forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Kratki rezovi by Paka01
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 10

Shaner
Advanced Member

Croatia
3696 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 22/10/2020 :  19:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Za Daytrippera se i ja slažem. Ok strip, ali ništa za pamćenje. Sa zanimanjem pratim ove osvrte na Sin City. Jedva čekam Fibrino izdanje da vidim kako će mi leći prve četiri priče nakon dugo vremena, a i da se upoznam sa preostalima i vidim jesu li stvarno toliko loše.


http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

izivko
Advanced MemberGermany
8638 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/10/2020 :  19:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ma kakvi loše. Po meni vrhunske priče.

Have mercy
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
5146 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/10/2020 :  22:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Paka prije svega pohvale na angažiranosti i trudu oko ovog zanimljivog topica.

Osobno ne volim davati ocjene za stripove, pa ni čitati uđe ocjene zato što smatram da je teško biti objektivan, a opet koliko je tko od nas u stanju kvalitetno procijeniti neko djelo (to je isto priča za sebe). S druge strane ako netko ima smjelosti i volju to napraviti zašto ga obeshrabrivati u njegovoj aktivnosti?

Vezano za ocjenjivanje, a pod utiskom nedavno pročitanog, osobno mi je Bijeli vitez veliko razočaranje. Iako su mi ga neki prijatelji hvalili čini mi se besmislenim uopće analizirati taj do boli nategnut scenarij. To mi je upravo smiješno, kao i način na koji su prikazani glavni likovi, pa i otkrivene "velike" tajne. Nisam proučavao da li je to neka elseworlds varijanta (manje zlo u tom slučaju) ili regularni Bat. S druge strane crtež uglavnom zaslužuje visoke ocjene, osim kako su nacrtani neki likovi (zapravo većina glavnih likova). A ono zbog čega sam se uopće odlučio na komentar Bijelog viteza je to da mi takav strip nikako ne može biti po ocjenama maltetne uz bok npr. prvih Sin Cityja da ne spominjem ostale.

A kada sam već spomenuo Sin City nikako se ne mogu složiti da je npr. Hell and Back vrhunski strip.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
6427 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/10/2020 :  22:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Za Daytrippera se i ja slažem. Ok strip, ali ništa za pamćenje. Sa zanimanjem pratim ove osvrte na Sin City. Jedva čekam Fibrino izdanje da vidim kako će mi leći prve četiri priče nakon dugo vremena, a i da se upoznam sa preostalima i vidim jesu li stvarno toliko loše.
Jedva čekam čuti dojmove, uvijek mi je drago čitati tvoje osvrte

quote:
Originally posted by Peyo

Paka prije svega pohvale na angažiranosti i trudu oko ovog zanimljivog topica.Hvala

quote:
Originally posted by Peyo


Osobno ne volim davati ocjene za stripove, pa ni čitati uđe ocjene zato što smatram da je teško biti objektivan, a opet koliko je tko od nas u stanju kvalitetno procijeniti neko djelo (to je isto priča za sebe). S druge strane ako netko ima smjelosti i volju to napraviti zašto ga obeshrabrivati u njegovoj aktivnosti?Eh, ali ja uopće ni ne pokušavam biti objektivan Ocjene na ovom topicu su čisto subjektivne prirode, odnosno to je baš moj osobni dojam recenziranih stripova. Inače mi je uvijek draže pročitati nečije subjektivno mišljenje (bilo pozitivno, bilo negativno) nego ajmo reći neutralne osvrte. Ali da, shvaćam šta oćeš reći vezano za ocjene. Gledamo li čisto brojčanu vrijednost, odnosi između nekih stripova iste ocjene djeluju u najmanju ruku čudno.

quote:
Originally posted by Peyo


Vezano za ocjenjivanje, a pod utiskom nedavno pročitanog, osobno mi je Bijeli vitez veliko razočaranje. Iako su mi ga neki prijatelji hvalili čini mi se besmislenim uopće analizirati taj do boli nategnut scenarij. To mi je upravo smiješno, kao i način na koji su prikazani glavni likovi, pa i otkrivene "velike" tajne. Nisam proučavao da li je to neka elseworlds varijanta (manje zlo u tom slučaju) ili regularni Bat. S druge strane crtež uglavnom zaslužuje visoke ocjene, osim kako su nacrtani neki likovi (zapravo većina glavnih likova). A ono zbog čega sam se uopće odlučio na komentar Bijelog viteza je to da mi takav strip nikako ne može biti po ocjenama maltetne uz bok npr. prvih Sin Cityja da ne spominjem ostale.Bijeli Vitez definitivno nije regularni Batman. Promatraj ga kao Elseworlds priču jer to ona u stvari i jeste. A sad, meni je djelovao svježe, kao lijepo odstupanje od klasičnog mainstream Batmana. Nisam puno očekivao od scenarija i sasavim mi je lijepo legao, uvukao me je u radnju i ostavio me gladnim za još. Što se tiče Bijeli Vitez - Sin City poveznice, oni se ni ne mogu uspoređivati, osim po ovim brojčanim vrijednostima ocjena koje im dodjeljujem. Šta ću ja kad volim tako pisati

Edited by - Paka01 on 22/10/2020 22:53:33
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
5146 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/10/2020 :  23:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Paka, piši ti samo i dalje čita se. Kao što rekoh izvrstan topic.

Ako je Bijeli Vitez rađen u stilu Elseworldsa onda je utisak dosta drugačiji. U tom slučaju je ocjena za priču kod mene prolazna, iako mi je i dalje razvučena na previše stranica, a i određene manjkavosti u scenariju i dalje postoje. U tom slučaju i crtež dobiva na popustu, vezano za izgled glavnih junaka (već sam napisao da mi se crtež dosta sviđa, a neke scene su odlične). Osobno me smeta kada se crta kako Harley građena poput "čačkalice", razvaljuje krimose udarajući ih svojim rahitično anoreksičnim nožicama, da ne spominjem Jockerovu borbu sa Batmanom nakon kraćeg tečajćića. O sličnosti faca se izgleda piše najviše kod Gibrata, a ovdje se to isto može primijetiti
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
6427 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/10/2020 :  15:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
SIN CITY: Booze, Broads & BulletsScenarij: Frank Miller - 7
Crtež: Frank Miller - 8,5
Ocjena: 77,5%
Izdavač: Dark Horse
Žanr: neo-noirŠesta knjiga Sin Cityja nam donosi jedanaest kratkih priča. Glavni i sporedni likovi su većinom novi i do sada nam nepoznati, iako se tu i tamo pojavi pokoje poznato lice. Miller nam ovdje ne donosi ništa novo, ali bome ni ništa pretjerano pamtljivo. Osim stvarno vrlo dobre "The Customer Is Always Right", nijedna od ovih priča ne ostaje u sjećanju duže vrijeme i vrlo ih je lako zaboraviti gotovo odmah nakon čitanja. Nije toliko stvar u tome što su kratke, već što su jednostavno prosječno napisane. Okej su, no ništa više od toga. Očekivano, crtež je na razini i lijepo je vidjeti Millerove kadrove u punom sjaju. Kao i za skoro pa sve priče nakon druge knjige, crtež je ovdje glavna zvijezda, dok su radnje ovih priča gotovo pa zanemarive.

Nema se tu šta puno govoriti, "Booze, Broads & Bullets" je još jedno poglavlje Sin Cityja koje je kvalitetom kilometrima daleko od razine prve dvije knjige, no i unatoč tome može poslužiti kao sasvim neloša razbibriga kada niste raspoloženi za čitanje nekog dužeg djela.
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
8069 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/10/2020 :  16:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01Miller nam ovdje ne donosi ništa novo, ali bome ni ništa pretjerano pamtljivo. Osim stvarno vrlo dobre "The Customer Is Always Right", nijedna od ovih priča ne ostaje u sjećanju duže vrijeme i vrlo ih je lako zaboraviti gotovo odmah nakon čitanja.Slazem se, meni je ostala u secanju jedino prica sa Marvom u glavnoj ulozi. Nicega drugog se ne secam.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
6427 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/10/2020 :  16:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kako mi nije palo na pamet do sada spomenuti, ali bolje i sada nego nikako. Ako vam se sviđaju ovi osvrti koje pišem i htjeli bi još, na Darkwood forumu sam od 2014. do 2019. godine vodio gotovo pa isti ovakav dnevnik. Kroz tih pet godina skupilo se preko stotinu unosa i osvrta na superherojske i ne-superherojske stripove. Bacite oko

Evo link: http://www.darkwoodprodavnica.rs/forum/index.php?topic=26577.0

Edited by - Paka01 on 24/10/2020 16:40:40
Go to Top of Page

alexts
Senior MemberSerbia
2880 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/10/2020 :  18:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01


[i]Scenarij: Frank Miller - 7
Dosta je to visoka ocena za scenario koji je kilometrima ispod onog za prvu knjigu i koji se zaboravlja odmah po čitanju.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
6427 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/10/2020 :  18:11:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
U pravu si, trebao sam staviti nižu brojku. Nego, sve mi se čini da bi mogao izbaciti ocjene kompletno, da ne zbunjujem ni sebe ni druge
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnikCroatia
6427 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/10/2020 :  21:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
HITMAN
Scenarij: Garth Ennis
Crtež: John McCrea
Izdavač: DC Comics
Žanr: akcijski / superherojskiVisoka očekivanja mogu biti zamka prije čitanja. Za jako nahvaljene stripove očekujem da mi se pod obavezno moraju svidjeti, no često to ne bude slučaj. Slično mi se dogodilo i sa Ennisovim Hitmanom.

Ne mislim da je Hitman loš strip, daleko od toga. Ovdje imamo jednu sasvim solidnu crnohumornu superherojsku zabavu za koju je lako zaboraviti da se nalazi unutar jednog šireg univerzuma. Poznata je Ennisova odbojnost prema superherojima, no treba mu priznati da zna "stati na balun" s izrugivanjem kad je to potrebno. Posebno se to vidi u onoj one-shot priči gdje Tommy i Superman pričaju na krovu zgrade. No, kao što rekoh, Hitman je u velikom dijelu cijelog runa poprilično operiran od ostatka DC univerzuma, stoga će možda zainteresirati i čitatelje koji nisu veliki ljubitelji superheroja.

Međutim, suprotno očekivanjima, ni radnja ni likovi me jednostavno nisu povukli. Obično su mi kod Ennisa likovi uvijek odlično pisani, no u Hitmanu se jednostavno nisam mogao natjerati da me briga za njih. Osim samog Tommyja, nitko od ostatka ekipe mi nije postao nešto ekstra drag. Mislio sam da će se to promijeniti kako radnja bude napredovala, međutim nula bodova. Također, same priče mi nisu bile pretjerano zanimljive; jednostavno ne volim te šeme "mi stari vojnici imamo ono nešto što nas veže cijeli život i nitko osim nas to ne razumije" niti me iskreno zanimaju. Ennisova ljubav prema ratnim stripovima se, u mojim očima, puno bolje očituje u njegovim drugim serijalima, dok me ovdje nije uspio kupiti. Ipak, ovo je rani Ennis i nije za očekivati da je tada bio na istoj razini kao kad je pisao neke druge (meni draže) uratke.

Hitman je na kraju krajeva ispao čisto okej strip, iako sam očekivao više od njega. Nije sam po sebi loš, ali jednostavno me nije uvukao u taj Tommyjev svijet kako sam mislio da oće. Upravo mi zbog toga i nije ostao na polici. Što se tiče Fibrinog izdanja, nemam apsolutno nikakvih zamjerki.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced MemberCroatia
5146 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 24/10/2020 :  23:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Mene je Hitman iznenađujuće dobro zabavio (pa često i nasmijao) iako nisam neki Ennisov fan.
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
15503 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/10/2020 :  19:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

U pravu si, trebao sam staviti nižu brojku. Nego, sve mi se čini da bi mogao izbaciti ocjene kompletno, da ne zbunjujem ni sebe ni druge


nisi trebao - sedmica je taman

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
15503 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/10/2020 :  19:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
moje mišljenje za Hitmena je identično Milijevom,nakon dve pročitane Fibrine knjige.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

john connor
New Member

Serbia
230 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 25/10/2020 :  20:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
To moze i znaciti da ste operirani od specificnog,dobrog, crnog, humora...ali shvatam zbog cega neki ljudi ne vole Hitmana...sto se mene tice kako godine odmicu, sve sam sigurniji da mi je ovo omiljeni Ennis,na par godina mogu da ga okrenem ponovo, dok mi je Propovednik zamoran i over the top...

Fibrino izdanje je sjajno,prevod maestralan...da je 26x17, bilo bi najbolje izdanje ovog stripa u svijetu...ali i ovako mi je jedno od najdrazih Fibrinih, a konkurencija nije bas za salu...

Edited by - john connor on 25/10/2020 20:13:38
Go to Top of Page

anto
Advanced MemberSerbia
15503 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/10/2020 :  22:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
pa i meni je Hitmen bolji od Propovednika.
ali najbolji Penis mi je Paniša.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 10  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000