Author |
Topic  |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2012 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 27/02/2025 : 14:03:22
|
Žan-Pjer Dione i Enki Bilal: Eksterminator 17
https://stalker.rs/prodavnica/zona/eksterminator-17/
Eksterminatori su androidi vojnici, konstruisani da ratuju umesto ljudi. Prvi u seriji je Eksterminator 17 ili E 17, veštačko biće koje je inženjer projektovao pomoću vlastitih ćelija, kako bi mu udahnuo život. Ta telesna veza ponovo će se aktivirati kad stvoritelj umre. Eksterminator 17 tako postaje neočekivani naslednik jedne ljudske duše. Njegov put biće vođen opsesivnom idejom: obavestiti sve androide da ropska sudba mašine nije neizbežna!
Jedinstveni naučnofantastični strip Žan-Pjera Dionea i Enkija Bilala, prvi put objavljen 1976–1977, nedavno je doživeo novu inkarnaciju. Izdanje iz novembra 2024. godine objavljeno je u novom ruhu – jednom od najboljih svetskih kolorista Hoseu Viljarubiji poveren je zadatak da iznova oboji sve table. Izuzetan rezultat te saradnje bio je povod više da vam ovaj naslov premijerno predstavimo u prevodu na srpski jezik.

Zavirite u knjigu: https://stalker.rs/wp-content/uploads/2025/02/eksterminator17_zavir.pdf
Prevod: Branislav Glumac / Lektura: Nevena Bojičić / Upis: Savo Katalina / Dizajn: Ivica Stevanović Broj strana: 72 / Boja: kolor / Format: 210 x 297 / Povez: tvrdi / Štampa: Rotografika
Cena: 2.950 dinara Promo cena: 2.360 dinara (važi do 25. 3. 25)
|
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12878 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Chui
Senior Member

1208 Posts
Member since 13/12/2020 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2367 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3350 Posts
Member since 06/11/2017 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2012 Posts
Posted - 27/02/2025 : 20:51:35
|
Pogrešno sam napisao cenu pre neki dan, pisao sam iz glave.
Inače, samo sam jednom pogrešio kod formiranja cene, na Nikopolu. Trebalo je da bude 3.950 umesto 3.450. Ali sam ukapirao kad smo već objavili, pa nije bilo smisla menjati. Tako da Nikopola moramo prodati 400 od 500 primeraka da bismo pokrili proizvodne troškove. Ovo navodim čisto da ilustrujem s koliko sumanuto visokom marginom pokrivanja (pokušavamo) da potrajemo. |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2012 Posts
Posted - 27/02/2025 : 20:55:53
|
quote: Originally posted by borg
Džimi, možda glupo pitanje, al ajd: zašto nije istrebljivač 17?
Eksterminatori nisu baš istrebljivači, ili bar ne samo to.
A mislim da je zahvaljujući Terminatoru (koji je nastao kasnije) sličan termin vrlo familijaran u našoj pop-kulturi. Ništa ne gubimo, a dobijamo sloj značenja da je reč o neuobičajenom stvoru. Ono, novum... |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7943 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2578 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21574 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/03/2025 : 16:30:08
|
Nisam puno očekivao od ovog klasika,nisam puno ni dobio,ali kao veliki poštovalac rada i dela Enesa Bilalovića,strip sam morao pročitati,i nije mi ni najmanje žao,jer grafičke bravure msje Enkija,spojene sa senjor Hozeovim bojicama,te upakovane u po difoltu bezgrešno Stalkerovo izdanje je pravi praznik za oči.
Sa druge strane,ili sam ja papak za ovakve neke "umne" scenarije,ili oni realno i nisu nešto specijalno,ali priča u Istrebljivaču 17 mi je daleko od nečeg spektakularnog. Ajde računam da epitet klasika koji ovo delo nosi počiva na vizuelnoj komponenti.
Priča o androidu,u kome se budi duša njegovog tvorca (nakom smrti istoga),te on kreće u međuzvezdane avanture kako bi oslobodio braću po metalu,a koja je nastala pre skoro pola veka,je možda u tom trenutku bila hit,ali sada,iz mog ugla je žešće ostarela.Barem meni.
Ali dobro,verujem da će se naći dovoljno publike za ovaj album da se lepo prodaje,i ekspresno i rasproda,jer su i Dione i i Bilal,zajedno sa Viljarubijom jako poštovana imena sa u svetu devete umetnosti.
3.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2367 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 19/03/2025 : 23:48:31
|
Kad imaš ideje i žuriš se izbaciti ih onako sirove, bez suvišnih razrada, pa još ih dati ispripovedati na visokom vizuelnom nivou, nastane inspirišuće delo. Lep kompliment je Otomo dao, izjavivši da je na stvaranje Akire najviše uticao Eksterminator 17. Prošlo je pola veka od nastanka ovog dela, i mnogo varijacija na ovu temu je dovelo do toga da postoji blago zasićenje, ali svakako strip koji sam ja želeo posedovati.
|
Resistance is futile. |
 |
|
|
Topic  |
|