Author |
Topic |
Chui
Senior Member
1141 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 30/12/2024 : 21:14:09
|
quote: Originally posted by Zula
Miles Davis - Calypso Frelimo
Hvala Chui, na povjerenju, a što se muzike tiče...
Mene to toliko nervira da ne mogu poslušati do kraja. Za ovo nemam sluha (a možda ga ni inače nemam 😂). Ne sporim da je ovo vrh ovakve glazbe te zavidim ljudima koji to slušaju s oduševljenjem i pažnjom. Slično ne razumijem arhitekturu ili kiparstvo, ako je usporedivo... Kako bi rekli "do mene je, nisi ti ništa kriv, zaslužuješ boljeg..." 🤣
Uživaj, Chui, već znam čime ću te "razveseliti" drugi put 😜
Milesova mjuza sedamdesetih je jako posebna, harmoniju i melodiju je stavio skroz u drugi plan, i stavio naglasak na sound i ritam, a melodija se svela na kratke ponavljajuće frazice. Htio je raditi i sa Hendrixom a kad je ovaj umro tražio je najsličnijeg gitarista pa je pronašao Pete Cosya i dodao još nekad i dvojicu da sviraju ritmičke igre. A osoba koja je dosta utjecala na Milesov zaokret prema rocku funki i cijeloj toj priči je naravno njegova supruga Betty Davis, njihov brak nije dugo trajao, navodno ga je prevarila i sa Hendrixom. uglavnom ona je bila prava funk mačka i snimila je nekoliko albuma, evo test za... sve |
Edited by - Chui on 30/12/2024 21:17:22 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 30/12/2024 : 22:13:32
|
quote: Originally posted by manhunter
Faithless "jaka druga klasa"???
Alexts, ja više ne znam kad se zezaš, kad misliš ozbiljno.
Prva klasa - Massive Attack, Underworld, Orbital, The Chemical Brothers, The Prodigy, Tricky, Soul II Soul, The KLF, The Orb itd.
Svi oni čiji su albumi uvrštavani među najbolje u godini izlaska, odnosno oni čije albume imam, često više od jednog... |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 30/12/2024 : 22:13:33
|
Pregled današnjeg dana... Sviđa mi se:
Stevie Wonder - As Skoro izvrsno, baš sam zadovoljan poslušnim, možda i zato što to dugo nisam čuo
Irene Cara - Breakdance To je konačno taj disco zvuk Alexts! Refrena se sjećam iz ove pjesme ili me podsjeća na nešto drugo 🤣
Charlie Winston - Like a Hobo Glavni kriterij pjesama koje ne poznam, da ju čujem na radiju dok vozim, slušam ili mijenjam stanicu. Slušam |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
Posted - 30/12/2024 : 22:24:19
|
Charlie Winston - Like A Hobo
Muzika je toliko generička ovde, da mislim da bih ja mogao za jedno veče (daj mi dva muzičara, da im objasnim šta hoću da dobijem ) da osmislim tako nešto. Kao i kod većine novije muzike - šablonska.
Vokal je nešto drugo, on je odličan (da i ovaj nije pobedio u nekom talent showu?), interpretacija, tekst i vokalna melodija je solidna.
Sve u svemu
3+/ 5
Nije ni čudo što se ovaj Winston nije probio u UK, nego samo u Francuskoj (i Belgiji), njima su ovakve lake note - zadovoljavajuće.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
Posted - 30/12/2024 : 22:32:53
|
Little Eva - Locomotion
Pre Kyline (spin) verzije, ova se puštala na radiju češće. U rangu pop bisera My Boy Lollipop ili Dancing in the Street (original).
5/ 5 |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 30/12/2024 : 22:35:18
|
Intervention - Nemam neke ogromne primedbe, ali jednostavno mi se ne sviđa 2-
Woman of the world - Fina pesma, ali ne verujem da bih je pustio ponovo 3
Pain - Nisam neki ljubitelj žanra, ali jebo ja to kad na pola pesme gledam još kolko ima do kraja 2
Black rebel motorcycle club - Deluje mi previše pozerski što baš baš ne volim da vidim 1+
Abel - Nije mi se svdelo, ali ako neko pored mene pusti ovo ne bi mi bilo previše zlo :D 2
Seventeen - Nisam ljubitelj ovakvog zvuka, baš retko šta m se svidi 2
Sleep all summer - Nat grejt nat teribl, ali nikad ne bih pustio sebi 2
Oxygene, pt. 4 - Ovo je odlično, pesma te uvuče u sebe i jako prija 5-
Black satin - Ovo mi je genijalno, među najbolje stvari sa ovog topic-a, ne bi smetalo da traje sat vremena 5
Jesus Christ Superstar - Vrlo dobro, ali dao bih tri ovakve za jedan Aquarius 4-
Rivingtons - Fine pesme, ali malo zamorne 3
We come 1 - Ovo mi je zapravo bilo vrlo dobro, sviđa mi se energija u pesmi 3+
As - Odlična, ali vrh Wondera po meni je kao što rekoh u Talking book i Innervisions 5-
Carolina Drama - Odličan, pusta se još neki put; sve je odlično a vokal mi se naročito svideo 5-
Budilnik - Ufff, ovo mi se baš nikako nije svidelo 1
At last forever - Da, imaju Jethro Tull i boljih stvari ali i ovo je super, malo vuče na orijentalno 5-
Fjara - Početak loš, kasnije su se dosta povadili 3
Loco-motion - Zamorno 2+
A plague of lighthouse keepers - Vrhunski. Jedine bolje od ove su mi Man-Erg i After the flood 5
Breakdance - Ni ovo nije baš u mom fazonu 2+
Island - Jako lepo 4-
Like a Hobo - Šta ga znam, nit smrdi nit miriše 2
Sittin' by the window - Vrlo dobar! 4- |
|
|
naker
Advanced Member
4743 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Posted - 30/12/2024 : 22:43:47
|
quote: Originally posted by izivko
Za Zulu!
http://www.youtube.com/watch?v=v8aQbY0vMQg&ab_channel=ElLendadorock
Moby Grape - Sittin' By The Window
Vjerojatno da sjedim pored prozora krajem šezdesetih i slušam ovu pjesmu pod utjecajem nečeg što je tad bilo popularno i dostupno, ovo bi mi bilo fora. Pošto ju nisam nikad čuo, a sad joj se zaista ne mislim dodvoravati da mi bude dobra, ostat ću zakinuti za jednu dodatnu dimenziju shvaćanja ove pjesme.
Izivko, više sreće drugi put, ali stići će te kletva zahtjevnog zadatka primjerenog tvojim, pardon, mojim interesima... 🤣 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/12/2024 : 22:47:34
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by manhunter
Faithless "jaka druga klasa"???
Alexts, ja više ne znam kad se zezaš, kad misliš ozbiljno.
Prva klasa - Massive Attack, Underworld, Orbital, The Chemical Brothers, The Prodigy, Tricky, Soul II Soul, The KLF, The Orb itd.
Svi oni čiji su albumi uvrštavani među najbolje u godini izlaska, odnosno oni čije albume imam, često više od jednog...
Au brate, sad si nabacao ovde neka random imena i ne znam da li neko ima veze sa Faithless osim Prodigy i KLF. Pa čak i da svi pripadaju istom žanru, ne znam u kom univerzumu su Soul II soul, Underworld ili Orbital bolji od Faithless..
Ili je jedino merodavno to što ti imaš njihove albume? Mislim, kapiram ja da ti nisi video ni O od objektivnosti, ali pokušaj malo. Ovo kao kad bih ja rekao da Rollingstones nisu nikakva grupa, samo zato što ih ja ne slušam... Ili kad već porediš, nemoj da mešaš čisto electro grupe sa trip hopom, trance ili progressive stilom. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Posted - 30/12/2024 : 22:54:02
|
quote: Originally posted by alexts
evo jedne pesme, na koju me detalj u Like a Hobo podsetio.
za manhuntera
Shivaree- Goodnight moon
U jednoj robnoj kući su delili neke CD kompilacije, ja uzmem jedan nasumično, uđem u auto i pustim.. Ovo je bila prva pesma na njemu i u sekundi mi se svidela. Kasnije je postala popularna zbog Kill Bill, a i dan danas je slušam.
8/10 |
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 30/12/2024 : 22:57:53
|
@ jogurt i alexts
apropo Like a hobo - ne mislim ja da su radi o nekakvom genijalnom glazbenom ostvarenju i slazem se alexom oko genericnosti, ali postoje druge stvari kod ocjenjivanja koje kod mene imaju utjecaj. Poput momenta u kojem si nesto slusao, kako te pogodilo i uz koje osobe te veže. Tako da kad cujem I love your smile sa istog albuma meni se suza u oku uvijek pojavi... za mene je to remek djelo i nije mi stalo biti objektivan i priznati da realno nije. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
Posted - 30/12/2024 : 22:58:43
|
Manhunteru, rasprava sa tobom oko toga je u svakom pogledu suvišna, ako jednoličan programiran trance ritam smatraš vrhunskim, OK.
Liste najboljih albuma će uvek govoriti drugačije. Faithless su dotakli vrh sa Insomniom. Dovoljno. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
Posted - 30/12/2024 : 22:59:32
|
quote: Originally posted by Tonto
@ jogurt i alexts
apropo Like a hobo - ne mislim ja da su radi o nekakvom genijalnom glazbenom ostvarenju i slazem se alexom oko genericnosti, ali postoje druge stvari kod ocjenjivanja koje kod mene imaju utjecaj. Poput momenta u kojem si nesto slusao, kako te pogodilo i uz koje osobe te veže. Tako da kad cujem I love your smile sa istog albuma meni se suza u oku uvijek pojavi... za mene je to remek djelo i nije mi stalo biti objektivan i priznati da realno nije.
Pa OK Tonto. |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:00:15
|
@ jogurt i alexts
apropo Like a hobo - ne mislim ja da su radi o nekakvom genijalnom glazbenom ostvarenju i slazem se alexom oko genericnosti, ali postoje druge stvari kod ocjenjivanja koje kod mene imaju utjecaj. Poput momenta u kojem si nesto slusao, kako te pogodilo i uz koje osobe te veže. Tako da kad cujem I love your smile sa istog albuma meni se suza u oku uvijek pojavi... za mene je to remek djelo i nije mi stalo biti objektivan i priznati da realno nije.
Misliš @manhunter i alexts |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:04:03
|
quote: Originally posted by jogurt
@ jogurt i alexts
Misliš @manhunter i alexts
Pa i ti si je komentirao. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:04:36
|
@ jogurt i alexts
Što sad ja?
Ja sam postavio pesmu, ali većina mojih zadataka mi nisu pesme za desetku, nego mi jednostavno padnu na pamet, ili hoću da nekoga "mučim". Meni je ovaj Hobo možda 7/10, ne više. |
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:08:00
|
@ jogurt i alexts
Pa i ti si je komentirao.
A sorry, zadnja preko dva sata slušam predloge, mozak mi se u kašu pretvorio :D
Pobrkao sam nešto i mislio da se ova rasprava alexts-a i manhunter-a ispod mog posta odnosila na Like a Hobo |
Edited by - jogurt on 30/12/2024 23:08:25 |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
|
Chui
Senior Member
1141 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:14:41
|
quote: Originally posted by Beva
Chui je svirao s Edom Maajkom, da vidimo kako će mu se svidjeti Edin prijatelj Marčelo:
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=QvOD3x_DzsQ
dobar mi je Marčelo, lajkam |
|
|
Chui
Senior Member
1141 Posts
Posted - 30/12/2024 : 23:25:14
|
As od Steviea mi je super stvar , taj album mi je i zadnji njegov dobar album. Njegov vrhunac su mi Music of my mind (1972) Talking book (1972) i (Innervisions) 1973 - ta tri su remek djela pop glazbe jedni od najboljih pop albuma ikad snimljenih. imao je i prije super stvari ali tu je baš ubo sve na top razini. Song of the key of live ima isto te genijalnosti. |
Edited by - Chui on 30/12/2024 23:33:03 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8508 Posts
|
izivko
Advanced Member
Germany
12726 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 30/12/2024 : 23:29:39
|
Van der Graaf Generator - 0,5/5 Krenem ja slušati a nakon 2 minute kaže žena: Smanji to! Prebacim na slušalice i izguram do 7,30 minute. Zbrkano, iritantan vokal.
Irene Cara - 2/5 Dugo nisam poslušao nešto od nje. Idem pogledati kako sada izgleda - dobra baba! Nekada mi se ovo sviđalo, sada baš i ne.
Art of Noise - 6/10 Slušao sam ih ranije. Sjećam se dobro one "govoreće glave". Baš su umjetnici buke, zvuka.
Charlie Winston - 7,5/10 Dobra muzika, bila bi dobra podloga za kakav western. Barem početak. Lijep glas, ugodan, čini mi se da sam čuo i mundharmoniku.
|
Have mercy |
|
|
Topic |
|