Još 3,4 klasika i dolazimo do epizode Zagor priča... Što slijedi? Nastavlja li klasik dalje sa Prokletim blagom?
Pa zar nije Zagor priča Broj 1 "Zagor Klasik"?
Poslozi kronoloski i dobit ces kronologiju.Ide ti od 56,Zasjeda u sumi,do cca 80 i nekog,Crna bozica,Bozic kalibra 45,pa 1 Zagor prica do 55,Vuk samotnjak.Poslije 55-og ce ici 80 i neki,Prokleto blago,Demonska maska. Malo zbrckano vizuelno,ali sve u svemu nelose,iako je trebalo biti bolje. Ne svidja se ni meni,kao i na spajanju dviju prica kod nekih brojeva. Dodje mi odstampati naljepnice i polipit po originalnom redu.
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Originally posted by zlatko900 Ali kronologija je za dobro se nasmijati... Pogotovo što se Helingena tiče...
?
Pokušavam shvatit, ali mi ne ide 😂
Neznam šta je nejasno. Pričamo o kronologiji Zagor Klasika. Broj 26-povratak u Darkwood- Helingen i Zagor već stari znanci Broj 49-hellingen- sad su već toliki stari znanci da se sa svemircima bore Broj 63-otok straha- tu se samo pripremaju da se bolje upoznaju jer su se ranije jako dobro upoznali Broj 76-zarobljenik- eh,tek se sada (valjda) upoznaju
Pa dobro,nije to novost.Od kada je počeo izlazit Klasik znamo da nije baš redom.(I Zlatni klasik) Samo si falija.U Klasiku 63 se prvi put susreću.Zatim ide 76 pa 26,49.
Prva priča - Blago crvene planine je bezveze. Glupa je postavka sa dezerterima koji bježe kopati zlato, glupo je i da se Zagor stavlja u službu vojske i goni ih - mislim, šta ga briga? Ljudi rudare, indijanci se ne bune, samo vojska cmizdri a jasno je primazano da se loše odnosi prema vojnicima. Glavni negativac preobičan, lešinar je samo na naslovnici.
Druga priča - Igra pet strela je rani klasik! Zagor izmiruje plemena, rješava misterij, imamo podmornicu, titana, drugo pojavljivanje Helingena, prvo pojavljivanje Fišlega. Odlična epizoda, iako malo naivna. Donateli u obr epizode nevješt ali simpatičan
Originally posted by zlatko900 Ali kronologija je za dobro se nasmijati... Pogotovo što se Helingena tiče...
?
Pokušavam shvatit, ali mi ne ide 😂
Neznam šta je nejasno. Pričamo o kronologiji Zagor Klasika. Broj 26-povratak u Darkwood- Helingen i Zagor već stari znanci Broj 49-hellingen- sad su već toliki stari znanci da se sa svemircima bore Broj 63-otok straha- tu se samo pripremaju da se bolje upoznaju jer su se ranije jako dobro upoznali Broj 76-zarobljenik- eh,tek se sada (valjda) upoznaju
Pa dobro,nije to novost.Od kada je počeo izlazit Klasik znamo da nije baš redom.(I Zlatni klasik) Samo si falija.U Klasiku 63 se prvi put susreću.Zatim ide 76 pa 26,49.
Znam Jaki,da se tada prvi put susreću, samo sam htjeo da se našalim sa tom kronologijom,kao ono- do sada su se toliko puta sukobljavali,a tek sada se upoznaju...
Prva priča - Blago crvene planine je bezveze. Glupa je postavka sa dezerterima koji bježe kopati zlato, glupo je i da se Zagor stavlja u službu vojske i goni ih - mislim, šta ga briga? Ljudi rudare, indijanci se ne bune, samo vojska cmizdri a jasno je primazano da se loše odnosi prema vojnicima. Glavni negativac preobičan, lešinar je samo na naslovnici.
Druga priča - Igra pet strela je rani klasik! Zagor izmiruje plemena, rješava misterij, imamo podmornicu, titana, drugo pojavljivanje Helingena, prvo pojavljivanje Fišlega. Odlična epizoda, iako malo naivna. Donateli u obr epizode nevješt ali simpatičan
Ne da je glupo nego super glupo. Svaka situacija je nelogična. Vjerovatno je Nolita ukra ideju iz nekog filma/knjige. Inače,crvena planina se spominje u stripu dvaput i to u sasvim nevažnom kontekstu. Ali bitno da je Dnevnik izvuka za naslov.
Pa svako malo ga zove neki zapovjednik utvrde, a on se uvijek odaziva iako ne zna o čemu se radi. Više je pomogao vojsci nego indijancima...
Ne znam da li je još neko primetio ili je samo u nekim primercima - ceo broj 75 i više od pola 76 je kao da je štampano iz skena od 600 dpi, bukvalno se vide pikseli kad se udubite u papir. Tek malo posle polovine 76 je kvalitet na nivou originala tako da se pikseli više ne vide i slika je oštra da se vide i najtanje linije tuša.
Bar da su takvi celom dužinom stripa pa da kažeš da je loš original koji imaju, i onda tako je kako je, međutim u broju 76 ide pikselizovano do 233. strane, evo sad sam proverio, a onda sve normalno. Niđe veze.
Pa svako malo ga zove neki zapovjednik utvrde, a on se uvijek odaziva iako ne zna o čemu se radi. Više je pomogao vojsci nego indijancima...
Je, zove, ali više su to neke mirovne misije, da Zagi mali smiri neki sukob prije nego se rasplamsa, ili riješi neki misterij koji uznemirava pučanstvo. Ovdje je Zagor zapravo trebao nagraditi Jednookog Jacka nekim darkvudskim ordenom jer je uspio pomiriti kopače zlata i indijanska plemena, a on umjesto toga ide đonom Ovdje je Jednooki Jack realno veći mirotvorac nego Zagi koji je zapravo zakuhao obračun vojske i indijanaca.
Originally posted by jaki
[quote] Inače,crvena planina se spominje u stripu dvaput i to u sasvim nevažnom kontekstu. Ali bitno da je Dnevnik izvuka za naslov.
Svejedno je bolji naslov od Zarobljenik, Zarobljenik baš nema veze sa ničim. Ni idući Dnevnikov naslov, Igra pet strela nema baš jako utemeljenje o radnji, riječ je o homorističnoj sceni od tri stranice koja nema veze sa glavnom radnjom ali opet je bolje od Mržnja..