Author |
Topic  |
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2006 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 01/04/2025 : 09:45:54
|
quote: Originally posted by borg
Uf, poslednja priča "F-52" je baš ozbiljna priča. Na vrhunskom nivou. Psiho triler. Nemam zamerku na ovu priču. Neverovatno koliko stane stvari na jednu stranicu. Možda po meni i najbolja priča u ovom integralu.
Pa ipak, ne bih se tako lako odrekao druge priče, koja je krcata humorom. Možda bih drugu priču i pre okarakterisao kao humorustičku nego avanturističku. Uglavnom, te dve su mi posle prvog čitanja najbolje bile.
Što se Mađarske priče tiče, to me je prilično razočaralo. Ovde je autor podbacio i sa humorom i ironijom. Nekako je ostao u senci one strane gbozdene zavese. Da se razumemo, priča nije niti loše ispričana niti loše nacrtana. Samo mi nekako stalno ispada iz ose. I uvek mi nešto malo fali.
Treću priču ću morati ponovo pročitati. A prvu ću pokušati zaboraviti. :)
Sve u svemu, dobar integral. Izdanje odlično.
Pogovor još nisam pročitao, ali mi drago što ga ima. Sutra će doći na red. Nekako mi neka Stalkerova izdanja bez toga kusa. Nekim izdanjima ne treba pogovor, ali neka su zaslužila. Ja ne bih imao ništa protiv da svako izdanje ima nekog svog Zorana Đukanovića koji će staviti šlag na korice.
Druga priča je strava. :) Oba dela. Prvi zabavan, drugi dirljiv. Da li imaš utisak da je reč o kolonijalnom rasizmu ili satiri?
Priča u Mađarskoj je tipičan primer kako su zapadnjaci videli taj deo sveta. Ali da mu se progledati kroz prste, jer je tako i postavio Fredija i Svipa, ko da su pali s kruške.
F52 je u zanatskom smislu doktorska disertacija. Dinamika, montaža, kadriranje.. |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2006 Posts
|
loureed
Starting Member
15 Posts
Member since 29/12/2005 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2006 Posts
Posted - 01/04/2025 : 13:26:34
|
Ja tako i mislim, nego su pomenuta i drugačija zapažanja.
Hvala, da, sada sam se podsetio naslovnice sa Šalanovim između ostalih imena. Potpuno sam smeo s uma to objavljivanje Šalana! Da li je ZZupan prvi koji ga je objavio? To je bila 1988, Šalan je još bio živ. |
Edited by - Dzimi Gitara on 01/04/2025 13:26:45 |
 |
|
loureed
Starting Member
15 Posts
Member since 29/12/2005 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2347 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 01/04/2025 : 19:19:15
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
quote: Originally posted by borg
Uf, poslednja priča "F-52" je baš ozbiljna priča. Na vrhunskom nivou. Psiho triler. Nemam zamerku na ovu priču. Neverovatno koliko stane stvari na jednu stranicu. Možda po meni i najbolja priča u ovom integralu.
Pa ipak, ne bih se tako lako odrekao druge priče, koja je krcata humorom. Možda bih drugu priču i pre okarakterisao kao humorustičku nego avanturističku. Uglavnom, te dve su mi posle prvog čitanja najbolje bile.
Što se Mađarske priče tiče, to me je prilično razočaralo. Ovde je autor podbacio i sa humorom i ironijom. Nekako je ostao u senci one strane gbozdene zavese. Da se razumemo, priča nije niti loše ispričana niti loše nacrtana. Samo mi nekako stalno ispada iz ose. I uvek mi nešto malo fali.
Treću priču ću morati ponovo pročitati. A prvu ću pokušati zaboraviti. :)
Sve u svemu, dobar integral. Izdanje odlično.
Pogovor još nisam pročitao, ali mi drago što ga ima. Sutra će doći na red. Nekako mi neka Stalkerova izdanja bez toga kusa. Nekim izdanjima ne treba pogovor, ali neka su zaslužila. Ja ne bih imao ništa protiv da svako izdanje ima nekog svog Zorana Đukanovića koji će staviti šlag na korice.
Druga priča je strava. :) Oba dela. Prvi zabavan, drugi dirljiv. Da li imaš utisak da je reč o kolonijalnom rasizmu ili satiri?
Priča u Mađarskoj je tipičan primer kako su zapadnjaci videli taj deo sveta. Ali da mu se progledati kroz prste, jer je tako i postavio Fredija i Svipa, ko da su pali s kruške.
F52 je u zanatskom smislu doktorska disertacija. Dinamika, montaža, kadriranje..
Bravo, prave reči za F52.
Što se rasizma tiče, ja to nisam osetio. Imao sam utisak da se on ruga rasizmu. Ali šta znam. Može se tumačiti i drugačije.
|
Resistance is futile. |
 |
|
Topic  |
|
|
|