Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 31/12/2024 : 10:27:17
|
Lenny Kravitz - Believe
Ne. Lenny je za mene snimo remek djelo Let love rule i onda se na polovici drugog albuma pogubio i otišao u ovom grozomornom pop smjeru. Ljigavo, kmečavo, sladunjavo, ubi bože. Gitara jeste o.k i ona bi imala prolaznu ocjenu da nije u službi ovog, ovog... nemam riječi.
Ocjena: 2.1/10 |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12726 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 31/12/2024 : 10:30:57
|
Betty Davis - Ooh, Yeah - 7,5/10 Dobra stvar, jak sound, vokali izvrsni, ženski dominira i tu možda balans nije najbolji.
Shivaree - 6,5/10 Fina svirka, žena lijepo pjeva a i izgleda.
Mad Season - Artificial Red - 5,5/10 Fin početak, očekuješ eksploziju ali ništa. Cijela izvedba u istom ritmu pa malo monotono.
Frankie Valli - Grease - 6/10 Ime ništa ne govori ali melodija kao da mi je poznata. |
Have mercy |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 31/12/2024 : 10:42:38
|
quote: Originally posted by Tonto Imam ja jedan epski za vatrenu stenicu: https://www.youtube.com/watch?v=Ycgdj74oNwc
Van Der Graaf Generator - A Plague Of Lighthouse Keepers
Aaaaaaa VDGG! Nisi fer! Tačno sam predosećala da ću njih da dobijem sledeći put, jer jbg što da ne...
Čula sam par njihovih stvari, ali ih nikad nisam slušala i sada mi je jasno zbog čega. Nemam ja bre život kao Doctor Who pa da mogu vrteti samo jednu njihovu stvar sto puta. A gde je album, gde diskografija?! Zajebi!
Prvi utisak mi je da su i s manjom minutažom mogli da postignu ono što su hteli, ali da su ovo razvukli s namerom da dočaraju samoću, patnju i agoniju koja traje i traje i traje... Izuzetno zahtevno za praćenje. Bukvalno mora čovek sve da ostavi po strani i samo da sluša. I to ne samo da sluša, već mora da zamisli osamu, tminu, odsečenost od sveta, od ljudi, od topline; da oseti teskobu, bure i oluje, strahove, halucinacije, agonije. Preslušala sam noćas tri puta komplet, neke delove mnogo više. Svakim novim slušanjem mi se sluša opet. Postaje zarazno k'o kuga! Na prvu neće da legne sve, osim početka. Početak mi je i divan i pretužan! Meni ovo izlazi iz okvira muzike, ovo je zapravo čitava predstava u više činova. Jbna, simfonija o samoći! Kako sam muzički apsolutno nepismena, mogu samo spomenuti roka li ovo u dušu ili ne. Zaključak je da roka! I nekim čudom mi se baš sviđa kako Hammill ovo peva (ako je samo on), kako akcentuje neke stvari.
Početni deo (Eyewitness) me odmah privukao. Melodija, stihovi... koja je to tuga i jeza. Mislim da sam deset puta puštala početak (i onaj deo koji kreće sa Alone, alone), samo da čujem iznova prvih par stihova i melodiju. A glas ovog čoveka! Potpuno nežan, skoro pa smiren, tačnije pomiren sa sudbinom, kaže kako očekuje Spasioca, a zapravo mi liči da čeka Smrt. Pa onda saznajemo da je svetioničar video smrt (verovatno mnogo puta) i da sjaj zvezda nije za njega i sve to propraćeno organom. Koji najež! Pa onda: >> I prophesy disaster and then I count the cost.... >> I shine but, shining, dying, >> I know that I am almost lost. Nisam sad neka osećajna osoba, ali su me Eyewitness i The Presence of the Night/Kosmos Tours baš dirnuli. Odlični su mi ti delovi. Odlični!!!
Mogla bih ovako o svakom, ali da ne smaram više. Neverovatno ispričana priča o samoći i teskobi (The walls are thin as tissue, and if I talk I'll crack the glass), strahu, gledanju kako ljudi nestaju pod talasima unakaženih vilica, o savesti, depresiji, krvi na rukama, tragovima na duši koji se zalečiti ne mogu, o neizbežnoj smrti koja sama po sebi više nije problem, već je užasno poslednji trenutak provesti sam, bez ikoga ko bi držao za ruku, ko bi čuo poslednje reči... jer ko će čuvati čuvara?! Javlja se tu i besa, pa paranoje i agonije. U onom jednom delu liči da je čovek skroz prolupao. Totalni neki haos, rastrojstvo i pomračenje uma. Kako mi je zvučao taj deo i koje je to mučenje, pomislila sam da je grdnom čoveku i bolje da umre. A deluje mi na kraju da tome i svedočimo. Amin! >> I feel I am drowning...hands stretch in the dark. + talasi koji zapljuskuju Kako bre ovo na kraju sve zvuči nekako svečano, puno svetlosti i nade?! Opet neko pročišćenje i spokoj?! Našao je svoje pristanište?!
Dovoljno mi je što sam smlaćena Matotijevim Vatrama i šapatom. Ovo mi stvarno nije trebalo. Tonto da mi se ne obraća naredna dva dana! A ja se vraćam na Zuline Ptice!
Do sada ništa nisam zadavala manhunteru, a kako čovek voli novije stvari, evo jedne Polyphia - Playing God.
|
Wherever there is man, there is Hell. |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 31/12/2024 : 11:25:14
|
Miladin Šobić - Umjesto gluposti
To nisam slušao kad bi bilo primjerenije, (za vrijeme školovanja) pa mi je ovo prvi put da se susrećem s njegovim pjesmama. Eto, i toga ima 😂. Solidna kantautorska pjesma, glas točan i jasan za ono što želi reći, polako građenje od tišeg ka glasnijem, od jednog do više instrumenata. Poslušao sam još koju njegovu pjesmu. Nisam se navukao, ali za onog tko je to slušao ranih osamdesetih vjerujem da bi moglo ostaviti traga u odrastanju. Plus mogući nostalgični moment danas.
Zahvaljujem Beva i evo, brzo sam odgovorio tako da nas možeš zasuti novim pjesmama 😂 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4385 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 31/12/2024 : 11:33:40
|
Ljudi pliz dajte se držite pravila. Stvarno ih ima minimalno, tek toliko koliko je to nužno potrebno da ne nastane opći kaos, tako da budite razumni i ne bombardirajte ljude previše jer ako već želite da se nekoj osobi nešto svidi onda nema smisla da je se pregazi sa ne znam koliko pjesama koje neće stići niti preslušati kako treba. Je, u početku je bilo fora kad bi netko imao više od par prozivki i stvar se tek zahuktavala ali od tada do sada je topik stvarno narastao i ima svoju nekakvu dinamiku unatoč svim nedostatcima. Nemojte pridonositi tim nedostatcima
Znači, - ne zajebavajte sa više prozivki. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku. - nemojte postavljati pjesme sa thumbnailom bez označavanja na kojeg člana se prozivka odnosi jer tema gubi smisao i ima dovoljno drugih topika na koje možete zalijepiti pjesmu.
Bolje umjereno pa da tema potraje duže, ugodnije i smislenije nego da se napuhava i konačno prdne u čabar jer svima postane opterećenje.
Znam da će sad biti - gle budalu, on u blagdansko doba poziva na umjerenost ali eto, mislim da imamo vremena i nikam nam se ne žuri... :) |
Bok, kako si.
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4385 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 31/12/2024 : 11:39:57
|
quote: Originally posted by Zula
Dakle, Cromwell
Little Eva - Locomotion
https://youtube.com/watch?v=eKpVQm41f8Y
Ovo je klasik s razlogom i tu nema spora. Glazba super iako bih ja možda da se bolje čuju instrumenti. Ali to je takvo doba i to ne može biti zamjerka. Vokal sjajan, back vokali nenametljivi i snažno pridonose svjetloj pozitivnoj atmosferi kojom zrači ovaj bezvremenski ljetni pjesmuljak. |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 31/12/2024 11:41:20 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Posted - 31/12/2024 : 11:42:46
|
quote: Originally posted by vatrena_stenica
quote: Originally posted by Tonto Imam ja jedan epski za vatrenu stenicu: https://www.youtube.com/watch?v=Ycgdj74oNwc
Van Der Graaf Generator - A Plague Of Lighthouse Keepers
Mogao bi ti ja sad pricat sve i svasta i uvoditi u njihov svijet, ali to nema smisla. Ako se odlucis to je putovanje na koje ces se uputit sama. Mogu samo reci da je vrijedno svake sekunde jer taj svijet koji oni stvaraju, koji nude slušatelju je predivan svijet u kojem se konstantno izmjenjuju kaos i spokoj. Od mene mozes samo dobiti preporuku za meni dvije pjesme koje me najviše gađaju, a to su "Lost" i "Man-erg" |
Edited by - Tonto on 31/12/2024 11:44:53 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8513 Posts
Posted - 31/12/2024 : 11:45:55
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ljudi pliz dajte se držite pravila.
- ne zajebavajte sa više prozivki. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.
...a evo cekam alexa da mogu tebe gnjavit. |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8509 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 31/12/2024 : 12:11:44
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Cromwell
Ljudi pliz dajte se držite pravila.
- ne zajebavajte sa više prozivki. Dok vam prozvana osoba ne odgovori nemojte stavljati drugu prozivku.
...a evo cekam alexa da mogu tebe gnjavit.
U međuvremenu, preslušavaj ako možeš i komentariši. Ja sad ne mogu ni to. |
|
|
jogurt
Junior Member
Serbia
342 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 31/12/2024 : 12:19:55
|
quote: Originally posted by igor23
Za barbu Jogurta ( još jedan klasik:) [tube]http://www.youtube.com/watch?v=RqjUWJtH88c P.s sorry nisam u mogućnosti sve komentirat a vidim onako brzinski na prvu da tu ima pravih draguljčićča ka Miles Davis ,Stevie Wonder Isus superstar ...super :) 4.8/5 za to a prvu 5/5 za barbu Arsena
Nemam sta preterano da kazem, ali glavni utisak mi je da je ovo pre svega mnogo lepa numera; i bas mi prija dok je slusam
Primer da bez nekog preterivanja i ne znam ni ja vec cega moze da se napravi jako lepa stvar 4+ |
|
|
igor23
Junior Member
Croatia
366 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 31/12/2024 : 13:30:27
|
Od uvodnog matkojelavić groovea do niljangovske harmonike na kraju...Odličan pop pjesmuljak :) Slušao se Roxy nekad,Brajan Ina neću previše komentirat...mali Bog:) Zakačio se na njega preko bouvije trilogije Ocjena 4.7/ 5 quote: Originally posted by alexts
jedna pesma da je prokomentariše
igor23
Sa albuma Frantic, napisali Bryan Ferry i Brian Eno
Bryan Ferry - I Thought
[tube]https://www.youtube.com/watch?v=Hw59rgP0NPE[]
|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
Edited by - igor23 on 31/12/2024 13:31:00 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Posted - 31/12/2024 : 13:31:34
|
quote: Originally posted by alexts Poslednji pokušaj da se vatrena stenica privoli da zapleše uz dance zvuke 80-ih (osuđen na propast) Breakdance! (ne baš, ali nije ni italodisco, više Hi-NRG) Top 10 Bilboarda, muzika Giorgio Moroder vatrena_stenica https://www.youtube.com/watch?v=JR3BaMQ0bBM
Aleks, nisam čovek koji lako odustaje, preslušala sam je dva puta, ali ne vredi. Ili mi šalješ pogrešne stvari iz tog vremena ili ovo jednostavno nije za mene. Vidi, početak mi još ok, onaj osnovni ritam. Ali kad žena krene da peva refren, meni se to pretvori u neku sapunicu i totalno mi postane naivno i površno. A kad čujem još u stihovima "loco motion" nervni slom dobijem! 🤯 Bolje mi je od nekih prethodnih koje si slao, ali mene jednostavno ovo ne radi. Više će me pokrenuti ona nova Kajlica koju je ranije neko okačio (peva sa nekim likom dubljeg glasa). Ovo mi je siljenje i sad me podsetilo na vreme kad me majka terala da idem na folklor (koji me nervirao), a ja htela na odbojku i karate. Za odbojku je popustila, za karate nikad (poslala je mlađeg brata). Tad sam shvatila jednu stvar - jbg, ne daju se sve bitke u životu dobiti! 😂
Sledeći domaći stiže iz Urugvaja, a rešava ga Bajdo Ufesas - She's The Devil In My Head
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12726 Posts
Posted - 31/12/2024 : 13:32:18
|
Shaka Zulu, Zugabe, Zugabe, Zugabe!
The Heimatdamisch - White Wedding 9/10
Kad čuješ ovu pjesmu, jasno ti je zašto je Billy zglaizo.
Odlična obrada glasovitog hita iz 80-tih. Fina simbioza i sinteza klarineta, trombona i tube uz nenametljive akorde harmonike. Jest da je vokal malo prigušen, ne ide punom parom, duga je noć, ali ide to. Nedovoljno prostora dato je onoj gari, pratećem vokalu. (Otuda slabija ocjena).
Vrhunski turbo rock! Sljubljuje se s pivom samo tako. |
Have mercy |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Posted - 31/12/2024 : 13:38:14
|
Jean-Michel Jarre - Oxygene Poznata dobra stvar.
Jesus Christ Superstar Ne volim mjuzikle i izbegavam ih koliko god mogu. Kosu jesam gledala, i volela muziku iz nje, ali jbnog Tomija nisam mogla da svarim. Ipak izdržala sam do kraja. Zapravo sad kad razmislim, pogledala sam ih i previše za čoveka koji u tome ne uživa. Muziku iz ovog sam čula, film nikad gledala. Molim da se uzdržite od pljuvanja.
Stevie Wonder - As Dobar mi je Stivi. I volim povremeno da ga pustim.
Little Eva - Loco-motion Ova stvar mi je na nos izašla zbog Kajlice. Ne mogu da je smislim. Toliko mi je postala iritantna. A u Evicinoj izvedbi mi je još i slušljiva. Izdržala sam do kraja.
Charlie Winston - Like A Hobo Ok mi je da ovo poslušam, ali sam sigurna da ću brzo zaboraviti. Liči mi na jednu od sezonskih stvari. Dobro se primi, bude popularna jedno leto i za godinu dana je se niko ne seća.
Shivaree - Goodnight moon Draga mi ova stvar. Iako je skroz jednostavna i rekao bi čovek zaboravljiva, gle' čuda, još mi nije isparila ni iz glave, ni sa kompa, posle ovoliko godina. Uvek mi bila simpa njena boja glasa. |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Posted - 31/12/2024 : 13:40:36
|
quote: Originally posted by izivko
Odlična obrada glasovitog hita iz 80-tih. Fina simbioza i sinteza klarineta, trombona i tube uz nenametljive akorde harmonike. Jest da je vokal malo prigušen, ne ide punom parom, duga je noć, ali ide to. Nedovoljno prostora dato je onoj gari, pratećem vokalu. (Otuda slabija ocjena).
Vrhunski turbo rock! Sljubljuje se s pivom samo tako.
Čim sam postao shvatio sam: nisam spomenuo pivo za potpuni doživljaj 😂 Žena je zmaj u drugim pjesmama, ali nekako mi je ova obrada najdraža, s "Jean Renoom" na vokalu Uživaj! |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12726 Posts
Posted - 31/12/2024 : 13:48:27
|
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by izivko
Vrhunski turbo rock! Sljubljuje se s pivom samo tako.
Čim sam postao shvatio sam: nisam spomenuo pivo za potpuni doživljaj 😂 Žena je zmaj u drugim pjesmama, ali nekako mi je ova obrada najdraža, s "Jean Renoom" na vokalu Uživaj!
Hoću. Ti isto!
Nisam čuo za njih. Vidim imaju masu obrada. Sve idu na playlistu. Bit će prigode za puštanje. Svrha postojanja ovih bendova je da podignu prodaju piva (cuge). Ovi su teški profi, njihovi nastupi su čisti dobitak. |
Have mercy |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 31/12/2024 : 14:17:19
|
Do sada ništa nisam zadavala manhunteru, a kako čovek voli novije stvari, evo jedne Polyphia - Playing God.
Ne volim ja baš novije stvari, nego pravim protivtežu ovim iz sedamdesetih. Moja muzika su. 80'-90' najviše, ali ima toliko dobrih stvari i pre i posle toga...
... a ova koju si mi zadala to nije. Gitara mi je kao da je svirala AI, onaj izlomljeni beat je mogao da prođe u doba 2step muzike, ali u ovoj kombinaciji mi je užasno iritantan. Nema neke razrade pesme, kako poče, tako i završi, ni ne znaš da li si i šta slušao. Možda nešto kao pozadinska muzika u šoping centru, ništa više od toga.
1/10 |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 31/12/2024 14:17:57 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25502 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8509 Posts
Posted - 31/12/2024 : 14:52:06
|
A kad čujem još u stihovima "loco motion" nervni slom dobijem! 🤯 Bolje mi je od nekih prethodnih koje si slao, ali mene jednostavno ovo ne radi. Više će me pokrenuti ona nova Kajlica koju je ranije neko okačio (peva sa nekim likom dubljeg glasa).
Tu Kajlicu sam ja postavio. Što se loco-motion pominjanja tiče, stih je sledeći: "They used to do The Locomotion, do The Jerk and The Twist But there just ain't never been nothin' like this"
sve 3 nabrojane stvari su (još i jerk i twist) plesovi, koji se ovde porede sa (tada novim i aktuelnim) brakedanceom.
" Locomotion je ples iskonstruisan da bi pratio istoimenu pesmu od Little Eva (koju je Zula postavio kao zadatak pre par stranica), a koju je komponovala (čuvena) Kerol King. (a Kajlica obradila)
Pa baš ne shvatam povod za nervni slom, jer su poređenja plesova na mestu. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8509 Posts
Posted - 31/12/2024 : 14:59:55
|
Ali kad vidim tvoj prethodni post, počinjem da nazirem vezu - ne voliš Kajlinu Locomotion, zato ne voliš ni original (ali malo manje), pa si onda neprijatno iznenađena i pesmom u kojoj neko pominjanjem odaje počast istoj.
Shvatio (uz dodatni post)! |
|
|
Zula
Senior Member
1174 Posts
Posted - 31/12/2024 : 15:06:11
|
Možda danas kasnije neću imati vremena 🤣 pa da malo spomenem što vrijedi u mom svemiru...
Cat Stevens - Bitterblue Može. Ok se prisjetiti zvuka te gitare i glasa. Iako nisam ni pažljivo ni puno slušao Mačka, ni onda ni pri povratku. Ali ima on 5-6 izvrsnih pjesama koje mogu i slušati i pjevušiti. Drag neki mačor 😂
Brian Ferry - I Thought Ovo je jako dobro i može se slušati više puta. Drugi mogu učiti kako koristit glas uz instrumentalnu pratnju u dočaravanju, a ne u međusobnom natjecanju. A koliko još toga on ima što je izvrsno... Od Roxy Music pa sve do meni dragog filma The Great Gatsby (pogotovo zbog njegove muzike). Sve što kažem malo je...
Paolo Nutini - New Showa Čuo sam pjesmu, nisam znao čija je, meni se to sviđa. Ne vrhunski, ali svakako iznad prosjeka za prosječnog konzumenta - mene 🤣 |
Edited by - Zula on 31/12/2024 15:08:31 |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Posted - 31/12/2024 : 16:17:24
|
quote: Originally posted by alexts
Ali kad vidim tvoj prethodni post, počinjem da nazirem vezu - ne voliš Kajlinu Locomotion, zato ne voliš ni original (ali malo manje), pa si onda neprijatno iznenađena i pesmom u kojoj neko pominjanjem odaje počast istoj. Shvatio (uz dodatni post)!
Sve si shvatio! Od te njene bukvalno imam tikove! Nisam ni znala da postoji Eva i njen original. Što bi narod rekao - kamo sreće da sam to prvo čula! |
|
|
vatrena_stenica
New Member
222 Posts
Posted - 31/12/2024 : 16:30:18
|
I da završim za danas:
Saban Bajramovic - I Barval Pudela Znam da je čovek legenda. Nisam ga nikada slušala, ali jesam čula neke stvari. Slično kao i za fado, sve i kada ništa ne razumem mogu da osetim - tugu, setu, bol, patnju, čežnju... Neki ljudi i muzika mogu da vam dušu išamaraju za samo par sekundi. To što jedan Rom doživi za mesec dana, ja verovatno neću ni za sto života. Sreća pa je tako.
Faithless - Crazy English Summer Nikad čula. Fina mi je za pustiti i to više puta. Dopadljiva, ali ništa pamtljivo. Taman za kulažu i lenstvovanje. Smeta mi malo onaj baš naglašeni auto-tune, nije bilo potrebe za njim.
Frankie Valli - Grease Meni je ovo odnekle baš poznato. Pojma nemam odakle, ali definitivno ne u ovoj izvedbi.
Silya, The Sailors - Become My Dream Nije loša pesma. Može da se sluša.
Mad Season - Artificial Red Layne Staley - check, sve ostalo je nebitno. Lepo ja kažem - često sam površna. 😆
Moby Grape - Sittin' By The Window Sviđa mi se ovo.
The Heimatdamisch & Alex Wesselsky - White wedding Što bi Cromi rekao - cover. Dodaću samo da obožavam da čitam Zuline komentare - čovek dan ulepša, "sidu leči"! 😂
Lenny Kravitz - Believe Ima on boljih stvari i ovo nije jedna od njih. Ne sviđa mi se. Od 3:25 može.
Bert Jansch - Angie Ovo mi se sviđa!
Molim jogurta i manhuntera da se strpe. Mislim da smo u poslednjem krugu Naker i ja dobili najviše zadataka, riknućemo.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8509 Posts
Posted - 31/12/2024 : 17:04:54
|
Silya, The Sailors - Become My Dream
pesma: 3+/ 5 (prvi utisak na par slušanja, možda je od onih koje kasnije ulaze u uvo, a možda koje dosade) interpretacija: 5/ 5
Uz bolje pesme, Silya je svetska zvezda, ali bolje a komercijalne pesme se danas teško nalaze.
To što je retro nije problem, bile su i Amy, Duffy, Josh Stone... |
Edited by - alexts on 31/12/2024 17:05:12 |
|
|
Topic |
|
|
|