forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1078

emirem
Advanced Member8114 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/11/2019 :  15:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je taj strip bio na bazi filma "rio lobo" ili "rio grande", nisam siguran..🤔
Go to Top of Page

ReemCP
Advanced MemberCroatia
6027 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 12/11/2019 :  18:30:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Ali to je baš krvav dio priče. Ne pamtim da je tak neka velika nesreća baš često u serijalu. Ok ima ih (poput one s Mandanima) ali nisu tako česte.

Mislio sam na onaj trenutak kad Zagor u glavi poveže sve sa tim papirićem, tu je neka vrsta drame i onda krene trčati na kraj voza, ostavljajući ostale u čudu Ali da, taj dio kasnije je zaista krvav, iako vjerojatno čitatelji tijekom čitanja samo pređu preko toga, ali kad malo zastaneš kod te scene vagona koji su završili i sjetiš se koliko je tu života otišlo Brutalno! Inženjer Robson je rekao na početku priče da je 25 vojnika koji će biti s njim u vlaku. Velika brojka koja je tragično završila, te kasnije oni indijanci koji su odletili u zrak.

quote:
Originally posted by emirem

Mislim da je taj strip bio na bazi filma "rio lobo" ili "rio grande", nisam siguran..🤔

Piše na recenziji te epizode u rubrici "zanimljivosti":

quote:
Inspiracija - film "Breakheart Pass" iz 1975. s Charlesom Bronsonom u glavnoj ulozi."everybody's got a plan until they get hit"
Go to Top of Page

koze123
Starting Member

43 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 13/11/2019 :  00:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Zagor Specijal 31: Knjiga senki

Nakon prošlog specijala koji je scenarijski bio promašaj nad promašajima i možda najnečitljiviji Zagor koji sam ikada uzeo u ruke (a opet veoma dobro nacrtan), ovde su stvari malo drugačije. Naime, Perniola kreće interesantno i tu negde oko sredine stripa je priča i najbolja, recimo do trenutka kada se nalaze svi junaci u onoj sablasnoj kući. Nakon toga kreće razvodnjavanje i totalno banalizovanje, ne bi li se na kraju završila na najpredvidljiviji i izuzetno glup način. Dobra strana je što je priča sama po sebi većinom interesantna, pitko teče i zabavna je, a vrhunac je upravo kod sablasne kućerine kada u priču ulazi famozna knjiga senki. Nažalost to Ruso nije uspeo najbolje da predstavi, pre svega što ni tu kišu i tmurnu atmosferu nije uspeo da prenese, a sa druge strane njegovi neprirodni položaji tela i facijalne ekspresije dodatno spuštaju opšti dojam o stripu. Još jedna dobra strana je Čevejo, lik koji se priključuje Zagoru i Čiku u ovoj avanturi i prirodno se uklapa u njihov odnos i čini ga drugačijim, te odskače od one suve klasike koju pratimo iz epizode u epizodu. Kao što rekoh, solidan start i veoma zabavna sredina kada su stvari još donekle mistične, pa se dolazi do završnice koja je do zla Boga banalizovana i zatupljena. Kastaldo koji iz ruku ispušta demone koji preuzimaju ljude iz tela ko da su krompiri i vuku ih u knjigu, sve dok sam Kastaldo ne postane veliki demon? Kastaldo koji se brani od metaka tako što pravi barijeru u vazduhu, pa baca vatrene kugle koje kao da ne dotiču ni Zagora ni Čeveja? Zbrzano, eto šta je. A na kraju sve ispada krajnje jednostavno, te kad demistifikujemo radnju dobijamo donekle Faustijansku priču koja ne donosi ništa novo. Dakle, ok za pročitati, čitljivo je, crtež je na momente solidan a na momente loš, a sam scenario ima i rupe na raznim mestima.

P:4 S:4 C:5 N:6

Edited by - koze123 on 13/11/2019 00:17:16
Go to Top of Page
Page: of 1078 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.64 seconds. Snitz Forums 2000