vatrena_stenica
New Member

275 Posts
Member since 27/04/2024 |
Posted - 09/01/2025 : 17:35:47
|
Januar
1. Vatre i šapat [Lorenzo Mattotti] 5/5 Nekako sam ostala bez reči ovde, a htela sam mnogo toga da napišem. Totalni kovitlac emocija. Sad mi je jasno zbog čega Džimi kaže da je ovo možda njegovo/Stalkerovo najdraže izdanje.
2. Ooku #1 [Fumi Yoshinaga] 4/5 Zanimljiva invertovana istorija. Nastavljam dalje i nadam se da neće razočarati. Konačno da vidimo kako to žene vladaju feudalnim Japanom i raspolažu haremom muškaraca. 🤭 😉
3. Doomboy [Tony Sandoval] 3/5 Mnogo volim Tonijev crtež. Stil mu je vrlo prepoznatljiv i nekako me podseća na detinjstvo. Ovde mu je crtež ipak lošiji nego što ga pamtim u Watersnakes i 1000 storms. Priče su mu naspram crteža najčešće malo tanje (ocene su mi stalno 3-4/5), često isprepletane fantastikom i neretko mračne, jezive, groteskne. Međutim, pri pisanju Doomboy-a je bio prilično na zemlji. Ovde pratimo mladog metalca pod imenom D koji ostaje bez devojke. Lik je nadrndan, grize ga savest zbog stvari koje je uradio ili nije uradio, koje je rekao ili nije rekao i jedini ventil da bol popusti i da nekako zaceli je muzika. Bez ikakve ozbiljne namere, D postaje anonimna metal legenda pod nazivom Doomboy, čiju muziku zaljubljenici u žanr nestrpljivo iščekuju na radio talasu u ustaljenom terminu. Ako me ne bude mrzelo, otkucaću koju rečenicu više i priložiti par fotki.
4. Shimanami Tasogare #1 [Yuhki Kamatani] 3/5 Nisam oduševljena. Sreća pa je ovo kratak serijal. Bukvalno me nijedan lik nije zainteresovao. Dobro, malo Someone-sana, ali čak ni ona nešto preterano. Da ovo traje duže, mislim da bih odmah batalila, al' četiri tankobona ću valjda da izguram.
5. Legend of the Scarlet Blades #1 [Saverio Tenuta] 3/5 6. Legend of the Scarlet Blades #2 [Saverio Tenuta] 3/5 7. Legend of the Scarlet Blades #3 [Saverio Tenuta] 4/5 8. Legend of the Scarlet Blades #4 [Saverio Tenuta] 3/5 Crtež na momente dobar, kolor takođe, ali face likova mi se uglavnom ne dopadaju. Nekako su drvene, zaleđene, bez adekvatne ekspresije. Priča na momente ok, ali sve ukupno je to meni samo solidno/prosečno.
9. All Princesses Die Before Dawn [Quentin Zuttion] 4/5 http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=34842&REPLY_ID=2698988 ili https://darkwoodforum.rs/index.php?msg=683630
10. Zagrljaj [Jim, Laurent Bonneau] 4/5 Ispalo je prijatno iznenađenje, jer sam očekivala (zbog pojedinih komentara na forumu) neku patetiku, ali je nije bilo (možda malo na nekim mestima). Strip je setan, topao i ljudski. Ne bih glavnog lika okarakterisala samo kao nekog "ko juri za suknjom" dok mu je žena na samrti, već više kao da hvata neku slamku koja bi mu dala snage i volje da nastavi život. Crtež mi se dopao, mada su me neke stvari nervirale (npr. ona kompjuterska jednolična boja vode i neba).
11. Shimanami Tasogare #2 [Yuhki Kamatani] 4/5 12. Shimanami Tasogare #3 [Yuhki Kamatani] 3/5 13. Shimanami Tasogare #4 [Yuhki Kamatani] 3/5 Kao što sam predosećala nakon prvog tankobona, nije ovo mene dotaklo.
14. Fetish [Kaoru Fujiwara] 4/5 Više na http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=26871&REPLY_ID=2698901
15. Dvorska luda [Zidrou, Francis Porcel] 4/5
Februar
16. Sreach and destroy #1 [Atsushi Kaneko] 4/5 17. Sreach and destroy #2 [Atsushi Kaneko] 4/5 18. Sreach and destroy #3 [Atsushi Kaneko] 4/5 http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=26871&REPLY_ID=2705900
19. Radosav: Jutarnja magla [Boris Stanić] 3-4/5 20. Radosav: Hrastovo lišće [Boris Stanić] 3-4/5 Mene ove teme pogađaju. Slične priče sam čula od dede i pradede, jadne babe su uglavnom ćutale, rmbačile i ni za šta nisu bile pitane. Takav neki jbni život. Zato me Stanićeva rečenica "bila je još mlada, ali istrošena srca, propala od teškog rada i oskudnog života" baš uzdrmala. Još jedna njegova rečenica će mi ostati u sećanju "ljudi su grozni, a vremena su vremena". Ni kraća, ni tačnija. Dugo će mi odjekivati u glavi.
21. I Want To Eat Your Pancreas [Yoru Sumino, Izumi Kirihara] 3-4/5 Nije mi toliko dobra i potresna kao što je bila posle prvog čitanja.
22. 4-punkan no Marigold #1 [Kirie] 3/5 23. 4-punkan no Marigold #2 [Kirie] 3/5 24. 4-punkan no Marigold #3 [Kirie] 3/5
25. Designs #1 [Daisuke Igarashi] 4/5 26. Designs #2 [Daisuke Igarashi] 4/5 27. Designs #3 [Daisuke Igarashi] 5/5 I ovde bih upotrebila onu Stanićevu rečenicu - Ljudi su grozni, a vremena su vremena.
Mart
28. Designs #4 [Daisuke Igarashi] 4/5 29. Designs #5 [Daisuke Igarashi] 4-5/5 http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=26871&REPLY_ID=2708671
30. Léviathan #1 [Shiro Kuroi] 3/5 31. Léviathan #2 [Shiro Kuroi] 3/5 32. Léviathan #3 [Shiro Kuroi] 3/5
33. Exterminator 17 [Jean-Pierre Dionnet, Enki Bilal] 3/5
34. Kishibe no Yume [Daiki Yamazaki] 3/5
35. Nebo u glavi [Antonio Altarriba, Sergio García, Lola Moral] 4-5/5 Ovaj strip zavređuje koju rečenicu, ali trenutno sam baš iscrpljena i neraspoložena da nemam nešto ni snage ni volje za pisanjem. Pričane su već ove priče kroz razne medijume, no ovde je poenta u crtežu koji je na momente fenomenalan i vrlo neobičan. Strip vredan čitanja i posedovanja, a životi unutar ovih korica, da se ne lažemo, bezvredni za većinu ovog sveta.
36. Pieces of You [Rain] 3/5
37. Akai Hana [Mika Himegi] 2/5
38. Kon no Ki Konoha [Sumomo Yumeka] 3/5
39. Omae Ga Sekai o Kowashitai Nara #1 [Kaoru Fujiwara] 3/5 40. Omae Ga Sekai o Kowashitai Nara #2 [Kaoru Fujiwara] 3-4/5 41. Omae Ga Sekai o Kowashitai Nara #3 [Kaoru Fujiwara] 4/5
|
Wherever there is man, there is Hell. |
Edited by - vatrena_stenica on 30/03/2025 18:00:22 |
 |
|