forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Noći strave i užasa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

Mali_Mate
stripovi.com suradnikCroatia
1965 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 03/03/2018 :  14:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote


E, ovo mi nije bilo grozno. Čak mi nije bilo ni loše. Iako čovik ima dojam da je sve to već negdi vidio, al' šta se tu može. Žanrovska posla.

U svakom slučaju, Verónica je mješavina katoličkog horora, pseudodokumentarizma (što ovdje ne znači kameru iz ruke i simulaciju stvarnog vremena nego snimanje "po istinitim događajima") i demonskog zaposjedanja. Izgleda točno onako kako i zamišljate.

U nizu španjolskih horora iz posljednjih godina, Verónica se ne ističe ni nekim posebnim stilom, ni nekom posebnom temom, niti nekim novumom zbog kojega bi se putnik namjernik zadržao na suvremenom španjolskom hororu. Al' se s druge strane ne ističe ni glupošću, ni budalaštinama, ni propovijedanjem, a sve se to zna zalomit ambicioznijim žanrovskim radovima.

Ima tu par propuštenih momenata poput slabo iskorištene slijepe časne ili nezainteresiranog dizajna dežurne aždaje, ali ništa me od toga zapravo nije smetalo.

Verónica je sasvim korektan film o odrastanju, odgovornosti, usamljenosti i gubitku djetinjstva. Ili o neodgovornom prizivanju demona, šta god vam je draže.

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

vukozec
Average Member731 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 12/03/2018 :  16:02:47  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Mama

Slabo. Vrlo slabo. Premda je imalo potencijala. Plot holes everywhere. Klišeji svugdje. Ritam nikakav. Kad će filmaši shvatiti da cgi nije strašan i da su nam glasni jump scareovi dopizdili? Kao da su cijeli film razvukli samo da nam prikažu kraj koji je jedino po čemu se film donekle izdvaja.
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnikCroatia
1965 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 14/04/2018 :  10:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote


Dno dna. Nema dalje.

Produkcija na razini porno-filma, a nigdje jebačine. Prevara.

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

vice
Advanced Member

4267 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 01/05/2018 :  00:48:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote


Novi horror autora Martyrs i Tall Mana mučna je priča o kojoj se ne može mnogo toga reći a da se ne zađe u spojlerski teritorij.

Ako vam išta znači, twist će hororoljupcima biti itekako predvidljiv, tako da je prva polovica filma dosadnjikava jer samo čekaš taj obrat. Nakon toga postaje mnogo bolje. Atmosfera se steže i svaka scena ispunjena je napetošću, tjeskobom i mučninom. Nasilje nije grafičko kao u Martyrs, ali je prepoznatljiva tematika zajedništva dviju sestara kao i težina zlostavljanja i mutilacije.

Zanimljivo je kako je i jedna od sestara doista zadobila gadnu ozljedu tijekom snimanja (duboki rez na donjoj čeljusti, prilikom pada kroz staklena vrata) koja je ostavila gadan ožiljak i navela mladu 19godišnjakinju na tužbu protiv cijele produkcije. E moj Laugier, malo si se zanija u naturalizmu pristupa priči.

Sve u svemu, dobar horrorac vridan gledanja.

And like that... he's gone.

Edited by - vice on 01/05/2018 00:51:44
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000