Author |
Topic |
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4385 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/01/2025 : 10:47:24
|
U rangu Kena u istom obliku nemaš ničeg, tako da to odmah zaboravi. Nisi rekao koliko dugo čitaš stripove općenito, jesi li upoznat sa stripovima van Bonellija i čemu inače težiš (pomaže i lista najdražih filmova). Logičan izbor je nešto od radova istih autora od čega ti je trenutno najisplativije uzeti Svjetla i sjene od Fibre. Unutra je Welcome to Springville što je zapravo Ken bez Kena.
Od ostalih bih ja za sada preskočio Corta jer bi ti mogao biti previše apstraktan ukoliko si tek počeo sa stripovima tako da bi bolji izbor bio ovako nekako:
Stern Magični Vjetar Posljednja kraljica Alvar Mayor nešto od Taniguchija (Daleko susjedstvo ili Vrh Bogova) Jonathan Esteban
tim redom... |
Bok, kako si.
|
|
|
Bosman
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
11 Posts
Member since 17/07/2024 |
Posted - 03/01/2025 : 11:35:49
|
quote: Originally posted by Cromwell
U rangu Kena u istom obliku nemaš ničeg, tako da to odmah zaboravi. Nisi rekao koliko dugo čitaš stripove općenito, jesi li upoznat sa stripovima van Bonellija i čemu inače težiš (pomaže i lista najdražih filmova). Logičan izbor je nešto od radova istih autora od čega ti je trenutno najisplativije uzeti Svjetla i sjene od Fibre. Unutra je Welcome to Springville što je zapravo Ken bez Kena.
Od ostalih bih ja za sada preskočio Corta jer bi ti mogao biti previše apstraktan ukoliko si tek počeo sa stripovima tako da bi bolji izbor bio ovako nekako:
Stern Magični Vjetar Posljednja kraljica Alvar Mayor nešto od Taniguchija (Daleko susjedstvo ili Vrh Bogova) Jonathan Esteban
tim redom...
Stripove sam krenuo čitati 2021 kad na kiosku nisu imali kusura u sitno pa sam uzeo Alan Forda kako bi mi mogli vratiti. Od 2021 do 2024 sam čitao samo Bonelli i par Betmen i Marvel stripova od Čarobne knjige. Ove godine(odnosno 2024) sam pročitao čitav serijal Ken Parkera i razmišljao sam da krenem sa Francuzima, ali nisam znao gdje početi. Inače najviše težim vesternima ili drugim akcionim stripovima, iako od kako sam pročitao Kena me zanimaju i stripovi koji nose jaku poruku i neki osjećaj melanholije i nostalgije. Pogledat ću neke od ovih preporuka, ali najvjerovatnije je da ću prvo nabaviti par epjzoda Magičnog, jer mi je najlakše doći do njega. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4385 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/01/2025 : 13:58:55
|
Ok, sad je jasnije :)
Ako ti je do melankolije i jakih poruka onda svakako Čovjek iz Tundre/Daleko Susjedstvo/Spomenar mog oca pa onda Alvar Mayor, Brodeckov izvještaj/Svagdanja borba... S tim teško možeš pogriještiti
Magični ti je više za to kad ti se čita vestern/akcija/zabava. S vremena na vrijeme ima pametnih dijaloga i vrlo blage nostalgije ali naglasak je ipak na akciji, avanturi i građenju priče.
Stern dijeli dosta s Kenom, pogotovo s nekim standardnijim/prizemnijim vestern pričama tipa Suvišan, Nemilosrdni Butch, Dan kad je Gorjela Chattanooga, Plaćenik itd.. Jedino što mu fali više poetike između redova jer Ken je oda prirodi i životu, a to u Sternu baš nije izraženo. |
Bok, kako si.
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12934 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/01/2025 : 15:32:08
|
quote: Originally posted by Bosman
Napokon sam kompletirao i pročitao Ken Parkera od Strip Agenta. Ken Parker je ozbiljno remek djelo i mislim da nikad neću naći serijal koji je dobar kao Ken. Međutim treba mi nešto da popunim prazninu u mom životu nakon što je Ken otišao. Već dugo vremena razmišljam da krenem za Cortom, ali ga izbjegavam jer znam da će me uhvatiti manija dok budem tražio prva 2 broja. U suštini ja tražim preporuku za strip serijal u rangu Ken Parkera. Kasno sam krenuo sa čitanjem stripova(prije 3 godine) tako da ima dosta stvari koje nisam pročitao.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yokohama_Kaidashi_Kikou
Strip Yokohama Kaidashi Kikou žanrovski je potpuna suprotnost Kenu Parkeru, ali oba imaju vrlo sličnu razinu sjete i melankolije.
I Yokohama Kaidashi Kikou i Ken Parker spadaju u meni najdraže stripive. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Ðango nema milosti
Starting Member
61 Posts
Member since 15/02/2015 |
Posted - 04/01/2025 : 22:37:37
|
Imam prijatelja koji je još u osamdesetima skupio sve što je bilo od Kena Parkera.I ne priznaje niti jedan drugi strip osim njega. Ustvari ne želi ništa drugo čitat osim njega.Nedavno sam mu kupio za poklon Deadwood Dicka.Živo me zanima šta će reći za taj strip.Volio bih i tebe ćuti u vezi tog stripa.Moja ocijena Deadwood Dicka je da je to "Visoka pilotaža"
|
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2369 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 04/01/2025 : 23:26:44
|
jel stao na samo kenu iz lmsa onda ne zna da..? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
Edited by - matori paraliticar on 04/01/2025 23:27:05 |
|
|
Topic |
|