forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 111

Poli
Advanced MemberSlovenia
32388 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/11/2020 :  01:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

drugi album ovog americko-srspkog benda... a nesto mi govori da nije/nece biti nesto pretjerano priljubljen u Lijepoj nasoj

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Cromwell
Senior MemberCroatia
2914 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 24/11/2020 :  11:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Njaah nije to baš dobro.

Mene u zadnje vijeme opet drži Reverend Bizarre

Svaka čast svim old skulerima ali ovo je vrh doomerije.

Only this and Nothing more
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29680 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 24/11/2020 :  23:50:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Snötårar je bio jednočlani projekt bend iz Švedske, osnovao ga je Kim Löfstrand Maturz 2004. godine, službeno više nije aktivan, ali nije poznato kada je točno prestao sa djelovanjem.
Snötårar je sve svoje radove objavio u prvih nekoliko godina nakon osnivanja, u najkraćim crtama cijela diskografija mu se može smjestiti na 2 izdanja; 1 full length i 1 kompilacijski album.
Nakon 2 demo izdanja iz 2005. godine Snötårar je u prvoj trećini 2007. objavio svoj jedini full length album, koji je izašao pod imenom Vredeslusta za potpuno nepoznati label Death Dealers Association.
U muzičkom smislu album predstavlja dobri stari black metal sa zvukom iz nekih drugačijih vremena, tek minimalna prisutnost modernijih elemenata neće toliko podsjećati slušatelja da je ovo nastalo u 21. stoljeću.
Iako ova muzika ne spada u tipičan raw stil black metala, nemoguće je ne primjetiti količinu sirovosti u zvuku, ali se svejedno nije izgubila ni prepoznatljiva melodičnost švedske scene.
U svojim najsirovijim dijelovima Vredeslusta me podsjeća na neke radove finskog benda Horna, samo što je ovdje prisutno više melodija, a i švedski jezik se prilično razlikuje od finskog.
Vjerujem da bih prije 10 godina ovim albumom bio dosta više fasciniran nego što sam danas, mada mu ne mogu pronaći veće zamjerke svejedno tu nešto fali kako bi sveukupan dojam postao uvjerljiviji.
Mislim da je jedini problem u tome što mi ovakva muzika sada zvuči dosta jednostavno, nakon samo 3 slušanja gotovo sve s albuma sam registrirao i više nisam imao što za otkriti u nekom od sljedećih.
Naravno da Vredeslusta ne obiluje originalnošću i to ne treba ni očekivati od njega, unatoč tome uvijek postoji prostor za ubacivanjem koliko-toliko svježih ideja barem na trenutke.
Može se reći da je ovdje Snötårar djelomično uspio u tome, koliko god da se mnoga rješenja čine poznata kroz radove nekih drugih bendova, opet će naletjeti poneka dionica koja će jače zaokupirati slušatelja.
Pjesme su dugačke za ovakvo stilsko usmjerenje i njih 6 od 8 ide preko 7 i pol minuta trajanja, da bi se razbila veća monotonija bila su potrebna povremena smirivanja tempa kroz laganije prijelaze.
Iako inače to ne smatram kao nekakvu prednost, ovdje su najbolje one stvari koje u sebi sadrže ponavljanja ili refrene, jer tada do izražaja dolazi posebna atmosfera dodatno obogaćena izvrsnim vokalom.
Upravo je vokal najbolja stavka na cijelom albumu, jednostavno ne mogu ostati ravnodušan na ovakvu vrišteću izvedbu, a to je nešto što me uvijek fasciniralo kod švedskih i finskih bendova.
Ako malo snizim kriterije i stavim sa strane prisutnu neoriginalnost, Vredeslusta je vrlo dobar album za ovakav black metal stil, a Snötårar bend koji je iz njega izvukao dovoljno zanimljivih trenutaka.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32388 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/11/2020 :  09:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

za sve ljubitelje oldskul DM, jos jedna stvar sa novog Benediction albuma
https://youtu.be/MUcd_koHUn8te novi Sodom, za jos starije fanove (oldoldskul? )
https://youtu.be/3WsdM3_AoWk26. februara/veljace 2021 izlazi novi Moonspel album
Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced MemberSlovenia
32388 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/11/2020 :  09:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

jos jedna stvar sa novog Scour albuma (znaci Phil Anselmo did it again )


jedna stvar sa novog albuma Profanity (yup, David Suzuki je dio ekipe)
https://youtu.be/HESCfFZ9Qm0

i drugi album slovenskih BM Srd koji izlazi 2. decembra/prosinca 2020
(srd znaci nasilje, divljastvo, veliki stupanj bijesa)Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced MemberPitcairn Island
29680 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2020 :  23:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Sredinom 2008. godine Snötårar je objavio svoje službeno posljednje izdanje, u pitanju je kompilacijski album pod imenom Through Time... Behind Light izašao za meksički label Azermedoth Records.
Ova kompilacija predstavlja najranije radove benda i obuhvaća oba demo albuma koja su originalno izašla 2005. godine u vrlo limitiranom broju primjeraka; a njihova imena su A Path in Darkness i Natt.
Ovako spojeno u jedno izdanje sa svojih 48 minuta sve skupa zadovoljava formu pravih albuma, a svakako ide na ruku činjenica da od početka do kraja nema izraženih odstupanja u samome zvuku.
S obzirom da se na neki način radi o zagrijavanju za kasniji album Vredeslusta, Snötårar ovdje zvuči dosta slično njemu, čak su i produkcijski razlike gotovo zanemarive bez obzira što su ovo samo demo materijali.
Jedine primjetne razlike sastoje se u tome što kod nekoliko zadnjih stvari vokal koristi malo drugačiju izvedbu, ništa čudno jer su u pitanju najstarije snimke s prvog demo izdanja A Path in Darkness.
Through Time... Behind Light nema toliko dugačkih stvari kao Vredeslusta, ali mene je svejedno iznenadila brza i kratka, dvominutna Svartna zbog nešto drugačijeg pristupa.
Gledajući sveukupno kao cjelinu prisutan je podjednaki omjer sirovosti i melodija kao na kasnijem albumu, ali pojedinačno neke stvari ipak imaju veću količinu tih sastojaka od prosječne vrijednosti.
U počecima svoje karijere Snötårar se nije potpuno ograničavao na švedski jezik u tekstovima, kao što je recimo kasnije bio slučaj, pa se tako ovdje nalaze i dvije stvari na engleskom.
Posebno je zanimljivo čuti Journey of Night jer se radi o engleskoj verziji stvari Nattlig resa s albuma Vredeslusta, osim jezika gotovo da nema drugih promjena jer obje verzije zvuče jako slično.
To nije jedina stvar koja se nalazi na oba Snötårar izdanja, samo što kod preostale dvije (Plågad i Ruttna) ne postoji nikakva razlika niti u jeziku niti u tekstovima. 
Teško je ovdje izabrati najbolju stvar ili određeni trenutak koji se najviše ističe, baš zbog toga što je album dosta ujednačen, a to je nešto što je karakteristično za sve što je Snötårar objavio u svojoj karijeri.
Kome se svidio Vredeslusta vrlo vjerojatno neće imati problema niti sa ovom kompilacijom, Through Time... Behind Light bi se trebao nalaziti unutar očekivanja većine black fanova kada su u pitanju demo izdanja.


Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page
Page: of 111 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000