Author |
Topic  |
alexts
Advanced Member

Serbia
9197 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
netkotreci
New Member

Croatia
176 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 28/03/2025 : 09:45:28
|
Evo upravo nova verzija ChatGPT-jevog generatora slika izašla, a uz to i val drame. Ljudi se uhvatili generiranja slika u crtačkom stilu Hayao Miyazakija i studija Ghibli.
S druge strane, upravo je izašao još jedan preloš horor spin, ovaj na temu Petra Pana. Za to baš i nema prevelikog zgražanja, iako redatelj izbaucje isključivo takva smeća.
U tom smjeru, jeli AI strip u koji je uloženo puno promišljanja u priču, stil, dijaloge još uvijek lošiji od generičnog smeća bez ikakvih kvaliteta, rađenog od strane ljudi? Jer ima dosta smeća u svijetu stripa. Pogotovo u tim multiverzima Marvela i DC-ja gdje jadni iz očaja okreću sve moguće i nemoguće kombinacije spolova, rodova, boja, godova junaka kako bi opravdali još jedan tiraž. Svakako zanimljiva vremena ispred nas :) |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3519 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 30/03/2025 : 23:26:49
|
quote: Originally posted by netkotreci
Evo upravo nova verzija ChatGPT-jevog generatora slika izašla, a uz to i val drame. Ljudi se uhvatili generiranja slika u crtačkom stilu Hayao Miyazakija i studija Ghibli.
S druge strane, upravo je izašao još jedan preloš horor spin, ovaj na temu Petra Pana. Za to baš i nema prevelikog zgražanja, iako redatelj izbaucje isključivo takva smeća.
U tom smjeru, jeli AI strip u koji je uloženo puno promišljanja u priču, stil, dijaloge još uvijek lošiji od generičnog smeća bez ikakvih kvaliteta, rađenog od strane ljudi? Jer ima dosta smeća u svijetu stripa. Pogotovo u tim multiverzima Marvela i DC-ja gdje jadni iz očaja okreću sve moguće i nemoguće kombinacije spolova, rodova, boja, godova junaka kako bi opravdali još jedan tiraž. Svakako zanimljiva vremena ispred nas :)
Bolje dobar AI proizvod nego ljudska konfekcija! |
 |
|
ridiculus
Senior Member

1751 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 31/03/2025 : 09:32:52
|
Pa ljudi ne mogu ni ovako da odvoje žito od kukolja, a baš će početi kad ih zatrpaš sa deset triliona proizvoda godišnje. 
Što neko reče ovde, čitao bih kada bi bilo dobro, ali kvaka je u tome što moram da pročitam da bih znao da li je dobro. Uzeti na poverenje, zato što je neko preporučio, ili se čak u orgazmu oduševljenja katapultirao u nedogled, nije moja stvar. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
995 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 31/03/2025 : 09:51:16
|
Sta je slijedece, kazem AI-ju da mi napravi rok pjesmu i onda je prodajem bez da poznajem sviranje jedne jedine note na gitari? Taman da je remek djelo ne bih je kupio a isto vrijedi i za strip. Cijenim trud scenariste i crtaca pa makar bili i smece, a upotrebu AI-ja dozivljavam kao varanje - osim ako se ne radi o sitnoj pomoci a ne o generiranju veceg dijela autorovog "rada". |
No one gets out of childhood alive. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3519 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 31/03/2025 : 10:10:50
|
quote: Originally posted by SSM
Sta je slijedece, kazem AI-ju da mi napravi rok pjesmu i onda je prodajem bez da poznajem sviranje jedne jedine note na gitari? Taman da je remek djelo ne bih je kupio a isto vrijedi i za strip. Cijenim trud scenariste i crtaca pa makar bili i smece, a upotrebu AI-ja dozivljavam kao varanje - osim ako se ne radi o sitnoj pomoci a ne o generiranju veceg dijela autorovog "rada".
OK, ali kako ćeš biti siguran da autor nije veći dio scenarija napisao preko AI, čak i ako to nigdje ne piše? Danas je doduše moguće prepoznati AI rukopis po nekim detaljima, za koju godinu bi to moglo postati veoma teško. |
 |
|
netkotreci
New Member

Croatia
176 Posts
Member since 11/02/2024 |
Posted - 01/04/2025 : 10:44:39
|
quote: Originally posted by SSM
Sta je slijedece, kazem AI-ju da mi napravi rok pjesmu i onda je prodajem bez da poznajem sviranje jedne jedine note na gitari? Taman da je remek djelo ne bih je kupio a isto vrijedi i za strip. Cijenim trud scenariste i crtaca pa makar bili i smece, a upotrebu AI-ja dozivljavam kao varanje - osim ako se ne radi o sitnoj pomoci a ne o generiranju veceg dijela autorovog "rada".
Rock od pamtivijeka ima problema s plagijatima. Veliki uzimaju od malih, manje poznatih bendova. Zna proći dosta godina dok netko ne čuje te bendove pa skuži o čemu se radi.
Također mal broj izvođača ima formalno obrazovanje. A opet, nije ga imao ni Toppi a sigurno ni puno ostalih majstora crtača / autora tako da pečat nije mjerilo. Slažemo se da je jedno mala pomoć i korištenje AI kao alata, a drugo je ubacit prompt, uzet rješenje i pustit to u prodaju. Najgore je niti ne spomenut da se radi o AI-ju, to je baš smećarsk i za svaku osudu. |
Edited by - netkotreci on 01/04/2025 10:45:33 |
 |
|
SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
995 Posts
Member since 13/10/2002 |
|
verab
Advanced Member

Croatia