mi je uvijek zvučalo grozno jeftino.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/12/2024 : 10:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajmo da Zula:

Pjesma je malo lupeština dylanove Days of 49, ali meni ne smeta. Obozavam whiteovu ekspresiju ovdje, a i prica mi je fenomenalna.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/12/2024 : 11:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Chui je svirao s Edom Maajkom, da vidimo kako će mu se svidjeti Edin prijatelj Marčelo:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 30/12/2024 : 11:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Uvod:
Surfin' Bird (1963) grupe The Trashmen je, kažu neki, početak punka (jel umro ili nije, ne znam 😂).
Kasnije su pjesmu obradili mnogi, među njima i Ramonesi, a poznata je i ljubiteljima filma (Full Metal Jacket).
Iako su se u početku hvalili da su oni napisali pjesmu, ispostavilo se da su je - prepisali, od grupe The Rivingtons.
The Trashmen su 2 pjesme The Rivintonsa spojili u jednu i nazvali "novu" pjesmu Surfin' Bird.
Zadatak za vatrenu stenicu je poslušati obje pjesme The Rivintonsa (Papa-oom-maw-maw i The Bird's the Word) koje su u priloženom videu jedna za drugom i dati komentar.
https://youtube.com/watch?v=SfwlYpqNt_M

The Rivingtons - Surfin' Bird
vatrena stenica ima samo jedan komentar -

I zahvaljuje se na uvodu! 😉

Da li ima boljih i poznatijih - ima. Ali meni je ova draga. Htela sam da prozovem Chuia, ali je već dobio zadatak, pa će onda da odgovara Alex.
Jethro Tull - At last forever

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 12:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
A ne, ne, vatrena stenice! Ne može to tako. Nisi poslušala (ili nisi dobro poslušala) da bi čula bar razliku u žanru. U pravilima piše "najmanje dvije solidne rečenice", a ne YouTubeom na YouTube 🤣
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 13:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Chui, ti zaista misliš da poslušan 32 minute i onda dam neki suvisli odgovor? Ima li neka kraća verzija, možda sažetak 😂
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13480 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 30/12/2024 : 13:33:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Riknućemo od ovog tempa, daj da ubacimo još koga. Pozivam Imrahila, a njegov prvi domaći je:
Graveyard - Uncomfortably Numb

Uh, ne znam. Može da se sluša, na momente živne ali me ukačilo tek pred kraj kad je krenuo instrumentalni deo. Do tad prijatno za uši da ide u pozadini dok nešto drugo radiš.

Sve vreme mi je utisak "ja bih ovo slušao u tržnim centrima umesto onih gluposti koje tamo puštaju".

6/10
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13480 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 30/12/2024 : 13:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Preleteh pravila jer ne znam gde udaram pa ako mogu da tagujem nekoga odmah ajde da davim Nakera

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1168 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 30/12/2024 : 14:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Stenica me "otključala" (iako se drži pravila 🤣) pa ajde malo da zadužim nekog zadatkom...

Pjesma Locomotion je možda najpoznatija po Kylie Minogue, a na ovim prostorima po Električnom orgazmu...
No, original je vlasništvo Male Eve. Najradije bih to dao izivku pošto on voli tamnopute od glasa i stasa koje još nije spomenuo, ali pripremam za njega nešto drugo...

Dakle, Cromwell

Little Eva - Locomotion

Go to Top of Page
Page: of 45  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000