forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1107

going going
Advanced MemberSerbia
8196 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/11/2020 :  23:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

Ok, slažem se da na sve ne moramo isto gledati.
Inače meni je kod Libellusa baš boja veliki plus i neprocjenjivo osvježenje na Zagoru. I baš takvog sam ga zamišljao kad sam bio klinac.Jeste jako prijatno osvezenje boja na Zagoru, ali ne bih mogao da podnesem da imam neke od legendarnih prica samo u takvom izdanju u boji, a da nemam originalne crno bele epizode.
Mislio sam da kupujem sve knjige od Libellusa kada su poceli da izlaze, ali su me ubrzo finansije i njihov tempo u tome sprecili. I shvatio sam bolje da dam pare na neke druge stripove koje nemam, a ne da kupujem iste price koje imam vec u jednom ili dva izdanja u crno beloj tehnici, samo zato sto je u boji.

Ali da imam bas veliki visak para (ili bolje receno da ubodem na lutriji 7icu) i visak prostora sigurno bi mi police bile urkasene Libellusovim Zagor knjigama pored kolekcionarskog VCovog izdanja, kao i Libellusovim Mister NOom i Teksom, jer od Veselog ocigledno nema nista po pitanju ta dva junaka.

Edited by - going going on 17/11/2020 23:49:15
Go to Top of Page

AMcMad
Starting Member

3 Posts

Member since 17/11/2020

Posted - 19/11/2020 :  13:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send AMcMad a Private Message  Reply with Quote
Prije svega, nisam uljez, budući da strastveno čitam stripove već 30ak godina.
Kao što je J.Stickman već naveo na prethodnoj stranici (hvala!), večeras u 19h imamo on line druženje sa M. Burattinijem. Prevodićemo cijeli razgovor, tako da možete prisustvovati, ako želite. Možete se spojiti samo kao slušaoci, nije obavezno da uključujete kameru i mikrofon. Ako imate neka pitanja, možete ih napisati u chatu zoom meetinga, nije obavezno da pričate – prevešćemo najzanimljiva i postaviti ih Morenu.
Ja sam već pripremio neka pitanja: koja će biti tema broja 666 koji uskoro izlazi u Ita – da se neće opet pojaviti neka poveznica sa DyD kao u broju Zenith 666?; 60 godina Zagora sljedeće godine – šta se kuha u loncu?; Drunky Duck color izlazi u Ita u decembru – crteže je radio Bane Kerac – moguća saradnja sa drugim piscima/crtačima sa naših prostora? Itd, itd...
Upute za pristup:
Putem linka: https://bit.ly/35y0eYh
Ili, ako imate već instaliran zoom, otvorite aplikaciju i idete na join meeting:
ID: 7714623030
Passcode: dante
Veliki pozdrav svima!
Go to Top of Page

AMcMad
Starting Member

3 Posts

Member since 17/11/2020

Posted - 19/11/2020 :  23:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send AMcMad a Private Message  Reply with Quote
Evo neke novosti za sljedeću godinu: Zagor stiže u Evropu, 6 epizoda će se dešavati između Londona, Beča i Transilvanije.
Broj 666 će biti obični broj, ništa specijalno.
U augustu u Italiji izlazi Color Cico, specijalni broj posvećen Čikovim avanturama.
Nevezano za Zagora: trenutno se prevodi na srpski knjiga koju je Burattini napisao o Max Bunkeru prošle godine.
Go to Top of Page

koze123
Junior Member348 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 20/11/2020 :  14:30:18  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Zagor Kolor 1: Duhovi kapetana Fišlega

Scenario: Buratini i Rauk

Crtež: Venturi

Ono što mi se ovde jako svidelo je atmosfera koja me podseća na najbolje "horor" atmosfere u Zagoru - tako da mi je Venturi bio jako dobar ovde, i to mi je ujedno i najbolji deo stripa, uglavnom i razlog zašto sam ga nabavio. Fišleg i njegova posada su mi generalno jako dragi, pa je i bedak što je sama priča objektivno loše osmišljena i napisana. Umesto da se ostavi krivica kod Fišlega, dobijamo klasično rešenje "ali on je ipak bio dobrica", što je u skladu sa naivnom "crno-belom" logikom koja je obično i prisutna kod Zagora. Problem je uglavnom činjenica da priča nema nikakvog smisla - tj. sve pada u vodu negde na polovini, kada negativac objašnjava svoj plan i ideje. Do tada je bilo jako interesantno, ona priča koju Fišleg govori u krčmi je sasvim lepo ispripovedana, propraćena dobovanjem kiše po prozorima sobe, što daje jedan poseban šmek čitavoj situaciji i atmosferi. I sam dolazak Zagor i Čika u gradić kod Fišlega je bio dobro predstavljen, tako da sam time bio sasvim zadovoljan.

Ali, kao što rekoh, glavni problem dolazi kada se dođe u vilu gde naše junake čeka negativac. Naime, tada on kreće da im objašnjava svoj plan (koji je generalno jako banalan), i dolazi do "preokreta" koji je veoma neupečatljiv. Tada se može postaviti niz pitanja poput "a zašto se ovo dešava, čemu sad sve ovo, koja je poenta ovoga itd", no to bi samo srozalo uživanje. Zato smatram da ovu epizodu treba posmatrati kao jedan naivan strip sa jako dobrom atmosferom, koji mislim da bi se klincima jako svideo - ali opet, nikako se zbog scenarijskih brljotina ovo ne može postaviti visoko na lestvici. Naslovnica jako čudna - sve od boje, lica junaka ali i njihovog položaja tela mi je prilično slabo.

P:4 S:3 C:8 N:3 - 48%
Go to Top of Page

Deers
Advanced MemberCroatia
6833 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 20/11/2020 :  18:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AMcMad

Evo neke novosti za sljedeću godinu: Zagor stiže u Evropu, 6 epizoda će se dešavati između Londona, Beča i Transilvanije.
Broj 666 će biti obični broj, ništa specijalno.
U augustu u Italiji izlazi Color Cico, specijalni broj posvećen Čikovim avanturama.
Nevezano za Zagora: trenutno se prevodi na srpski knjiga koju je Burattini napisao o Max Bunkeru prošle godine.Da li je još netko bio sa foruma? Netko od hrabrih?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

VALTER
Advanced MemberCroatia
5930 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/11/2020 :  09:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Darkvudske novele po konceptu podsjećaju na Brdarov strip o zagorolozima, gdje vodećeg zagorologa uvjere da je Zagor bio povijesna osoba. Dosta patetike, koja mjestimično prelazi u ljigavost (kad Blondie odluči da će svoju kriminalnu aktivnost usmjeravati prema "gorima od sebe", što je, barem u odnosu na ovaj lik, neuvjerljivo i isforsirano), malo društvene angažiranosti u vidu obrađivanja problema homoseksualnosti, puno Burattinijeve samopromocije (kad u epilogu, kroz lik novinara prepričava svoju detaljiziranu i gnjusnu verziju priče o postanku Zagora). Nisam shvatio tko je djevojka indijanskih crta lica koja u Philadelphiji ("Philly!", rekao bi Tinton, slaveći pobjedu svog kandidata) novinaru prepričava ove kratke pričice. Ostaje za vidjeti kako će se ovo zaključiti u šestom albumu.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member8692 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/11/2020 :  11:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Tek sad vidio za video konferenciju sa Buretom.
Nadam se nekim informacijama na ovom topiku.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
3605 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/11/2020 :  14:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Je li kolor ciko novo izdanje sa novim avanturama?
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
3918 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 21/11/2020 :  15:55:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
procitao povratak coveka munje i markusa u vc...grozno losa prica...pa prvi markus i prvi covek munja su za ovo vrh....eto koliko je ovo lose...buratini,molim te povuci se
Go to Top of Page

Dalen
Senior MemberCroatia
1959 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 21/11/2020 :  16:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano
Je li kolor ciko novo izdanje sa novim avanturama?

Ne. Stari Čiko samo u boji. Novo je samo Čiko u šetnji kroz vrijeme. 6 brojeva koje bolje da i nisu napravili i sva sreća da ih je samo 6.
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
8196 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 21/11/2020 :  18:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Darkvudske novele po konceptu podsjećaju na Brdarov strip o zagorolozima, gdje vodećeg zagorologa uvjere da je Zagor bio povijesna osoba. Dosta patetike, koja mjestimično prelazi u ljigavost (kad Blondie odluči da će svoju kriminalnu aktivnost usmjeravati prema "gorima od sebe", što je, barem u odnosu na ovaj lik, neuvjerljivo i isforsirano), malo društvene angažiranosti u vidu obrađivanja problema homoseksualnosti, puno Burattinijeve samopromocije (kad u epilogu, kroz lik novinara prepričava svoju detaljiziranu i gnjusnu verziju priče o postanku Zagora). Nisam shvatio tko je djevojka indijanskih crta lica koja u Philadelphiji ("Philly!", rekao bi Tinton, slaveći pobjedu svog kandidata) novinaru prepričava ove kratke pričice. Ostaje za vidjeti kako će se ovo zaključiti u šestom albumu.Tooo Valtere, samo cepaj!
Go to Top of Page

AMcMad
Starting Member

3 Posts

Member since 17/11/2020

Posted - 21/11/2020 :  19:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send AMcMad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

quote:
Originally posted by adriano
Je li kolor ciko novo izdanje sa novim avanturama?

Ne. Stari Čiko samo u boji. Novo je samo Čiko u šetnji kroz vrijeme. 6 brojeva koje bolje da i nisu napravili i sva sreća da ih je samo 6.


Ako sam dobro shvatio, trebale bi biti nove avanture, budući da izlazi u augustu umjesto standardnog Color Zagor izdanja - moguće da griješim. Ove godine je izašla knjiga u boji, Io sono Cico - Ja sam Čiko i to je neka vrsta zbirke starih avantura, samo u boji.
Go to Top of Page

koze123
Junior Member348 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 22/11/2020 :  13:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
ZS 23:

Ostrvo demona

Scenario: Bozeli

Crtež: Laurenti

Ovo je već treći almanah koji Veseli izdaje u okviru ZS, i nastavlja se tradicija slabijih priča koje su u njima sadržane. Baš sam pre neki dan čitao još jednu avanturu sa Fišlegom pa mi je tematika sasvim dobro legla, no sama priča je pomalo naporna, sa nizom bespotrebnih dijaloga i scena koje samo popunjavaju prostor koji je mogao biti popunjen na mnogo zanimljiviji i dinamičniji način.

Priča je zapravo retrospektiva tj. prepričavanje jedne ranije priče, koja se desila davno, a u kojoj je Zagor bio sa ekipom sa "Golden Bejbija" - naime, ploveći okeanom oni naleću na misteriozno ostrvo, ostrvo o kome se govori da krije razne tajne. I taj početak i uvod je bio sasvim solidan, ali stvari postaju sve lošije kako priča odmiče i kako otkrivamo ko obitava na ostrvu. Čitava scena na drugom brodu je toliko naporna i bespotrebna, propraćena veoma lošim crtežom Laurentija koji kao da se nimalo nije potrudio. Pred kraj Bozeli uvodi jednu malo ozbiljniju temu (kroz flešbekove), što je i najinteresantniji deo stripa, ali kratko traje i nema apsolutno nikakvog impakta na radnju. Tako da, ova priča mi je negde u rangu Stazama severa nažalost, malko slabija od Belog vrača ako se dobro sećam. Mirkova naslovnica razbija.

P:4 S:3 C:3 N:9 - 39%

Leteći manijak

Scenario: Feri

Crtež: Feri

Teško je iz današnjih standarda ozbiljno prići ovoj epizodi i tako je oceniti - pre svega jer je u pitanju epizoda sa samog početka serijala, i to kada su priče bile jako naivne (i generalno loše napisane). Ipak siguran sam da bi mi se ova priča svidela da sam je čitao kao klinac, pre svega zbog tematike (odnosno onog grada u drveću). I sam crtež je dosta naivan, ali je svakako prethodnica onog Ferija koga će svi vremenom zavoleti. No kod ove priče makar znate šta vas očekuje, zato sam i ocene malo prilagodio.

P:5 S:3 C:6 N:5 - 50%
Go to Top of Page

grofica Varga
stripovi.com suradnikGermany
1115 Posts

Member since 15/12/2009

Posted - 23/11/2020 :  22:24:40  Show Profile Show Extended Profile  Send grofica Varga a Private Message  Reply with Quote
Meni Demonski otok nije loš almanah. Među almanasima ima priča koje su mi ostavile toliko slab dojam, da se nakon par mjeseci ni ne sjećam što sam čitala. Ovaj mi je ipak ostavio neke slike u glavi, a to je za almanah dobar znak.
----------------------------
Leteći Manijak! Prvi kostimirani neprijatelj. Sve početne priče Zagora imaju modu scenarija koja je pasala u to vrijeme. Danas je to dosadnjikavo, ali sama ideja ima duha i kreativnosti.

Edited by - grofica Varga on 23/11/2020 22:25:17
Go to Top of Page

going going
Advanced MemberSerbia
8196 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 24/11/2020 :  03:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by grofica Varga

Meni Demonski otok nije loš almanah. Među almanasima ima priča koje su mi ostavile toliko slab dojam, da se nakon par mjeseci ni ne sjećam što sam čitala. Ovaj mi je ipak ostavio neke slike u glavi, a to je za almanah dobar znak.Slazem se s uopstenom ocenom almanaha. Meni je najbolji onaj Rubinijev Covek koji je dosao s kisom, Bisijev s Digging Billom i jos par njih ima koji su solidni.


quote:

----------------------------
Leteći Manijak! Prvi kostimirani neprijatelj. Sve početne priče Zagora imaju modu scenarija koja je pasala u to vrijeme. Danas je to dosadnjikavo, ali sama ideja ima duha i kreativnosti.Leteci manijak je vrh!
Go to Top of Page
Page: of 1107 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.73 seconds. Snitz Forums 2000