Author |
Topic  |
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 11/02/2025 : 20:51:35
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Kad smo kod prosjecnih placa, ja jos cekam dan kad cu je napokon dostic i prestic. :) Jbg, trebao sam u drzavni aparat..
Zdravstvo nam je u totalnom kurcu, ali moram priznat da sam nedavno imao jako dobro iskustvo na hitnoj. Pao sam sa skuterom i svi su bili jako dragi ljubazni, od ekipe iz kola hitne pomoci do dezurnih na samoj hitnoj. Jos je lijepse bilo sto su sve bili mladi ljudi, odokativno nitko preko 30. Sjecam se i da je kolega bio dosta brzo obraden u Firulama kada je jednom opizdio glavom i rasjekao ju… Ali zato moj dr opce prakse….majko mila, mozemo svi pokrepavat u cekaonici sto se njega tice, mail ili telefon, ma nema sanse, za svaki kurac dodi i ukiseli se cekajuci. Onda opet, draga i ja imamo jako simpa i dobru zubaricu.
A bojkot? Bar je nama Pičkama Trst na pljunut, pa se malo zaletimo do Muggie u Familu i jos pokoji ducan. Tako da nasi eurići idu gdi Melloni u takuin.
Bio nedavno nesto do Jelšana i rekao ajd idemo bas do espina u Ilirsku da vidim cijene, kad ono kifla, na neke cijene od 1-2-3€ slovenci jeftiniji po 10-20 centi….nije neka usteda.
Da li cemo nesto dobiti ovim bojkotima? Ako ne probamo, necemo nikada saznati…drago mi je da smo bar jednom ustali, ali moj pesimizam mi kaze da je ovo vj prdac u prazno.
Hitna funkcionira OK jer dolaziš odma na obradu. Ne moraš proć sustav i ne moraš čekat termin. Šta se tiče ljubaznosti i stručnosti osoblja po bolnicama neman nikakav prigovor. Reka bi da su ljudi unutar sustava OK, ali je sustav sam po sebi kvaran. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 11/02/2025 : 21:03:47
|
@diskač Umra san od smija na veliko P u "Pička". Sa malin p je obična prostota, sa velikin P dio identiteta, |
Edited by - NESVRSTANI on 11/02/2025 22:06:37 |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 11/02/2025 : 21:20:45
|
U Srbiji je skupo gorivo zbog velikih akciza. I jedna je od retkih gde je dizel skuplji od benzina.
Hrana u marketima je nerealna u odnosu na Evropu, mada sam video da ni u Hr nije mnogo jeftinija.
Slažem se da je život u Hr i Slo lep i čuvajte to što imate. Ne bi ni u Sr bio toliko loš, ali treba mnogo vode da prođe ovde da bi se ljudi urazumili. |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1246 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25953 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4656 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 12/02/2025 : 00:29:34
|
Dijagnostiku je bolje obaviti kod privatnika, pogotovo Ako je hitno, Ali za neke ozbiljnije operacije opet moras u drzavnu bolnici, a tu je redomat Po kumstvima i poznanstvima |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6390 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 12/02/2025 : 05:53:48
|
quote: Originally posted by lwood
Promini dr opce prakse. A sta se tice zubara,skup sport u hr.
Ne idemo kod privatnika (zubara), i recimo nikad mi nije naplatila anesteziju, svaki put naglasi sestri da nju izostavi sa računa. Dobro i dalje se tu plaća dio, ali ajde, podnese se to u prosjeku 1 godišnje ili čak na dvije godine.
A to za Dr opće mi je rekla i žena, neda mi se i sam sam si kriv. Brzo će on u penziju. Star je sada skoro i kao Dr Luigi. ;)
Ajde od nedavno smo dobili na poslu policu u Croatiai i sada imamo ako sam dobro shvatio plaćene preglede i u nekim privatnim poliklinikama. Ima samo jedan mali problemčić, u državnoj na pregled čekaš 6+mj, u privatnoj min 2mj. Ne cveta cveće ni kod privatnika, a pomalo nas navikavaju na američki sistem.
Gledam onog dečka u UK (YT: Engleski Gastarbajter) i kaže on da je i tamo neki polukaos sa zdravstvom. Hitna i velike bolnice su navodno odlične, ali ambulante su katastrofa kao kod nas. Inače baš zanimljiv kanal gdje frajer iz perspektive balkanca priča o načinu života u UK i npr njihovom ''grijanju'' zimi na 18 stupnjeva i sličnim nebulozama. A kakav su tek biznis sa nekretninama tamo izveli. 
Još malo pa ćemo svi u zdravstveni turizam.  |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 12/02/2025 06:00:28 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 12/02/2025 : 07:01:10
|
Promini dr opce prakse. A sta se tice zubara,skup sport u hr.
Ne idemo kod privatnika (zubara), i recimo nikad mi nije naplatila anesteziju, svaki put naglasi sestri da nju izostavi sa računa. Dobro i dalje se tu plaća dio, ali ajde, podnese se to u prosjeku 1 godišnje ili čak na dvije godine.
A to za Dr opće mi je rekla i žena, neda mi se i sam sam si kriv. Brzo će on u penziju. Star je sada skoro i kao Dr Luigi. ;)
Ajde od nedavno smo dobili na poslu policu u Croatiai i sada imamo ako sam dobro shvatio plaćene preglede i u nekim privatnim poliklinikama. Ima samo jedan mali problemčić, u državnoj na pregled čekaš 6+mj, u privatnoj min 2mj. Ne cveta cveće ni kod privatnika, a pomalo nas navikavaju na američki sistem.
Gledam onog dečka u UK (YT: Engleski Gastarbajter) i kaže on da je i tamo neki polukaos sa zdravstvom. Hitna i velike bolnice su navodno odlične, ali ambulante su katastrofa kao kod nas. Inače baš zanimljiv kanal gdje frajer iz perspektive balkanca priča o načinu života u UK i npr njihovom ''grijanju'' zimi na 18 stupnjeva i sličnim nebulozama. A kakav su tek biznis sa nekretninama tamo izveli. 
Još malo pa ćemo svi u zdravstveni turizam. 
Zubar ni mene ne košta ništa. Znan da bi prije plaća neku siću, mislin da je bilo 10 Kn. Od prije par godina iman dopunsko od Croatie, od tada ne plaćan ni tih 10 Kn.
Šta se zdravstvenog turizma tiče, prije 15-20 godina su Talijani masovno popravljali zube u Hrvatskoj. Mislin da se to danas Talijanima više ne isplati.
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 12/02/2025 : 07:36:38
|
Mene isto nije kosta nista do prije nekih cca 10tak godina. Pa onda nesto sitno. A sad naplate dobru svotu. (Ne prican o istome.) |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 12/02/2025 : 07:44:30
|
Mene isto nije kosta nista do prije nekih cca 10tak godina. Pa onda nesto sitno. A sad naplate dobru svotu. (Ne prican o istome.)
Kako misliš? Za popravke ili vađenje ti naplati? Jel imaš svog zubara priko HZZO? |
Edited by - NESVRSTANI on 12/02/2025 07:46:10 |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6390 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 12/02/2025 : 07:45:50
|
Da, nije ni meni besplatno, ali nije kao kod privatnika, u prosjeku 40ak€ po plombi, ovisi što i kako... A za talijane znam, pa ima ih tu u okolici kod mene koji su (bili?) fokusirani baš na njih. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 12/02/2025 : 07:57:52
|
Da, nije ni meni besplatno, ali nije kao kod privatnika, u prosjeku 40ak€ po plombi, ovisi što i kako... A za talijane znam, pa ima ih tu u okolici kod mene koji su (bili?) fokusirani baš na njih.
U svoga zubara nisan bija duže od godinu dana mada bi mora otić, ali nisan nikad toliko platija. Žena i dica idu redovno u zubara i ne plaćaju ništa.
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4021 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 12/02/2025 : 08:17:53
|
Upravo sam par upisa iznad napisal iskustvo kolega s takvim jednim plačenim pregledom u privatnoj poliklinici. Plačeno im je unaprijed i boli ih kurac za temeljit pregled. Samo te odrade kao na traci, a ne pregledaju ništa. Sramota. Nalaze krvi odrade kak treba (jer to odradi računalo) a ostalo loše ili napola. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 12/02/2025 08:23:34 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 12/02/2025 : 09:12:09
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Mene isto nije kosta nista do prije nekih cca 10tak godina. Pa onda nesto sitno. A sad naplate dobru svotu. (Ne prican o istome.)
Kako misliš? Za popravke ili vađenje ti naplati? Jel imaš svog zubara priko HZZO?
Za sve ti naplati,al napravi kako triba. (tu di san san zadnje 4 godine) HZZO nešto pokriva inače bi bilo još skuplje. Najbolje bi bilo sve povadit i stavit implantate. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 12/02/2025 : 09:15:15
|
A šta se tiče drugih stvari u zdravstvu ,čeka se na sve i to nenormalno. Čak i priko godine dana. Ić privatno je opet upitan kvalitet. Zavisi šta i kod koga. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 12/02/2025 : 10:12:45
|
A šta se tiče drugih stvari u zdravstvu ,čeka se na sve i to nenormalno. Čak i priko godine dana. Ić privatno je opet upitan kvalitet. Zavisi šta i kod koga.
Ne mogu se složit. Najbolji specijalisti uglavnon imaju privatnu praksu. |
Edited by - NESVRSTANI on 12/02/2025 10:13:18 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
Space Marine
Senior Member

.jpg)
Croatia
1312 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 12/02/2025 : 12:22:58
|
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by Lorda
Medijan plaće je bio nešto niži i iznosio je 1242 eura, što znači da većina radnika ima manju plaću od prosjeka.
Ne, to znači da pola zaposlenih u RH ima veću plaću od tog iznosa, a druga polovica manju. Što ima smisla, jer jedina osoba za koju ja znam da zarađuje manje od hr prosjeka je moj mlađi buraz.
Nažalost, van Zagreba je sasvim druga priča u HR.
npr: www.index.hr/amp/vijesti/clanak/prosjecna-placa-u-tvrtkama-iz-virovitice-lani-bila-765-eura/2637378.aspx |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
Edited by - Space Marine on 12/02/2025 12:23:36 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21618 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/02/2025 : 17:25:46
|
quote: Originally posted by manhunter
Ja sam iz radoznalosti izračunao ovo sa gorivom, ali u Švajcarskoj. Po toj računici : 4113 litara za prosečnu platu. Cene goriva u ex yu su nenormalne, to znamo odavno.
Anto, od kad je prosečna plata u Srbiji preko 800 evra?
sa neta
vlast preuvaličava dobru situaciju,opozicija preuveličava loše stanje (ovo što kaže lwood),sredina je verovatno na sredini. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25953 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 12/02/2025 : 17:31:14
|
Pa da. Zato i kažem da ovaj medijan mnogo bolje pokazuje stvarnu situaciju. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 12/02/2025 : 17:43:52
|
quote: Originally posted by Space Marine
Medijan plaće je bio nešto niži i iznosio je 1242 eura, što znači da većina radnika ima manju plaću od prosjeka.
Ne, to znači da pola zaposlenih u RH ima veću plaću od tog iznosa, a druga polovica manju. Što ima smisla, jer jedina osoba za koju ja znam da zarađuje manje od hr prosjeka je moj mlađi buraz.
npr: www.index.hr/amp/vijesti/clanak/prosjecna-placa-u-tvrtkama-iz-virovitice-lani-bila-765-eura/2637378.aspx
Ali to je i normalno. Pogotovo u centraliziranoj državi ka šta je naša. Sjedišta svih velikih firmi, bile one privatne, državne ili strane su u Zagrebu. Ministarstva isto tako. Puno vridnijih/odgovornijih radnih mista, puno većih plaća, bolji/veći izbor poslova, i jebi ga normalno je da prosjek bude veći u Zagrebu. |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4021 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 12/02/2025 : 17:47:03
|
quote: Originally posted by Space Marine
npr: www.index.hr/amp/vijesti/clanak/prosjecna-placa-u-tvrtkama-iz-virovitice-lani-bila-765-eura/2637378.aspx
Točno. Znam osobu koja je godinama radila kod privatnika kao računalni serviser i to navek ispod prosjeka tj. za minimalac skoro 15 godina. Sad se zaposlila kao tajnica na sudu i crnči puno više ali barem nije na minimalcu (: Ali eto, sad je uhljeb zar ne!? Zanimljiv mi je i slučaj susjeda, koji kad je saznal da mu kolega u Rijeci ima 30% vecu placu (a sve je isto osim mjesta stanovanja) otvoril svoju firmu. Sad mu je bolje! |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
Edited by - BeaGea on 13/02/2025 12:24:27 |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4792 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2671 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 13/02/2025 : 19:37:55
|
Znaci li to da je strip u Hrvatskoj spasen?? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
 |
|
Topic  |
|