forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 51

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 18:08:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajde jogurt da vidim:

Za mene remek djelo kojem ću se vraćat do kraja života.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/01/2025 : 18:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Evo i od mene za vatrenu stenicu, a i ostalima. Da đuskate za doček.
http://youtu.be/zuzTHxOR4C0?feature=shared

Paolo Nutini - New Shoes
Ok za poslušati, veselkasto, ali ću je brzo zaboraviti. Da mi je yt ponudi - ne bih kliknula, da krene na radiju - ne bih menjala stanicu. I to je to.

Too much woman u izvođenju muškarca me podsetilo na još jednu promenu uloga, a kako Izivko voli da gleda, mislim sluša, ženske, evo još jedne za njega:
Florence and the Machine - Girl with one eye

A da se Cromi ne buni, tu je i original - https://www.youtube.com/watch?v=_hbU9RCfMtE

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 02/01/2025 : 18:58:25  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ajde jogurt da vidim:

https://www.youtube.com/watch?v=CtYclKBuf4o

Evo posle dva uzastopna slušanja komentar. Šta sad, ovo mi dođe kao test, pa ne smem da opljunem ako mi se ne sviđa :D

Šalim se, odlična stvar. Nema foliranja ni sekunda, onako kako treba da bude; iz dubine duše pa koga dotakne super koga ne nema veze; sirovo i ogoljeno do koske, nešto čega npr u progu nema ili ima vrlo retko.

Nisam se sto posto uživeo u pesmu (splet pesama), ali zaista mi je sve odlično, ono u šta sam siguran to je ću pustiti još neki put. Zadnja 7-8 minuta su mi i najbolja. Nisam ni slušao preterano ovakvih stvari, jedino što mi je u vrhu generalno je puno stvari Allman Brothers-a.

Da ne dajem ocenu, jebeš to da li je 5, 5- ili 4+ svakako itekako vredi
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 19:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Xavier Naidoo - Führ mich ans Licht

Muzika mi je prejednostavna, nema tu mnogo iza savršene produkcije i zvuka i odličnog vokala. Možda tekst? Ali, nažalost, jedva da mogu dve reči da razumem.

2,5/ 5
Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula
Nemoj se ljutiti ako za nešto nisam sposoban 😂

Evo prestao se ljutiti:))

https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 19:12:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Gentle Giant - Playing the Game

Naslušah se prog-rocka više na ovom topiku, nego za poslednjih 10 godina. Još uvek nisam ljubitelj muzičkog pravca. Vidim da su Gentle Giant, posle početnog uzleta, brzo izduvali kreativnost.
Međutim, ovo deluje kao nešto što može da se sluša albumski i da drži pažnju ili atmosferu.

4-/ 5

(Kombinacija klasike, hard-rocka i srednjevekovnog pristupa pevanju piše na Allmusic. Dosta prog-rocka se može tako opisati; kombinacija koja meni nije dobitna po definiciji, ali u svemu je moguće napraviti nešto da vredi)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8530 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/01/2025 : 19:14:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Vraćam manhunteru u sličnom stilu, meni jednom od omiljenih

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/01/2025 : 19:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Mike Oldfield - To be free
Ne sviđa mi se. Može eventualno da ide u pozadini dok radim i to je to.

Buffalo Springfield - For What It's Worth
Poznata kul stvar.

Faces - Too Much Woman
Sviđa mi se ovaj cover(?).

John McLaughlin & Mahavishnu Orchestra - The Dance of Maya
Mislim da ovo nisam nikad čula. Ona promena žanra i ritma na sredini mi je bila skroz neočekivana.

Mile Kekin - Guvernal
Čula za čoveka, ali nikad mi se nije dalo da kliknem da išta poslušam. Simpa tekst, ali sve ukupno nepamtljivo. Nije nešto što bih slušala.

Lack Of Afro - Getting Kinda Boring
E, zanimljivo je ovo. Jeste neki "gulaš" (bitno da nisu škembići 😂), ali simpa i za kulažu u npr. vrele letnje dane. Ću da je pustim još koji put.

Xavier Naidoo - Führ mich ans Licht
Od ovog lika znam sigurno još par stvari. Kako, nemam pojma. Nemački koji mi ne smeta. Prijatan glas.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Od svih tih bendova koje smo nabrojali(uključujući Van der Graf Krimsone ,Soft Mašin... najduže i najtemeljitije sam slušao Yes.A sad tko mi je najdraži ,nemam pojma ,svatko ima ponešto što mi je pasalo. Ne slušam to već godinama da ne kažem desetljećima. Ovaj topik i vas par ovdje me ponovo navuklo na to i baš guštam ponovo prisjećat se nekih stvari (a i naučio sam dosta toga od vas ,npr Pavlovs dog za taj bend nikad nisam čuo i masterpis Ping Pong(bend) ,skinuo cijeli album i slušam ga već desetak dana,samo šteta što su snimke loše) E zaboravili smo i Focus(
quote:

Meni Gentle giant ne leže, glazba čisto ok, ali vokal mi je užas. Ne volim ni yes, ni genesis, ali obožavam camel i caravan.

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/01/2025 : 19:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23
E zaboravili smo i Focus

Nemoj da ti je slučajno na pamet palo da staviš ono jodlovanje! 😈
(Nisam ga zaboravila, samo sam ga preskakala 😆)

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
]Originally posted by jogurt[/i]

igor23, zadatak za tebe:

U postu gde sam ti zadao pesmu nisam dovoljno nahvalio Gentle Giant. Ja njih stvarno obožavam, ali ne mogu uvek da ih slušam. Ali kad mogu, retko šta može da im priđe :D

Camel je isto super, nekako su laganiji; ponekad znaju da povuku na ambijentalno i generalno su fantastični takođe. Ovo što si mi zadao je sa onog albuma gde su sve kraće pesme; inače super stvar, baš gađa u dušu :D. 5-

Caravan nisam kompletno odslušao, ali su od-lič-ni! Mora neko da postavi Nine feet underground, epska stvar :D

Od tih bendova koje nisu pomenuti fali mi i Marillion, prva 4 albuma su im neverovatna. A treći i četvrti sam zavrteo mnogo puta, vrhunske stvari
[/quote] E Marillion gotovo da nisam slušao kao i Rush

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
:))) ne brini ,stavio bi npr ....Silviju:)
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

quote:
E zaboravili smo i Focus

Nemoj da ti je slučajno na pamet palo da staviš ono jodlovanje! 😈
(Nisam ga zaboravila, samo sam ga preskakala 😆)

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajde jogurt da vidim:

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=CtYclKBuf4o[]

Ovaj live nisam slušao ,ali generalno za Van Morisona 4.6/5 ,ne more manje:)

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 19:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Izrovarili po progresivi a floyde ni spomenuli...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 19:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ajde jogurt da vidim:

https://www.youtube.com/watch?v=CtYclKBuf4o[]

Ovaj live mu je najbolji Genijalno od prve do zadnje izvedbe sa hrpom gostiju.

Ajde igore da probamo tebi zapaprit s ovim:

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25510 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/01/2025 : 19:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Vraćam manhunteru u sličnom stilu, meni jednom od omiljenih

Tony Braxton - Another sad love song

Ufff, klasičan rnb druge polovine devedesetih, gde je svaka pesma ličila jedna na drugu.. Šteta što je ovako dobar glas potrošen na jeftine pesme. Kao što joj i ime kaže, još jedna u nizu ljubavna pesma, ništa više od toga. Može da se posluša kad me baš mrzi da menjam radio stanicu.

I nema nikakve veze sa Xavier Naidoo.

4/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:46:43  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
misliš da bi tribali?:) a i nisu oni baš va toj kompaniji
quote:

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
343 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 02/01/2025 : 19:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Floydi su precenjeni tu XD

Meni Šulmanov (gentle giant) vokal skroz odgovara, nije sad kao da mi upropasti neku pesmu zbog pevanja. Može bolje, može gore, tako da je ok. Npr negde mi Andersonov vokal kod Yes-a bude preterano kilav (a negde fantastičan). Ne mogu svi da budu Lejk ili Hamil :D

@igor23 Da, i meni ova tema super legla. Onaj Ping Pong-ov album je stvarno zakon, fora je što ima i boljih pesama od one koju je chui postavio (a i ta pesma je vrhunska)
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

222 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/01/2025 : 19:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:

A i šta da staviš, a da nisu svi čuli? Da se razumemo, nemam ništa protiv PF, baš naprotiv - posebno mesto imaju. 🥰

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 19:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

misliš da bi tribali?:) a i nisu oni baš va toj kompaniji

Barem one izmđu ummagamme i dark sidea, ovo kasnije je šminka.

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 20:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ajde jogurt da vidim:

https://www.youtube.com/watch?v=CtYclKBuf4o[]

Ovaj live mu je najbolji Genijalno od prve do zadnje izvedbe sa hrpom gostiju.

Ajde igore da probamo tebi zapaprit s ovim:

https://www.youtube.com/watch?v=P03dYnTr1s4[]

Ča je ovo? Neka neo hipičija? Nikad čuo za bend .Na prvu ,već viđeno ,ali prolazno .Ne znam za sad ,ali pretpostavljam da su u Zadru prije tridesetak godina postojla makar dva ,tri benda koja su ovo mogla bez frke odradit ,ako ne i bolje :) Ocjena na prvo slušanje 4/5. Evo zadatka za tebe (ne znam ako smijem ,pretjerao sam danas već:)
Molio bi te za ozbiljnost ,ne sprdam se!! Ajde daj osvrt na ovo .Poslušaj POGLEDAJ do kraja ,ako triba i dva puta!

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 20:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Evo prva mi pada na pamet "Stay" :)
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

quote:

A i šta da staviš, a da nisu svi čuli? Da se razumemo, nemam ništa protiv PF, baš naprotiv - posebno mesto imaju. 🥰

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 20:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Rajko Dujmić - Tonka

Uf. Ovo je najteži zadatak koji sam dobio dosad. Rajko je genijalac, kralj hrvatske zabavne glazbe. Gledati ga ovako propalog je tužno, ali i ovakav na dnu pokazuje što je emocija... i ovakav raspadnut i doslovno na samrti u sebi ima snage i života više od cijele današnje estrade. Meni je ovo predivno jer je živo i istinito.

Ocjena:10/10

Go to Top of Page

igor23
Junior Member

Croatia
370 Posts

Member since 03/03/2020

Posted - 02/01/2025 : 20:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send igor23 a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast !!!! :((
quote:

Rajko Dujmić - Tonka

Uf. Ovo je najteži zadatak koji sam dobio dosad. Rajko je genijalac, kralj hrvatske zabavne glazbe. Gledati ga ovako propalog je tužno, ali i ovakav na dnu pokazuje što je emocija... i ovakav raspadnut i doslovno na samrti u sebi ima snage i života više od cijele današnje estrade. Meni je ovo predivno jer je živo i istinito.

Ocjena:10/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8528 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/01/2025 : 20:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ča je ovo? Neka neo hipičija? Nikad čuo za bend

Rekla bi moja draga: Marko gasi ovo, nismo napušeni!!!

Go to Top of Page
Page: of 51  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000