Markos
Webmaster

Croatia
29563 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/03/2025 : 12:14:08
|

Florent je prerano izgubio ženu. Trudio se sam odgajati malu kćer, ali činio je to nespretno i očito nedovoljno dobro. Tako su se Florent i njegova kći izgubili jedno za drugo. Ona ga je tijekom dvadeset godina ostavila još više samog. Danas, u sedamdesetoj, Florent ima samo jednu želju: pronaći kćer prije smrti. Njegova Lilie posjećuje ga svaki tjedan, ali on je više ne prepoznaje. Bolest mu je ukrala sjećanje i iznova ga ostavila još usamljenijeg. On je neumorno traži posvuda, u mrvicama predalekih sjećanja...
Kolorka 308 • Oni koji mi ostaju • 160 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Damien Marie • Crtež Laurent Bonneau • Prijevod Nataša Medved • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 17.3.2025. • Cijena 22 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-308-oni-koji-mi-ostaju/1043/
|
Trouble will find me |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7381 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 31/03/2025 : 13:08:01
|
Uh, koji "težak" strip. Emocije samo takve. U stvari, znao sam da bi ovako nešto moglo biti nakon pročitanog previewa.
Alzheimer, baš teška dijagnoza koja te polako ubija, tihi ubojica koja polako uništava tvoj identitet da je teško gledati i osobi i bližnjima kako im se svijet urušava.
Baš to se događa glavnom liku priče, jednom ocu koji pokušava u skrivenim zakucima svog sjećanja pronaći svoju jedinu kćer. Kćer s kojom nije dobro izgradio svoj odnos nakon što je postao samohrani otac, da ga je izbjegavala cijeli svoj život. Ali sad je sve drugačije. Teško stanje oca budi i u kćeri dio krivnje i sad njih dvoje u stvari pokušavaju pronaći jedno drugo u obostranoj neizrecivoj tuzi i krivnji.
Snažna i upečatljiva priča, vrlo lijep Bonneauov crtež. Strip se jako brzo čita, ali nije stvar u brzom prelistavanju već u proučavanju kadrova i svih tih emocija koju nam scenarij pruža. Volio bih jedino da je scenarist malo više produbio odnos između između oca i kćeri, toga mi malo više fali, ta njihova karakterizacija odnosa, mada se uz tih nekoliko rečenica i kadrova iz prošlosti jasno može vidjeti priroda njihovog odnosa.
Strip za emotivce, nije baš za svakoga.
9/10 |
 |
|