forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 50

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/01/2025 : 21:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Talentovanog slepog pevača-kompozitora-menadžera Kurtagića niko ne zna, a kilava Salkovićeva gnjavaža/verzija je bila mega-hit i jedino upamćena. Tako je to u životu.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12726 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 01/01/2025 : 22:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Izivko, razumijem o čemu govoriš i ne znam ima li logike u "papučama", ali evo poslušaj Pjesmu rastanka. Očito da je njima nešto tu bilo "logično" 😂
https://youtube.com/watch?v=xsE0TFCKcb4

Poslušao, definitivno s papučama.

Have mercy
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 01/01/2025 : 22:42:08  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jogurt

Dakle, Zula, zadatak za tebe. Po meni jako lepa pesma

[tube]http://youtu.be/R5ATsIw5-lA?si=WxM7h0cQIIRESrL9

Prije svega, malo istraživanje...
Pjesma Ne klepeći nanulama najviše se povezuje sa izvođačem Nedžadom Salkovićuem kad je 1982. postigla i najveći uspjeh (kod onih koji vole sevdalinke)
No, to je... cover 😂.
Pjesma (koju je napisao Ibrahim Dedić, dok su muzika i izvođenje prepušteni Husein Kurtagiću) ustvari se zvala Pjesma rastanka iz 1963 (iako se navode i 1964. i 1968.). Zanimljivo je da je poznati stih glasio - "ne klepeći papučama". To je u malo izmijenjenom (boljem) aranžmanu Salkovićeve pjesme promijenjeno u nanule (vjerojatno da ljubitelje pjesme netko zlonamjeran ne bi smatrao papučarima 😜)
Pjesmu znam, ima nešto catchy u njoj, nisam ljubitelj, ali mogu poslušati.

Jogurte "papučaru", oprosti na recenziji, slušamo se brzo... 😂

I ova Kurtagićeva verzija je definitivno dobra, moram priznati da za nju nisam čuo ranije; hvala na konstruktivnom komentaru :D

Ja generalno skoro i da ne slušam narodnu muziku, ali imam nekih 40-ak pesama (uglavnom sevdalinki) koje volim ponekad da čujem. I to vrlo često ih nisam sam otkrivao, već se uglavnom dešavalo da ukućani pustaju pa ja čujem.

Ovu Nedžadovu verziju se i ne sećam kad sam prvi put čuo, znam samo da je bilo baš odavno, ali uvek mi je bila lepa i odlična pesma. Sad da sam u isto vreme čuo obe verzije nisam siguran kojoj bih dao prednost.

Svakako sam postavio ovaj zadatak da bih video i mišljenje ostalih (ko se uključi u komentarisanje) jer ovako nešto ne postavljamo na temi i bukvalno ni od koga ne bih znao kakav komentar mogu da očekujem :D
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 01/01/2025 : 23:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Sretna nova svima, a nadam se posebno Tontu kojem dugo nisam nešto zadao pa ajd da vidim dal ću te usrećiti

Edited by - Chui on 01/01/2025 23:31:25
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1182 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 02/01/2025 : 00:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Oprosti Chui!
Malo sam se zabrojao i tebe preskočio.
Kažu pravila da damo nešto izazovno pa da uzvratim za Milesa Davisa 😂
No, s obzirom da sam te "zanemario" poštedit ću te bluegrass, sevdalinki i disko muzike...
Dame i gospodo, samo za Chuia nešto "dosadno", da čujemo što tu Chui čuje.

Lack of Afro - Getting Kinda Boring

Edited by - Zula on 02/01/2025 00:39:20
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/01/2025 : 00:41:23  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Evo da se ispišem za danas, neka bude zadatak za nekoga kome još nisam zadavao što će reći ovog puta za vatrenu stenicu
http://youtu.be/CdfN7LTBSAY?si=YtTRDDgO0duu49IY

Cat Stevens - Bitterblue
E, simpatično mi je ovo. Kao da sam je već nekad negde čula. I baš mi ok legla sad. Taman da se oporavim od one Tontove Kuge. A nadam se da je i ovaj Mačak konačno stigao gde je naumio od ovog tumaranja naokolo. Mislim da je jedina njegova stvar koju znam Wild world. Bar se ne sećam nijedne druge.

Ostalo je još par ljudi koje nisam prozvala, pa neka bude Chui:
Steely Dan - Do It Again

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/01/2025 : 00:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Au, Zula, kako tako klizeći, niotkuda?! Chui, opušteno, kad stigneš stigao si. Ja i dalje odrađujem poslednji od četiri zadata.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6134 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 02/01/2025 : 13:20:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Zamor materijala? Hajdemo ljudi. Evo jedna za jogurta da vidimo kako mu leži njemačka popularna glazba s prelaza tisućljeća:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8523 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 13:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
John McLaughlin - The Dance of Maya

Odlicno je i dok ne okrene blues twist, a onda je genijalno.

Ocjena: 9.1/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8523 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 13:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Naker je izrazio simpatije prema usnoj harmonici pa da probamo to unistiti.

Blasfemija jest, ali za mene je bog bluesa ipak bijel.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 13:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Faces - Too Much Woman (For a Henpecked Man)

Bučne distorzirane gitare i agresivan vokal - Izivko iskopa neku live blues-rock obradu ove pesme, koju vidim da je napisao Ike Turner (možda nekad potražim da čujem original). Da je karijera Roda Stewarta nastavila u ovom smeru, stigla bi - nigde. Ostala bi u niši malobrojnih ljubitelja ovakve muzike. Pošto sam obdaren sposobnošću da razumem sve vrste muzike, za ovaj live nastup ocena je

4/ 5

(za samu pesmu, kad budem čuo neku studijsku verziju)

Zula ne samo da pronalaziš i postavljaš opskurne izvođače, nego postavljaš i numere koje ni oni sami nisu hteli da stave na osnovnu verziju albuma (obično, kao najslabiji višak), nego na neku kvazidelux , naknadno, kao bonus track. Video sam za ovo odrednicu rap-rock, a meni (u ovoj numeri) dođe, kao dance (zbog ritma) - jazz pop. Simpatično i umešno, sa sve citatom White Stripesa.

3+/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 13:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Steely Dan - Do It Again

Pošto je ovo sa početka 70-ih, svrstavano je u rock (jazz-rock itd.). Tada je sve što valja trpano u rock, a što ne valja u pop i ostalo, (otuda one Tontove besmislice, sa kojima se treba razračunati, ali naširoko).
Da su se pojavili kasnije, bili bi kategorisani kao sophisti-pop. Ali hajde, recimo da su oni svoj žanr - jedinstvenog zvuka.

5/ 5

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 14:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
što me dovodi do novog zadatka za

vatrenu stenicu

Da, reč je o popu 80-ih, ali onome na kome su radili članovi Steely Dan:

Rosie Vela - Magic Smile

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8523 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 14:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Lack of Afro - Getting Kinda Boring - 9.1/10
Ovo je odlicno zula, molim te nastavi s ovakvim blagom i ignoriraj alexa koji ne bi razlikovao umjetnost od šunda ni da se triput rodi. Ovo su vrijedna otkrića istinskim uživateljima, pop i disco gluparije koje ne slušaju više ni oni što su ih snimili ostavi površnim i usputnim konzumentima kojima je glavna zabava od govana raditi pitu.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12726 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 02/01/2025 : 14:22:22  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Free - Get Where I Belong neka popije jogurt!

Have mercy
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 02/01/2025 : 14:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oprosti Chui!
Malo sam se zabrojao i tebe preskočio.
Kažu pravila da damo nešto izazovno pa da uzvratim za Milesa Davisa 😂
No, s obzirom da sam te "zanemario" poštedit ću te bluegrass, sevdalinki i disko muzike...
Dame i gospodo, samo za Chuia nešto "dosadno", da čujemo što tu Chui čuje.

https://youtube.com/watch?v=5bxfc3ET9i4

Tu je neki sample Nine Simone koju obožavam, reko bih da je ovo neki remix njezine stvari? Ok mi je ali svaka njezina stvar koju sam čuo do sad mu je 5 puta bolja od ovog. Ovo je onako za chillanje u kafiću u petak na večer kul uz izlazak da nešto svira iza a da je ok. Cover me idejno podsjetio na cover koji nam je za Chui napravio Esad Ribić za album koji smo snimili sa Jazz orkestrom HRTa, pa ti uzvraćam zadatkom Zula nešto isto u laganom groove chilanje tonu

Edited by - Chui on 02/01/2025 14:38:54
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 14:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Xavier Naidoo - Ich kenne nichts

Super je ovo, baš mi se svidelo. Nedostaje danas ovakve R&B muzike, odnosno svakakve dobre muzike tj. verovatno je ima, ali ne na lako dostupnim mestima da bi bila šire slušana. Ovo me asocira na vreme popularnosti Craig Davida i taj feeling.

3,5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 14:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A pošto se Beva odaje kao ljubitelj nemačke muzika, a i rapa, evo za njega

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1182 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 02/01/2025 : 14:41:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Prvi put sam ih čuo za vikend na radiju kad se predstavljao njihov (za mene) novi album...
Odem drugi tjedan u Namu (NArodni MAgazin, tad lanac robnih kuća u kojima valjda nisu prodavali samo automobile):
"Imate nešto od Talking Headsa?"
"Toki čega?" - praćeno izrazom lica: "Sinko, to ti ne postoji"

Dakle, alexts sinko, što ti kažeš, iz svoje govoreće glave, za pjesmu koju sam prvu zapamtio s albuma Remain in Light?

Talking Heads - The Great Curve

Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1142 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 02/01/2025 : 14:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

quote:
Evo da se ispišem za danas, neka bude zadatak za nekoga kome još nisam zadavao što će reći ovog puta za vatrenu stenicu
http://youtu.be/CdfN7LTBSAY?si=YtTRDDgO0duu49IY

Cat Stevens - Bitterblue
E, simpatično mi je ovo. Kao da sam je već nekad negde čula. I baš mi ok legla sad. Taman da se oporavim od one Tontove Kuge. A nadam se da je i ovaj Mačak konačno stigao gde je naumio od ovog tumaranja naokolo. Mislim da je jedina njegova stvar koju znam Wild world. Bar se ne sećam nijedne druge.

Ostalo je još par ljudi koje nisam prozvala, pa neka bude Chui:
Steely Dan - Do It Again
https://www.youtube.com/watch?v=c5tSFEhde58

Steely Dan je jedan od rijetkih benodva sedamdesetih koji bi mi trebao po svim parametrima biti super a nikako da mi sjedne, osim par stvari naravno a Do it again je valjda jedina njihova stvar koju sam preslušao hrpu puta, a dobra mi je i obrada te stvari od Deodata - po toj verziji smo nekad davno jammali na probama. A evo Vatrena steniceuzvraćam ti zadatkom vjerovatno najpoznatije što je Deodato snimio
u sličnom je groovy modu kao i do it again.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1182 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 02/01/2025 : 14:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

'bemu miša alexts, Falco je Austrijanac 😂
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12726 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 02/01/2025 : 14:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Polyphia - Playing God - 6/10
Sviđa mi se ovaj trio gitarikus. Da je koju sekundu duže, ne bi valjalo.

Mike Oldfield - To be free- 2/5
Drag bend iz tog perioda. Imaju masu dobrih stvari ali ova to nije.

The Dance of Maya - 1/5
Jedan od razloga zašto su Maye nestale.

Lack of Afro - Getting Kinda Boring 1,5/5
Jest dosadno ali ne previše.

Steely Dan - Do It Again - 2/5
Fina muzika.

Xavier Naidoo - 0,5/5
Ne sviđa mi se ovo.

John Mayall - The Turning Point - 8/10
Na playlisti kao i cijeli koncert.

Rosie Vela - Magic Smile - 0,5/5
Tanak vokal, loša pjesma, loš spot.

Have mercy
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 14:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Talking Heads - The Great Curve

Mislim da imam 4 ploče i jedan CD od TH. Najviše mi se dopada Fear of Music (koji bi trebao po zvuku biti blizak ovome). Remain in Light sam kupio kao polovnu ploču, da bi se ispostavilo da je samo omot od nje, a unutra druga ploča. Tako da kupovina ovog albuma (koji neki smatraju njihovim najboljim) još čeka.
Što se ove stvari tiče, savršeni world ritmovi u takvoj isto pop-dance-new wave pesmi.

5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8527 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 14:57:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by alexts

'bemu miša alexts, Falco je Austrijanac 😂

Ali peva na...
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8523 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 14:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Steely Dan je jedan od rijetkih benodva sedamdesetih koji bi mi trebao po svim parametrima biti super a nikako da mi sjedne

Pa naravno kad nemaju dušu. Korektno odsvirano, korektno napisano, beskrvno, nezanimljivo, prazno i dosadno. Jednostavno prozirna glazba.

Go to Top of Page
Page: of 50  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000