forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 53

alexts
Advanced Member

Serbia
8550 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 13:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Došlo vreme i za neki predlog

za forumaša

Bajdo666

drugi put ćemo nešto novije, za sada staritet

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8550 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 13:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
za

jogurt-a, jedan zadatak

ne znaju baš svi koliko je dugu i uspešnu karijeru imao Michael Jackson pre nego što je postao internacionalno poznati (najpoznatiji) solo izvođač, kao glavni vokal Jacksonsa (Jackson 5)

The Jacksons - This Place Hotel (a.k.a. Heartbreak Hotel)

Edited by - alexts on 03/01/2025 13:38:51
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8531 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 13:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Beva, ajmo probat s drugim indie bendom kojeg volim

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8550 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 13:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Headoneast - Ljubi me

Zašto toliko malo pregleda i komentara, posle toliko godina, je za neku ozbiljniju i opširnu analizu (a treba poznavati mnoge činjenice i okolnosti).
Za sada, za pesmu:

4-/5
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 14:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday

Hvala Manhunteru! Sad sam bolje upoznao Estoniju!
Sviđa mi se, nisam čuo do sad.
Vidim sad da je bila 7. na Euroviziji 2015. Ne pratim pozorno Euroviziju pa nisam ni znao pjesmu. Zadovoljan sam ovim što si poslao kao zadatak (bolja je nego live na Euroviziji), može se slušati još koji put.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12730 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/01/2025 : 14:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Mangrove - Sanjala sam - 2/5
Čuo sam pojam za acid jazz, neka mješavina, mix.
Nije loše ovo, žena fino pjeva ali nije za mene.

Elina Born & Stig Rästa - 2/5
Solidna stvar. Žena bolja. Veliš iz Estonije.

Timo Maas - 0,5/5
Kažeš 90-te. Vidi se.

Mr. Soft - 1/5
Ima neku melodiju. Zbog toga veća ocjena.

Jazz pour la route - 2/5
Jednolično ali ide.

Presing - 0,5/5
Nisam čuo a domaći band.

Esthere & Abi Ofarim - 900 miles from home - 1/5
Otkud bi ja znao za njih Zula? Ne sjećam se da su bili u nekoj Hitparadi.

White Lies - Is My Love Enough - 2/5
Sviđa mi se. Poslušati jedanput.

Mišo Kovač - 7/10
Da se Mišo ovim bavio, bio bi gladan kruva.
Ali meni se sviđa. Podsjeća me malo na Indexe, malo na Korni grupu.

The Coral - Dreaming of You - 6/10
Fini zvuci, fina melodija.

Fanfare Ciocarlia - Asfalt Tango - 2/5
Ovo tukne na Pink Floyd?

Team Sleep - Formant - 6/10
Još da ima tko zapjevati. Mada funkcionira i ovako.

Medeski Martin Wood - 6/10
Fina, simpatična stvar.

Have mercy
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6137 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 03/01/2025 : 14:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Beva, ajmo probat s drugim indie bendom kojeg volim

https://www.youtube.com/watch?v=HVFJfyE18ok

Eto ga :D

Nisam prije čuo, ali sviđa mi se. Kad je počelo mislio sam da neće (šta su ti predrasude :D), ali onda dođe dio na 4:00 i to je to. Upravo crtam i pustio sam je više puta zaredom, odlična pjesma.

Sad sam uvjeren da ne voliš The National i Sufjana isključivo zbog davno formiranog mišljenja kojeg ti se ne da preispitivati :D

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6137 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 03/01/2025 : 14:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Da vidimo onda, Tonto, smeta li ti ostatak benda ili Matt Berninger, pa evo jedna njegova solo stvar:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8531 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 14:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Sad sam uvjeren da ne voliš The National i Sufjana isključivo zbog davno formiranog mišljenja kojeg ti se ne da preispitivati :D

Ne, ne, ne... Ovo mi je malo jazzy, malo progresivno, malo folkasto, volim te salate od žanrova, tamo to ne dobijam. Odličan bend, a ovo mi čak i ne ide u najdraže pjesme. Probaj sa "Man on Fire" i "If I Were free", te su mi top i tamo dobijam melodičnost koju ne čujem kod sufjana i nationala.

Zadatak odradim malo kasnije...

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
346 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 03/01/2025 : 14:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

za

jogurt-a, jedan zadatak

ne znaju baš svi koliko je dugu i uspešnu karijeru imao Michael Jackson pre nego što je postao internacionalno poznati (najpoznatiji) solo izvođač, kao glavni vokal Jacksonsa (Jackson 5)

The Jacksons - This Place Hotel (a.k.a. Heartbreak Hotel)

https://www.youtube.com/watch?v=Zg5AIaduI1E

Ma moze! Jako dobra stvar, ovako neke stvari mi skoro uvek prijaju (npr Love's in control nisam znao ranije, od kad je postavljena, pustio sam je minimum 30 puta :D ). Da ne filozofiram, jednostavno vrlo dobro.

Sigurno cu pustiti jos neki put, pa se utisak mozda malo poboljsa ili pogorsa, za sada ide neki 4-

Edited by - jogurt on 03/01/2025 17:14:21
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8531 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 14:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Zadatak za Cromwella jer vecini ce smetati juznjacki naglasak, a ja ne zelim cuti nista lose o ovoj pjesmi

uzgred postoji i demo verzija, mozda jos i bolja:

Edited by - Tonto on 03/01/2025 15:00:14
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 03/01/2025 : 15:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui
A evo Vatrena steniceuzvraćam ti zadatkom vjerovatno najpoznatije što je Deodato snimio
https://www.youtube.com/watch?v=Ge0vaqnijB0&ab_channel=EumirDeodato-Topic u sličnom je groovy modu kao i do it again.

Deodato - Also sprach Zarathustra
E, znam i povremeno pustim. Upakovano u kul funky/space zvuk. Jeste malo loungy, ali je i dalje super za slušanje i nekako je sve fluidno(?). I dovoljno je lagano i umereno za dati nekome ko ne voli funk/jazz. Mislim da ne bi bilo napadno za uši. A Do it again mi je u izvođenju Deodato dobra.

A sada Cantrell & Layne na balkanski način za jednog od dva čoveka koji su me ovde dobro namučila. Dakle, štafetu preuzima - Tonto 😎 I ne, ne zajebavam se, dobro vidiš! 😂 😂 😂
The Kiffness x Ognjen & Sinisa - Insomnia

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8531 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 15:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ih, stenice poslusao mali milion puta, top topova. Ja volim dobru zajebanciju.

Ocjena: 10/10

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 03/01/2025 : 15:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
A Bajdo bi prvo mogao da uradi svoj domaći, pre nego što nastavi da zadaje drugima
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=55015&REPLY_ID=2696152

Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

226 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 03/01/2025 : 15:21:55  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Jbte, koliko ste vi meni zadataka ostavili!? 😱 🫣 Ne mogu da stignem skoro ništa da preslušam.

Chui - Third Sun from the Stone
Meni se ovo sviđa. Na momente me podsetilo i na neku filmsku muziku.

Esthere & Abi Ofarim - 900 miles from home
Ne znam odakle si iskopao ovo, ali mi se sviđa.

Elina Born & Stig Rästa - Goodbye To Yesterday
Čula sam ovo nekad negde i zaboravila. Simpa pesmica u retro fazonu. Izivko obavezno da pogleda spot - glas nebitan, ali neke noge će da sevnu! 😂

Team Sleep - Formant
Ovo mi prija. Atmosferično. Taman mi je i za noć dok nešto radim ili čitam.

Timo Maas - Help Me (feat. Kelis)
U, super mi je ovo! Beat mi kul, jeza takođe (prizvuk starih horora). Obrnula bar tri puta.

Rory Gallagher - A Million Miles Away
Jao, Rory!!! Istopih se. Izvinjavam se, ali moram i ovom čoveku da stavim 🩷 Sad ću prvo da pustim They don't make them like you anymore, pa onda može i ceo Tattoo.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8550 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 16:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
vatrena_stenice

pregurali smo 80-e, ovo je 1990-a!

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 16:56:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, neki su zapeli u jednom žanru i ne mrdaju, zakopani duboko u rovove svog izbora.
Ajmo, nešto drugo...
Ska
A tko je zavrijedio biti predstavnik ska ludila?

Idemo Beva, ima li dovoljno ludila na brodu za Kairo?

Madness - Night Boat to Cairo

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
346 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 03/01/2025 : 17:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Mozda i moja omiljena pesma od njih. Ne odgovaraju mi bas uvek, ali su bas kul bend :D

Edited by - jogurt on 03/01/2025 17:14:47
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8550 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 18:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Nažalost, neki su zapeli u jednom žanru i ne mrdaju, zakopani duboko u rovove svog izbora.
Ajmo, nešto drugo...
Ska
A tko je zavrijedio biti predstavnik ska ludila?

Idemo Beva, ima li dovoljno ludila na brodu za Kairo?

Madness - Night Boat to Cairo

A ti se Zula nisi baš pretrgao u slušanju i komentarisanju poneke pesme, koja nije bila upućena direktno tebi.

Što se Madness tiče, malo je falilo da ti postavim od njih pesmu Uncle Sam, ali ne stigoh (zašto baš tu? - onako)

A Brod noćni za Kairo je 5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8550 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/01/2025 : 19:01:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zula

ti voliš lepe pesme, evo ti jedne lepe

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12730 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/01/2025 : 19:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor23

Evo da odmah uzvratim , kad smo kod najdražih milja ,meni su najdraže one od The Byrds - Eight Miles High, ali nećemo to uzet .Spojit ćemo Byrdse i Chuijev komentar o Yesovom prvom albumu "Yes"( razdoblje prije Stewie Howe). Tu su obradili jednu pjesmu od The Byrdsa "I see you" .Obrada mi draža od orginala (jer sam je prvu čuo) a vjerovatno i zbog jazzy šuga i odličnog (čudnog sola) Zadatak za iživko

Yes - I See You - 7,5/10
http://www.youtube.com/watch?v=LPKp4lLLMu4

How YES no! La la la la la...

Slušao se Yes pa i ova stvar. Jako mi se sviđa.
Bogat zvuk, ugodan vokal, sve posloženo bez greške osim onog (pre)dugačkog drum sola na sredini koji se tebi posebno svidio.

Ali mora se priznati Byrds verzija iako 4 minute kraća nije nimalo slabija.

Have mercy
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 19:12:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

A ti se Zula nisi baš pretrgao u slušanju i komentarisanju poneke pesme, koja nije bila upućena direktno tebi.

Kako nisam!?
Imam dnevna izvješća o tome što mi se svidjelo proteklog dana. Prolistaj unatrag 😂. Jedino ne komentiram one pjesme koje su mi manje dobre (kao i sa stripovima 🤣), a već sam objasnio više puta zašto je tome tako.
Upravo preslušavam zadnja 24 sata i uskoro ide pregled dana...
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 19:18:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Poredak od najsviđa do sviđa, zadnja 24 sata:

Robert Elis - Sting Along
Jebiga, meni se skoro svaki country (pri)zvuk sviđa, ali ne više od 2-3 pjesme. Kako je ovo samo jedna, ona mi je u ovom dnevnom pregledu pobjednica dana 😂

The Kiffness x Ognjen & Sinisa - Insomnia
Ovo je glupo koliko je dobro 🤣
Može se slušati više puta

Blancmange - Livin On The Ceiling - poznata mi je pa joj dajem da uđe u dobre pjesme dana

Mangrove - Sanjala sam ljubav
Čuo sam više puta, ušla u uho, ušla u dobre pjesme dana 😂
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8531 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/01/2025 : 19:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Matt Berninger - All For Nothing

Dosta bolje, cak mi se malo i svidjelo. Vokal mi je i dalje beživotan i preobičan, ali ima ugodne melodije. Prolazna ocjena.

Ocjena: 5.7/10

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1195 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/01/2025 : 19:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zula

ti voliš lepe pesme, evo ti jedne lepe

https://www.youtube.com/watch?v=ETvUR-9vSRQ

Lloyd Cole and the Commotions - From The Hip

8.4.1988. niti sam slušao, niti gledao, niti me zanimalo išta osim tadašnje cure... Tako da me ova pjesma i tražila, ne bi me našla 😂

Sve je tu ok, glas, svirka...Ali
To ti je meni kao mlako pivo.
Pivo je pivo, dakle nešto dobro. Temperatura nije dobro da je preniska ni previsoka, dakle ugodna.
Ali zajedno je mlako pivo. Nema tu žara, a nema ni prave sjete. Netko i to voli...

Hvala alexst na zadatku. Već smišljam neku kontru, ali ću se strpiti, da ne činim ono što drugima malo zamjeram...

Edited by - Zula on 03/01/2025 19:31:16
Go to Top of Page
Page: of 53  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000