forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 61

naker
Advanced Member

4816 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/01/2025 : 20:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:
Originally posted by naker

Evo jedna za Vukozeca: Mother Love Bone - Heartshine.

Izvrsna. Grunge u svojoj (recimo, premda nikad baš skroz) nevinoj fazi, from the guts. Riffovi neobuzdani i vrhunski vokal. Da Wood nije umro prije izlaska albuma nema sumnje da bi se probili u mainstream i povijest rocka bi izgledala bitno drugačije, bez Pearl Jama itd.

Ceo album je odličan. Vreme je da se ažurira top 10 lista grandža :)

...........

Zula voli egzotične stvari pa ajde da vidimo koliko ceni makedonče devojče. Ne si go prodavaj, Koljo Čiflikot.

Edited by - naker on 16/01/2025 20:20:57
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

243 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 16/01/2025 : 21:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter
Vatrena stenica je htela mene da prozove, pa nije, pa ću zato sada ja nju.
http://youtu.be/c_ecn_LVW-o?feature=shared

Chris Isak - Baby Did A Bad Bad Thing

E, super si mi stvar dao! Nisam je čula odavno, a baš je gotivim. Iako je priča o nekoj izdaji i razočaranju, Isak to tako sexy, senzualno i pomalo mračno obrađuje. Mislim da su ovu stvar razvlačili kroz milion serija i filmova, pa mi je bila malo i dosadila, ali sad mi je baš lepo legla!

Kako smo i dalje kod slomljenog srca, evo jedne stare za jogurta:
Bulevar - Trenutni lek

a ako ti odgovara, evo je i u drugom ruhu:
https://www.youtube.com/watch?v=cgvEwDDQyPY

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25553 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/01/2025 : 22:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Clint Eastwood & General Saint - Stop That Train

Iako mrzim reggae iz dubine duše, ovo mi je genijalno! Ima dobar i pozitivan vajb, nije dosadno, evo zasijalo mi je sunce u sred januara. Sto puta sam je čuo, a baš odavno nisam, hvala ti na ovom zadatku. Zar nije bila i neka verzija s kraja 80ih, u nekoj emisiji je korištena?

Kako god, za ovu verziju 7.5/10.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8605 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 22:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Clint Eastwood & General Saint - Stop That Train

Jedan od većih hitova 80-ih, mislim da sam je čuo 1000+ puta. To je pesma koja mi nikada ne dosadi i uvek (uz manje pauze) mogu da je slušam kao prvi put. (Široka obrazlaganja nepotrebna, a nije za mene zadatak bio i nema se vremena)

Nisam nikada gledao spot, a rekao bih i da ne postoji tj. da ovo nije to.

5/ 5

Evo nešto po suštini blisko, iz istog perioda (kraća verzija je u spotu, u odnosu na audio, bolja je duža)

Zula, za tebe

Kid Creole & The Coconuts - Annie, I'm Not Your Daddy

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8605 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2025 : 22:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Neil Young - Heart of Gold

Mislim da zbog glasa imam odbojnost prema Neilu Youngu, ne samo što muzika nije moj "đir", međutim, ova pesma je odlična (i opšte poznata).

5/ 5
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
371 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 16/01/2025 : 22:34:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Kako smo i dalje kod slomljenog srca, evo jedne stare za jogurta:
Bulevar - Trenutni lek

https://www.youtube.com/watch?v=t7Ecj4vppV0

a ako ti odgovara, evo je i u drugom ruhu:
https://www.youtube.com/watch?v=cgvEwDDQyPY

Od Bulevara znam samo pesmu Nestašni dečaci i dobra mi je, ali nisam je čuo odavno i baš nisam računao da ću skoro slušati Bulevar :D

Preslušao obe verzije, i ne dajem prednost nijednoj. Zadatak verzija je do pola jako dobra (i ta prva polovina je najbolji deo obeju pesama), ali nije moralo u drugoj polovini da se krene brže a i kad se krenulo nije moralo da se preteruje i da se ubacuje sve i svašta :D

U principu mi je okej, ali šteta zbog druge polovine, tako da ide ocena 3

_________

Evo, da uzvratim zadatak u sličnom tonu, pesme o slomljenim srcima :D

Po meni top 3 od Džordža Majkla i pesma koju tu i tamo baš volim da čujem.

Dakle, vatrena stenica

Edited by - jogurt on 16/01/2025 22:35:23
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5007 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 16/01/2025 : 22:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Ceo album je odličan. Vreme je da se ažurira top 10 lista grandža :)

Vjerujem da je. To dugo želim nabaviti u originalu, ali još uvijek nije lako, koliko vidim nema službeog vinilnog reizdanja, a i CD reizdanje je 20 god staro, a ne želim ga kvariti streamanjem, to se treba osjetiti pod rukama, pa nisam cijeli album nikad preslušao i zato ga nema na top 10.
Go to Top of Page
Page: of 61  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000